Prezentacija STNG, dolje desno graf, procjena povećanja ton-milesa za product tankere. Ajoj!
Ideje za trgovanje na inozemnim tržištima - Što i zašto ?
-
-
-
Uzeo još malo call opcija, do isteka 9 radnih dana...
-
Dobar call, uzeo sam i ja malo STNG-a uz dosta FRO-a. Evo ga s Mintzovog chata:
FRO - Termination of Combination Agreement with Euronav
Mogla bi sutra FRO raketa u jednom ili drugom smjeru. Odustajanje od preuzimanja znači višak keša u blagajni, ali i neispunjeni cilj.
Držim fige za rast
-
Dobar call, uzeo sam i ja malo STNG-a uz dosta FRO-a. Evo ga s Mintzovog chata:
FRO - Termination of Combination Agreement with Euronav
Mogla bi sutra FRO raketa u jednom ili drugom smjeru. Odustajanje od preuzimanja znači višak keša u blagajni, ali i neispunjeni cilj.
Držim fige za rast
+16% aftermarket
Neispunjen cilj, ali keš za dividendu.
-
Evo i Bugbeejeve prezentacije, transkript, teško se oduprijeti njegovu optimizmu:
Will sanctions on Russian diesel pay off for product tankers?Sanctions on Russian crude exports have yet to boost tanker rates. Some question whether sanctions on Russian diesel will either.www.freightwaves.com -
Evo prezentacije STNG jučerašnje na Yubito:
FRO u plusu preko 20% (13,8x). Kažu znalci da je NAV 15,25$, a da se nikad (do najave spajanja s Euronavom) nije trgovao ispod NAV-a. Trgovao se od 1,2 do 1,6 NAV. Ako lažu mene, lažem i ja vas. -
Evo prezentacije STNG jučerašnje na Yubito:
FRO u plusu preko 20% (13,8x). Kažu znalci da je NAV 15,25$, a da se nikad (do najave spajanja s Euronavom) nije trgovao ispod NAV-a. Trgovao se od 1,2 do 1,6 NAV. Ako lažu mene, lažem i ja vas.Ne lazu vas. Kazu da je to John Fredriksen efekt i da uvijek ide premija na nav
A ima i kceri blizanke, nisu za bacit
-
FRO - izašao na otvorenju po 14.08, kupio par tjedana ranije po 11.50.
Vidim da STNG pada, a što više pada, to me više grebe. Mislim da ću sav utržak od FRO prebaciti u STNG prije sljedeće objave. A to je sutra. Vidim da su Mintzevci iz FRO-a prešli u INSW. -
Pitanje, na ibkr tax report ce za 2022 ce biti tek 15.3.?
-
opet svrbe prsti za šort RCL, naravno kad prođe CPI i ovo napucavanje
napucalo ga 20% u dva tjedna
po ovome se vidi jedna stvar: opcije i algosi tjeraju ovaj market, nikakvi fundamenti ni razum ili logika
kako bi rekao Greenspan, čisti irrational exuberance
cijena se vratila točno na onaj dan kad je JPM objavio downgrade
-
-
po ovome se vidi jedna stvar: opcije i algosi tjeraju ovaj market, nikakvi fundamenti ni razum ili logika
Istog sam zaključka, trguju botovi i rade nama ljudima iracionalne poteze na tržištu, ali
njima je i 1 $ zarade na trejdu plus, ali pump and dump shemama zarađuju i puno više.
Pogledajte BBBY, +50% u dva dana, a firma pred bankrotom.
-
evo još jednog kandidata: BURL
na slici crveni pravokutnik je raspon cijene nakon nikad nepopunjenog gapa
ovih dana su NKE, LULU i M već najavili katastrofalne rezultate u 12/22 za maloprodaju
BURL je na RSI(14) > 70
evo nekih fundamentalnih pokazatelja:
PE(fw) 34, trenutni je preko 80!
ovdje je prikaz kompanija iz grupe, čisto da vidite kako je cijenjen u odnosu na druge
ovdje povijesni prikaz pokazatelja po kojem se čini da zadnjih 7-8 godina nisu bili toliko preskupi
možda ja ne znam i možda u recesiji uspiju izvuči dobru maržu?
tek 2.3.2023. je sljedeći ER pa bi se do tada moglo zaigrati ovdje: po kretanju cijene do tada će se vidjeti kakva su očekivanja...
-
Istog sam zaključka, trguju botovi i rade nama ljudima iracionalne poteze na tržištu, ali
njima je i 1 $ zarade na trejdu plus, ali pump and dump shemama zarađuju i puno više.
