A vidite što sam nam našla
GL
Insurance business, Buffetov
Pa kome nije mrsko uzeti cca 10% , neka stane niže na bid
A vidite što sam nam našla
GL
Insurance business, Buffetov
Pa kome nije mrsko uzeti cca 10% , neka stane niže na bid
Baš je lijepo vidjeti te kvartalne divke kakve tamo imaju. Ja od jedne do druge nase divke uzgojim dosta sijedih na glavi. Na kraju mi glava izgleda ko Lyncheva na mom avataru, a to ako sam sretan da se kosa zadrži gore.
bitno da nafta opet već neko vrijeme raste a danas je posebno motivirana.......what a wonderful world....pa struja pa plin pa lančano i sve ostalo.......pa bu OPEC opet smanjio proizvodnju da slučajno nafta ne bude jeftinija......i mi r'vati i ameri, sa inflacijom smo realno ošišani za nekih bar 20 pa do 30% u zadnjih godinu dana.....a to inflatorno šišanje moglo bi potrajati jel to je prava gala frizura koja ne ide na brzaka pa će šišanje potrajati...... pa lagani hair cut na burzi, ovisi kako je koga dopalo ili lagani plus a pravi burzovni hair cut, možemo gotovo sa sigurnošću očekivati, pa kad bude, bude.......dogovoriti termin šišanja kod burzovnog brice je gotovo pa nemoguća misija jel svi su termini zauzeti zbog nade da će nam burza dat spas zbog šišanja u trgovini, pekari, na pumpi, restoranu itd.......a plaće tek, pa tko tek njih šiša i kome one trebaju dok ima limita na karticama.......od plaće nam plaće, mi živimo od burze..... ..... za kraj treba dodati malo Feda koji će hajkirati dok ne polomi sve ćaše od kristala kako bi doveo inflaciju u red i za kraj qt......izazovno, izazovno........nećemo reći da su to problemi, izazovi samo......e da, još i cijene stanova i najam.....to nećemo ni spominjati.......
sve je to oke, lijepo se kuži svako unešto. te tehnićka te nafta te vozarine te divke opcije short long....
no reddit dijonce i bitkojin su zakon.
napr paypal se neodbijo a bed bath beyond samo tako
dakle za trejd ne trebA Puno mislit, samo nspunit košaru i malo pazit kad koja rokne. ako se ima živaca pa pratit kakav trač to je još zarada pride.
sve je to oke, lijepo se kuži svako unešto. te tehnićka te nafta te vozarine te divke opcije short long....
no reddit dijonce i bitkojin su zakon.
napr paypal se neodbijo a bed bath beyond samo tako
dakle za trejd ne trebA Puno mislit, samo nspunit košaru i malo pazit kad koja rokne. ako se ima živaca pa pratit kakav trač to je još zarada pride.
Od tračeva čuo za APRN, navodno spreman za short squeeze, nisam uletio, nemam cojones. Znate li šta o tome?
Ove argumente sa "čuo sam" podsjećaju na argumente prijatelja prijatelja po mirovinskim i inim fondovima na ZSE.
Danas na NQ 12500...pa da vidimo..
Ove argumente sa "čuo sam" podsjećaju na argumente prijatelja prijatelja po mirovinskim i inim fondovima na ZSE.
Danas na NQ 12500...pa da vidimo..
Ne pucaj po glasniku, nema zle namjere. Samo sam pitao Čisto sumnjam da ću se naći sa prave strane short squeeza ali neko od vas hazardera možda zna, vidi, čuje više, štajaznam
Danas ludnica na GSL, DAC. GSL objavio čarter za novogradnje:
https://finance.yahoo.com/news/global-sh…-125700799.html
6 brodova, 5 godina, 393 milijuna dolara EBITDA.
Taj čarter ugovor je u totalnom i apsolutnom nesrazmjeru s općim narativom o padanju s litice u kontejnerskim cijenama i ovim informacijama da cijene užasno padaju, da su već pale ne znam, 70% na spotu, tako nešto. Ukratko, novogradnje stižu na tržište krajem 2023. i početkom 2024. godine (u vrijeme kada tržište strahuje od previše brodova i premalo kontejnera), a ugovoreno je s Hapag Lloydom 13,1 milja $ po brodu EBITDA godišnje ili 43 tisuće dolara dnevno po brodu.
