kineska nova godina.
ovo oni zatvaraju knjige zbog Evergrande-a i ekipe.
neće ih bit 7 dana, pa neće imati tko prodavati američke risk assets.
idući tjedan očekujem napad na nove vrhove
kineska nova godina.
ovo oni zatvaraju knjige zbog Evergrande-a i ekipe.
neće ih bit 7 dana, pa neće imati tko prodavati američke risk assets.
idući tjedan očekujem napad na nove vrhove
za 4 dana više nitko neće pričati o kataklizmama
Kaj je za 4 dana???!
Misliš nitko neće pričati o kataklizmi jer će ona za par dana biti gotova
Na AMD i NVDA je vodopad, kad gledaš dnevni graf. AMDu prolazi akvizicija Xilinxa, nVIDIAi ne prolazi kupnja ARMa, svejedno obje jednako padaju
Kol st-brajo odakle to za kineske fondove? Gdje si to izvukao?
za 4 dana više nitko neće pričati o kataklizmama
Na Tesli je Kata Klizma -10%
Jel to znaci da ce i Shit Coin poceti padati?
Ili Shiba Ina-u... Stalno mi iskacu reklame da ih Elon Musk kupuje...valjda da ih kupim sada prije pada...
Što poćeti?......poćeli su još prije 10- tak dana i gotovo su svi u debelim dvoznamenkastim minusima od 20-30 % u zadnjih 7 dana........
Kaj je za 4 dana???!
Misliš nitko neće pričati o kataklizmi jer će ona za par dana biti gotova
Na AMD i NVDA je vodopad, kad gledaš dnevni graf. AMDu prolazi akvizicija Xilinxa, nVIDIAi ne prolazi kupnja ARMa, svejedno obje jednako padaju
Kol st-brajo odakle to za kineske fondove? Gdje si to izvukao?
cijelo vrijeme, do danas, yuan je rastao prema dolaru.
a kome treba yuan?
rusima, evropljanima, japancima, amerima ili kinezima? 💡
glede jučerašnje objave zarade CNX Resources, najzanimljiviji slajd:
Eight Consecutive Qtrs of Generating FCF
kaže CEO:
QuoteSince Q3 2020 we have allocated approximately 50% of our free cash flow to buy back $302 million(2) of shares, or 10% of the shares outstanding, at an average price of $12.78, which we believe is a substantial discount to intrinsic value. The remaining free cash flow has gone to debt management...
Repurchased 8.6 million shares of CNX common stock on the open market in Q4 at an average price of $14.05 per share for a total cost of $121 million
dobro njima, dobro i meni, s time da mi je ulaz značajno niži od ovih, kako tvrdi CEO, još uvijek značajno diskontiranih cijena u odnosu na intrinzičnu vrijednost
za 2022. procjena FCF po dionici iznosi $2.96 što je u odnosu na zaključnu cijenu jučer cca 20% što u prijevodu znači da, čak da cijena dionice ne naraste više ni za cent, 20% imamo svi u džepu, tim parama će se smanjivati dug i dalje vršiti otkup dionica
Average Stock in Russell 3000 is down -35%
Average Stock in Nasdaq is down -50%
Largest 10 US stocks are down -20%
With this in mind, -11% drawdown in S&P500 is masking the severity of this sell-off. Market already in Bear market territory but without recession in sight.
Source: JPM
Sve to stoji i sad su svi bearish/short ali nužan je jedan shake-out rally. Ja sam long od ponedjeljka.
Izgleda mi kao da na Dow futures-ima imamo ascending triangle sa kosom stranicom kroz dna od ponedjeljka i jučer. Upravo ju je testiralo.
Zgodno za dokupit uz mali rizik. Ako to probije, onda su mede možda ipak malo jači.
Imamo mi jednu provaliju pred sobom.
a bogami ima i za NASDAQ članak, neveselo i dalje:
Sve se puši od crvenila NASDAQ-a. (komentar u 19.51 ET)
Imamo klokane, odmorite ako ste kratkoročni, a odmorite i ako ste dugoročni.
Karma is a Bitch. 20.29
Klokanovsko tržište najbolje je za ego, ne možeš pogriješit ni ako si bik ni ako si medo.
Medvjedi prespavaju ona razdoblja kad nastupe nepovoljni uvjeti. Probude se kad dođe sunce. Opaka ali draga živina. Znaju biti i umiljati.
