Možda smo svi trebali držati APWC...
zato držim Lenac, tamo se isto nekaj valja iza brda
samo da nije Apple hahahah
Možda smo svi trebali držati APWC...
zato držim Lenac, tamo se isto nekaj valja iza brda
samo da nije Apple hahahah
PRFX je bilo teško trgovati , dva false breakouta na dolje, taman da te istrese
A ni risk/ reward nije povoljan
Tu je jedino ispravno čekati break na 4,20 na velikom volumenu.
Na 2000 dolara mogući plus je 200 dolara, a mogući minus 200 dolara
Da je trgovati lako, bogat bi bio svatko. Sve skupa, daytrade ili scalping su teški poslovi. Priprema, posvećenost = gledanje u monitor, i niz odluka koje doneseš putem. Nema dakle besplatnog ručka.
Swing pozicija, od nekoliko dana je lakša za odraditi.
Al' sve čovjek mora probati
BTW, PRFX je još u trokutu
Display MoreVec je dionica pala i mislim da je to to. Nije to novi avion, pa da njegov pad ima jaci utjecaj na cijenu, jer su kod padova tih kompanija najcesci krivac piloti i lose odrzavanje, a ne sam avion ili problem s njim
Od prvog dana ovdje Embraer kujem u nebesa, rado ga imam, kupujem i prodajem.
Moja jest teorija, koji već znaju i vrapci na forumu, da je BA u problemima sa Maxom, Airbus sa svim i svačim pa i Brexitom i da je Embraer u zahvalnoj niši uskotrupaca kao stvorenih za skakutanje po Kini i Indoneziji napr.
TAKOda je bilo za očekivati da će nakon zadnjeg pada Boeinga, iz ma kojeg uzroka, Embraer uzletit i eto ga , danas 10 posto !
INače, samo me pegula prati, što prodam raste, što kupim, pada.
Danas sam prodao sa dobitkom PAG š to ga je lansiralo u još veći plus.
Onda sam se dosjetio jadu pa sam mali dio PRFX prodao sa nemalim minusom što je gotovo trenutno rezultiralo lansiranjem u plus dotične dionice. Tak da sa ostatkom čekam i nadam se da bi to mogao biti novi APWC.
Znači nisam samo ja taj koji što god da proda to nastavi rasti, a što god da kupim krene padati
Prodao ERJ na 6.65 -> do kraja dana odletio na 7
Prodao TANH na 1.66 -> eto ga u AH na 1.75, ako se održi i danas skoči još više....što reći
Svi ovi papiri ispod 2 ili 1 dolara s koma se volimo igrati, to sve ludo da ne može biti luđe. Trejdao sam jučer TANH, ali da bi spavao s njim u krevetu, ne hvala.
REIT ovi , odabrani, počeli prašiti vani. Jasno, bio u nekim i iz svih izašao prerano.
Macerich
HTA
MPW
te kao pratim, al ima još.
Ukratko, iznajmljivači nekretnina u razne poslovne svrhe, zdravoseljački se predmnijevalo da će pokrepat u krizi ili nikad iz nje izić jer su se svi sada navikli živit virtualno.
No, postoje analitičari koji izvlače prosperitetne.
To su sve dionice koje pretkrizno još nisu dosegle i zato ih podsvjesno volim
Malo vam zavidim što se dobro zabavljate, mada burza nije igra. Ne bi smjela biti.
Ne trgujem. Nemam kada ni pripremiti trade, niti ga popratiti.
Burza raste, Pfizer pada, a pola će se kugle zemaljske cijepiti njihovim cjepivom.
Ha ?
Nitko ne viće da se obogatio na Tesli ? Od kako smo osnovali kutak Tesla je odradila posao od 400 dolara do 860 dolara ????????
Ja prodao na 638 i stalno gledam kako raste sa idejom sad će velika korekcija pa samo što nije......i ode tesla do 860
Pfizer, izgleda da sam long, iz inata ga ne želim prodat sa gubitkom. Do kad će to tako bit vidjet ćemo.
