Dosta gubnitaka imam, nikako u plus , već par mjeseci.
Neke su dionice iz mlakog promatranja ušle u obzir trgovanja: Cigna, AMD, OPEN, GPRO, SYNA.
Izbaciti ću za sada Toyotu i ITW, mada će ih biti još.
Dosta gubnitaka imam, nikako u plus , već par mjeseci.
Neke su dionice iz mlakog promatranja ušle u obzir trgovanja: Cigna, AMD, OPEN, GPRO, SYNA.
Izbaciti ću za sada Toyotu i ITW, mada će ih biti još.
Hoću. Ići ću viriti.
Zen budizam.
In My Perfect Dreams, uvijek sam smirena . Živim u sadašnjem trenutku. I forever young.
Osim što ne vidim ništa ružno, ni ne mislim ništa ružno i ne govorim ružne riječi.
I 2022. proživim ponovno 2009., jednako mlada , al' pametnija, i kupim velike lijepe papire i sve bude Živjeli su sretno do kraja svojih dana.
Im My Perfect Dreams
Ne sjećam se kako je počelo 2008., valjda ovako ? Idem i to viriti
I
Kakav je ovo market kad se ti neki blučipovi ponašaju kao pennystocks, po 20% gore-dole u jedan dan?! Jel to ono novo normalno šta svako malo spominju
...šta god ja mislio o tim snapčatima, metama i sličnima...
kažem, nenormalno... SNAP +50%, neki dan -40% To je novo normalno, da. Ponzi kripto dijonička kockarnica. USA.
Ne znam više crtati. Izgubila nadahnuće. Samopouzdanje. Sve
A prava je istina da se ne može znati. Samo nagađati. Sve se te crtkarije svedu na ono- ako se desti ono napraviću ovo itd
ZIM
Prvi graf nije daily nego weekly. I trokut je nategnut, a target mu je cca 72. Vidi se i rising, njega ne volim, al' on može do Everesta
Potom se vidi divrgencija cijene i MFI; pritisak na prodaju, i pad volumena na rast cijene
I na koncu vidimo i pattern koji se ponavlja, pa bi se ako se povijest ponavlja mogao očekivati pad cijene.
GOGL
U rasponu je
Ko' švicarski sat. Dok ne stane . I propadne
Kao da u svoje najbolje dane gleda u retrovizoru
čak mi sigurnije izgleda GOGL, on obično kad krene u smjeru, ide k'o vlak
ZIM je čudljiv, jučer ga recimo nisam očekivao >$70
ipak mislim da će i ZIM put dolje.. još ako i indeksi 'pomognu'
hvala Zlo
-------------------------------------------------------
tik-tak još malo jobs report
Kako smo stigli ovdje.
kažem, nenormalno... SNAP +50%, neki dan -40% To je novo normalno, da. Ponzi kripto dijonička kockarnica. USA.
To je i prilika za dobru zaradu, ako se bavis trejdanjem. Samo treba biti oprezan, pogotovo uz polugu, ako je tko koristi.
ako dobro čitam jobs report FED može pritegnuti remen, slobodno
--------The market's first reaction was negative, in assuming that the numbers will encourage the Federal Reserve to raise interest rates by half a percent at its meeting in March, rather than the 25 basis points it has so far guided for. However, the figures also validated the underlying strength of the economy, which now appears much closer to having recouped the jobs it lost due to the pandemic in 2020.
Pokušavam utvrditi koliko je sreće od Opening range strategije, petominutni range
Čeka se breakout iz raspona, i cijena preko vwap
Dobili smo ispravan Buy signal, i reward od kojih 40 centi.
Kod vas shortera (slovenski: šortevalci) stalno neke drame, te grafikon ovakav te onakav, svijeća, glava, ramena, stopala, dupli vrh, trostruko dno, otišao na wc, izgubio milijardu, pojeo sendvič vratio dvije... Kod nas longera u ZIM-u stvar je, usudio bih se reći, dosta jednostavnija. Pogledaš cijenu, vidiš da je u plusu. Ako i nije, zažmiriš i kad otvoriš oči, opet u plusu.
Ustvari, ja dolazim na ovu temu da mi ne bude dosadno, sam sebi stavljam izazove. Pročitam da se kraj congestiona prebacio na 2023. godinu, onda potražim neki accountov post gdje kaže da to sad ide dolje, ipak je to sve nepredvidivo. Pa pročitam neke sulude, nevjerojatne brojke o cijeni najma kontejnera, pa odmah dođem ovdje da vidim gdje smo bolinđera probili i koliko nam još treba da opanemo 70% u jednom danu jer ipak, burza je to američka.
Definitivno će ova godina za ZIM biti rekordna.
Spotify
10% plusa
Valjda se sve svede na skener. Samo to treba platiti, skener za patterne
Ista strategija, opening range, bullish flags, sve je bilo gotovo za 40 minuta. Prinos 5%
Mi tako ljepo o amazonu, a on samo 13% u plusu pih
Semiconductor stocks moving on earnings news Friday included Microchip Technology (MCHP), Power Integrations (POWI), Skyworks Solutions (SWKS) and Synaptics (SYNA). But despite beat-and-raise reports, most chip stocks have faltered this earnings season. It could take a little while for this to play out.
"Semis cannot catch a break," said Jordan Klein, managing director for tech, media and telecom sector trading at Mizuho Securities. "Sentiment (is) worsening for analog, cyclical and wireless" semiconductor stocks, he said in a note to clients Friday.
Only Advanced Micro Devices (AMD) seems to be holding on to its post-earnings gains, Klein said.
"The prevailing buyside sentiment or mentality seems to be 'why buy this sector when beats and raises fail to take stocks higher, and anything just in-line gets slammed?'" he said.
pogledaj: IBD Daily Commentary
oko 8:20 počinje i TA Amazona
spominju Rivian: that's nice but sales growth is slowing... više je tu stvari ostalo skriveno iza WOW efekta zbog zarade u kvartalu koja nije operativna zarada
ima i o čudnom ponašanju Nasdaq indeksa jučer koji je, suprotno očekivanom, rastao zajedno s yieldom na 10 g. obveznice
kao što sam rekao jučer, AMZN je spasio dan, no NFLX PYPL i FB govore - oprez!
Display Morepogledaj: IBD Daily Commentary
oko 8:20 počinje i TA Amazona
spominju Rivian: that's nice but sales growth is slowing... više je tu stvari ostalo skriveno iza WOW efekta zbog zarade u kvartalu koja nije operativna zarada
ima i o čudnom ponašanju Nasdaq indeksa jučer koji je, suprotno očekivanom, rastao zajedno s yieldom na 10 g. obveznice
kao što sam rekao jučer, AMZN je spasio dan, no NFLX PYPL i FB govore - oprez!
Market ce vecinom iznenadit u smjeru suprotno od ocekivanja barem kratkorocno cilj i je da vecina bude na krivoj nozi, od koga ce zaradjivat ako svi misle isto i rade isto