Došlo vrijeme da padaju velikani poput ZIM, DAC ili NMM.
Di neće taj Kramerov škart
Došlo vrijeme da padaju velikani poput ZIM, DAC ili NMM.
Di neće taj Kramerov škart
Pa napisao vam je što treba šortati. Samo smo ga trebali slušati
on i Marko najave, samo treba napravit suprotno
Kad smo kod Cramera... tip je stvarno talentiran ...
He killed 6 out of 7.
Elon, watch out.
uspješno ubija dionice još od Bear Stearns-a, a sad ima i svoj investment club na CNBC-u
Kad smo kod Cramera... tip je stvarno talentiran ...
He killed 6 out of 7.
Elon, watch out.
uspješno ubija dionice još od Bear Stearns-a, a sad ima i svoj investment club na CNBC-u
kad ima zašortane rukave naravno da sve pogađa!
Urla na televiziji, meni djeluje kao da pije neke stimulanse. Onako star, a tako živahan.
kakav gap up na KMB danas, nakon izvješća
consumer defensive danas (i jučer) hlađenje, drugi tjedan možemo bolje
TGT izgleda sjajno (valuacije radi) na listi
evo još jedan vrhunski trash od dionice
nevjerojatno je kako samo uspiju otvoriti earnings release u pozitivnom tonu
(upravo završih šort s $31 do $29,50 ali treba ga popratiti i drugi tjedan, vidim da i dalje pada dok pišem...)
pa krenimo redom:
- Net income was negative $360 million in Q1, compared to a loss of $287 million in Q1 of the prior year. The current quarter results include a $100 million year-over-year decline in Other Income, driven primarily by a $92 million unrealized loss on an investment that became public in the second half of 2021 (baš ih ne ide, osim red. gubitka imaju i gubitak na ulaganju u društvo, čini mi se da se radi o Parasol-u)
- we have continued to grow our team and leverage stock based compensation (= razvodnjavanje!!)
- Total fully diluted shares grew 4.8% year-over-year in Q1 with the vast majority of this growth driven by $1.1 billion of early conversions of our outstanding convertible notes completed in 2021 (sve bolje i bolje, pretvaraju ulagači zapise u dionice, opet razvodnjavanje)
- Free cash flow for Q1 was positive $106 million and we ended the quarter with $5.0 billion in cash and marketable securities, up from $2.6 billion in the prior year, with the increase reflecting the proceeds of convertible notes and cash we have generated from operations (ako dobro čitam, od tih $2.4 mlrd samo cca $100 mil je generirano poslovanjem, ostalo su opet konvertibilni zapisi), ovdje je friški CF statement (pogledajte proceeds from convertible notes stavku)
tko do sad nije pogodio, radi se o ... SNAP
SNAP je narastao isključivo na rastu korisnika, ali idući tjedan idu izvješća za "big tech", a Nasdaq i Small caps djeluju kilavo.
gledajući i macro i grafove, logičan trejd bi bio long Dow i možda S&P, al moguće je da ovi ostali sve povuku prema dolje.
pošto si ti čovik "od struke", molim te budi drug pa daj neko svoje mišljenje vezano za earnings i ostalo
AMZN izgleda grozno, koji dump a još par dana do izvješća, nije obećavajuće...
AAPL isto pada ali ni približno na takvom prometu
MSFT kao i AMZN, taljenje jezgre
GOOGL isto
meni se čini da nešto ne štima s prihodima društava 'nove ekonomije'
totalna bježanija!
Sve što imam na watch listi, energy itd, sve je crveno. Jedino Scorpio skromno zelen
Danas je dan za short i moglo se hefty zaraditi
Display MoreAMZN izgleda grozno, koji dump a još par dana do izvješća, nije obećavajuće...
AAPL isto pada ali ni približno na takvom prometu
MSFT kao i AMZN, taljenje jezgre
GOOGL isto
meni se čini da nešto ne štima s prihodima društava 'nove ekonomije'
totalna bježanija!
moje predviđanje: zeleno do sride, a onda, četvrtak i petak pušiona
Eto veselih vijesti za dobro jutro (americko, da netko ne pomisli da tipkam iz Crne Gore).
Današnji SPX intraday chart. Sada bi stvarno opet mogla biti bullish reakcija tržišta ako bude "samo" 50 bps. Ludo.
Eto veselih vijesti za dobro jutro (americko, da netko ne pomisli da tipkam iz Crne Gore).
Današnji SPX intraday chart. Sada bi stvarno opet mogla biti bullish reakcija tržišta ako bude "samo" 50 bps. Ludo.
Kramer upravo "medvjeđi" na CNBC-u, znači kupuj
btw., kad se Marko opet oglašava?
Davno sam rekao da short postaje majka i postao je supermajka. a mi ovce Dolly :). da, sve se svelo na čistu kratku matematičku projekciju, ostalo; analitičari, pokazatelji, strategije, društvene mijene je po strani. čak vjerujem, mada tamo dugo nisam zašao, da je sada lakše trgovati na domaćem tržištu zbog Hysterixa, Drukexa i inog.....