A taj bbby je vrlo rizican, bio je napucan gore pa sad dolje i tu se samo ringispili mogu ocekivati.
-
A taj bbby je vrlo rizican, bio je napucan gore pa sad dolje i tu se samo ringispili mogu ocekivati.
kod BBBY je druga situacija, on je strašno preprodan i sad će cijena skakati jer će retail i fondovi (koji još nisu vani, kao i sitni mešetari) tražiti cijenu i neku fer vrijednost likvidacijske imovine (mase) ako stvarno do stečaja dođe
BURL i RCL su na visokom RSI (prekupljeni) a dužni k'o Grčka; mislim da je prvi na oko 2-2,5 debt/equity, a potonji na 6-7
-
Gdje vam se žuri padati, prvo treba još malo rasti.
Sljedeći FOMC je krajem mjeseca tek.
Inače moj pick za shortanje je COIN, ali tamo negdje na 49-50.
Kripto ove godine ide u k
Vidim da STNG pada, a što više pada, to me više grebe. Mislim da ću sav utržak od FRO prebaciti u STNG prije sljedeće objave. A to je sutra. Vidim da su Mintzevci iz FRO-a prešli u INSW.Stigla objava, netko je već napravio sažetak. Ukratko zaraditi će veću hrpu novaca nego što se očekivalo, a Q1 imaju ugovoreno još 25% veću hrpu novaca. A puno ljudi shorta jer je "puno narasla" prošle godine.
$STNG 🦂- Q4 & Q1 update
✅ Q4 set for record- rev exceeding $500m
✅ Buyback of 959k shares since Jan 4th
✅💰Total 2.3m since Dec1 returning nearly $120m to shareholders in 1.5months!
✅ Q1 25% booked higher rates than Q4
✅🔥🚀LR2s 30% Q1 $72,250
-
Scorpio:
https://www.globenewswire.com/news-release/2…se-Program.htmlGdje vam se žuri padati, prvo treba još malo rasti.
Sljedeći FOMC je krajem mjeseca tek.
Inače moj pick za shortanje je COIN, ali tamo negdje na 49-50.
Kripto ove godine ide u k
Vidim da STNG pada, a što više pada, to me više grebe. Mislim da ću sav utržak od FRO prebaciti u STNG prije sljedeće objave. A to je sutra. Vidim da su Mintzevci iz FRO-a prešli u INSW.Stigla objava, netko je već napravio sažetak. Ukratko zaraditi će veću hrpu novaca nego što se očekivalo, a Q1 imaju ugovoreno još 25% veću hrpu novaca. A puno ljudi shorta jer je "puno narasla" prošle godine.
$STNG 🦂- Q4 & Q1 update
✅ Q4 set for record- rev exceeding $500m
✅ Buyback of 959k shares since Jan 4th
✅💰Total 2.3m since Dec1 returning nearly $120m to shareholders in 1.5months!
✅ Q1 25% booked higher rates than Q4
✅🔥🚀LR2s 30% Q1 $72,250
Kaže gazda TRMD-a da je u zadnje vrijeme pad vozarina na produkt tankerima zbog zatvaranja USA rafinerija zbog zime i da će se to sad riješiti. Mlate pare ko veliki, STNG NAV bi trebao biti 60$ ili veći (na kraju 2022. godine), a berzovna cijena jedva preko 50. Mislim da to neće moći dugo.
-
da ne bi imali samo brodarske dionice (kompanije) na temi, iako imamo neke druge teme za to, ja ću se pobrinuti pa dajem još jedan pick
ovaj put gledam za long poziciju jer moramo biti spremni na sve
evo dnevni graf GOOGL (Alphabet) gdje se vidi da je 0.618 retracement, još od onog covid loma, na oko $90
dakle tek i ako GOOGL probije i održi tu razinu par dana, ulazim
izlaz na slj. razini dakle oko $102 ili više ako uspije
evo i 65min graf od ljeta samo da vidite da se možda ponavlja isti obrazac, tako da bi bilo uputno uhvatiti val i izaći kad probije $100
jer ovisno o makro situaciji... možda ide testiranje novog dna na tech dionama?
fundamentalno... meni GOOGL ne izgleda skup na PE 18, recimo MSFT je na PE 24
-
nek' se nađe, pa ćemo prokomentirati kako budu izlazili reporti
-
Prodao dio STNG, jučer kupio po 48.90, danas prodao po 54. Prodao jer mi predobro ide, prebrza je to zarada, nešto mora krenuti po zlu.
-
Ja sam HODL
-
-
Nepročitani postovi
-
- Title
- Odgovora
- Zadnji odgovor
-
-
-