Bez stop loss naloga ni ne prilazim US tržištu. Pošto radim samo ujutro meni je gore na ZSE recimo. Radim a dionice lete malo nešto gore a onda još više dolje.
Pa se nekad šokiram kad otvorim gledalicu.
Bez stop loss naloga ni ne prilazim US tržištu. Pošto radim samo ujutro meni je gore na ZSE recimo. Radim a dionice lete malo nešto gore a onda još više dolje.
Pa se nekad šokiram kad otvorim gledalicu.
Bravo za NIO.
Dolar po dolar , palača. Day in and day out
Svaki dan sto dolara, nice
Papir je na ATH, dokle će, ne zna se. vukla sam fibo ekstenzije... 43 dolara
Naša temica lijepo napreduje.
Ja sam danas propustila trade, easy money.... jer nisam imala novaca
A u stvari sam nesposobna. Jer da nisam nesposobna, imala bih ga.
Kaže Elder da nema Undercapitalized, da ima samo Underminded trejdera
Novac mi je naravno u Opte, čitaj - nesposobna
GE. Gledala graf jutros, polusatni interval, right angled broadening
Gledam graf popodne, u mačju dlaku. Mogao je to na veću količinu biti Easy Money. Uđi, izađi
-----------Frankfurter Allgemeine Zeitung objavio je izjavu Ugura Sahina, direktora njemačke biotehnološke kompanije BioNTech, koji je siguran da će njihovo cjepivo BNT162b2 i u trećoj fazi kliničkog testiranja proći bez teškoća. Podnijeli su i zahtjev regulatorima za ubrzani postupak odobrenja.
Vjeruju da će njihovo cjepivo biti vrlo brzo dostupno. Oni na cjepivu rade s Pfizerom koji smatra da bi cjepivo moglo biti spremno krajem studenog.--------
Utrka za cjepivo bliži se završnici
Pfizer nudi mogući prinos od 10%, u kratkom roku
Obzirom da cijena dionice ovisi o pristiglim vijestima, mudro je postaviti stop nalog
Na tim se farmaceutskim kompanijama najčešće viđa Dead Cat Bounce, a to je vužas.
Probudiš se, a cijena dionice pala 25%
Trgovanje je cijelozivotan posao, ali isto kazu da traje dok ima nesto u carapici jer s necim treba trgovati ipak, pazite na svoje carapice
Gledam i Prizer. I on je u utrci za cjepivom.
To su sve megakompanije.
https://stocknews.com/news/pfe-mrk-p…s-a-better-buy/
Sve skupa, ima se čovjek čime baviti, puno domaće zadaće
Vezano uz Pfizer : Kompanija Pfizer u svom je belgijskom pogonu već proizvela stotine tisuća doza cjepiva
.
Prilika stoljeća 21.
HONG KONG (Reuters) - China's Ant Group Co Ltd [IPO-ANTG.HK] has won approval from the Hong Kong stock exchange for the offshore leg of its IPO, two sources said, clearing the last key regulatory hurdle to launch its dual-listing expected to be worth about $35 billion.
.
dobro što da kupim i di ?
Sve i bilo gdje
Small Lot
Kaže Elder da godinu dana smijemo trgovati samo male količine, odnosno male iznose
E za te male iznose se može kupiti mala količina velikog papira za veći pomak cijene, il velik akoličina malog papira za
Ovo mi je upalo u oko, moglo bi biti zgodno. Ulaz oko 5,50 .. 5,80.
