Mislim da bi tapering bio nuznost te bi vjerovatno cak dobar dio burze nakon inicijalnog pada dobro reagirao bojim se da ovo krcanje love sta se dogadjalo do sada i porast volativnosti trenutno stvara nervozu kod investitora, neko smirenje i stabilnost bi dobro doslo za razliku od njihovog razbacivanja triljunima
Ideje za trgovanje na inozemnim tržištima - Što i zašto ?
-
-
-
Da ali oni će to idući mjesec tek najaviti za kraj godine, pa će onda svaki mjesec po malo spuštati, sa 120 milijardi dolara, tako da će u cijelom tom periodu upumpati još oko 1000 milijardi dok to ne bude gotovo, a to će ići sporo, pitanje da li će burza uopće ozbiljnije pasti, moje lupetanje ali eto.
KOSS, evo jedne za trajd, sada je 13,60% u plusu, komentiraju je ljudi koje pratim na Stocktwits
-
Mislim da bi tapering bio nuznost te bi vjerovatno cak dobar dio burze nakon inicijalnog pada dobro reagirao bojim se da ovo krcanje love sta se dogadjalo do sada i porast volativnosti trenutno stvara nervozu kod investitora, neko smirenje i stabilnost bi dobro doslo za razliku od njihovog razbacivanja triljunima
taman slušam intervju sa Jim-om Bianco-om.
i lik kaže da će "inflacija" (CPI) jačati, jer je stanarina 1/3 te metrike, a sad hrpa ekipe do rujna plaća doslovce nulu po toj osnovi.
s druge strane, ić će tapering, ali sa hipotekama, a ne sa obveznicama, jer Wells Fargo više na svojoj bilanci nema mjesta da ih "trpa", a mora proći stres test do kraja lipnja.
to bi značilo da će FED već na sastanku u lipnju morati poduzimati korake.
to bi, u konačnici, značilo da će "inflacija" rasti, a kamate padati, što bi, zapravo, najbolje bilo za zlato, a za dionice očaj (osim brodara i ovih "sirovinaša").
bojim se da nam ovaj put slijedi pravi bear market, a moguće je i da se do polovice lipnja, kad FED "stupa na scenu", desi i nekakva "tektonika".
u svakom slučaju, ja sam se već tako i pozicionirao, a dionicama ovaj put QE neće pomoći, jer će brojke od "infacije", pogotovo od rujna pa nadalje, doslovce "divljati".
Bidni Joe isti Jimmy Carter.
i tako će na kraju samo tržište zaustaviti plan o bjesomučnom zaduživanju Demokrata radi "zelene" energije, za razliku od nas u EU koji ćemo postati Japan.
kao što rekoh, ja čekam "tektoniku", a onda pravac brodari i commodities 🤷
-
Jučer nas je nekoliko bilo u OCGN, ja sam uzeo već u PM nešto ispod $8, no u otvaranju su ga pregazili na oko 7.70, izašao sam flat, da bi ga popodne nagurali na 8.60, pa natrag na 8.20 i eto u AM preko 9, mislim čak i 9.30.
Ok i na tom rastu se nešto uzelo, ali da je bilo malo više strpljenja....
plavac taj KOSS je opasan papir, spread je velik, oko 20 centi, valovi su jako brzi, plus te dočeka brzo, minus puno brže. Ali, može se.
-
Ja sam nočas uzeo BLRX po 2,84$, 1200 komada, ako danas skoči izlazim odmah
-
-
- Pangaea Logistics (NASDAQ:PANL) had declared $0.035/share quarterly dividend, 75% increase from prior dividend of $0.020.
- Payable June 15; for shareholders of record June 1; ex-div May 28.
Oćel to dividenda kapnut na PANL?
-
Mene će Opte otjerati u scalpere
Al' ćemo se natrgovati.
Imati ću vremena.
A biti će mi i sila
Što danas trgujete ?
-
ja san u PANL dugoročni, sigurno već 10 dana.
ABBV sam kupio kao "dionicu koja ne pada ispod 114" na 112.61 i nju mislim prodat sa posto dva zarade. ako ne bude
zarade onda sa toliko minusa , stop loss
trejdam dividendušama energetskim: MMP, IEP, OKE, MPLX OK, eventualno Bank of Nova Scotia, isključivo dip, ak šta otog pane kupim.
mislim malo oko držat na TNXP I AVXL dakle biotech.
U , khm, malo sam posustaloj kondiciji pa se držim isključivo dobro poznatih utabanih staza.
ERJ i FORD mi utekoše, peco sam ih peco al nisam upeco, kao i Koppers i Kezar. no ako padnu a nije smak svijeta možda bi upikno i nekog od njih.
-
my moon
dugoročni deset dana
haha
ako ode do $5 nećeš prodat?
-
-
Bacio tko oko na ITRM?
-
što da gledam ITRM kad imaš VTNR
već dva dana skače ko lud
-
Treba mi i drugi skakavac. Dok se ovaj prvi hladi da se igram s drugim.
-
... i AMC je mišićav
ušao po $29.25
moralo bi preko $33.0
toliko je išao u PM
-
my moon
dugoročni deset dana
haha
ako ode do $5 nećeš prodat?
Nekako me na zadnja dva foruma obilježila sintaksa " eksplozija brodara" , pa sam je odlučio dočekati u PANL.
Prodao bi na 5 ako bi našao neku drugu dionicu/ strategiju. Ulaz mi je na 3.54, sa petinom portfelja tak da mogu švrljat okolo.
-
ništa nemoj prodavat, to je em fundamentalno dobra dionica em sektor može samo profitirati od otvaranja ekonomija (granica) zbog popuštanja mjera
iako ovi imaju baš svoje klijente za koje kupuju brodove pa je to samo plus
eto za utjehu, meni žao kaj sam se riješio CNDT na $7 kupovanog po $3.xx
vidi ga gdje je već na $7.85
... i AMC je mišićav
ušao po $29.25
moralo bi preko $33.0
toliko je išao u PM
eno ga već na $33 i prije otvaranja
-
Ljudi oprez, nešto se sve počeo crveniti...
-
I meni, ideksi zeleni ali dione sve više crvene. Zato sam prodao FCEL sa +21% da me nešto ne iznenadi.
-
I meni, ideksi zeleni ali dione sve više crvene. Zato sam prodao FCEL sa +21% da me nešto ne iznenadi.
baš gledam one budaletine na AMC-u i GameStop-u, i mislim se kako nikome od glavnih dioničara nije palo na pamet da tamo izvedu jednog Đuku i/ili Dalekovoda, onako do 1 centa, za pokriće gubitaka
-
The BDI tracks the rates that shipping companies can charge for hauling dry bulk goods (coal, iron pellets, grain, and the like). As such, it is often viewed by investors as a predictor of where dry bulk profits are heading.
And after more than doubling through early May this year, the BDI has been in a confirmed downtrend ever since May 11, falling 17% in 17 days.
-
-
Nepročitani postovi
-
- Title
- Odgovora
- Zadnji odgovor
-
-
-
Što smo danas tržili 6k
- harpun