GSL prvo skočio 4%, sad je na 9% plusa. (18,24$ trenutno)
DAC, koji se bavi istim biznisom, početkom dana padao, dogurao na 64$, mislim da je 2% minusa bio. Netko je javio na Twitteru da i DAC ima 6 novogradnji koje stižu u isto vrijeme i to još boljih spceifikacija. Sad je DAC na 67,51$, 4 posto plusa.
U međuvremenu Mintz šalje mail i govori da u svojih 12 godina koliko prati brodare DAC i GSL nikad nisu bili jeftiniji. Po njemu, DAC u najgorem bear scenariju vrijedi 100$, a GSL 30$. Kune se i Titom i majkom da su trenutne cijene (DAC 64$, GSL 17,8$) po omjeru rizika i moguće zarade nešto najbolje što je vidio u životu.
Da, DAC je naručio 6 novogradnji za 2024, ali to je stara vijest.
Taj potez sam smatrao greškom jer je jako upitno pošto će ih ugovoriti tada pošto dolazi poplava novogradnji te 2024. GSL je na vrijeme ugovorio dobre vozarine, nadam se da i DAC bude.
Inače slažem se Mintzom da se na DAC ili GSL ne bi trebalo izgubiti i u bear scenariju.
Da, DAC je naručio 6 novogradnji za 2024, ali to je stara vijest.
Taj potez sam smatrao greškom jer je jako upitno pošto će ih ugovoriti tada pošto dolazi poplava novogradnji te 2024. GSL je na vrijeme ugovorio dobre vozarine, nadam se da i DAC bude.
Inače slažem se Mintzom da se na DAC ili GSL ne bi trebalo izgubiti i u bear scenariju.
GSL je danas ugovorio vozarine za te novogradnje, odnosno danas je objavljeno. Direktor DAC-a je rekao da će čekati da vidi gdje će to sve ići. U svakom slučaju, ne brine me hoće li DAC ugovoriti dobro ili ne, mislim da uprava dobro radi svoj posao.
E sad, što se tiče ultimativnog bear scenarija, njega smo imali prije par godina, a rezultirao je preuzimanjem dionica ZIM-a, što se u međuvremenu itekako isplatilo.
Dakle, ti ugovori nisu uklesani u stijenu, ali materijal u koji su uklesani nije mnogo mekši.
Inače sam danas jedan omanji dio ulaganja prebacio iz DAC-a u ZIM jer mi je nekako nenormalno da ZIM baš ovoliko pada, s obzirom da i dalje zarađuje, ima hrpu love na računu, dividendnu politiku kakvu ima i plus što i dalje jato crnih labuda leti okolo po podružnicama sindikata.
Display MoreDa, DAC je naručio 6 novogradnji za 2024, ali to je stara vijest.
GSL je danas ugovorio vozarine za te novogradnje, odnosno danas je objavljeno. Direktor DAC-a je rekao da će čekati da vidi gdje će to sve ići. U svakom slučaju, ne brine me hoće li DAC ugovoriti dobro ili ne, mislim da uprava dobro radi svoj posao.
E sad, što se tiče ultimativnog bear scenarija, njega smo imali prije par godina, a rezultirao je preuzimanjem dionica ZIM-a, što se u međuvremenu itekako isplatilo.
Dakle, ti ugovori nisu uklesani u stijenu, ali materijal u koji su uklesani nije mnogo mekši.
Inače sam danas jedan omanji dio ulaganja prebacio iz DAC-a u ZIM jer mi je nekako nenormalno da ZIM baš ovoliko pada, s obzirom da i dalje zarađuje, ima hrpu love na računu, dividendnu politiku kakvu ima i plus što i dalje jato crnih labuda leti okolo po podružnicama sindikata.
