Rekoše od 8.1 do 8.3 pa je sad 8.3 katastrofa a 8.1 bi bilo party time
A znate kako kažu, svaki centimetar je bitan
Tako je kolega Fox, sve pa i 2 milimetra
Rekoše od 8.1 do 8.3 pa je sad 8.3 katastrofa a 8.1 bi bilo party time
A znate kako kažu, svaki centimetar je bitan
Tako je kolega Fox, sve pa i 2 milimetra
Ovo vani sve više tone, Nasdaq F. već na -2,80%, koja luda vremena, ujutro
lijepi prekrasan dan, a popodne oblaci i možda već stiže oluja
Ovo vani sve više tonova, koja luda vremena, ujutro lijepi prekrasan dan, a popodne oblaci i možda već stiže oluja
a jel se oblaci spuštaju nisko ti su opasni
Taj grah se malo stanjio pa izgleda kao noz.
Znaci sad pa do feda nastavak u nervoznom tonu hoce li biti 0,75% ili 1%
Jel netko zna sta je s nama ECB je digao 0,75%, s obzirom na nas ulazak 2023 da li to znaci da automatski preuzimamo njihove kamate, nekako mi se cini logicno, po tome bi znacilo da bi nasa centralna banka trebala pocet dizati da prati ecb radi lakseg prijelaza ?
Display MoreTaj grah se malo stanjio pa izgleda kao noz.
Znaci sad pa do feda nastavak u nervoznom tonu hoce li biti 0,75% ili 1%
Još će ispasti da je 0,75% dobra vijest, a ako bude 1% onda slijedi katastrofa, to je taj milimetar koji uvijek fali
ja pratim na Twitteru i YouTubeu par likova koji znaju širu sliku (FED, kamatnjaci, obveznice...) ukomponirati u tehničku analizu
i po njima se ravnam (npr. @MichaelMOTTCM ima i kanal na YT, piše često na investing.com)
cnbc.com zaobilazim u širokom luku (likove drukere poput Dan Ives s Wedbush-a, da ne spominjem Cramera), oni su baš drukerski kanal
dok je investing.com fina škvadra, učenjaci koji znaju reći kud tržište ide i ne obaziru se na botove i gama-squeeze
ovo je bilo očekivano, smart money je kupovao svu silu put opcija na QQQ i SPY
sljedeća stepenica FED
onda uskoro i sezona razočaravajućih FI-jeva
neveselo!
preporuka: ako ćemo padati narednih dana (po prilici jest tako), uzmite si neki skener dionica i izvadite što je overbought (RSI14 > 60)
average volume >750k dionica
malo jači weekly volatility (bar preko 4%), evo na finviz.com mi je filtriralo cca 80-ak dionica
i udri šort
Zamisli da je netko prorokovao:
2020. Ćemo imati lockdown zbog covida
2021. Ekipa u kešu će nadrljati zbog nultih kamata
2022. Ekipa u kešu najviše će se veseliti visokoj inflaciji jer će očekivanje borbe protiv nje činiti keš vrijednijim.
Može netko nastavit niz...
June: +9.1%
July: +8.5%
August: +8.3%
Znači ovo je nestvarno.
Jučer kupim put opcije SPY 395 istek sutra, tek toliko za igru, po 0,30$ po komadu, stoplosira me na 0,22 (otišla je na 0,21), i danas je eto na 1,20.
Ma deeeeee
Znači ovo je nestvarno.
Jučer kupim put opcije SPY 395 istek sutra, tek toliko za igru, po 0,30$ po komadu, stoplosira me na 0,22 (otišla je na 0,21), i danas je eto na 1,20.
Ma deeeeee
Algosi
Čini mi se da danas nabijaju ove megauspješnice, tesle, jabuke, alfabete, envidije i to pa mene još nisu skužili ali sad će oni... da nebi lišo prošao, možeš mislit
Ode sve u kiflicu, Nasdaq -3,27%. E sad da li je buy the diiiip ili sell the riip
Nema bulla u ovakvim uvjetima. Fed ce morati pojacati i produziti dizanje kta. Cak i uz pad cijene nafte cpi losji od ocekivanog. Ameri su trosili rezerve da "narihtaju" pred izbore niske energente. Kad to presusi krajem godine ide i nafta u nebo.
