prvi mačići se u vodu bacaju
Ideje za trgovanje na inozemnim tržištima - Što i zašto ?
-
-
-
kažu da je Powell-u uzor Paul Volcker, posljednji centralni bankar koji je inflaciji "slomio kičmu".
ako sada popusti, to efektivno znači da nema kontrolu i da je "bacio koplje u trnje".
sutra ćemo saznati je li bezlični birokrat ili je u stanju donijeti tešku odluku u izazovnom trenutku 🤷
-
btw., točno se zna tko je u FED-u za*ebao.
potpredsjednik za superviziju koji je Demokrat, koji se protivio snažnijoj regulaciji izvedenica.
a vidimo da je i u ostalim segmentima na poslu "spavao".
Powell ima mandat i sad može šta god hoće, jer sad i sam svjestan da su ga kolege "minirale" i ovu bankarsku "krizu" namjerno izazvale.
odluka sigurno neće biti laka, al da sam ja na njegovom mjestu išao bi na 50 bps, makar i pod cijenu podijeljene odluke.
to bi bila jasna poruka ovim "kockarima" da je "ku*bin pir" završio i da se izvole dovesti u red, jer im je, u krajnjoj liniji, otvorio i "prozor" da sav kolateral "preslože".
-
Kako stoji onaj Inverse Cramer ETF, zna li tko?
Da, inverse Cramer rastura, budući je SP500 od danas ispod 0, isplati se sve suprotno od čovjeka investirati.
Zakon!
Samo nebo ga je poslalo.
-
nego razmisljam danas dal ce mi propast pbz zaba, pa pogledao unicredit, i vidim lijepa divka od 6%, a intesa 7%
znam da je malo glupo uzet dionicu maticne kada imam zabu, ali divka mi je primamljiva
misljenja?
Ugase se 2 banke u SAD i vi gledate bankovni sektor.. to se još ništa ne zna i gdje će se preliti dalje.. Siguran sam kao da će u budućnosti padati kiša, tako sam siguran da će još koja banka domino efekt osjetiti gašenjem poslovanja. Evo i zašto... Kad predsjednik kaže da je sve u redu sa štednim polozima, odma znaš da nije u redu, jer nije uopće njegov red da priča o tome.. imaju oni tko se treba obratiti naciji po tom pitanju, a Đo je tu zbog mase i sljedećih izbora, a takva mu je retorika, za prosječnog glupog amerikanca, ili prosječnog glupog evropljana koji gleda u naprijed, u Ameriku..
Ti vaši konzervativni postoci 6% divka, 3.65% kta na koje ste ponosni su prizemno primamljivi, pa taktika tu neka.. kćer, mama i ostala rodbina je već uzela dio dok vi dođete na red..
Iz mog kuta gledišta ste smiješni, al stvarno, opisao sam otvoreno sve, nedostaje hrabrosti za sljedeći level i uzeti pravu lovu..
-
nego razmisljam danas dal ce mi propast pbz zaba, pa pogledao unicredit, i vidim lijepa divka od 6%, a intesa 7%
znam da je malo glupo uzet dionicu maticne kada imam zabu, ali divka mi je primamljiva
misljenja?
Ugase se 2 banke u SAD i vi gledate bankovni sektor.. to se još ništa ne zna i gdje će se preliti dalje.. Siguran sam kao da će u budućnosti padati kiša, tako sam siguran da će još koja banka domino efekt osjetiti gašenjem poslovanja. Evo i zašto... Kad predsjednik kaže da je sve u redu sa štednim polozima, odma znaš da nije u redu, jer nije uopće njegov red da priča o tome.. imaju oni tko se treba obratiti naciji po tom pitanju, a Đo je tu zbog mase i sljedećih izbora, a takva mu je retorika, za prosječnog glupog amerikanca, ili prosječnog glupog evropljana koji gleda u naprijed, u Ameriku..
Ti vaši konzervativni postoci 6% divka, 3.65% kta na koje ste ponosni su prizemno primamljivi, pa taktika tu neka.. kćer, mama i ostala rodbina je već uzela dio dok vi dođete na red..
Iz mog kuta gledišta ste smiješni, al stvarno, opisao sam otvoreno sve, nedostaje hrabrosti za sljedeći level i uzeti pravu lovu..
Možemo mi ovdje crnjačit koliko hoćemo. Činjenica je da bi ovakvi događaji u razdoblju prije 2008. bili veliki problem. U ova vremena to nije u stanju ni izazvati korekciju.
-
Možemo mi ovdje crnjačit koliko hoćemo. Činjenica je da bi ovakvi događaji u razdoblju prije 2008. bili veliki problem. U ova vremena to nije u stanju ni izazvati korekciju.
nema ovdi prave krize, još.
ovo su sada izazvali ovi tech woke-aši, a baš jučer je Biden potpisao zakon kojim se američki mirovinci moraju nakrcati takvim dionicama.
sada je još važnije da Powell digne kamate, da tu ne uđe baš svako tech smeće, nego samo ono koje može proizvoditi i novac.
majko mila, koja luda vremena
-
ne znam sto to znaci "prava lova" ?
vrlo lako se igrati i riskirati sa manjom svotom novaca, kako ti se portfelj povecava, sve je teze i gluplje riskirati i ulagati u nesto nestabilno
to ti je kao kladionica, kada uplatis tiket od 10 kuna, onda stavis 32 para pa ako prodje prodje
sigurno neces staviti 32 para i ulozit 10 tisuca kuna svaki tjedan
-
A što nam je uopće ta prava lova? Kartušina ili brojke na računu koje su izgubile u 2021. 15% svoje vrijednosti i u 2022 dodatnih 20% prema košarici roba i usluga koju trebamo. Ajde nekako su tu eroziju vrijednosti uspjeli umanjiti zadnja 2-3 mjeseca.
