Ja tehnički ne gledam, ali pokušavam pratiti, više fundamentalno, ali je bitno jedno i drugo
zlocesti je SPPI baš čudno gledala tehnički, ali fundamentalno je bio spreman za lansiranje i dobro se drži
Ja tehnički ne gledam, ali pokušavam pratiti, više fundamentalno, ali je bitno jedno i drugo
zlocesti je SPPI baš čudno gledala tehnički, ali fundamentalno je bio spreman za lansiranje i dobro se drži
Evo ja ću, da ne ometamo pametnije
SHS je pattern u kojem se očekuje pad cijene, koliko je od kose linije koja spaja dvije pazušne jame uvjetno rečeno, do vrha
Mjereno od te kose linije nizbrdo, ili u jednakom iznosu, ili cca 60% posto udaljenosti
Tehnički je teško predvidjeti budućnost, uttvrđujemo sadašnjost, pa step by step
Moram priznati da ga nisam poslije gledala prije proboja, vumirem na poslu
Display MoreBalan očekuje da US10y bude rastao i da bi dionice mogle rasti pogotovo Russell 2000
čekaj dok čika Putin raspali po bidu, a di je još Švicarska centralna banka koja je printala franak da kupuje dionice u USA, pa Kinezi, itd.
ima dosta kandidata kojima ne odgovara jaki dolar, a koji su izloženi USA marketu, a imaju dolarske dugove.
FED najavio raspodaju junk dugova, Putin najavio, a svi čekaju da netko prvi potegne okidač.
ne znam šta penzioni fondovi čekaju sa rasprodajom.
možda da ih ovi prije izmetu, pa da izbiju socijalni nemiri 🤷
kao što sam i pretpostavljao, ovaj mjesec i mirovinski fondovi moraju napraviti quarterly rebalancing.
ne znam o kolikim točno ciframa se radi, al dionice sigurno u prodaju, jer su outperform-ale obveznice, koje sada zbog većih kamata, vrijede manje nego u prošlom kvartalu.
po grafovima, rasprodaja je trebala početi već danas, ali je netko sve umjetno prepucao, samo da MACD ne da signal na daily-u (S&P).
gledajući grafove, očito je da netko na veliko manipulira market-om.
tko to radi i zašto, nemam pojma, al netko gadnu navlakušu svima uvaljuje.
lako je moguće da prodaje na rastu, prije nego mirovinci počnu svoje.
kad jednom prođeš traume sa Čkobex-a, onda lako uočavaš muljatore 🤷
moram se ispiricat. Zaboravih na fundamente... sta ces kad sam ja igrac na srecu
Svaki info je ovdje dobro dosao bez obzira dal se on poklapa sa necijim infoom ili ne.
nikto ovdje nema vremena sve popratit a ovako mu se skrene paznja na nesto sto je mozda previdio pa moze bolje pogledat.
moram se ispiricat. Zaboravih na fundamente... sta ces kad sam ja igrac na srecu
Svaki info je ovdje dobro dosao bez obzira dal se on poklapa sa necijim infoom ili ne.
nikto ovdje nema vremena sve popratit a ovako mu se skrene paznja na nesto sto je mozda previdio pa moze bolje pogledat.
ovi imaju nekoliko dobrih lijekova.
protiv uništavanja bijelih krvnih stanica i protiv metastaza.
prvi samo što nije dobio odobrenje, drugi je u testnoj fazi.
ovo se isplati držati 🤷
Sa ovim se moglo baviti čitavo popodne
AMC
Dobar short
Pada u predvidivim stepenicama.
Al' to uzme čovjeku život, ni sunca ni mjeseca ne vidi. Samo monitor.
ja sam jučer izašo/prerano/ sa gubitkom iz abbv, prekjučer iz bns no sve sam nadoknadio zaradom na pangei, tak da sam 1000$ u plusu.
dakle gubi se, no dobije se. u Pengei sam bio dosta, možda i tri tjedna
MUČIM se i sa Pangeom, koju sam ipak dobro prodo, al sad nikak da mi uleti po 3,88
ja izasao iz PANL danas pred kraj na 4.16.
moro sam s nekim zelenim zavrsit tjedan
Čitam lektiru, evo me na 133. stranici
Mislim da je account pomenuo da gleda DOCU , COST, TSM i ORCL
DOCU je skup papir, i svi drugi su skupi. Account ima profinjen ukus
Eto, nešto se na prvu možda i čini skupo ali zarade to onda demantiraju
u DOCU su opet rasturili kvartalnu zaradu i dionica jučer odradi +20%
od ovog pokera gore jedino TSM se igra fletlajnera
cijeli sektor poluvodiča već dva-tri mjeseca stagnira
Display Morenastavak na seriju čuda Amerike...
