A nekak sam izvukao i ovaj dan....
1. annx
2. abnb
3. ko
Nisam imao muda.... Tj sise za Victoriu secret VSCO.
nizak p/e
a nešto i naftaške i krijumčara oružija ljubavnice moraju kupovat
A nekak sam izvukao i ovaj dan....
1. annx
2. abnb
3. ko
Nisam imao muda.... Tj sise za Victoriu secret VSCO.
nizak p/e
a nešto i naftaške i krijumčara oružija ljubavnice moraju kupovat
---------The first auction today saw just GBP 2.59bln in bids received and only GBP 1.025bln accepted, with Gilt futures knee-jerking lower in a seeming reaction to the total offers coming in short of the touted GBP 5bln limit, potentially indicative of efficiency/accessibility issues of the buyback which is failing to absorb the maximum amount of Gilts; note liquidity conditions in Gilts still remain "dysfunctional". Looking ahead, buyback auctions will take place every business day from 14:15-14:45BST.---------
------Another historically good indicator of extreme bearishness is the CBOE put-call ratio. Spikes in the put-call ratio historically note a surge in bearish positioning. Previous spikes in the put-call ratio have aligned with at least short-term market lows, if not bear market bottoms. The current surge in the bearish positioning suggests the markets could be setting a short-term low, particularly when a short squeeze occurs.----------
The Big Short Squeeze Is Coming | ZeroHedge
Ovi najavljuju short squeeze
Prošli su put bili u pravu. Možda budu i sada
Peter Schiff: Jerome Powell Still Thinks He Can Pull Off The Impossible | ZeroHedge
Even though Powell has conceded the inflation fight will cause some pain. He’s still holding out hope that the Fed can orchestrate a “soft landing.” Peter said, “That ship has sailed,” noting that the Atlanta Fed has now dropped the Q3 GDP projection to 0.3%.
And yet Powell called the economy “strong and robust.” That means the economy can withstand these rate hikes. The markets seem to believe this. But Peter said the markets are wrong twice.
QuoteThey’re wrong about the economy and they’re wrong about the inflation. The economy is going to be much weaker than investors think. But at the same time, inflation is going to be much stronger than investors think.”
sad je već izgledan otpor na razini 3720-3725
ako propadnemo ispod zelene linije (opet), sljedeća je žuta na 3540
a onda i Fibbo 127.2 retracement level na oko 3452 (to znači da smo na 3452 27% ispod razine proglašenog 'dna' iz srpnja)
Crrrrveno.
Do 3600 ?
Uf kakav sell-off.
Možda kakav bounce ali baš ga drobe. Držite gaće.
Recession is transitory!
Yahooist Teil der Yahoo Markenfamilie
Evo nas opet u 2007. godini. I tko zna gdje je kraj rasta morgidž rejtova...
Već 5,89% je onako pošteno smanjilo potražnju, a ovo će ju potpuno zatući. To će se odraziti na komercijalne banke, a onda i dalje na cijeli sustav. Brutalno.
a mora im se odati priznanje... ne daju se bulls
Tu ti je osjetni dio hedganih kupnji od onih koji prodaju putove.
"navik on živi ki zgine pošteno"......
kažu da je market oversold od pada sa 4100 i da bi mogao odbijanac do 3900/4000.........e sad, bumo vidjeli.......Fed je ponovno na rasporedu jako brzo pa bi im bilo bolje da požure ........
uz to, burza tek sada ide "in line sa Fedom" a tek će morat krenuti "in line" sa ekonomijom i fin. rezultatima firmi.......
ne bi me iznenadilo da ovaj put preskoče jaći odbijanac i nastave zabijanac.........samo fali još neka vijest da dodatno šokira market i doživljaj bude potpun......
KRP, PAG i ANNX.
zaradim fine novce, pa onda padnemna nulu i tako danima. desetine transakcija.
trebao sam biti na 8% zarade a navuko sam jedva 2.
samo najprostiji vrh prodaj dip dodaj...
Zapravo ružno za reć ali super se snalazim, bez shorta!, u ova šugava vremena.
dionički sociopata reklo bi se
Tu ti je osjetni dio hedganih kupnji od onih koji prodaju putove.
ono kad se ekipa hedge-ira sa rastom
Ne sjećam se kada sam vidio ovakav sell off na ovom volumenu, tu prolazi po 40.000 kom u minuti, npr. TSLA, u ovo doba dana, strašno.
Kupio sam PUT TSLA 280 na 3.20, prodao na 4.90 ili 5, ode ona na 15.
