Dodaj i SBUX u košaricu... pomor velikana
Dodati i Ford Motor Co.
Dodaj i SBUX u košaricu... pomor velikana
Dodati i Ford Motor Co.
super je ova fora sa najavom Mete za otkup dionica osim što nemaju love za to.........svaka vijest je marketu dobra a one loše su najbolje, buy backovi su zakon i što bi uopće moglo poći po zlu?.....
Znakovi očaja:
GOOGL - Sundar Pichai naglašava AI (spominje se pojam ni manje ni više nego 38x u zadnjem transkriptu izvješća)
AAPL - Tim Cook kaže (laže) da bi prodaja iPhonea rasla (a ne pala kako je zabilježeno u reportu) da nije bilo kašnjenja u dobavnim lancima, doduše za Macove ništa ne kaže koji su isto dosta pali s prihodovne strane
šuplje, vrlo šuplje priče za investitore
Sutra bi moglo biti crvenilo
Tesla je rasla ravno +88% u mjesec da, pa ako padne za 3% sutra, to je i dalje
+85%.
Tako ne funkcioniraju postotci.
Sutra bi moglo biti crvenilo
A gledajte, danas je raslo 23%, sutra padne 5%, nastavi niz..viši vrh, više dno..
Tesla je rasla ravno +88% u mjesec da, pa ako padne za 3% sutra, to je i dalje
+85%. Meni je i dalje najveći problem što nisam ništa kupio, ali teoretski sam
sve svladao
82.3% bi bilo tocnije
Ja nisam rekao da dolazi potop, da ce sve propasti, da vise nece rasti. Samo smatram da je naglo jako raslo i da ce ova losa izvjesca preokretuti sutra na crveno. Ja sam bio u longu, a sada sam presao u short na meti
Opasno je sve ovo.
Deutsche bank, Reinsurance group of America [RGA] , Agnico eagels mine [AEM] itd su dionice hvaljene kako od umjetne inteligencije koja slaže TA , kako od hibrida umjetne inteligencije i homo sapijensa [Zack's] pa sve do Seeking alpha koji je skroz u rukama Homo sapijensa.
svee petice bi se reklo , ali i od ostalih Barona motleya financialsa i slično
tako sam složio listu od 11 dionica.
još sam dodao dvije HIMX [ ta nije na zack's uopće] i Alvr [ loše ju ocjenjuju].
Unazad par dana svih 11 dionica je u krvavom minusu. RGA na zack's zadržava strong buy rejting iako je jučer roknula 3.5% i danas će toliko minimum.
alvr 10% plusa himx oko 3
Istovremeni bbb carvana napr i ostalo leti
Dva su zaključka
1. purani lete al koke ne nesu jaja
2. opasno lažu i uvaljuju , ali brutalno opasno, bezobrazno i bezobzirno svi "ozbiljni" analitičari, dok je meme [ vrijeme karnevala] preuzeo vlast
Za mene samo pametna upotreba šorta donosi zaradu, dakle shortati što analitičari hvale. meme om se rijetko bavim.
Ja te papire poput Gamestopa ili Karavane ni ne gledam. Ima tisuće solidnih papira na svijetu. Ta Meme čuda su tu za geekove i freekove. Neki od njih će dobro zaraditi a 99% nadrljati.
Ja sam prije par mjeseci sjedio u nekom kafiću pa mi je došao neki lik, mlada generacija, sav u tim kripto ovo ono, ali kaže pogledaj QS, QuantumScape, rade baterije za električne automobile i imaju neke svemirske inovacije... Ajde reko kad si ti u pitanju, uzmem 100 komada zezanja radi po 8$, pa mi to sve padne na jedno 6-6,6$, pa se vrati na 8$, malo još nešto iznad... Ma ajde da to prodam, zaradio jedno dolar-dva, možda i 5. Mislio sam dugoročno ostati, ali taj QS je kao da kupuješ Nasdaq na tripu. Evo ga sad na 9.71$. Fundamentalno pojma nemam kako se to uopće vrednuje.
Meni je pajdo mojih godina koji je zaljubljenik u tehnologiju tamo 2015 govorio da bi sve što ima uložio u Teslu da išta ima. I prati Elona Muska od davnih dana.
Lik nikad nije pratio market niti šta o tome zna. Naravno nije ništa uložio.
Meni je pajdo mojih godina koji je zaljubljenik u tehnologiju tamo 2015 govorio da bi sve što ima uložio u Teslu da išta ima. I prati Elona Muska od davnih dana.
A meni je pajdo negdje 2009. ili 2010. rekao da je neki tamo Bitcoin budućnost i da treba uložiti u to na 10 ili 20$, uglavnom cijena jednih ili dvoje
ćevapa sa pivom. Nisam mu vjerovao da to išta vrijedi, jer je to neki binarni ili heksadecimalni zapis na disku, kupio i pojeo ćevape, popio pivu, pa
eto mi ga sada, Bitcoin je na 23 000$
A meni je pajdo negdje 2009. ili 2010. rekao da je neki tamo Bitcoin budućnost i da treba uložiti u to na 10 ili 20$, uglavnom cijena jednih ili dvoje
ćevapa sa pivom. Nisam mu vjerovao da to išta vrijedi, jer je to neki binarni ili heksadecimalni zapis na disku, kupio i pojeo ćevape, popio pivu, pa
Pare ljude kvare
Pare ljude kvare
Tako se i ja tješim
Oglas mijenjam pajdu za pajdu 😁
Meni je moj 2015. savjetovao da je onecoin buducnost i da je ulozio 10 000 kuna pa sam i ja poslusao i kupio za 1000. Osnivacicu i danas trazi FBI, a ja nisam ni pivu i cevape pojeo. Da sam barem znao vase 🤣
i Prpić nam je svima rekao da će Bitcoin biti 100 000$ i mnogi još uvijek čekaju kada će to BIT'
isusek poglečte jobs report:
Nemreš bilivit, porast radnih mjesta i pad nezaposlenosti tržište tumači kao lošu vijest, valjda ih muči da će se vratiti inflacija .
"Oh, no! We are headed toward a catastrophe! We are adding too many jobs and unemployment rates are falling too fast."
Nemreš bilivit, porast radnih mjesta i pad nezaposlenosti tržište tumači kao lošu vijest, valjda ih muči da će se vratiti inflacija
dokle god vrijedi good news is bad news (for the market) nismo izašli iz bear-a
Kako su se brzo prozvakala losa izvjesca i danas opet zelenilo. Aktivirao se stop na meti s minimalnom zaradom i sad kud koji mili moji 😁
Kako su se brzo prozvakala losa izvjesca i danas opet zelenilo. Aktivirao se stop na meti s minimalnom zaradom i sad kud koji mili moji 😁
Nema ni prave korekcije danas vani, odsada samo zelenilo i zelembaći ima da padaju s neba ravno u naše džepove
Samo još da kupimo neku dionicu, pa da se veselimo svi zajedno, dok gledamo kako se berza ljulja kao mala lađa na okeanu
Meta ce danas biti spremna za kratki short
Je li danas taj dan?