Ma već sam se pokrio na 25.29.
Gablec.
Ma već sam se pokrio na 25.29.
Gablec.
[…]Evo i na hrvaški:
https://www.tportal.hr/biznis/clanak/…i-foto-20211005
Odakle im ova imena btw? Evergrande, fantasia...zvuci ko hotel u las vegasu, bas vuce na nesto gdje se gube pare
A iza svega stoji Glumina Banka.
Dax kucka na resistance iz svibnja.
----------------Boy Plunger is the first full-length biography of the legendary share trader, Jesse Livermore, the most successful stock and commodities trader in the history of the stock market.
He became famous in the summer of 1929 when most people believed that the American stock market would continue to rise forever as Wall Street was enjoyed an eight-year winning run. Jesse Livermore started a process that would see him sell $450 million of shares short inside a four week period. As he had forecast, the three black' days, Thursday 24th October, Monday 28th October and Tuesday 29th October, saw the market drop dramatically and in a week Wall Street lost $30 billion of value. Livermore made nearly $100 million and overnight became one of the richest men in the world. It remains, adjusted for inflation, the most money ever made by any individual in a period of seven days.------------------
Preporuka za lektiru
----------------Boy Plunger is the first full-length biography of the legendary share trader, Jesse Livermore, the most successful stock and commodities trader in the history of the stock market.
He became famous in the summer of 1929 when most people believed that the American stock market would continue to rise forever as Wall Street was enjoyed an eight-year winning run. Jesse Livermore started a process that would see him sell $450 million of shares short inside a four week period. As he had forecast, the three black' days, Thursday 24th October, Monday 28th October and Tuesday 29th October, saw the market drop dramatically and in a week Wall Street lost $30 billion of value. Livermore made nearly $100 million and overnight became one of the richest men in the world. It remains, adjusted for inflation, the most money ever made by any individual in a period of seven days.------------------
Preporuka za lektiru
https://www.amazon.com/Reminiscences-…e/dp/0471770884
Ima već neko vrijeme da sam čitao ovu knjigu, inspiriranu likom i djelom Jessea Livermorea. Preporučam...
-------https://www.investing.com/analysis/3-ene…highs-200604144
-------PXD rose to its highest level since October 2018 on Tuesday, before closing at a fresh three-year high of $181.96. At current levels, Pioneer has a market cap of $42.3 billion, making it the fifth largest U.S. energy producer, behind Exxon Mobil (NYSE:XOM), Chevron (NYSE:CVX), ConocoPhillips (NYSE:COP), and EOG Resources (NYSE:EOG).
https://finance.yahoo.com/news/8-short-squeeze-stocks-could-190057165.html
Stavite na Watch listu, i Jump in , kada krene
Netko će se već prvi kamenom nabaciti
https://finance.yahoo.com/news/exclusive-feds-harker-says-economy-150240440.html
Ne zna čovjek što bi mislio, a ne znaju ni oni
Nulta kamatna stopa ostaje na snazi i čitave iduće godine ?
Long Live the Market !
https://finance.yahoo.com/news/exclusive…-150240440.html
Ne zna čovjek što bi mislio, a ne znaju ni oni
Nulta kamatna stopa ostaje na snazi i čitave iduće godine ?
Long Live the Market !
da, tako je!
sljedeći sastanak FED-a je početkom studenog, tamo će samo potvrditi smanjenje iznosa otkupa obveznica
za dizanje kamatne stope su rekli u startu da će čekati još godinu dana ali samo zbog tržišta rada koje se, po njima, ne oporavlja dovoljno brzo i u dovoljno širokoj bazi (svi sektori)
jedino ako inflatorni pritisci energetskog sektora toliko ubrzaju inflaciju da moraju dići stopu ranije a ondak su, najblaže rečeno, u problemu
dok sam ovo pisao, izašlo: Companies shook off worries over the Covid delta variant and hired at a faster than expected pace in September, according to a report Wednesday from payroll processing firm ADP (cnbc.com)
Naravno 2007/8. je problem nastao kad se nafta nije zaustavila sve do 140$, i kamatu su preko noći morali dići i sustav se urušio.
Znaći FED planira jedno ali tržište je nešto drugo.
Opći konsenzus je da nafta do kraja godine ide na 100$. Balan nakon toga predviđa pad u prvoj polovici iduće godine i onda do kraja 2022. godine opet leti u nebo, benzin će kod nas biti 15 kn iduće godine.
Da se pita političare kamata bi uvjek bila na nuli, Trump je govorio stalno da mu je FED najveći problem i da je kamata previsoka.