Ja sam ionako odustao od trade-a, cilj mi je zaraditi. Dok jednom dobijem pa drugi put izgubim skoro cijeli dobitak itd. Ne da mi se to više. Imam trenutno 8 dionica u portfelju i par još sitnih po 5-10 $ koje mi nije žao ni malo ako padnu i po 60%
Well Done
Svaka kuna se računa.
Sve je to dobro, i sve je to škola
Malo vam zavidim što se dobro zabavljate, mada burza nije igra. Ne bi smjela biti.
Ne trgujem. Nemam kada ni pripremiti trade, niti ga popratiti.
Burza raste, Pfizer pada, a pola će se kugle zemaljske cijepiti njihovim cjepivom.
Ha ?
Nitko ne viće da se obogatio na Tesli ? Od kako smo osnovali kutak Tesla je odradila posao od 400 dolara do 860 dolara ????????
nisan valjda jedini, ja san uzea jednu za 567 USD na revolutu i još je držim, i ostavit ću je do Splita (kad ga bude, ako ga bude) pa prodat dio
i evo ušao sam malo u Nio, pa ćemo vidit
jedino sam u minusu sa Pfizer-om, al ne bojim se ja tog minusa, još ću nadokupit, ide dividenda, a i do ljeta će to u plusu završit, i AT&T san u minusu... firma je prezadužena, ali barem isplaćuje dividendu pa ću valjda s njom nagurat nulu pa izać
P.S. Znam da je tema trgovanje pa mi nemojte zamjerit što komentiram iako kupujem na malo duži rok
nisan valjda jedini, ja san uzea jednu za 567 USD na revolutu i još je držim, i ostavit ću je do Splita (kad ga bude, ako ga bude) pa prodat dio
i evo ušao sam malo u Nio, pa ćemo vidit
jedino sam u minusu sa Pfizer-om, al ne bojim se ja tog minusa, još ću nadokupit, ide dividenda, a i do ljeta će to u plusu završit, i AT&T san u minusu... firma je prezadužena, ali barem isplaćuje dividendu pa ću valjda s njom nagurat nulu pa izać
ma da je opet splita na neznam koliko dijelova, opet bi svaku napucali preko 800 🤦
jučer se dalo fino zaraditi na BB i LXRX
prva dionica je u parabolic mode, dakle još stignete na vlakić koji tek kreće BB in parabolic mode (Fool.com)
drugoj je odobren lijek od FDA i ne samo to, nanizale su se same dobre vijesti oko nje, ali je riskantnija priča od ove gore, pa se sami potrudite naći vijesti i odlučite jeste li ili ne za trejd (jučer je BID bio vrlo vrlo nestrpljiv do vremena njihovog ručka, pa mala pauza, i onda rastur nakon toga, evo!
i ne, nije Lexicon Pharm gotov s plesom, jučer je odmah došla i prva 'povišica' rejtinga i PT-a sa $7 na $13
u obje sam prenoćio jer je vrijedno rizika za moguće puno veći upside
za long priču, pogledajte ovo sa stranica Citron research: STPK, Looking Beyond Tesla, target $100
mislim da sam vam rekao na vrijeme, dionica se već dva dana konsolidira na razini $33-$35 pa tko voli nek' izvoli
Display MoreMU stock gains after receiving analysts upgrades (TheMotleyFool), pa tu ne znaš tko-koga? ovaj jedan daje sell rating da bi se, kako pišu, okrenuo za 180 stupnjeva i sad daje buy
u jednom drugom članku jedan analitičar povisuje TP s $50 na $65, a cijena dionice trenutno na $77.84 halo?!?
no kako i među žitom ima kukolja onda gledamo što je prosjek a prosjek cca 35 analitičara, koji ipak podižu ljestvicu s $85.5 na $97.23
uza sve to, CEO gostovao kod Cramera (nemam neko pozitivno mišljenje o Crameru, ali napominjem činjenicu da je izreklamirao MU iliti Micron Technology Inc.) gdje govori da je tvrtka in the sweet spot of digital transformation
više o perspektivi MU u razdoblju 2021.2022. ovdje (Big Demand Turnaround in 2021.), MarketWatch.com
ovdje pak moj ulaz označeno zelenom elipsom, TP svakako preko $100 pa da vidimo koliko ću čekati...
ovdje se priča lijepo razvija, idemo prema $100
cca 5% u četiri trgovinska dana, od otvaranja pozicije
Alias, jesi ljubomoran?
