Ovo je pad Icarusa Snapchat -43%, jel tko shortao?
Ideje za trgovanje na inozemnim tržištima - Što i zašto ?
-
-
-
- Reports Q1 FY2023 results on Wednesday, May 25, after the close
- Revenue expectation: $8.12 billion
- EPS expectation: $1.3
- https://www.investing.com/analysis/nvidi…risks-200624722
- Da li ulagači plaćaju 1,3 dolara zarade po dionici 160 dolara po papiru ? Ono, za jedno 150 godina dobiti će povrat na uloženo, ako tu sjajnu budućnost ne prodaju večoj budaji ? Ima li u tom businessu nešto što ja ne razumijem ?
Jel NVDA?
Samo ispravak navoda, točnosti radi: ovo je kvart. EPS pa će uloženo ipak dobiti za 40-ak godina
EPS na ttm osnovi je prema Finviz.com blizu 4, a za slj. godinubi trebao biti preko 6
Skupo kako god okreneš.
-
ECB Hopes To End Negative Interest Rates By The End Of The Third Quarter | ZeroHedge
Europa ne odustaje od QE, a rast kamata se ne očekuje do kraja trećeg kvartala
Ovo me podsjeća na film I konje ubijaju, zar ne
Stvarno, kome oni pomažu sa takvom monetarnom politikom ?
Meni ne .
Realan pad plaće, rast troškova kojem se ne vidi kraja, bez kamate na štednju koja je praktično obezvrijeđena. Plus pad eura u odnosu na dolar.
Uglavnom, idemo dalje
-
https://finance.yahoo.com/news/3-pipeline-stocks-watch-permian-230000393.html
A preko bare business as usual
Ideje za trgovanje.
-
Ja sam odabrao hod po rubu: pun sam mmat i vir.
Mada imam jos nešto keša..... Vjerojatno ć u u nešto haj risk isto utamanit
Propustio sam RL, taj je rasto i u onom padu prekjučer
-
PLBY postaje sve zanimljiviji...
Cardi B’s Centerfold Platform Helps Playboy See Massive Revenue SpikeCardi B officially joined Playboy family on December 2nd, a dream fulfilled by the popular gentleman’s magazine. Playboy announced her appointment aswww.thirstyfornews.comPlayboy's OnlyFans competitor hires Loren Piretra from Twitch to get an edge in the influencer marketing game - TubefilterLoren Piretra, an exec whose previous experience includes a role as Twitch, has joined Playboy's OnlyFans competitor Centerfold.www.tubefilter.com -
Netko je od nas imao ideje i cojonesa i za ovo kupiti na otvaranju
10% prinosa u dva trgovinska sata.
Bravo !
Napredovali smo.
Od malih mišića , pinklec na rame pa u posjet braći preko bare, do leveraged ETF-ova
Direction Daily Semiconductor Bull 3x Shares
-
https://www.nasdaq.com/articles/4-leveraged-etfs-to-tap-the-soaring-energy-sector-2021-03-10
Dok sam spavala, ovo je imalo 100% prinosa
Idem si jetrica vlastita pojesti
Fakat, samo se trebalo sagnuti i pokupiti nofce.
Osim malo mućnuti glavom.
Zloćka neozbiljna
-
Netko je od nas imao ideje i cojonesa i za ovo kupiti na otvaranju
To je sigurno bio neki degenericni kockar. Ja to nebi nikad napravio..
Inace, obzirom da je Costco rasturio, ako danas zadrzimo 4044 sa zelenim sentimentom i ne udare nas neke negativne vijesti tokom dana, slijedeci tjedan bi trebali vidjeti 4200. Nakon toga mutno.
Vjerojatno kupujem UVIX/UVXY oko 22 na VIX futuresima.
-
Zarađujete li vi nešto sa tim ulazima/izlazima ove godine i u ovakvom bear marketu?Ono,prinos od početka godine?