Nekad prije su "rate" prilagodili stopi inflacije. To je upalilo. Ne mozes obuzdati takvu danasnju inflaciju sa ovakim 3.5-4% kta. To nazalost govori i o usporavanju ekonomije, pocet ce jaca otpustanja i bankroti a ako tada inflacija i dalje bude visoka onda smo svi banana. I kad dovedu kta na neke razine tamo ce i ostati neko vrijeme, nece ih poceti rezati a bez toga u danjasnjem svijetu nema ni striceka bulla.
Ovi zadnji bull runnovi su za short squeze i uzimanje likvidnosti. Treba vremena proci i izgleda da oporavak bude spor. Buy the dip mi bas izgleda kao kratkorocno spekulativno.
Nema bulla u ovakvim uvjetima. Fed ce morati pojacati i produziti dizanje kta. Cak i uz pad cijene nafte cpi losji od ocekivanog. Ameri su trosili rezerve da "narihtaju" pred izbore niske energente. Kad to presusi krajem godine ide i nafta u nebo.
Nekad prije su "rate" prilagodili stopi inflacije. To je upalilo. Ne mozes obuzdati takvu danasnju inflaciju sa ovakim 3.5-4% kta. To nazalost govori i o usporavanju ekonomije, pocet ce jaca otpustanja i bankroti a ako tada inflacija i dalje bude visoka onda smo svi banana. I kad dovedu kta na neke razine tamo ce i ostati neko vrijeme, nece ih poceti rezati a bez toga u danjasnjem svijetu nema ni striceka bulla.
Ovi zadnji bull runnovi su za short squeze i uzimanje likvidnosti. Treba vremena proci i izgleda da oporavak bude spor. Buy the dip mi bas izgleda kao kratkorocno spekulativno.
za slučaj da ne vidite dobro, u gornjem lijevom kutu je pojašnjenje (legenda)
dakle, obratite pažnju na komponentu usluga (marine plava boja) koja raste već mjesecima
roba (sv. plava) nakon nekoliko mjeseci pada, sad izgleda da opet raste ili u najmanju ruku ista kao u srpnju
hrana (žuta boja) izgleda da također hvata zamah
isprekidana bijela linija je core CPI, ono što je FED-ova omiljena metrika, vidimo sad i ona raste
jedino energija, zahvaljujući zahvaćanju Bidenove administracije u strateške zalihe tzv. SPR, pada
nevjerojatno je koliko jako jako malo znamo o inflaciji
to je dvoglava neman, jednom kad se razmaše teško ju je obezglaviti
FED-u preostaje da diže stope sve do kraja godine, a za 2023. tko zna što nosi?
Stavite si ovo na watch listu, i čekajte ga oko 8,60
Mada kako danas pada neće trebati dugo čekati
Nasdaq 4% minus. RIP
ako pogledam LUMN ovako:
onda baš i nije neka prilika
to je TA pogled koji se djelomično može opravdati velikim isplatama za dividendu
što se tiče fundamenata, to je business koji se topi
uspoređuju ga s AT&T i Verizonom: oboje gube voice korisnike, imaju poprilično velik (neodrživ?) div. yield (LUMN 10% p.a., T oko 7% p.a.), ulažu u druge tehnologije
osim toga, LUMN prije znan kao Century Link, prodaje biznis u Lat. Americi te korisnike u US koji su 'na bakru' za kombiniranu vrijednost oko $10 mlrd
jače ulažu u slj. segmente: edge computing, storage, security and managed services
znači to je stara kompanija koja se restrukturira i traži u nekim nišama, i trenutno nema naznaka da uspijevaju
ne znam kako vas ali mene potsjećaju na jednu našu uspješnicu: OPTE
evo za kraj samo nekih grafova s GuruFocus kao i link na članak sa SeekingAlpha te video koji sam našao s Motley Fool
što se tiče preokreta možda ga treba pratiti u okviru slabosti cijele grupe s T i VZ, pa kad i oni polete zajašiti val?
samo 'tehnički' očekivati odbijanac, a ne razumijeti fundamentalnu podlogu i mogućnost preokreta, nije neka pouzdana strategija
(nije nagovor ni na kupnju, ni na prodaju; proučite sami i donesite sud prema vlastitoj procjeni)
A nismo ni blizu dna. Ni blizu...
A nismo ni blizu dna. Ni blizu...
Ne triba se bojati pada,kako u životu tako i na burzi.Triba naučiti pasti !!
A neśto sam sitno taktizirao; YI, ALVR, ABNB i PAG.
Pa nek padne i 10%.....