Ova varijnta virusa uzrokuje blaga oboljenja, nalik ljetnoj gripi.
Ne razumijem sa kojom nakanom Kinezi zatvaraju milijun ljudi.
Ni tu težnju nula covid ne razumijem, to je nemoguće postići. Virus se uvijek negdje u nekoga sakrije
Ova varijnta virusa uzrokuje blaga oboljenja, nalik ljetnoj gripi.
Ne razumijem sa kojom nakanom Kinezi zatvaraju milijun ljudi.
Ni tu težnju nula covid ne razumijem, to je nemoguće postići. Virus se uvijek negdje u nekoga sakrije
Zloćka, ovo pitanje epidemije nije pitanje medicine već kontrole ljudi...
Odkad je fed donio odluku koju je donio commoditiesi su kao pušteni s lanca. Opet divljaju uzbrdo nafta i metali. Crno nam se piše budu li čekali rujan za novi hike.
Bome sam mrkno na swn 400 dolara jer sam prespavao u njemu od jučer.
Budala rasporodo sam dobar dio OXLC prije nekoliko dana. Sad ne bi moro trejdat da sam si ga skroz ostavio.
Položio sam parangal i ulovio se HALO, kupio sam u dipu Illinois tool works
čekao sam swn ponovno na 6.92 al izgleda da mi uteko....došlo do 6.94
Da rezimiramo; spavao sam sa SWN zaradio 400$.
Osjećam se jeftino. No prostitucija je časna naspram uhljebitosti.
Sada mi je prorfolio malo too kinky i za moje standarde ACRE, HALO, ITW I OXLC.
zadnjih godinu dana gubim, uglavnom na mjenjanju paradigmi, obrazaca dip trejda...
Sada nastojim učiti na vlastitoj krivulji koja je postala uzlazna jer nakon što zaradim novce stanem. Onda dan dva motrim. Dok sam gubio, kada sam zaradio nisam stao pa su mi uzeli još više.
Prema zadnje navedenom u ponedjeljak crveno.
Svi moramo proci krivulju.
Prirodan poredak.
Tko bi rekao, svake sezone kontejnerima vrhunac počinje krajem srpnja, početkom kolovoza, a ove sezone, začudo, počinje krajem srpnja i početkom kolovoza.
Taj iznenadni i potpuno neočekivani početak sezone doveo je do još nekih nevjerojatnih događaja koji se nisu mogli predvidjeti. Kao što je zagušenje.
I sad ispada da spot cijene, koje su padale s litice jer nije uopće bilo prijevoza (što je bila čista laž) sad ponovno - rastu.
A ja ću biti dovoljno lud da kažem da će rasti i dalje ako se zagušenja nastave.
Europa se totalno crveni, USA se blago crveni, ali pričekajmo, sezona tek kreće.
https://www.cnbc.com/2022/07/29/oce…ing-season.html
Hapag-lloyd, jedan od mnogih:
https://www.hapag-lloyd.com/en/company/ir.…id-2310187.html
Will The Fed Bring Back That 70's Show? Stay Tuned | ZeroHedge
Zazivlju Volckera. Nije dobro
Tko misli da je ovo bilo Dno, neka pogleda ponovno 2007.
Pad cca 20%, pa snažan reli u srpnju, baš kao sada, a onda se otvorio ponor
" If the Fed does decide to declare victory and let inflation run, despite real rates being negative, I definitely want to stay long gold and silver, as well as risk assets like cash flow generative tech companies that have been beaten down significantly over the last 8 to 10 months.
If the Fed decides to hold course and continue defiling the corpse of the economy through planned rate hikes, I would hedge a bit more by selecting my favorite cash burning tech ShitCo “story stocks” (i.e. they don’t generate cash, so they survive just off hope and narrative - like the Treasury). I’d also focus more on buying dividend paying value stocks and staples that I’ve already pointed out as they plunge."
" Today, 14 years later, market investors are utterly addicted to near-zero rates and an endless supply of cheap fiat. Stocks cannot sustain their value otherwise.
The root driver of markets for several years has been the uninterrupted flow of near zero-interest loans into corporate coffers which are then used for stock buybacks (when a company buys their own stock to reduce the number of shares available, thus artificially inflating the value of the shares that are left in circulation). If the Fed raised rates on these loans and cuts stimulus for an extended period of time, then stocks WILL crash. It's inevitable.