-
-
Oil Spikes Near Post-Putin Highs, Gasoline's At Record-Highs Ahead Of Driving Season | ZeroHedge
Ovo je potvrda da treba kupiti papire rafinerija
-
gubim na katastrofalnim pogrijeśkama, 90% gubitaka su prerani izlasci, koji bi se na kraju pretvorili u solidan dobitak.
onda nasitno vraćam, gubim vraćam, pa katastrofa
Tako da saM od n0ve naovamo oko 8 posto.minusa, no ni mi žal jer je trening dobar.
Najviše gubim na novim dionicama.
Eto vir napr, jedno 7% minusa nakupio, sav ponosan ga jučer prodao sa pola posto plusa, da bi danas išao gotovo 10% u plus.
Dakle proopuśtenih jedno cirka oko otprilke blizu 1500 dolara zarade, valjda.
Da sam ga prodao prije tri dana na dnu; katastrofa.
-
Kolega, vremena su luda i teško je to sve odigrati sa sigurnošću da će biti pozitivan ishod. Sve je oko nas na US marketu izgleda ludo ovih dana tako da me to uopće ne čudi. Nego pitanje ostaje šta dalje... Jel ovo samo Bear rally ovih dana ili se dižemo pomalo u novi Bull market? Već neko vrijeme sam full u kešu i ne kupujem ništa ali nekad se mora krenuti. Samo je pitanje kada! Za sada čekam jer čini mi se da ovo može opet unazad u roku od samo dva-tri dana.
Šta vi mislite?
-
Ovo je reli u Bear marketu
Nije vrijeme za hodlanje
-
I ako smanjim doživljaj za pola, još uvijek je Bear
-
Nije vrijeme za hodlanje
Vecina misli da dolazi veliki pad, obicno je suptotno kak vecina misli.
Kataklizma ce doc al ne kad je ocekujemo, nego kad cemo bit opusteni i racunat gdje cemo sa zaradom , onda ce nas market u par dana satrat.
-
Nije vrijeme za hodlanje
Vecina misli da dolazi veliki pad, obicno je suptotno kak vecina misli.
Kataklizma ce doc al ne kad je ocekujemo, nego kad cemo bit opusteni i racunat gdje cemo sa zaradom , onda ce nas market u par dana satrat.
pa upravo se događa rally (u bearu), na istoj smo strani kol. havi
to može potrajati danima jer su se i prodavatelji umorili, no pratim relative volume i ne vidim navalu? Nasdaq kako-tako jer je jako izudaran ali ne i Dow te S&P
a kako stojimo s drugim pokazateljima u US? građ. dozvole u padu, hipotekarni u padu (uz rast daljnji i cijena stanova i kamata), GDP za 1. kv. se stegnuo za 1.5%
evo hoćete kod nas? vidi link: Nagrabusili kupci novogradnji, vraćaju im duplu kaparu (tportal.hr), sjećate se 2006.-2008.? i onda je sve bilo bajno pa je puklo
koliko pratim, FED tek kreće s ispuhivanjem nagomilane bilance i najavljuje žestinu u dizanju kamata i zauzdavanje inflacije, mislim da Powell ne želi biti novi Volcker pa mora požuriti... inflacija se lako otme kontroli a teško zauzdava, spiralno se diže lancem proizvoda i usluga.
jel se nafta i plin smiruju? NE
jel BTC u risk-on modu? NE
jedino yield na obveznice predahnuo i dolar ali sve je to privremeno
st-brajo kolega, jel sam što zaboravio?