MRNA ostvari $1.9B prihoda od čega $1.7B od cjepiva protiv Covid-19, nemjerljivo s prošlim kvartalima jer im je ovo prvi pravi prihodonosni kvartal
pojačaju predviđanje prodaje na $19.2B za FY2021, dakle jedno 15x više do kraja godine
no u prvom kvartalu su prodali 'samo' 102 mil doza dok za razdoblje do kraja 2021. planiraju prodaju 800 mil - 1 mlrd doza cjepiva, a samo za 2022. predviđaju kapacitete za do 3 mlrd doza cjepiva (kombinirano vlastita proizvodna traka + zakupljeni kapacitet)
pa ne treba biti lumen i vidjeti o kojoj se ovdje korjenitoj promjeni radi, počevši od toga da su, sirotinja, dobili nekih $190M grantova od države, uglavnom za razvoj ovog cjepiva
a NAŠI unište imunološki zavod, kadrovi koji su i bili stručni nemaju gdje raditi pa odu ili van ili konobare po kafićima
dok će US Govt lijepo uprihoditi puno veću svoticu kroz poreze nego što su 'bacili' na istraživanje
i opet dionica padne u jednom trenutku i (-10%) i to se doda na jučerašnji pad, sad se malo oporavila...
ali zato ovaj LEDS kojeg je okretao kolega BSOD, nakon svih kvartalnih gubitaka, danas raketa
otkrio sam čuda Amerike
i MRNA iz 'čuda Amerike' je potegnula u mjesec dana (kad sam ovo gore napisao) od cca $150 do $206 i ne vidim da se ispuhuje?
Docu mi je u "srednjoj ladici", i u proceduri da dođe u "najgirnju" , zbriso.... ni oprvi ni zadnji. no ako je i meni zapeo, onda ima nešto
Pii, Polaris, mi je zasmrdiio na erj , pa sad spavam u njemu, ako i je erj, nije baš netraumatično iskustvo, tamo od 6 do devet dolara moglo se sijedih kosa na erj zaraditi.
oću reći ako bi posteoidemija išla prema normalnom normaknim putem tada bi se kladio na Pii
Šef hedge fonda je zadovoljan, Balan inače kaže da se on najviše brije na fizičko zlato, a Balan je često prošle godine trgovao sa zlatom, jednom je Zerohage konstatirao da je tada neki napad na zlato došao iz Švicarske, Balan i taj fond su iz Zuricha. Inače Balan kada kupuje po 1000 ugovora taj fond ga prati sa x puta večim nalozima, ali onda oni te naloge malo razvlače da burza ne doživi šok.
Ali od prošle godine im je još uvjek ostalo 35-40 milijuna $ short pozicija u minusu i mislim da te ugovore još nisu pokrili i otpisali, još čekaju.
https://www.index.hr/vijesti/clanak…na/2281452.aspx
Ipak se samo dvije stvari u životu sigurne.
Smrt i porez.
Prijedlog za sutrašnji trade:
LMNL
Bit će i za long i za short.
Free float jako mali pa oprez.
ovo bi mogla biti neka zastavica, za sad. pa ćemo vidjeti
Puno toga upučuje da će se pad od 10% dogoditi u idućih par tjedana, ali o tome prićamo neko vrijeme pa za sada ništa, ja naravno ostajem u SPPI i čekam 18.06. kada ističu opcije da vidim hoće li biti kakva prilika
Da uskoro će i kraj tromjesečja pa rebalansi portfelja zbog toga, druga polovica lipnja bi mogla biti zanimljiva
ovo bi mogla biti neka zastavica, za sad. pa ćemo vidjeti
Jedan cent ste promašili za buy.
Kupio BLRX po 2,77$, 1200 dionica
LMNL upalio motore!
odbija se od navodne gornje crte navodne zastavice. Navodno
samo 40 posto plusa. jel se ustaje ko za tolko iz kreveta?