Ideje za trgovanje na inozemnim tržištima - Što i zašto ?
-
-
-
Hvala Zlo! Iako... meni na weekly grafu izgleda mnogo bolje 😎
Tu negdje na $12 je linija borbe već neko vrijeme, odbija se od toga gore i dolje
Ako dođe do $10.70 uzimam popriličnu količinu.
Ionako svi govore da smo u novom bull-u
-
Uđite kada na solidnom volumenu probije 50-dnevnu EMU
Better to be safe than sorry
-
MPW povremeno trejdam godinama. Klasični Seeking alpha omiljeni REIT. Da , ako rokne ispod tih 10.80 onda i ja uzimam, i to se natovarim pošteno, pa nakon 3 posto bježim.
Jako je pao u zadnjih godinu dana pa je sigurna kupnja pa SA.
Uvijek ga uspoređuju sa parnjakkm OHI [koji ima bolju dividendu], pa ako jako divergiraju, kupuje se slabiji.
Tolko znam o tome
-
Kako sam izgorio na shortu danas na Nikoli…bez stop lossa, hitno morao van…docekala me samarcina.
-
Short je zlo ako nema stopa, nauceno na vlastitoj kozi...
Ja sam jucer prije izvjesca uzeo malo abnb i pokazali se kao pogodak. Mislim da tu i u microsoftu ostajem malo duze.
-
Isto je i za long. Naučeno na vlastitoj koži.
Nije problem short, nego prevelika pozicija ili, još vjerojatnije, margin. -
kad upadneš u takav problem i još uvijek sam sebi ne želiš priznati gubitak možeš odigrati istovremeno i kontra. samim tim zamrzneš situaciju pa čekaš neki povoljan trenutak da isključiš jednu poziciju. to može trajati danima ali sam se u nekoliko navrata uspio tako izvući.
-
Hedge je samo odgađanje. I dalje ti je jedna pozicija pušing.
Doduše, otvara se mogućnost da ode na jednu stranu pa da se nakon toga malo vrati pa da se izvučeš ... nije mi baš uspijevalo ...
Dodatno na to, kod FX instrumenata ide swap na obje strane pa ti vidi ... -
Ne kuzim kako si mogao izgoriti ako je jučer bila natprosječno niska volatilnost za stock kojeg spominješ?
Govoriš o daytradingu, korištenju poluge ili sto?
-
-
Nije problem short, nego prevelika pozicija ili, još vjerojatnije, margin.Nije bas isto. Ako odes sa 100 dolara na long, najvise sto mozes izgubiti je 100 dolara, na shortu mozes sve
-
Nije problem short, nego prevelika pozicija ili, još vjerojatnije, margin.Nije bas isto. Ako odes sa 100 dolara na long, najvise sto mozes izgubiti je 100 dolara, na shortu mozes sve
Mislim da si malo krivo ovo srocio ako na longu od 100 dolara mozes izgubiti 100 dolara nije li to onda valjda gubitak od 100% ili ti sve ulozeno, a na shortu mozes izgubiti sve ulozeno tj 100% ali i preko toga i ono sta nisi ulozio nego i ostatak love na racunu, a i preko toga ako te broker moze teretitit za gubitak veci od kapitala na racunu.
-
Nije bas isto. Ako odes sa 100 dolara na long, najvise sto mozes izgubiti je 100 dolara, na shortu mozes sve
Mislim da si malo krivo ovo srocio ako na longu od 100 dolara mozes izgubiti 100 dolara nije li to onda valjda gubitak od 100% ili ti sve ulozeno, a na shortu mozes izgubiti sve ulozeno tj 100% ali i preko toga i ono sta nisi ulozio nego i ostatak love na racunu, a i preko toga ako te broker moze teretitit za gubitak veci od kapitala na racunu.
Da to sam i mislio, pod sve sam mislio svu lovu koju imas na racunu.
-
Hedge je samo odgađanje. I dalje ti je jedna pozicija pušing.
Doduše, otvara se mogućnost da ode na jednu stranu pa da se nakon toga malo vrati pa da se izvučeš ... nije mi baš uspijevalo ...
Dodatno na to, kod FX instrumenata ide swap na obje strane pa ti vidi ...naravno da košta swap ali to zavisi isto od brokera do brokera.ja sam to radio na nafti, zlatu i valutama. na dionicama nikad. ako imaš neku dugoročnu viziju šta bi se moglo desiti a oni te na kratkoročno odrade postoji mogućnost da se spasiš. ne smiješ ostati kratak. ako krene u nekom smjeru pojačaš se drugim i trećim nalogom i odmah se zaštitiš. suma sumarum izađeš živ.
-
-
Gledam vam u grla, ne stignem u graf
-
Ne kuzim kako si mogao izgoriti ako je jučer bila natprosječno niska volatilnost za stock kojeg spominješ?
Govoriš o daytradingu, korištenju poluge ili sto?
Daytrade bez poluge - nikad ju ne koristim. Poanta je da sam usao kratko bez SL kojeg uvijek koristim na shortu, al eto zaboravio kliknut, ostavio mob na nekoliko sati i to je to. Nije toliko minus problem koliko neuobicajeno debeli ulaz, vjerojatno ohrabren sa nekim dobrim odlukama zadnjih par tjedana…reality check.
-
...danas brent +3,25%
naravno HAL, DINO, CVX, VTLE, DVN, VLO ... svi se danas vraćaju iz crvenila
pogledajte si TS, to je nešto kao europski HAL sa sjedištem u Luxembourgu, imaju još bolju bilancu od HAL, povoljnije valuacije (malo i zbog toga jer je ADR, ADR-ovi su uvijek malo manje cijenjeni nego redovne dionice)
uskoro će i njihov earnings report
eto... Tenaris S.A. 10%, vidi premarket
a samo je trebalo pogledati kakav izvještaj su izbacili HAL, BRK i SLB iz grupe usluge/oprema za naftu i plin
ništa čudno jer je kod TS bilanca kudikamo bolja, valuacija povoljnija
-
Nearly half the options on S&P 500 stocks as well as on SPY and QQQ have maturities of less than 24 hours.
What could go wrong?
-
Nearly half the options on S&P 500 stocks as well as on SPY and QQQ have maturities of less than 24 hours.
What could go wrong?
Kolega, molio bih da objasnite nama laicima na USA tržištu jel
da kupimo ili prodamo? Iz pomalo ironičnog tona posta
zaključio sam da bi trebali danas sve prodati i pokriti se
dekom ili
Ja sam od Nove godine pod dekom, pa sam propustio rast od 100%
na Tesli, 80% na Facebooku itd. dok je evo recimo NB kupio te iste i
sada negdje u iznajmljenom stanu ispija kavu i ima osmjeh od uha
do uha . Sretan sam zbog njega, napatio se na ZSE, zaslužio je
malo veselja
-
-