Ideje za trgovanje na inozemnim tržištima - Što i zašto ?
-
-
-
Pozdrav.
Evo jedne za one kojima se ne žuri. Ako bude dividende ( krajem godine ) dionicu dobivate badava.
FENG - Phoenix New Media
https://www.finviz.com/quote.ashx?t=FENG&ty=c&ta=1&p=d
Cijena dionice trenutno 1.36 $
Dividenda ( već dvije godine uzastopno ) 1.35 $
P/E 0.73
P/B 0.27
Cash na računu 5.02 $ po dionici
Mr. UpUp,danas se dobro zarađuje na FENGu, evo ga 17% u plusu
..već je 20% u plusu..ove kineske su zbilja popularne ovih dana..
Mislio sam da će biti mirna do vremena kada se očekuje dividenda.
Nije loše da koji put poskoči. Barem nam nije dosadno.
-
Moj bloger kaže da tržište hrani još samo paket pomoći od Bidena, a to je već dobrim dijelim uračunato u sadašnje cijene na burzi i kada to bude odobreno onda će biti sell the news
Koliko ja znam,danas odobreno $1400 ,ali nisam provjeravala info
Našla članak.Paket pomoći bi trebao biti izglasan unutar dva tjedna.
-
jako edukativan članak, pogotovo drugi dio članka
-
Ja sam pak danas ovo dobila u Inboxu
Ponuda za pretplatu, Mauldin Economics
Medo brunda.
---------------The period from 2000–2003 (following the dot-com crash) was great for value, and in 2021 it will be again.
In fact, value stocks, resources, and commodities were the only thing that made it through. During that period the S&P 500 was cut in half, the Nasdaq 100 was down 80%, and a good number of stocks lost 99% or disappeared altogether.
Piše autor da sjednemo na cash i čekamo priliku.
-
Ja sam pak danas ovo dobila u Inboxu
Ponuda za pretplatu, Mauldin Economics
Medo brunda.
---------------The period from 2000–2003 (following the dot-com crash) was great for value, and in 2021 it will be again.
In fact, value stocks, resources, and commodities were the only thing that made it through. During that period the S&P 500 was cut in half, the Nasdaq 100 was down 80%, and a good number of stocks lost 99% or disappeared altogether.
Piše autor da sjednemo na cash i čekamo priliku.
Svi moramo biti svjesni da će medo doći.
Nama koji smo preživjeli petnaestak godina na ZSE čekajući da medo ode, život uz medvjede je postao normalno stanje.
Obzirom da smo većinom vrlo mali investitori, imamo veliku prednost jer u slučaju pada tržišta možemo vrlo brzo potpuno izaći i pričekati oporavak u cashu.
Nadam se da ćemo prepoznati pravi trenutak
-
Burza zna da dolazi 1900 milijardi poticaja, ona več neko vrijeme raste na račun toga. Navodno kroz dva tjedna bi to moglo biti izglasano, u međuvremenu S&P ide na 4000 bodova, i kada se ti poticaji izglasaju mogli bi imati sell the news. Veljača obično završi niže nego je počela, jer je mjesec sa slabijom likvidnošću, moj bloger gledajuči likvidnost kaže da je vrh iduči tjedan, biotech ima sezonski vrh 11.03.
Nafta je sada več jako visoko, kažu da ide na 60$, znači inflacija se nazire. Dolar bi mogao ojačati što nije dobro za burzu.
Ljudi su puni para koji ne mogu trošiti i novac je izmeđuostalog i na burzi. Kroz mjesec-dva ide ljepše vrijeme, cijepljenje izgleda ipak djeluje i iči će popuštanje mjera. Ljudi će si dati oduška i početi trošiti da nadoknade propušteno, vjerojatno i povlačiti zaradu sa burze. Inflacija bi mogla naglo skočiti.
Očekivanja inflacije su na novim vrhovima, US 10y iduči tjedan ide na 1,25 i bloger očekuje da to bude vrh za sada.
Znači imamo neka sezonska događanja koja se mogu poklopiti sa izglasavamjem poticaja koje burza več uračunava u cijenu dionica, i naravno povjesne ekstreme na burzi koji su več na razini anomalija sa slučajem WSB.
Ništa od ovoga ne mora biti i pitanje kada ali za mene je dovoljno informacija da sam na velikom oprezu. Ja sam na burzi dosta dugo, moj bloger je već 50 godina i još čeka do povuče sve long pozicije, on očekuje to iduči tjedan.