The Catch-22 reality of our economy needs to be addressed and this is just not happening. No one in the mainstream wants to admit that either way the Fed goes, there will be disaster. They can hike rates and cut stimulus and markets will plunge while job losses explode, or, they can roll over and bring back the money spigot resulting in even higher prices on everything. There is no third option. There is no soft landing. It's all a lie."---------https://www.zerohedge.com/markets/what-h…-interest-rates
Stvarno, što će FED ? Sve sam više sklona misliti da će pustiti inflaciju da divlja dokle god budu mogli
Tko misli da je ovo bilo Dno, neka pogleda ponovno 2007.
Pad cca 20%, pa snažan reli u srpnju, baš kao sada, a onda se otvorio ponor
" If the Fed does decide to declare victory and let inflation run, despite real rates being negative, I definitely want to stay long gold and silver, as well as risk assets like cash flow generative tech companies that have been beaten down significantly over the last 8 to 10 months.
If the Fed decides to hold course and continue defiling the corpse of the economy through planned rate hikes, I would hedge a bit more by selecting my favorite cash burning tech ShitCo “story stocks” (i.e. they don’t generate cash, so they survive just off hope and narrative - like the Treasury). I’d also focus more on buying dividend paying value stocks and staples that I’ve already pointed out as they plunge."
Pravo dno bi trebalo izgledati kao bivši Sssr 90-ih godina. Ovo što sada imamo je tek saznanje da svijet ne izgleda baš toliko ružičasto kao što smo mislili 2021. U vrijeme pravog dna ljudi su zaokupljeni mišlju kako preživjeti tj spasiti glavu. Trenutna vremena su još uvijek ok.
Samo smo mi kao i zapadnjaci navikli živjeti u svom Diznilendu.
Po meni, dno će biti kad budu opet balkanski ratovi, ali prije toga treba Kina napasti Tajvan a USA kao znak odmazde baciti nuklearku na Peking, i to taman kad su svi u lockdownu.
Evo u privitku graf iz 1941. godine gdje pravac ide odozgora dolje skoro okomito.
Izuzetno zanimljiva vijest, prava bulčina za nas u kontejnerima, pogotovo za nas imatelje GSL-a.
Display MoreIzuzetno zanimljiva vijest, prava bulčina za nas u kontejnerima, pogotovo za nas imatelje GSL-a.
GSL Susan, CMA CMG Jamaica, Sambhar i America idu u najam za 39.000$ po danu sljedećih pet godina. Godišta brodovlja: 2006-2008.
CMA CGM Jamaica , CMA CGM Sambhar and CMA CGM America are al $GSL ships yet… looks like those are all forward fixtures starting in Q1 2023. Current rate is $25,360. So over a 50% increase and extends out to 2028
EBIT samo od tog ugovora čini 30% aktualne kapitalizacije. Trenutni P/E 2,81, dividend yield 8%.
Meni i Lebu te još nekima najbolji sektor na svijetu. Iz nekog razloga investitori i špekulanti ga baš ne vole.
Zna li netko zasto neke dionice koje sam kupio u premarketu nemrem prodat opet u premarketu?
npr TGA - htio sam ga prodat jer je bio 2% u plusu a vidio sam da je VOC roknuo kao i cijena nafte al nisam mogao. naravno da je na otvorenju cijena odma pala 5%
ima dosta dionica koje se na IB ne mogu trgovat u premarketu a vidim da se cijena mice u premarketu na investing.com. Onda ima nekih koje nekad mozes trgovat u premarketu a nekad ne mozes.
ima li netko neki info o tome?
Sutra bi po mojim krivuljama trebalo biti klanje.
Kladio sam se kontra klanja, baś hazarderski. Sklepo sam neku nakupinu dionica.
Marqeta je car. Nju naravno nemam.
nekakav pozitivan sentiment je na marketu, ne vidim razloga za veliko crvenilo...
Što je negativno kod ovog izvješća? To što nisu povećali procjenu dobiti za ovu godinu.
Sve ostalo je očekivano. Očekivano su nadmašili sve procjene o dobiti analitičara.
Tvornica novca.
Kao što rekoh, negativno je kod DAC-a što nije poboljšao prognozu svoje zarade. Maersk je to učinio ponovno:
https://www.seatrade-maritime.com/containers/mae…t-forecast-37bn
nekakav pozitivan sentiment je na marketu, ne vidim razloga za veliko crvenilo...
pa eto, nasdaq jedan posto minusa.... za sada