Klasično dijaničarenje ovakvo il onakvo se rasprsnulo pod najezdom korisnika i ta nova najezda stvorila je novi poredak. Sprega pravila rulje i mass medija.
kada savladam short onda će u trend ući nešto treće
Burze gore dolje, Fed ovo ono, Ukrajina Rusija nuklearni ratovi grafovi bulinđeri vikeri šmikeri šort port mort ... Kupiš kontejnere i mirno spavaš. Kupiš dry bulk i mirno spavaš dubokim snom.
Nitko ne može mirno spavati , nigdje, u situaciji kada je market slijep za dugoročne posljedice rata u Ukrajini.
Plus sve češće pominjano povećanje kamatnih stopa za više od prvotno najavljenog
Jučer sam bila u marketu, vrećica Ledo smrznutog špinata 19 kn ??? Nije da bih ga kupila i za 5 kn, al' ako nam je to budućnost na jesen
Meni ovo liči na 1929. I onda je market imao reprizu ATH, a poslije toga su skakali kroz prozore. Liči mi na 1929 zbog činjenice da su svi u papirima do nosa, u uvjetima obilja novaca. 1929 su ih ubili margini. Sada će valjda tightening.
Iako osobno trenutno nemam zim, reći ću ti zašto bih mirno spavao da ga imam.
Zim trenutno vrijedi 55$, ima keša na računu 20-25$, a ove godine će zaraditi 40-45$ i između 30-50% (lani 50%) daje u dividendu.
Osobno imam DAC koji sam kupovao iznad 100$, a sad je 85$, a mirno bih spavao čak i da ode na 40$.
Davno sam rekao da short postaje majka i postao je supermajka. a mi ovce Dolly :). da, sve se svelo na čistu kratku matematičku projekciju, ostalo; analitičari, pokazatelji, strategije, društvene mijene je po strani. čak vjerujem, mada tamo dugo nisam zašao, da je sada lakše trgovati na domaćem tržištu zbog Hysterixa, Drukexa i inog.....
Klasično dijaničarenje ovakvo il onakvo se rasprsnulo pod najezdom korisnika i ta nova najezda stvorila je novi poredak. Sprega pravila rulje i mass medija.
Svi smo navikli gledati grafove i u pravilu traziti priliku za kupnju... oko nam se za to vremenom vec izvjestilo pa bude isprva neobicno gledati taj isti graf i traziti priliku za short. Sva pravila su obrnuta, a ustvari ista.
Zato za pocetak ima jedan trik koji pomaze sagledati graf drugim ocima... ja to ponekad i danas koristim kada zelim preispitati svoj bias. Naime, na tradingview platformi (ne znam kako je na ostalima) se svaki graf moze gledati i u inverznom obliku - ako se gleda recimo ticker SPY, za inverzni graf se samo upise 1/SPY. Tako je onome tko je navikao ici samo long puno lakse naci priliku za short jer i dalje na ovom inverznom grafu zapravo trazi priliku za long.
Burze gore dolje, Fed ovo ono, Ukrajina Rusija nuklearni ratovi grafovi bulinđeri vikeri šmikeri šort port mort ... Kupiš kontejnere i mirno spavaš. Kupiš dry bulk i mirno spavaš dubokim snom.
Pa i mi u Zim/Dac smo otresli 20% u mjesec dana. Čak bi bitno bolje prošli da smo držali trule eure na banci.
Trenutno ne vjerujem da nam kontejneraši imaju nekog prostora za nastavak pada. U biti imaju zbog panike i neznanja masa. Drybulk mi ipak izgleda rizičnije.
Svi smo navikli gledati grafove i u pravilu traziti priliku za kupnju... oko nam se za to vremenom vec izvjestilo pa bude isprva neobicno gledati taj isti graf i traziti priliku za short. Sva pravila su obrnuta, a ustvari ista.
Zato za pocetak ima jedan trik koji pomaze sagledati graf drugim ocima... ja to ponekad i danas koristim kada zelim preispitati svoj bias. Naime, na tradingview platformi (ne znam kako je na ostalima) se svaki graf moze gledati i u inverznom obliku - ako se gleda recimo ticker SPY, za inverzni graf se samo upise 1/SPY. Tako je onome tko je navikao ici samo long puno lakse naci priliku za short jer i dalje na ovom inverznom grafu zapravo trazi priliku za long.
Spasio si me!
Ja bi okrenuo monitor naopako
Pa i mi u Zim/Dac smo otresli 20% u mjesec dana. Čak bi bitno bolje prošli da smo držali trule eure na banci.
Trenutno ne vjerujem da nam kontejneraši imaju nekog prostora za nastavak pada. U biti imaju zbog panike i neznanja masa. Drybulk mi ipak izgleda rizičnije.
Ma što je 20% za kontejnere, padne toliko u mjesec dana, a onda skoči 20% u tjedan dana. Ovo je sad Fed otresanje gdje pada apsolutno sve. A kad prođe, brodari sve nadoknade.
Dry bulk bi eksplodirao da nije tog straha od feda. Sad smo to malo odgodili za tjedan-dva. Capeovi su, čini se, krenuli, a to je ono što se čekalo, manje klase već sad super zarađuju, a ako ih capeovi povuku, bit će urnebesa.