Bikovi ne pokazuju ništa osim osnovnih životinjskih instikata.
meni samo gledanje USA indexa izaziva nelagodu i nesigurnost a ne trgujem tamo pa nisam mogao ni centa izgubiti........postao je mitkko danas ili jućer postotak dionica iz indexa koje se trguju u brutalnim minusima.......brutalan je i postotak dionica i njihov ovogodišnji pad.......ali nije tako samo od ove godine, ti brojevi bili su loši već i u drugom dijelu prošle god a do kraja su se samo pogoršavali........nije ni čudno da 90% ljudi gubi novac na burzi........vidim da ovi naši "forumski amerikanci" koji pišu uglavnom zarađuju ali to su samo oni koji pišu......vjerujem da je njihov uspjeh u znanju i iskustvu trgovine na tim burzama te u likvidnosti tih burzi gdje nabrzaka uzimaju lovu upravo zahvaljujući likvidnosti ili pale stop loss i pa-pa.......većina vjerovatno izgubi lovu ćak i pri rastućim indexima pa onda kaže pa-pa.........naš problem i dalje ostaje nelikvidnost i velika je rak rana tržišta........nema likvidnosti za "mlatnuti" čak ni koju tisućicu na veći ulog u sat,dva. ........eventualno ako pogodiš jaći trend u tjedan dana inaće ćorak......čekanje pa čekanje i opet čekanje kod nas je sport No1........taj je sport još i dobar u trendu dužeg rasta a u svakom suprotnom ishodu je poguban osim ako nemaš 100 života vremena i dodatnih 100 milja svaki mjesec.......
tek sam sad skužio da je tema trgovanja vanjske burze a mislio sam da je konentari live pa nek moderator prebaci tamo ako treba.........
kol st-brajo izgleda kinezi izašli?
još uvijek imamo ove wickove iliti repiće na dnevnom
poziva na oprez i drugi tjedan
pitanje svih pitanja: što ćemo kad ameri krenu izlaziti?
priziva se još 15-tak % korekcija, na S&P i više
bankari i analitičari su složni, bit će od 5 do čak 7 dizanja kamata od strane FED-a po 0,25
jer kažu i to ako FED misli osloboditi bilancu, kamata na obveznice mora ići više inače nitko neće kupiti
evo stanja obveznica 5,716 bilijuna USD: FED Securities Held
https://www.investing.com/analysis/the-pandemic-boom-goes-bust-20061633
For Your Eyes Only Jedino ovdje brinemo. Ponekad.
Mučno je bilo u petak.
Pustio sam parangal /više naloga protuprirodno nisko na meni dragim, proučavanim dijonicama RL, ALK, SWN, MQ ).
Potom sam usnio snom pravednika. Kada sam se probudiio uvatio se ALK i već odradio lijep rast, baś me pokupilo onako u cent, onako da se osjećaś pametnim moćnim i jedinim trejderom, ter sam onda dokupio još i izašao van sa solidnom zaradom.
Onda sam zapazio devijaciju na LVMUY koja je meni draga proučavana dijonica Devijacija se sastojala da su evropski lvmuy koji se tamo zove lvmh odradile oko 4% rasta a američki lvmuy je pao, pa tek došo do nule / to je u prošlosti bila anomalija sa zajamčenim dobitkom/. nisam bio lakom , nasvusreću iako sam pametan, moćan i jedini, ter sam kupio po kupnji oko 6000$ . no avaj, dionica je padala, što je moj um pametan moćan i jedini predmnijevao, pa sam uteko sa gubitkom. sve u svemu dan sam završio u plusu.
Trgovao sam i sa PAG , no na 212 je sa PAG teško trejdat, varaju lažu i kradu.
Zadnja tri dana sam u plusu, no još nisam nadoknadio minus od onog Zlog Pada, otprije..
Na interactive brokersima sam looooooong u par "stabilnih" dionica no to je sve u svemu pušiona za sada.
Sadašnja taktika koja mi se isplati je trejd,no ko u Lovcu na jelene, il ko sa filmom u aparatu /ne digitalnom op. a.): kratko, jasno, rijetko i učinkovito; čim brzam il pucam sa boka stiže kazna.
Eto , tolko odmene koji pišem ali gubim i dobivam.
Imal tu ziheraša? što kažete na zlato? tj rudarenjen zlata
comments from Federal Reserve Chair Jerome Powell after the U.S. central bank said that it could raise interest rates "soon" have helped push gold prices below $1,800 an ounce.
Znači da bi zlato trebalo padati. bavio sam se, pomalo zarađivao na minerima, Agnico eagle mines i Kirkland gold.
Klasika , imaju dobre prognoze od svih bitnijih analitičara i sada su dodirnule pedeset dvotjedno dno.
"So let me get this straight. This stock is at the same price it was back in 2018 when gold was at 1300/oz? How is this possible?"
Znači dionica je na dnu a nitko ne zna zašto. Pa sad još kriza, inflacija, a znate što kažu za zlato u takvim prilikama ( kod nas kažu prodajte ga i kupite Atlansku, no ima i drugih mišljenja).
Razmišljam da svoju omiljenu trejdušu PRU ( Prudential financial) zamjenim u sličnoj branši sa Cignom (CI) (i)