Nisam sinoc spavao Meni NMM skoro 20% samo jucer, a u zadnjih 15 dana nekih 50%. Pa me to uspavalo
Jučer kupio TWTR i AMD ponovo nakon ovog pada. Kupio sam 50% iznosa i sad gledam kud će. Ako padnu kupujem na "dnu" ako krenu rast opet dobro.
Mislim da je TWTR samo privremeno u padu, " Trump sindrom" al vidjet ćemo.
Weekly je down
Trenutno na razini prvog suporta
Moguć pad do cca 38 dolara, što je nekako blizu fibo liniji 50%
A moguće i odbijanje. Zgodna je ta TA.
U svakom slučaju kažu da treba pričekati dok MACD ne okrene prema gore
Display MoreDisplay MoreMU stock gains after receiving analysts upgrades (TheMotleyFool), pa tu ne znaš tko-koga? ovaj jedan daje sell rating da bi se, kako pišu, okrenuo za 180 stupnjeva i sad daje buy
u jednom drugom članku jedan analitičar povisuje TP s $50 na $65, a cijena dionice trenutno na $77.84 halo?!?
no kako i među žitom ima kukolja onda gledamo što je prosjek a prosjek cca 35 analitičara, koji ipak podižu ljestvicu s $85.5 na $97.23
uza sve to, CEO gostovao kod Cramera (nemam neko pozitivno mišljenje o Crameru, ali napominjem činjenicu da je izreklamirao MU iliti Micron Technology Inc.) gdje govori da je tvrtka in the sweet spot of digital transformation
više o perspektivi MU u razdoblju 2021.2022. ovdje (Big Demand Turnaround in 2021.), MarketWatch.com
ovdje pak moj ulaz označeno zelenom elipsom, TP svakako preko $100 pa da vidimo koliko ću čekati...
ovdje se priča lijepo razvija, idemo prema $100
cca 5% u četiri trgovinska dana, od otvaranja pozicije
Alias, jesi ljubomoran?
Semiconductor Deep Dive by Robert Castellano: The semiconductor/equipment market in 2020 was impacted primarily from COVID-19, Trump sanctions, and the November election. Surprisingly, COVID-19 had a positive influence, as work/study stay-at-home orders demanded more server bandwidth for individuals to interface with the office and more PCs to connect. Gaming also benefited due to boredom. These all required more semiconductors. Trump's sanctions turned out to be a strong negative, first for any sales of chips for 5G chips with China's Huawei, and then equipment to China to make the chips. Lastly, the election helped the chip industry because of possible expectations that these sanctions would be mitigated and technology trade would resume, and also for green technology which demands more semiconductors. That being the case, I recommend Semiconductor Manufacturing International Corp. (OTCQX:SMICY), which is down 50% since the sanctions, but is the strongest China foundry. I recommend the ETF (LIT) because of its focus on EVs and green technology, and I recommend Micron (MU) as the memory industry recovers.
Nesto se desava. Zacrvenilo se postenski vani.
okinulo mi 12 stop naloga.
dobra stvar je sto su 10 od njih bili na gornjoj granici i svi u dobranom plusu a samo dve su bile pravi stop lose nalozi od jucer .
Naknadno sam se rijesio jos 6-7 smeca koja vucem od 12 mjeseca i s njima anulirao dobitak onih 10 sto su same okinule u plus...
sve u svemu nije ni lose - pozitivna nula a rijesio sam se smeca.
PFE-JD-JKS nisam dirao jer gubitak na njima necu samo tako pokrit pa cu to cuvat za unuke:)
Micron mi se cini pristojan za ulazak pam sam malo kupio papira da mi PFE-JD-JKS nisu sami u crvenom
80% dionica koje pratim pa i one koje imam su u crvenom danas. Zato mi Palantir raste. Ali treba pričekati kraj dana jer se već par puta tako crvenilo pa je do kraja radnog vremena došlo ipak na nulu ili oko nule (indexi).