Ali tržište će imati zadnju riječ.
Ali tko kaže da će nafta stati kada dođe na 100$, da neće na 120 ili 150$.
Balan trenutno vidi dno za burzu 17-18.10., S&P 500 na 4.100 bodova, ali ja mislim da će shorteri imati cilj da to sruše bar preko noći simbolično ispod 4000 bodova.
Naravno on očekuje da burza danas još raste, on je trenutno long.
FB ulaz dok je u dip-u?
Ja bi ga kupio, al nemam novaca. Jučerašnjeg kurcluša se za parcdana nitko neće ni sjećat
Bit će tu još dip-a, čini mi se.
Pa trejd je jučer bio super, tako i na FB ako se ne varam. jedino sam na kraju malo ušao u ERJ, ro ću danas plakat
Naravno 2007/8. je problem nastao kad se nafta nije zaustavila sve do 140$, i kamatu su preko noći morali dići i sustav se urušio.
Znaći FED planira jedno ali tržište je nešto drugo.
Opći konsenzus je da nafta do kraja godine ide na 100$. Balan nakon toga predviđa pad u prvoj polovici iduće godine i onda do kraja 2022. godine opet leti u nebo, benzin će kod nas biti 15 kn iduće godine.
...Ali tko kaže da će nafta stati kada dođe na 100$, da neće na 120 ili 150$.
to se i ja isto pitam!
nalazim sve više članaka koji potvrđuju da se rast zarada u 'novom normalnom' za Oil & Gas kompanije krije u efikasnom vođenju troškova, manjim izdvajanjima za R&D (manji broj bušotina tj. samo održavanje postojećih, uz paralelno rješavanje manje profitabilne imovine/polja)
promjena paradigme: rast novčanog toka se pumpao većom proizvodnjom, a danas boljom efikasnošću i smanjenjem dugova pa ostaje više novca za povrat dioničarima
potreba da se ljudi voze a plastenici griju i radi umjetno gnojivo je očito ostala na visokoj razini i posljedično imamo rast cijene energenata
ono što sam jučer vidio na fjučersima plina u US je nezabilježeno (10% u danu) a danas već u Europi rekordnih 20-25% u danu
gdje je kraj ili vrh?
kako trejdam iz zabave i s TELL proučio sam njihove prezentacije, znate koliki je povrat po ovim cijenama za njihov LNG terminal koji grade u 2022. godini?
$12 mlrd ulaganja, godišnje $5 mlrd operativnog novčanog toka, pa to je povrat u 2,4 godine (IRR=42%)!
svi kapaciteti prodani unaprijed
a to je samo I faza, širenje II. faze financirati će se iz postojećeg novčanog toka
i tako... kupim ja jučer TELL po $3.75
nakon onog rasta fjučersa jedini nije odreagirao kako treba
danas vidim ide plin dolje, tražim vijesti i gle, kažu Rusija se dogovorila s EU oko isporuka
k'o prstom u govno
tako da ako ste mislili da ste jedini 'znalac', ima nas još
nisam prodao, skratio malo NM i još naložio TELL-a po $3.50
ak' je zaheb, nek' je svjetski
pročitao da postoje zanimljive call options za siječanj 2022. po znatno većoj cijeni
možda u TELL (p)ostanem i dugoročni
ili za par dana izađem bar na nuli, vidjet ćemo
Ovi opet okrenuli u crveno
(Reuters) - U.S. stock indexes fell on Wednesday after a strong showing of private jobs in September fueled bets that the Federal Reserve could start reining in its monetary stimulus soon, while worries lingered about the government debt ceiling.
Ovi opet okrenuli u crveno
(Reuters) - U.S. stock indexes fell on Wednesday after a strong showing of private jobs in September fueled bets that the Federal Reserve could start reining in its monetary stimulus soon, while worries lingered about the government debt ceiling.
Zla sestro sta je tocno okrenulo u crveno? Da nije to jutarnja vijest (usa jutro)? Ja vidim okret u zeleno
Dogovorili su da ce odgoditi smak svijeta
Balan izslazi iz S&P 500 na 4357 bodova
Ja samsi zaradil na ERJ i MPW.
još čekam da PAA odigra.
Newtek, newt mi stalno beži
Dow Jones plus 0,06%
Okrenuli u foto finišu
Balan izlazi odakle , ETF, na 4357 ?
Jel' to nama crna mačka na putu ?
Dow Jones plus 0,06%
Okrenuli u foto finišu
Balan izlazi odakle , ETF, na 4357 ?