Ali ajde, sutra je novi dan.
koji je razlog da je crypto market relativno jako stabilan u ovakvom velikom padu nakon Feda?......ima li jak dolar između ostalog nešto s tim?.....nekako mi ta stablinost crypto marketa ne ide pod ruku sa ovako lošim dioničkim marketom..... ......
molim admina da ne prebacuje na crypto temu jel nitko ne sudjeluje tamo a smatram da crypto market ima veliku poveznicu sa tržištem USA dionica.......
koji je razlog da je crypto market relativno jako stabilan u ovakvom velikom padu nakon Feda?......ima li jak dolar između ostalog nešto s tim?.....nekako mi ta stablinost crypto marketa ne ide pod ruku sa ovako lošim dioničkim marketom..... ......
molim admina da ne prebacuje na crypto temu jel nitko ne sudjeluje tamo a smatram da crypto market ima veliku poveznicu sa tržištem USA dionica.......
Crypto, narocito btc ima vec duze vrijeme veliku korelaciju sa nasdaqom. Wallstreet ga percipira ga kao tech volatile asset. No zadnjih mjesec i pol otkinuo se od korelacije i stabilan je u odnosu na fiat currency. Razlog moze biti sto je vec znacajno krahirao i nalazi se na jakom tech supportu. Dosta je tu bilo capitulation događaja, od kraha terra lune, eminentnih igraca a i 5 CEO-ova je odstupilo kod znacajnih igraca/mjenjacnica. Znaci krv je vec tekla, leverage je wiped out. Max fear traje vec 6 mjeseci.
A meni znacajnija stvar je da, ironicno btc zovu velikim ponzijem a zapravo fiat currency je veliki centralizirani ponzi. Sve ovisi jel ce fed printati ili ne, funta je prdnula, yen je u banani, eur koma, yuan koma. Od 5 najvecih gospodarstva kod njih 4 valute su krahirale. Altrnativni store of value je zlato (nepraktivno) ili decentralizirani btc koji nema vladu, ceo-a, niti rate hickes. Adoption je sve veci, tehonologija iza digital currency sigurno ima vrijednost. Ocekuje se eventualno jos 1 leg down i nagodinu a vjerovatno 2025 ce crypto na ath (halving).
Naravno, ceka se i regulacija a onda masa institucionalnih ce unutra.
Crypto, narocito btc ima vec duze vrijeme veliku korelaciju sa nasdaqom. Wallstreet ga percipira ga kao tech volatile asset. No zadnjih mjesec i pol otkinuo se od korelacije i stabilan je u odnosu na fiat currency. Razlog moze biti sto je vec znacajno krahirao i nalazi se na jakom tech supportu. Dosta je tu bilo capitulation događaja, od kraha terra lune, eminentnih igraca a i 5 CEO-ova je odstupilo kod znacajnih igraca/mjenjacnica. Znaci krv je vec tekla, leverage je wiped out. Max fear traje vec 6 mjeseci.
A meni znacajnija stvar je da, ironicno btc zovu velikim ponzijem a zapravo fiat currency je veliki centralizirani ponzi. Sve ovisi jel ce fed printati ili ne, funta je prdnula, yen je u banani, eur koma, yuan koma. Od 5 najvecih gospodarstva kod njih 4 valute su krahirale. Altrnativni store of value je zlato (nepraktivno) ili decentralizirani btc koji nema vladu, ceo-a, niti rate hickes. Adoption je sve veci, tehonologija iza digital currency sigurno ima vrijednost. Ocekuje se eventualno jos 1 leg down i nagodinu a vjerovatno 2025 ce crypto na ath (halving).
Naravno, ceka se i regulacija a onda masa institucionalnih ce unutra.
BTC je store of value samo zato šta ako s njime ne trguješ ili nemaš kod pohranjen na nekom uređaju koji nema vezu s internetom, nitko ti ne može hakirat račun i opelješit te.
a najgore šta se može dogodit je da zbog biologije (demencija, alzheimer, i slično) zaboraviš koji ti je kod ili ti pas pojede papir na koji si ga zapisao, itd.
onda se tvoji coin-ovi zamrznu, pa netko drugi dobije tvoju value, al bar ti ih nitko nije ukra
mislim, s ovim crypto glupostima, toliko je nabujala industrija ovih tech security-a (a di su još NFT-evi, itd.), jer će sad ogromni novci trošiti da se tvoje virtualno (sic?!) bogatsvo zaštiti
i tako smo, u biti, došli do jednog sektora (tech security) koji će vjerojatno biti odlična prilika za kupnju, pa ne bi bilo loše da kolege malo bace oko na fundamente i grahove, ili možda ima neki ETF koji to prati?