Nisam vodio detaljnu evidenciju o dividendama ZIM-a, a imao sam ga najviše u onom periodu kad ga je prodavao DB pa je bio na 40$, pa je skočio na 60$, tu sam ga negdje prodavao. Nakon toga sam kupovao DAC, prosjek mi je 70$ pa sam sad u lijepom minusu. Moguće je da su trenutno u minusu svi koji su kupovali ZIM prije godinu dana, ali na ovoj cijeni tržište percipira strašne gubitke ZIM-a tijekom sljedeće godine (sljedećih godina). Bumo vidli. Kupio sam baš u petak 120 komada čisto da ne budem pasivni promatrač, nekih 17,20$ sam plaćao. Sad sam u pušingu 6$.
I svakako i dalje preporučam logiranje na Mintzmyer.com i iskorištavanje povremenih trial dvotjednih perioda, tamo je stvarno riznica znanja o brodarstvu.
Evo popisa zim dividendi:
https://stockanalysis.com/stocks/zim/dividend/
...ali svemu lijepome dode kraj pa i tome. One rute na kojima su brali maslo i vrhnje su vec ispod break evena. Tu je i long term graf fbx-a pa se ja pitam koliko ce se tog kesa kojeg imaju na racunu sprziti uskoro. Nije bezveze ta cijena tu gdje je. Na burzi kupujemo buducnost a buducnost ove firme ne izgleda sjajno imho. Sretno hazarderima i mintzu, mozda vam se isplati.
ZIM sad ima 40$ keša na računu, a brali su vrhnje na svim rutama, na nekima još uvijek beru, a dio i oni imaju ugovoreno dugoročno. ZIM ima puno brodova u najmu, a kad najam istekne, neće obnoviti ugovore ako neće biti profita,a dolaze im i neke novogradnje.
Sad bi trebalo uzeti tablicu pa vidjeti gdje su im sve profitabilne rute, gdje nisu, kad ističu lizinzi, kad dolaze novogradnje...
Mintz ima te tablice, hazarderi ih nemaju.