Al' pamet u glavu. Dno je tricky, zna se to razvući. Ima i drugih, sigurnijih prilika. Papiri koji se trguju u rasponu. Easy Money
ekipica, volim ovaj topic
evo par mojih ideja pa recite što mislite o tome (naravno, fundamentalno i long pozicija):
- PSX (Phillips 66) - općenito energetski sektor je istučen do bola i na koljenima, ali samo cijenom, što se tiče fundamenata za godinu-dvije su oni natrag na predcovid razinama; ovdje lijepo objašnjeno za PSX o kakvoj se kompaniji radi: The Best Refinery Play (PSX), Seeking Alpha, doduše nema cijene u članku ali dosta su ih popratili analitičari pa ima dovoljno predviđanja, obratiti pažnju u članku na dio o zatvaranju neprofitabilnih operatera i na koji način to može pomoći PSX-u iako, na prvu, izgleda grozno
- CNDT (Conduent) - kompanija nastala na izdvajanju poslovanja iz Xeroxa, prolaze veliki shift u poslovanju, promjenu direktora a većinski vlasnik je Carl Icahn, dakle ta 'njuška' je kupovala dionicu po cijenama duplo većim od trenutne pa je tu, po meni, uz trenutni skok u potpisanim ugovorima možda i veća prilika za skok cijene: Conduent Assessing the Terrain, Seeking Alpha
uglavnom ono što mi se sviđa 'preko bare' je što imaš veeeeeelku hrpu stvarno dobrih kompanija, puno ih je obrađeno analitički po člancima, i ono što je najvažnije, zdrava su ekonomija u svakom smislu (USA)
Budem za vikend, kada napravim neku analizu za idući tjedan, stavio još par grafova papira koje pratim, što se i gdje ulazilo, ili će se ulazili i izlaziti.
Drago mi je da netko ovo čita!
kolega, ima li što novog? obećali neke grafove...
CNDT lijepo napreduje a PSX još ljepše stvara bottom kao i ABBV koji također mjerkam
za sada koristim momentum na CNDT a kasnije ove zime, nagodinu, se prebacujem na ove druge dvije, ovisno o situaciji s Covid-19
izvješća pomalo izlaze: banke šaroliko, tech isto tako ali nije ni približna katastrofa kako su najavljivali, čak i energetski sektor je spreman na bounce jer neke ozbiljnije banke tipa GS predviđaju povratak cijene nafte s 40$ na 60$ u godinu dana, a dok EV pokore svijet trebati će dosta vremena; uostalom dobar dio industrije još treba plin, a avionsko gorivo prebacuju u diesel i druge derivate
tako je to kad nisi ovisan o turismu i adventskim kućicama, već imaš pola interneta (FAANG) i dobar dio kolača u EV prodaji (TSLA)
mi ćemo se načekati još tjedan dana za izvješća, jedino je LRHC već zbrojio brojke i objavio da nije imao što za zbarajti jer se nije radilo
baš gledam obračune brokera na kupnji/prodaji: uzmu 1,25$ plus TAF i SEC naknade svaka po 0,01$ do 0,02 $
dakle 8,20 kn max za transakciju za koju bi mi najjeftiniji Agram brokeri uzeli 40 kn i više
Ovaj tjedan je bilo turbulentno, no jučer je bio dan za in/out. Malo risky, ali kada se nudi što ne uzeti.
Kupljeno po 5,30 prodano po 5,80.
Minutni graf.
Koji broker ?
Ja sam zapela u adaptaciji stana, niti kuće, niti kućišta, šmrcko
Pa i bez ideja.
Pratim iRobot, kompaniju što proizvodi Roomba usisavače. Q3 dobar (možda i odličan) a cijena pada. Sa nekih 96$ na 82$. Planiram kupit na nekom dnu ajmo tako reći. Volio bih čuti mišljenje i ostalih.
Trenutno imam CNDT i NEO.
Pratim iRobot, kompaniju što proizvodi Roomba usisavače. Q3 dobar (možda i odličan) a cijena pada. Sa nekih 96$ na 82$. Planiram kupit na nekom dnu ajmo tako reći. Volio bih čuti mišljenje i ostalih.
Trenutno imam CNDT i NEO.
ja sam long ulagač pa mi ovaj IRobot, na prvu, nije zanimljiv jer nema dovoljno dobar margin of safety što naravno ne znači da sam u pravu
ako ćete zatrejdati onda vjerojatno i ima potencijala
evo npr. što kažu ovdje IRobot sales surge but why? :
QuoteAhead of the results, Needham analyst James Ricchiuti this week reiterated a Hold rating on the stock, noting that it will be increasingly difficult to “deliver upside surprises over the remainder of 2020”.
