Ja sam u AMC-u i sad je opet potegao prema gore iako sam na početku trgovanja mislio da ode sve u pm danas ali nije.
Ideje za trgovanje na inozemnim tržištima - Što i zašto ?
-
-
-
SESN izgleda ide u doble top, na trominutnom
Na tako malom vremenskom odsječku, i u tako strelovitom rastu TA i nije od pomoći
Moraš gledati candles, i ask, koliki je, i da li se spušta ili se diže
Zanimljivo ih je promatrati i kao borbu onih koji su shortali, al' im nije uspjelo, pa se pokrivaju.
Short svemu daje drugu dimenziju
-
To je SENS!
SESN izgleda ide u doble top, na trominutnom
Na tako malom vremenskom odsječku, i u tako strelovitom rastu TA i nije od pomoći
Moraš gledati candles, i ask, koliki je, i da li se spušta ili se diže
Zanimljivo ih je promatrati i kao borbu onih koji su shortali, al' im nije uspjelo, pa se pokrivaju.
Short svemu daje drugu dimenziju
-
Je. SENS
Zašto mi je sesen na pameti ?
Idem vidjeti kako je prošao
Neodlučno, još uvijek
Ovo je da ti okice iscure od gledanja u monitor
-
Evo pohvalnica meni danas.
Kupio SENS ujutro, stoplosiralo me.
Kupio WINT ujutro, stoplosiralo me.
Ukupno 1000$ minusa.
-----------------------------------------------
Onda sam odšortao AMC, long LEDS, smanjio minus na 500.
Do kraja dana nula.
-
Uvijek isti wrong.
Nakon stop naloga treba popratiti daljnje trgovanje . Pa jump in
Stop i tome služi, da nas istrese. Redovna je pojava da se papir odbije nakon što nas istresu.
To po mom skromnom iskustvu
-
Uvijek isti wrong.
Nakon stop naloga treba popratiti daljnje trgovanje . Pa jump in
Stop i tome služi, da nas istrese. Redovna je pojava da se papir odbije nakon što nas istresu.
To po mom skromnom iskustvu
Pratim sta pisete pa da se nadovezem. Ima jedno pravilo da treba ciljati ulaz u onoj zoni gdje bi inace stavio stop loss, a pravi stop loss staviti za "zeru" dalje zvuci na prvu glupo, ali je zapravo velika mudrost. Ne treba srljati u trejd, treba pustiti da trejd dodje tebi.
Te ocigledne stop loss zone na ovako razvijenim trzistima sluze kao liquidity zone za velike igrace pa je cest slucaj da svi stopovi puknu, a onda odmah potom cijena okrene smjer.
-
novosti vezano za SPPI
-
to sa sl je stara priča, narocito na forexu. za ove leteće i nema pravila, to je tzv, igra veća manja. zna se kako se igra po pravilima sto se tiče ta. najvažnije je naći dionicu sa mogućim obrascem i cekati pravo vrijeme za ulaz uz dva parametra. sve drugo je špekulacija, iako ovdje vidim svi zaradjuju. tko gubi onda?! ja inače ne stavljam sl.
-
Balan očekuje da US10y bude rastao i da bi dionice mogle rasti pogotovo Russell 2000
čekaj dok čika Putin raspali po bidu, a di je još Švicarska centralna banka koja je printala franak da kupuje dionice u USA, pa Kinezi, itd.
ima dosta kandidata kojima ne odgovara jaki dolar, a koji su izloženi USA marketu, a imaju dolarske dugove.
FED najavio raspodaju junk dugova, Putin najavio, a svi čekaju da netko prvi potegne okidač.
ne znam šta penzioni fondovi čekaju sa rasprodajom.
možda da ih ovi prije izmetu, pa da izbiju socijalni nemiri 🤷
-
-
ja sam jučer izašo/prerano/ sa gubitkom iz abbv, prekjučer iz bns no sve sam nadoknadio zaradom na pangei, tak da sam 1000$ u plusu.
dakle gubi se, no dobije se. u Pengei sam bio dosta, možda i tri tjedna
-
Kupio na samom otvaranju TSLA, malo Teslića za 1000$ i nije loše za sada. Trenutno sam na +4% i pratim dalje ali prodajem prvom prilikom ako okrene prema dolje. Jučer se zaigrao sa AMCom i došao do malo iznad nule gdje sam i krenuo taj dan. Imam dionica koje su mi u minusu ali ne prodajem ako smatram da se radi o dionici koja možda trenutno nije u fokusu. Pokazalo se to točno više puta i ne vidim razlog za mijenjati strategiju.
P.S. ne ulazim u dionice za koje nemam "vjere" prema nekim pokazateljima da može postići ono što mislim da može.
AMC je npr. bio čista špekulacija naravno i tu ne ulazim sa velikim novcem. Ako pogubim kada padne 2-3% nekih 10-15 dolara nikom ništa.
-
Na jednu se stvar ne možemo požaliti, a to je likvidnost.
U svakom trenutku možeš i van i unutra
Možeš i long, možeš i short, svi imamo prilike zaraditi
Čini mi se ipak da je najjednostavnija strategija scalp
Velik volumen uz rast cijene, par svjećica i out
-
taj scalping je bsod doktorirao. da prima učenike ja bih se prvi upisao. i da imam 32 godine a ne ...
-
Je.
To sam od njega i vidjela
Što ne znači da bih i mogla.
-
nznm koliko imate godina, ali ako imate manje od 37,5, i reflekse kao zeko u preriji, mogući ste kandidat.
-
Ja sam prodao BLRX kupljen po 2,84$, za istu cijenu, izgubio sam proviziju 10$, čekati ću na niže, 18.06. istječu opcije i algosi će je srušiti na 2,50$ do tada
-
Evo, da ne bilo da sam svaki dan u plusu, premda mi je zadnjih 5 radnih dana ukupni portfelj na više od +12%, danas sam završio sa - $200.
U jednom trenu je bilo i -$1000.
Meni je za vrijeme "redovnog" radnog vremena posebice u mom poslu skalpirati i stalno bacati oko na papir teško, pa kada kupim SENS na 2.80, vidim da je potonuo na ispod 2.70, režem.
Danas mi se tako dva puta dogodilo. Možda da je bio mir, možda ne bi stoplosirao. To je jedan od razloga zašto se minus događa.
Na kraju priče izvukao me AMC short na 56, pokrivanje na 49.50.
To je trajalo i trajalo, to je bio više kao day trade.
Mislim da mi je danas najbrži scalp nekih 30 sekundi, LEDS.
Ja sam prodao BLRX kupljen po 2,84$, za istu cijenu, izgubio sam proviziju 10$, čekati ću na niže, 18.06. istječu opcije i algosi će je srušiti na 2,50$ do tada
Ovo si bilježim.
-
nisam se htio miješati kad si ga spomenuo. da ne bi ispalo da pametujem. ali hs je bio izvjestan.
-
godo mi ti ovdje volimo crtace. oni su nam najdrazi(kao i analiticari ) pa se ti nemoj ustrucavat stavljat grafove.
al ovdje ima dosta neukih kao sto sam ja pa malo detaljnija objasnjenja nisu naodmet...
thx
-
-
Nepročitani postovi
-
- Title
- Odgovora
- Zadnji odgovor
-
-
-
SPAN (SPAN d.d.) 2.4k