Moj okvir za idučih 20 godina je ostvariti godišnje 10-12 tisuča eura, ove je več 5 ostvareno i zato se ne žurim, iz iskustva znam da godišnje bude par korekcija koje mogu ako ih čekam generirati te novce.
Ja gledam dugoročno i želim ostati što duže u igri a ne da izletim u prvom zavoju i imam jasan cilj.
-
Burza zna da dolazi 1900 milijardi poticaja, ona več neko vrijeme raste na račun toga. Navodno kroz dva tjedna bi to moglo biti izglasano, u međuvremenu S&P ide na 4000 bodova, i kada se ti poticaji izglasaju mogli bi imati sell the news. Veljača obično završi niže nego je počela, jer je mjesec sa slabijom likvidnošću, moj bloger gledajuči likvidnost kaže da je vrh iduči tjedan, biotech ima sezonski vrh 11.03.
Nafta je sada več jako visoko, kažu da ide na 60$, znači inflacija se nazire. Dolar bi mogao ojačati što nije dobro za burzu.
Ljudi su puni para koji ne mogu trošiti i novac je izmeđuostalog i na burzi. Kroz mjesec-dva ide ljepše vrijeme, cijepljenje izgleda ipak djeluje i iči će popuštanje mjera. Ljudi će si dati oduška i početi trošiti da nadoknade propušteno, vjerojatno i povlačiti zaradu sa burze. Inflacija bi mogla naglo skočiti.
Očekivanja inflacije su na novim vrhovima, US 10y iduči tjedan ide na 1,25 i bloger očekuje da to bude vrh za sada.
Znači imamo neka sezonska događanja koja se mogu poklopiti sa izglasavamjem poticaja koje burza več uračunava u cijenu dionica, i naravno povjesne ekstreme na burzi koji su več na razini anomalija sa slučajem WSB.
Ništa od ovoga ne mora biti i pitanje kada ali za mene je dovoljno informacija da sam na velikom oprezu. Ja sam na burzi dosta dugo, moj bloger je već 50 godina i još čeka do povuče sve long pozicije, on očekuje to iduči tjedan.
Moj okvir za idučih 20 godina je ostvariti godišnje 10-12 tisuča eura, ove je več 5 ostvareno i zato se ne žurim, iz iskustva znam da godišnje bude par korekcija koje mogu ako ih čekam generirati te novce.
Ja gledam dugoročno i želim ostati što duže u igri a ne da izletim u prvom zavoju i imam jasan cilj.
Mozete reci ime tog blogera? Moze i na pp.
-
Rober P. Balan, piše na Seeking Alphi, plačam to 700$ godišnje, on zadnje vrijeme trguje futuresima. Piše i za Seeking alpha van svog bloga Predictive Analitic Model. Ja imam pretplatu i na Seeking Alpha posemno od bloga. Zna i zlatom trgovati, naravno i griješi, ima par tisuća ugovora koji su mu zaglavili u short poziciji na S&P ispod 3500 bodova, radi se o par desetaka milijuna dolara. Zna kupovati po tisuću ugovora, na S&P jedan bod pomaka nosi 50$, to su ogromni novci, ja sam pokušao ali sa mojih 30.000$, je to pre malo. za tu igru bi trebao imati 100.000$ i to je meni puno. Futures se trguju 24 sata, djed ima ja mislim bar 75 godina, budi se po noći, piše, kupuje, često ga bude dečki iz hedg fonda sa kojim radi, oni valjda imaju nočna dežurstva. Ja koristim informacije za trgovanje sa dionicama, kada je zaglavio u shortu hedg fond mu je osigurao likvidnost ali puno dečki je zaglavilo s njim koji nisu imali pokriće, događa se, nije sve zdravo za gotovo šta kaže ali boljeg za sada nisam našao.
-
evo nešto za dugoprugaše... naletio sam na to tražeći na Chartmill.com dionice sa najboljim TA (5 zelenih zvjezdica) i technical setup od barem 4
izbacilo je zanimljivo društvo: CNX Earnings & Results Q4/2020
prirodni plin, vlastiti pipeline, u narednih 6-7 godina namjera im je vratiti dioničarima godišnje $500M ili $3.0B ukupno u FCF-u (ili kroz smanjenje duga ili kroz stock buybacks), za ovu godinu su već ostvarili $356M slobodnog NT-a, a dogodine po planu $425M FCF-a
nakon kupovine vlastitih dionica u Q4/20 upravni odbor je odobrio dodatnih $150M za te svrhe (uk. dostupno $250M)
kažu gore u prezi i ovdje u transkriptu da se ne boje pada cijene plina jer je pad između ostalog uzrokovan i stalnim rezanjima troškova u sektoru, gdje su u velikoj prednosti pred konkurencijom
meni se sviđaju brojke i priča managementa, a evo kome se još sviđa (obratite pažnju da je objava rezultata bila 28.1. i što su ovi napravili sad u tjedan dana):
Quote2021-02-05 - BlackRock Inc. has filed an SC 13G/A form with the Securities and Exchange Commission (SEC) disclosing ownership of 25,986,110 shares of CNX Resources Corporation (US:CNX). This represents 11.6 percent ownership of the company. In their previous filing dated 2021-01-25, BlackRock Inc. had reported owning 4,491,811 shares, indicating an increase of 478.52 percent.