“While IRBT will enjoy the benefit in the 2H from the extension of List 3 tariff exclusion for robotic vacuums through year-end, further tariff relief is unlikely in 2021, when robotic vacuums are likely to be once again subject to 25% tariffs,” Ricchiuti wrote in a note to investors. (See IRBT stock analysis on TipRanks)
dakle, po ovom što pišu, ovo je u stvari jednokratni prihod zbog rasta prodaje uslijed oslobođenja od carine
Neki su dosta zakasnili, ali trenutno je safe bet ATVI. Uskoro će 3Q, a mislim da će biti odlican. I dugorocno je dionica odlicna jer za 15 dana izlaze nove konzole, a sljedeće godine i nove igrice. Uglavnom, puno pozitnivnog
Neki su dosta zakasnili, ali trenutno je safe bet ATVI. Uskoro će 3Q, a mislim da će biti odlican. I dugorocno je dionica odlicna jer za 15 dana izlaze nove konzole, a sljedeće godine i nove igrice. Uglavnom, puno pozitnivnog
što kažete na ovo?: ATVI Not Really a Growth Stock (fool.com)
QuoteDisplay More...
Despite 2020 being a perfect storm for the video game industry with millions of people laid off and looking for activities to fill time at home, revenue is expected to grow just 12.1% to $7.28 billion. And that COVID-19 fueled growth is still below 2018 revenue of $7.5 billion...
...
You may say that all Activision Blizzard needs is a new console cycle (which is coming in the next year) to drive growth, but that's not true either. In fact, most of Activision Blizzard's sales are from non-console games and even if consoles were important the number of consoles sold each year is falling and the dollar value of games sold to those consoles aren't very cyclical. According to Statista, the three best selling Call of Duty titles came out in 2010, 2011, and 2012, at the end of the console cycle and a year before the PS4 and Xbox One were released in 2013.
...
In reality, growth at Activision Blizzard has been driven by acquisitions for more than a decade. Or to be more accurate, one acquisition: King Digital in 2016. The only time in the past decade that Activision Blizzard's revenue grew more than 10% was after the acquisition of King Digital.
dakle, čemu hype?
k tome, trenutna valuacija PE je poput Apple-a: PE > 30
evo onako brzinski... uskoro će kvartalno pa ćemo pogledati
Apple ce rasti u buducnosti oko 7%, atvi bi trebao 25% u sljedecih 5 godina. Tako predviđaju analiticari. Malo ljudi zna da su igrice jedan od najvecih biznisa na svijetu. ATVI jos da sredi malo internet igrice i bude ludila. Jer ne prodaju se samo igrice, nego i reklame, a u igricama sad imas i kupnju boljeg oruzja i gluposti. Imaju esports gdje djeca igraju igrice, a drugi ih gledaju, sto je trenutno skroman business, ali koliko ima gledatelja bi mogao dobrano narasti. Uglavnom, vecina prihoda je recurring tj. ponavlja se. Od kad sam prvi put radio analize igrica prije nekih 7 godina, do danas, vecini je cijena skocila 10x, a P/E im je uvijek bio isti oko 30. Kad izlaze nove konzole ta godina i sljedeca su najbolje za rast. Jos je tu i ovaj lockdown, koji ce trajati do ljeta, ali investitori ne kuze da s cjepivom ljudi nece prestati igrati igrice. Uskoro izlazi i Diablo kao i novi COD na kojeg su ljudi totalno navuceni. Ovih 3mj od zadnjeg izvjesca dionica nije bas narasla, pa mislim da će kratkorocno narasti do objave rezultata. Nisam tehnicar, to svi znaju, pa mi je ovo najsigurnija investicija od nekoliko % u tjedan dana. Ako ljudi ne zele drzati dugorocnije
Ovaj fool.com i njihove analize da sam citao i slusao ne bih nikad nista zaradio u zivotu. Cesto sam kupovao dionice za koji su oni imali strong sell i najbolje zaradio