Na liniji otpora su
Al' je zatvaranje negdje na pola puta od otvaranja do high, pritisak na prodaji vraća index na niže razine
Na liniji otpora su
Al' je zatvaranje negdje na pola puta od otvaranja do high, pritisak na prodaji vraća index na niže razine
Congestion raste i već sad je jako blizu povijesnom vrhu, a vrhunac sezone još nije počeo.
Narativ se polako mijenja pa sad umjesto "padanja s litice" imamo "moderate peak season".
U željeznicama fali operatera, kalifornijski kamiondžije ne znaju što će zbog AB5, a fali i kamiona koji se ne mogu proizvesti jer fale čipovi.
ILWU pregovara i dalje, ne očekuje se štrajk.
Prazni kontejneri se gomilaju.
Broj brodova koji čekaju brzo raste. Sad ih je 140, povijesni rekord 150, a pred nama je "moderate peak season".
Matson, potpuno očekivano, objavio preliminarne rezultate, povijesno najbolji Q2.
Mislim da je danas i TSLA FI.
Pa...
Dobro su okrenuli brodari zadnjih par dana.
ZIM - DAC- fino se zelene
Dobro su okrenuli brodari zadnjih par dana.
ZIM - DAC- fino se zelene
Matx raste još bolje, što se može protumačiti da nije baš da je tržište očekivalo spektakularnu najavu q2 rezultata.
J. kaže da je upao u brodove jer u toj niši nema previše analitičara pa se mogu uhvatiti dobre prilike.
Naravno, i neprilike poput ove sadašnje da ni krivo ni dužni padnu 50% u mjesec dana.
U 210 manjih transakcija, na otvorenom tržištu
TESLA: pa to je vijest iz 4 mjeseca .
e da se meni vratit 3 mjeseca unatrag . Sad bi bio pametniji i na 0
a uz malo srece bi i za koji burek zaradio
Danas je na cnbc bio prilog o tome
Recikliraju dakle.
Al proglasili su i kraj Bear marketa
kažu neki, puno pametniji od mene, da long term idicator sugeriraju da je dno iza nas.....međutim, postoji "mali" problem a to je da ti long term indikatori do sada nisu imali situaciju ovako visoke inflacije i daljnji QT pred nama...... pa pretpostavljam da ćemo na marketu imati neko novo normalno koje nismo do sada iskusili........osobno mislim da bi Fedovo povečenje sljedeći tjedan od 0,75% market mogao protumačiti kao očekivano a ako nakon toga dodatno sruše naftu i ostale commodities koji su iovako u padu mogli bi imati narativ da borba protiv inflacije uspjeva i da se "smak svijeta" odgađa do daljnjega.......pretpostavljam jeseni ili zime.......
uglavnom ovaj bi rast mogao biti dobar za trgovinu i održiv u nekom relativno kraček roku od koji mjesec i pružiti poštenu priliku za zaradu.......
bumo vidjeli, lako se market predomisli ali za sad imamo dobre pretpostavke za rast burzi bez obzira "što stiže smak svijeta".......
Tesla ima problem, jel ste skužili izvješće?
Znate li na što ciljam?
Znate li na što ciljam?
Bogme i algosi imaju problema sa čitanjem FI, gdje ne bi imao ja...
Edit: Nemaju keša.
Znate li na što ciljam?
Bogme i algosi imaju problema sa čitanjem FI, gdje ne bi imao ja...
Edit: Nemaju keša.
875 miliona prihoda od prodaje btc ? Ostalo katastrofa ?
ako ja ovo dobro čitam iz izvješća oni da nisu konvertirali BTC tanko bi mazali maslac na kruh
drugo, isporuke su već prošli kvartal bile na istoj razini (Q1/22 na Q4/21), a sad su zbog Kine srozane dosta
i sam je komentirao (Elon) da su zadnje giga tvornice 'spomenici novca'
kure oni keš k'o ludi
Morao je jednom doći odbijanac.
Pa padalo je skoro pravocrtno tjednima. Ako izuzmemo onaj oštri pad od covida, nije bilo ovakvih padova godinama.
Ne mislim da je kraj beara, možda predah od mjesec-dva.
Razvoj događaja od početka godine izgleda kao 2008. I tada je bio predah od svibnja do srpnja. I 2008 su izvješća bila dobra za 2q. Dobro, jesen iza je nešto najbrutalnije što smo ikad vidjeli.
Na SA AMD je prilka stoljeća, istiba, jedan od deset osvrta tvrdi i suprotno
Opako se dižu procjene dobiti, opako!
Ovi će chicken out i prije nego mislimo
Kad budem velika, i budem imala puuuuuuuuuuuuuno novaca, ovo ću si kupiti
Bulletproof
Osim što je i ovo palo cca 20%
Da ne sitničarimo, još 10% i in
Časopopis Science razrađuje teoriju da je pokušaj liječenja Alzenhaimera napadajući depozite amiloida promašaj. velike i male kompanije imaju puno takvih lijekova u ispitivanju i njihove dionice skakutale su po 100% do prije godinu , bile vrlo in i njhove "faze" ispitivanja pretresale su se kao konđešćn u brodara sada.
tko može, ima članak o drugim metdodama liječenja koje su u ispoitivanjima pa može tu pokušati sreću
"... amyloid deposits are connected to Alzheimer's disease, casting doubt on the development of many therapies in development for the condition"