uz potporu društva na strani kupnje, a očito i fondova, te odličnog poslovanja uz oslobađanje enormnih iznosa slobodnog novca, mislim da je ovdje smjer jasan
ovo je na tragu gornjih postova o 'smaku svijeta' koji dolazi: u recesiji ili pandemiji, burze će padati ALI uvijek postoje društva kojima se vrijednost brže vrati na one razine koje odražavaju njihovo poslovanje, bez obzira na propadanja cijene uzrokovane okolnostima na koje ne možemo utjecati
-
-
Da prirodni plin je isto zanimljiv, on je nus produkt frakinga u Americi i cijene su bile na dnu. Kako je zbog pandemije pala potražnja za naftom, pala je i proizvodnja nafte pa onda i plina. Ali caka je u tome da je potrošnja nafte zbog lockdowna pala i 20% a potrošnja plina je imala puno manji pad jer ako se ljudi ne voze, ali se moraju grijati, tako da je plin tu profitirao, skladišta su se ipak malo više popraznila.
Meni su tu bile zanimljive SWN, AR, EQT, to su moji na blogu kupovali. Ima jedan Francuz na blogu koji je objašnjavao koliko su te dionice podcijenjene, SWN je tada bio oko 2,5$, sada je na 4$. On ima neke svoje modele koji su mi nevjerojatni i pogodi smjer kretanja bez problema ali magnitude je teško pogoditi, i onda ako cijena na margin ode još dublje, ako nežaš dubok đep eto problema. On sve pozicije hedgira i ulaže po 500.000$, ima ljudi koji stvarno znaju posao, ja sam sitni špekulant kao i večina, ali i mi nađemo svoje mjesto i uberemo šta se da.
Inače plin se trži i reagira na vremenske prognoze, to nisam ni pokušao trgovati. Ali ove dionice su lijepo radile. Kako će dalje ne znam, jer Kemp sa Reuters kaže kada nafta dođe na 60$ onda će krenuti opet intenzivirati fraking u Americi i onda opet kreće povečsna proizvodnja plina, ali ako se po ljeti ne napune skladišta cijena može dosta gore.
Na 60$ pada i dogovor OPEC + jer če Rusija odžah povečati proizvodnju da im Ameri ne uzmu tržište, i onda nafta opet ide dolje.
-
Drugo mišljenje o korekciji tržišta ( no budimo na oprezu):
Now, Lee sees a “high probability that the first half 2021 correction is over.” The VIX, which is based on puts and calls in the S&P 500, started the week over 33 and fell to 20.87 when the market closed on Friday. A low VIX signals lowered expectations for market volatility.
As for the stock market, “I think the path of least resistance has resumed to a higher level. I think we had a mini correction a week ago and I think it happened pretty quickly,” said one strategist.https://www.cnbc.com/2021/02/05/fis…week-ahead.html
-
Vidim da ima nagađanja i procjena kako stiže velika korekcija čak do 30% dok neki kažu da neće. Bolje mi je bit na oprezu mjesec-dva nego se čupati ako krenu minusi.
Čini mi se logično da kad dođe ovaj zadnji stimulus da sve bude otišlo u piiiiip. Za sada imam 1/4 u novcu i planiram ovih dana izaći što više. Sad me zanima kako će se u svemu tome BTC ponašati. Da li je ovaj rast ponovo do 40.000$ uvod u nekakvu vrstu BTC hedge-a ili će i on potonuti ako bude korekcije.