Kad smo kod zima tjedni graf crta zanimljivi falling wedge sta kaze statistika za njih u kojem ce smjeru, kazu da je kao reversal patternm pa sad ?. Dosad nas je poprilicno izudarao tko ga je kupovao, uvjek kada nesto kupin na osjecaj dobijem po prstima, a trziste naracito povecava premiju na consumer orijentiranje biznise u ovom ciklusu, nije da nismo znali .
ZIM EBITDA 8.4 milijardi usd.
MCAP 5.2 milijardi usd
Ovako nešto nemaju ni proizvođači droge.
Display MoreDisplay MoreGSL je danas ugovorio vozarine za te novogradnje, odnosno danas je objavljeno. Direktor DAC-a je rekao da će čekati da vidi gdje će to sve ići. U svakom slučaju, ne brine me hoće li DAC ugovoriti dobro ili ne, mislim da uprava dobro radi svoj posao.
Inače sam danas jedan omanji dio ulaganja prebacio iz DAC-a u ZIM jer mi je nekako nenormalno da ZIM baš ovoliko pada, s obzirom da i dalje zarađuje, ima hrpu love na računu, dividendnu politiku kakvu ima i plus što i dalje jato crnih labuda leti okolo po podružnicama sindikata.Kad smo kod zima tjedni graf crta zanimljivi falling wedge sta kaze statistika za njih u kojem ce smjeru, kazu da je kao reversal patternm pa sad ?. Dosad nas je poprilicno izudarao tko ga je kupovao, uvjek kada nesto kupin na osjecaj dobijem po prstima, a trziste naracito povecava premiju na consumer orijentiranje biznise u ovom ciklusu, nije da nismo znali .
Šteta što ta zelena buy linija nije crvena. U dobroj bi lovi bio. 14 $ po komadu.
:_
https://xeneta.turtl.co/story/xsi-august-2022/page/2/1
Kaže Xeneta da su dugoročni ugovori za kontejnere skočili 121% na godišnjoj razini i da još uvijek skaču. Sve je to bilo vidljivo u svakom izvješću DAC-a i GSL-a, a vidljivo je i iz objava novih ugovora i obnove starih ugovora, ali tko će to sve gledat...
Već sam mislio da smo nadrljali mi koji nemamo dovoljnu izloženost bilo kakvoj energetici, plinu, nafti, uraniju...
Kad ono dvoznamenkasta brent nafta, a wti čak ispod 90$.
Već sam mislio da smo nadrljali mi koji nemamo dovoljnu izloženost bilo kakvoj energetici, plinu, nafti, uraniju...
To je dobra za vijest za sve osim "naftaše",ja sam već mislio da opet kreće nafta i inflacija u nebesa,pošto cijena nafte najviše utječe na istu.
Da budem precizan i za velik broj naftnih kompanija je dobro dok cijena iznad 80$.
To je dobra za vijest za sve osim "naftaše",ja sam već mislio da opet kreće nafta i inflacija u nebesa,pošto cijena nafte najviše utječe na istu.
Da budem precizan i za velik broj naftnih kompanija je dobro dok cijena iznad 80$.
NE bavim se previše tankerima, ali jeftina nafta ne mora nužno biti loša stvar za tankere, pogotovo sad u svjetlu tih silnih sankcija i ton milja.
Išla viriti, dosadno kod nas do Zla Boga, red INE, red Severine
E pa dragi moji ZIMoljupci, hope da ste Out
Meni ovo liči na kompleksni SHS
ZIM weekly
Ovo pak izgleda ko' zdravi rast
Ulazak u povlačenju cijene
Odavno trubim o Oxy, al svi više volimo kupovati dionice u padu, umjeto u rastu
Čini nam se vjerojatno da ih dobijemo na sniženju
Goldman: "We continue to believe that the peak for core PCE inflation is behind us, as the surge in goods inflation caused by shortages and rising commodity prices has likely peaked and should moderate by year-end."
"We forecast core PCE inflation of 4.2% in December 2022 (vs. 4.5% previously), 2.6% in December 2023, and 2.3% in December 2024 based on our bottom-up inflation model."