-
protiv dizanja kamata Ackman, Musk, Cathie Wood,...
Powell-e diži, ako Boga znaš!
kad vidiš tko trlja ruke, i 75 bps je malo!
-
-
Jim Cramer, TV-show-dionički-guru, svi koji sada imaju udjele u ANTI-Cramer fondu (Bio je ljut do neba zbog osnivanja! ) sada mogu biti zadovoljni. Čestitam imateljima!
-
protiv dizanja kamata Ackman, Musk, Cathie Wood,...
Powell-e diži, ako Boga znaš!
kad vidiš tko trlja ruke, i 75 bps je malo!
ta mantra da se J. Pow vidi kao neka reinkarnacija P. Volckera je totalno promašena
dugo držao kamate nisko, često oklijevao da doda jači gas, a sad će očito pivotirati i dopustiti inflaciju >2%
jer eto banke ne mogu više izdržati, a sve pod izlikom zaštite depozita
znamo čiji se depoziti štite i tko ima pojedinačno više od $250k po računu
sirotinja sigurno nema
ali će tu istu sirotinju smetati veća inflacija da im dodatno nagriza nadnice
-
ta mantra da se J. Pow vidi kao neka reinkarnacija P. Volckera je totalno promašena
dugo držao kamate nisko, često oklijevao da doda jači gas, a sad će očito pivotirati i dopustiti inflaciju >2%
jer eto banke ne mogu više izdržati, a sve pod izlikom zaštite depozita
znamo čiji se depoziti štite i tko ima pojedinačno više od $250k po računu
sirotinja sigurno nema
ali će tu istu sirotinju smetati veća inflacija da im dodatno nagriza nadnice
kažem ti, umjetno su izazvali paniku i namjestili mu igru.
šefa supervizije koji je Demokrat trenutno skoro pa nitko ne proziva.
iskreno, nemam pojma šta će sutra napraviti (vjerojatno će se ići na 25 bps).
inače core PCE YoY je 4,7%, a to je obično target za neutralni fed funds, a ovi već sad "urlaju" da treba rezati 🤷
-
Nadam se barem 0.25%. Ako ne bude odoše nam dolari u provaliju. A indexi nebu pod oblake kao i obično.
-
je li sutra fed? možda se ništa neće desiti ali se već priča o 6% kte do kraja godine. američki trgovinski deficit je skoro trilion dolara godišnje. oni imaju u planu da dođu u suficit. kako? ja to ne znam, ali da će to postići kroz nekih narednih 5 godina u to sam siguran. reindustrijalizacija je vidljiva (4čeličane, 2 tvornice poluvodiča i td. i td.) postojeći monetarni sustav je smetnja koliko nama toliko i njima. on je već pušten niz vodu i sad gledamo provedbu tog plana. svesti dolar u realne okvire. bolna operacija.
-
je li sutra fed? možda se ništa neće desiti ali se već priča o 6% kte do kraja godine. američki trgovinski deficit je skoro trilion dolara godišnje. oni imaju u planu da dođu u suficit. kako? ja to ne znam, ali da će to postići kroz nekih narednih 5 godina u to sam siguran. reindustrijalizacija je vidljiva (4čeličane, 2 tvornice poluvodiča i td. i td.) postojeći monetarni sustav je smetnja koliko nama toliko i njima. on je već pušten niz vodu i sad gledamo provedbu tog plana. svesti dolar u realne okvire. bolna operacija.
Da, sutra je Fed, vjerojatno ide podizanje za 0,25% kamate na sveukupno okruglih 5% kamate zbog ovih nedavnih problema sa bankama, ali inače da toga nije bilo vjerojatno bi dignuli kamatu za 0,5% zbog trenutne inflacije.
-
evo i slikice
btw., od svih navedenih, USA ima najbolju demografiju i najbolje preduvjete za održivi ekonomski rast.
s time da ovi ostali i dalje "printaju" dok FED čak uspjeva i reducirat.
-
Nadam se barem 0.25%. Ako ne bude odoše nam dolari u provaliju. A indexi nebu pod oblake kao i obično.
ne boj se, hrxi!
upravo kako si rekao: ako dolar pada, indeksi će porasti
realna imovina ti je prirodni hedge od inflacije
kupi value dionice u US i briga te za inflaciju
ne znam jel još živa Bakićeva eclectica.hr, to je jedna od dobrih lekcija koje sam tamo naučio
-
Racunajte na povecanu volatilnost jos u ovom mjesecu sa laganim konfuznim pritiskom na prodaji. Travanj je statisticki uvijek manje volatilan i ocekujem generalni blagi rast kroz navedeni. FED ima tri opcije - 0, 25 i 50 punti. Za trziste je najbolje da ostanu na 25 punti, i u tom slucaju ocekujem najmanji pad i nekakvu konsolidaciju. Osjetno veci pad i rasprodaja bi mogla nastati cak i ukoliko ne dignu uopce, jer ce brzo krenuti pitanja sto to FED zna a da trziste nije jos uracunalo.
Takodjer treba imati u vidu da je Nasdaq trenutno u prekupljemom podrucju i da se nekoliko kapitalaca nalazi pri vrhu kanala. Kakve to sve ima veze sa nasim Crobijem iskreno nemam pojma.
-
još jedan stop-loss okinuo, na CMA
očito je još vruća roba
(kad Yellenica ne zna držati jezik za zubima)
bit će na tim bankama još svega
mislim da će morati država bolje podmetnuti leđa
-
-
Nepročitani postovi
-
- Title
- Odgovora
- Zadnji odgovor
-
-
-