-
Rober P. Balan, piše na Seeking Alphi, plačam to 700$ godišnje, on zadnje vrijeme trguje futuresima. Piše i za Seeking alpha van svog bloga Predictive Analitic Model. Ja imam pretplatu i na Seeking Alpha posemno od bloga. Zna i zlatom trgovati, naravno i griješi, ima par tisuća ugovora koji su mu zaglavili u short poziciji na S&P ispod 3500 bodova, radi se o par desetaka milijuna dolara. Zna kupovati po tisuću ugovora, na S&P jedan bod pomaka nosi 50$, to su ogromni novci, ja sam pokušao ali sa mojih 30.000$, je to pre malo. za tu igru bi trebao imati 100.000$ i to je meni puno. Futures se trguju 24 sata, djed ima ja mislim bar 75 godina, budi se po noći, piše, kupuje, često ga bude dečki iz hedg fonda sa kojim radi, oni valjda imaju nočna dežurstva. Ja koristim informacije za trgovanje sa dionicama, kada je zaglavio u shortu hedg fond mu je osigurao likvidnost ali puno dečki je zaglavilo s njim koji nisu imali pokriće, događa se, nije sve zdravo za gotovo šta kaže ali boljeg za sada nisam našao.
Možete li,molim vas ako nije problem staviti link za njegove prognoze o korekciji tržišta.
Našla sam jedan njegov članak izdan početkom siječnja gdje on piše da bi zbog smanjenja likvidnosti moglo doći do korekcija,ali sad vidimo da je FED i dalje potiče ekonomiju:
-
Tommy Lee je veliki bull, novca stvarno ne fali i sve može još rasti, ali kako kažu ni jedan bull market nije umro od starosti.
Sve recesije od drugog svjetskog rata su izazvane FED - ovim dizanjem kamata.
2008. godine prvo je nafta skočila na 140$, onda su banke da obuzdaju inflaciju digle kamate i onda su nastali problemi. Zato neki kažu da nema recesije dok je nafta ovako nisko i niske kamate, ali ono što znamo da če inflacija rasti i vjerojatno dolar, ali zbog puno ekstrema u svijtu financija lako nošto pukne što nitko nije očekivao. Danas čitam da je Italija prešla dug o 150% BDP, dugovi država zbog korone su eksplodirali.
Teško je nači nešto jeftino, zato špekuliram i čekam priliku, neču kupovati samo da kupim, a koj graf da pogledam sve je na sedmom nebu, uglavnom iduči tjedan bi trebalo još rasti, bitcoin to več najavljuje. Pratimo iz tjedna u tjedan.
Further GameStop Momentum Makes Russell Outperform, But Now Look Out For A Major Market Peak https://seekingalpha.com/article/440253…jor-market-peak
Ja imam pretplatu za Seeking alphu pa mogu otvarati članke, neznam da li vi možete.
-
Slažem se kolega plavac, sve je toliko naraslo da je stvarno problem naći nešto jeftino i bez bojazni da će okrenuti prema dolje na hlađenje.
Iskreno daytrade mi ne ide baš i rađe bi radio swing ali bojim se da bi mogao upasti u zamku "tko zadnji magarac" tako da ću za sad samo to izgleda koristiti dok se ne vidi šta bude poslije stimulusa.
-
-
Također navodi u tom članku:
"3. This seasonal liquidity drought may be exacerbated by weak US growth outlook during Q1 2021, which may even cascade into Q2. That could push yields and equities lower, and the VIX higher until the middle of March. During the prior three growth recessions, the equity market declined each time, with declines as small as 6% and as big as 38% for a calendar year."
On dosta nagađa u ovom članku,ali davno ga je napisao (prije 1. mjesec) pa sam mislila ako imate što novije.
Inače pratim sve moguće vezano za ovu tematiku jer ulažem velike pare na tržištu pa ako nije problem da stavite prepisku čisto da vidimo o čemu se radi. -
Ja po svemu vidim da če eventualni problemi biti najviše u ožujku, to odgovara i kretanju burze nakon promjene u Bijeloj kuči nakon izbora, znači pad burze u ožujku i po toj analizi. Taj graf sam mislim već stavljao.
Pad linije na kraju grafa je tehnička greška, a neki grafovi su vlasništvo hedg fonda i onda nas upozorava na to da ne dilamo.
-
Ja po svemu vidim da če eventualni problemi biti najviše u ožujku, to odgovara i kretanju burze nakon promjene u Bijeloj kuči nakon izbora, znači pad burze u ožujku i po toj analizi. Taj graf sam mislim već stavljao.
Pad linije na kraju grafa je tehnička greška, a neki grafovi su vlasništvo hedg fonda i onda nas upozorava na to da ne dilamo.
Pa burza je izvrsno reagirala na nove promjene i Bidena kao predsjednika...ne razumijem točno na što mislite...
-
-
Nepročitani postovi
-
- Title
- Odgovora
- Zadnji odgovor
-
-
-
SPAN (SPAN d.d.) 2.4k
- LodeRunner