ako je dobro njima, valjda bude i meni
Da mi je dolar za svaki put kad sam to pomislio
ako je dobro njima, valjda bude i meni
Da mi je dolar za svaki put kad sam to pomislio
Dugo nisam pratilla američku burzu, a imam neke dionice.
Zaprepastila sam se koliko je pala Editas medicine. Ima li je još netko
da mi navede razloge i koja su očekivanja.
U bear tanker scenariju je ovako: Pada cijena nafte, znači ima viška nafte, nitko ne treba naftu, propadosmo. Raste cijena nafte, uh, sukopa je, nitko živ ne vozi skupu naftu, odmah je prerade,hvataju u šešire na izvoru i trpaju u auto.
U bull scenariju:Pada cijena nafte, nikad jeftinija, plutajuća skladišta, punjenje rezervi, što jeftinija nafta, više se prevozi. Raste cijena nafte. Odlično, potražnja je ogromna, nikako zadovoljit, što više raste, veća je zarada, prijevoz je minoran trošak...
Danas na USA tržištu rastu ciklički sektori sa naglaskom na brodarske kompanije. Moguće da uskoro dolazi do zaokreta u smjeru kretanja brodarskih vozarina.
Danas na USA tržištu rastu ciklički sektori sa naglaskom na brodarske kompanije. Moguće da uskoro dolazi do zaokreta u smjeru kretanja brodarskih vozarina.
Na US tržištu je takva euforija da i purani lete tako da nije čudo da ni brodari idu u zeleno.
Samo fyi...brodova ima raznih vrsta. A danas su rasli...cek da vidimo...skoro pa nijedni (uz duzno postivanje offshoreu).
"brodarske vozarine" 🤔
Goldman Sachs cuts probability of US recession in next 12 months
The main reason for our cut is that the recent data have reinforced our confidence that bringing inflation down to an acceptable level will not require a recession.
Samo bih još dodao slijedeće. Index S&P 500 je u rastućem trendu u klasičnom bull marketu i trenutno je na 4555 bodova, a po tehničkoj analizi bi mogao porasti do otprilike 4700 bodova do kraja ove godine.
ako me nos ne vara, ovdje bi već danas moglo biti šorta
svakako u danima koji slijede
nema kategorije u kojoj nisu podbacili, kako cjenovno tako i prometom
recesija je tu i već je stigla, ovakve kompanije to zorno mogu prikazati
no, polako... ne treba ići kontra tržišta... don't predict, react!
Quote...Operating income for the current quarter decreased 23% to $270.7 million versus $353.1 million for the second quarter 2022. Operating income decreased primarily due to lower revenue across all of our business segments, largely driven by a combination of lower volume and customer rates. In addition, second quarter 2023 included a $4 million net loss from the sale of equipment compared to a $3 million net gain in the prior year quarter. On a consolidated basis, operating margin decreased year-over-year as a result of higher professional driver and non-driver wages and benefits and equipment-related and maintenance expenses as a percentage of gross revenue. These items were partially offset by lower rail and truck purchased transportation costs and insurance and claims cost as a percentage of gross revenue. In addition, the prior year quarter included a net $18.4 million pre-tax expense consisting of an increase in casualty claim expenses, offset by a workers' compensation insurance benefit...
Interactive brokersi su mi blokirali trgovanje.
Ispunio sam traženu formular da jesam, a jesam amater, no sada traže i video intervju.
mislio sam da se śale.
ima li netko skičnih iskustava?
Ispunio sam traženu formular da jesam, a jesam amater, no sada traže i video intervju.
mislio sam da se śale.
Pa ljepo su ti napisali da u roku 15 dana moras napraviti video intervju to je radi dokaza o osobi da te indeficiraju s osobnim podatcima
To je zbog ovetrejda
mislio sam da se śale.
Uh, mene si sad podsjetio. Nisam još isključen, a za video intervju sam probao ugovoriti, ali nema više slobodnih mjesta.
To je zbog ovetrejda
nope! standardne GDPR i ine mjere dokazivanja identiteta
to treba svake godine obnoviti
previdio sam taj intervju. to je jedino logično objašnjenje.
tj nisam vidio mail.
kad ugovaram intervju ugovaram po našem vremenu ?
JBHT
3 min šort od $196 do $192
eno ga ide još dolje...
JBHT
3 min šort od $196 do $192
eno ga ide još dolje...
Pazi tehnicki je zanimljiv taj jbht taman na proboju trokuta, a adx pokazuje moguci i trend cak, mozda okine i dola ako su rezultati bas toliko losi i outlook, ali slika mi vise nekako izgleda za gore hmm
a ovaj STNG... nemam riječi
pa što bi bilo da uprava ne kupuje dionice
mrtva krava se više miče od Scorpia
ubuduće kad ja najavim ulaz, bješ'te glavom bez obzira!
DXY raste, US10Y okreće...
drš'te gaće
Balaaaaneeeee, javi seeee!
ASML dobar rast profita, a ipak minus 5% danas
DXY raste, US10Y okreće...
drš'te gaće
Balaaaaneeeee, javi seeee!
izgleda da Balan ima zadnju riječ danas?
da vidimo hoće li BTFD ekipa danas pokupovati TSLA i NFLX i abolirati uprave za (osrednji) rezultat