Sad kad je Bibi otklonio prijetnju mira u Izraelu, ponovno se osjećam sigurno u tankerima. STNG, INSW, DIS.MI - product tankeri s najnižim P/Nav, insw ima i crude segment
Ideje za trgovanje na inozemnim tržištima - Što i zašto ?
-
-
-
meni se jako sviđa ovo što se na US marketu događa posljednjih mjesec-dva
u prilogu dva lijepa prikaza kako equity dakle risk-on stoji danas: tjedni graf ARKK i tjedni SPX
ARKK se konsolidirao, probio, testirao liniju i sad može dalje... 'leti Stanko, budi slobodan' (znate li iz kojeg filma je navod? )
SPX je već imao dvogodišnji bull run nakon izbijanja covid-19, a može li ponovno na krilima nove teh. revolucije zvane AI?
-
Kakvo je raspoloženje u Us čudno je da ARKK nije blizu Ath
-
meni se jako sviđa ovo što se na US marketu događa posljednjih mjesec-dva
meni se sviđa što je Uber napokon iskazao profit
-
Tankeri se vraćaju na staze stare slave, danas zamjetan skok STNG, INSW, DIS.MI. Priča se o proglašenju ratne zone za osiguravatelje u Crvenom moru, odnosno o drastičnom poskupljenju osiguranja od 20.02. kad se obično potpisuju novi godišnji ugovori. Izraelu ne pada na pamet mir prije nego što unište Hamas, a sumnjam i da će se dogoditi neki mirovini sporazum na razini Rusija Ukrajina. Čekamo Valentinovo i ruže Roberta Bugbeea.
-
Šteta što sam zapeo u ZIM-u
-
Šteta što sam zapeo u ZIM-u
Ma nije ZIM nimalo loš na ovim cijenama, ali ovo s Hutima je počelo tek krajem q4 pa će rezultat za q4 biti loš. E sad, ako u tom izvješću najave za q1 24 budu odlične, možda se ne odrazi na cijenu, ali gledajući čisto trejderski, postoji određen rizik pada. Možda bi čak nekakav trenutak nakon q4, a prije q1 bio najbolji za ulet, uz pozitivna očekivanja do daljnjeg. Product tankeri mi se ipak čine kao opcija s manje rizika.
-
Što je ovo? Sve podivljalo na 0,2% višu inflaciju od očekivane?
I kako onda $ up? -
Što je ovo? Sve podivljalo na 0,2% višu inflaciju od očekivane?
I kako onda $ up?pa dugo se već nakupljala bearish divergence.
bilo samo pitanje šta će ju okinuti.
al i dalje je, i ovaj danas potez, prilično daleko od oversolda.
btw., čini se da se dobro drži moja preporuka short Russell, long brodari.
ali, obzirom da mi se, generalno, ovaj market ne sviđa, trenutno ni ne trgujem 🤷
-
Meni je smijeśno kako financikske tiskovine/ portali blebeću o Buffetovim portfeljima i neportfeljima, lupaju prognoze o fondovima, a do danas o inflaciji pa ni danaśnjoj niti jedna pametna. niśta. projekcije, upozorenja, rasprave.
i onda ovaj pokolj.
Bitkojin na 50000.
Komorna drama.
-
-
Meni je smijeśno kako financikske tiskovine/ portali blebeću o Buffetovim portfeljima i neportfeljima, lupaju prognoze o fondovima, a do danas o inflaciji pa ni danaśnjoj niti jedna pametna. niśta. projekcije, upozorenja, rasprave.
i onda ovaj pokolj.
Bitkojin na 50000.
Komorna drama.
kakav pokolj? od 11/23 su neke dionice napravile 50%-100% na cijenu
tech se još uvijek dobro drži, osobito ona društva koja nemaju duga, uključivo SMH kojeg Burry šorta
problem je Russell (IWM) jer nije nešto 'postojan' obzirom na njegovu širinu, ali čak i on je formirao 'zastavicu', evo vam slikica
-
Barrick gold (GOLD):
- earned $0,27 per share (0,21 expected)
- record 50% increase in FCF to $646 mil for 2023
- authorised $1B in buyback
Barrick has one of the strongest balance sheets in the industry with almost no net debt
a graf?
-
Market ne voli rudare kako plemenitih, tako i baznih metala. S razlogom ne voli junior minere, exploration kompanije jer su škart.
Ali mi nije jasno zašto toliko ne voli i ove najveće, možda zato što su ljudi izgubili puno na njima od 2021.
-
Market ne voli rudare kako plemenitih, tako i baznih metala. S razlogom ne voli junior minere, exploration kompanije jer su škart.
Ali mi nije jasno zašto toliko ne voli i ove najveće, možda zato što su ljudi izgubili puno na njima od 2021.
sve razumijem! postoji kripto i neka druga zlata svijeta poput NVDA-e
ali postoji i stari, konzervativni svijet, ekipa koja ne vjeruje nužno u smak svijeta i nestanak struje globalno te pad svih Muskovih satelita na zemlju... no vole zlato kojeg možeš odrezati, istaliti
kažu ovih dana/mjeseci u recimo Rusiji i Indiji retail ekipa kupuje na veliko fizičko zlato
u industriji ima neku malu primjenu, ali ga zato ima srebro i platina, te bakar
jedino objašnjenje je da genZ-erima i milenijalcima nije dovoljno sexy?
spot cijena srebra već drugi puta nalazi potporu na $22, jel onda vrijeme da s navodno očekivanim rastom potražnje u '24.g konačno ode preko $26? za to će mu trebati vjetar u leđa i dr. metala
Gold: Now Would Be a Great Time to Buy | Investing.comCommodities Analysis by Stewart Thomson covering: XAU/USD, XAG/USD, US Dollar Index Futures, Gold Futures. Read Stewart Thomson's latest article on…www.investing.com -
GMAB +10% u premarketu (jučer +5%)
za prste polizat'
-
STNG kasni u dolasku jedan dan, ko HŽ, trenutno +5,65%, a jučer kad su izašli odlični rezultati, pao 2% cca.
-
SW i tech dione, uklj. poluvodiče udaraju
ostalo se drži, osobito staples i pharma
valjda opet rotacija?
-
ovi usa indexi namješteni su isto ko i rulet......danas se samo čeka hoće li se "lokalni električar" pojavit sa dobrim izvješćem ili ne i očekivanjima daljnjeg poslovanja pa da odredi daljnje padanje kuglica na neki parni ili neparni broj ili na nulu.......pljuc......kuća uvijek dobiva......
-
ovi usa indexi namješteni su isto ko i rulet......danas se samo čeka hoće li se "lokalni električar" pojavit sa dobrim izvješćem ili ne i očekivanjima daljnjeg poslovanja pa da odredi daljnje padanje kuglica na neki parni ili neparni broj ili na nulu.......pljuc......kuća uvijek dobiva......
po priloženom grafu fjućersa, izgleda da je NVDA izbacila ok izvješće
-
BABA
mogući inverzni H&S uzorak
-
-
Nepročitani postovi
-
- Title
- Odgovora
- Zadnji odgovor
-