-
pa upravo se događa rally (u bearu), na istoj smo strani kol. havi
to može potrajati danima jer su se i prodavatelji umorili, no pratim relative volume i ne vidim navalu? Nasdaq kako-tako jer je jako izudaran ali ne i Dow te S&P
a kako stojimo s drugim pokazateljima u US? građ. dozvole u padu, hipotekarni u padu (uz rast daljnji i cijena stanova i kamata), GDP za 1. kv. se stegnuo za 1.5%
evo hoćete kod nas? vidi link: Nagrabusili kupci novogradnji, vraćaju im duplu kaparu (tportal.hr), sjećate se 2006.-2008.? i onda je sve bilo bajno pa je puklo
koliko pratim, FED tek kreće s ispuhivanjem nagomilane bilance i najavljuje žestinu u dizanju kamata i zauzdavanje inflacije, mislim da Powell ne želi biti novi Volcker pa mora požuriti... inflacija se lako otme kontroli a teško zauzdava, spiralno se diže lancem proizvoda i usluga.
jel se nafta i plin smiruju? NE
jel BTC u risk-on modu? NE
jedino yield na obveznice predahnuo i dolar ali sve je to privremeno
st-brajo kolega, jel sam što zaboravio?
samo jednu stvar.
volatilnost na obveznicama pada, i to poprilično, a to obično znači bulčinu.
koliko god u ovim uvjetima to zvučalo nevjerojatno.
a što se FED-a tiče, dignut će sad 2x po 0,5 do ljeta, a onda neće dirat više ništa jer idu izbori.
očito burze ovaj rat u Ukrajini doživljavaju ka ku*ac od ovce, šta je i logično, jer većinom pogađa zemlje trećeg svijeta di ni onako nikad nema para.
ali, nešto se kuha u Kini, Xi ili Li, a ako Xi opet pobijedi, to će tek biti full-on tehnofašizam, otimačina imovine nepoćudnima, likvidacije, itd.
btw., da se razumimo, Kina izvozi nekih cca 30% vani, a 70% radi za domaće potrebe, što znači da ako njima poraste interna domaća potrošnja pogonjena blagom inflacijom, njima, realno, ovaj ostatak svita i ne triba
pogotovo šta oni sada nabavljaju sirovine izvan tržišta, po dogovornim cijenama.
pravo je pitanje tko će biti sljedeći manufacturing powerhouse (najvjerojatnije Indija), a dok se fabrike i dobavni lanci ispretumbaju, definitivno će bit volatilno.
jedino što burze trenutno može skršiti u "papar" je da Kina opali po Tajvanu i da joj se uvedu ove sankcije po uzoru na Rusiju, a to nije izgledan scenarij dok god se dobavni lanci ne preslože.
ne znam.
da je za sell nije, za buy možda, trenutno hold i skupljat cash ako se desi nešto nepredviđeno 🤷
-
Lijepo elite šišaju raju, uskoro 1% u posjedu 90% imovine, ostali će rentat i raditi do smrti: Canadian Homeowners Now Need to Earn at Least $150.000 per Year to Buy a House
Svugdje isto, diljem svijeta. A tko ne bude imao za platiti ni to uvijek može u kartonsku kutiju, negdje u Africi
-
Kolega, vremena su luda i teško je to sve odigrati sa sigurnošću da će biti pozitivan ishod. Sve je oko nas na US marketu izgleda ludo ovih dana tako da me to uopće ne čudi. Nego pitanje ostaje šta dalje... Jel ovo samo Bear rally ovih dana ili se dižemo pomalo u novi Bull market? Već neko vrijeme sam full u kešu i ne kupujem ništa ali nekad se mora krenuti. Samo je pitanje kada! Za sada čekam jer čini mi se da ovo može opet unazad u roku od samo dva-tri dana.
Šta vi mislite?
Umoran sam od razmišljanja hoće li Kata Klizma ili Kata Strofa. pratim 30 tak dionica od kojih prosječno tri ne sluśaju indekse, onda se polako usinkroniziraju s njima. Onda tako, malo po indeksima, malo pored njih i prođe dan...
Čuvam se čuda bez fundamenata, to se igram samo sa mq i mmat.
ukartko, valovi
-
-
Nepročitani postovi
-
- Title
- Odgovora
- Zadnji odgovor
-
-
-
SPAN (SPAN d.d.) 2.4k