Ekipa prati li neko busace? Offshore drilling (osim halibartona, ako se ne varam spomenut je nedavno)
VAL, RIG, NE, BORR...
Misljenja, best baj itd?
Nemoze crna corba bit po 12-15 kuna na pumpi a da tu nema meda za stoku sitnog zuba?
Ekipa prati li neko busace? Offshore drilling (osim halibartona, ako se ne varam spomenut je nedavno)
VAL, RIG, NE, BORR...
Misljenja, best baj itd?
Nemoze crna corba bit po 12-15 kuna na pumpi a da tu nema meda za stoku sitnog zuba?
The Fed's Biggest Inflation Problem: Record Surge In Equity Asset Prices | ZeroHedge
I tako mi čekamo pad, čekamo, već nekoliko godina..... koje prolaze čekajući Godota
---To put the equity market's valuation in perspective, if equity prices dropped 25% in 2022, or a decline four times bigger than the decline in the S&P 500 to date, that would only bring the Buffet Indicator back to the peak of the dot.com bubble. And a drop of nearly double that scale to bring it to the average of the past two decades.
Schiff: The Fed Will Raise Rates... Until It Can't | ZeroHedge
Stvarno, ovo je između vruće tave i vrelog ulja.
može li mi netko pokušati pojasniti čemu se strane burze toliko "vesele" u zadnjih tjedan dana....... nemislim da bi trebale na nulu ili u neke velike extreme od -50% ili više ali opet ne vidim ni neke velike razloge za toliku bliskost sa ATH......jel ako burze unaprijed predviđaju budučnost kako smo nekada mislili izgleda da nam je ona sjajna da sjajnija ne može biti.......
Možda zbog ovog ?
--------https://www.zerohedge.com/markets/schiff…s-until-it-cant
Interestingly, while the Fed cut rates, during the week of March 16, it expanded its balance sheet by another $43.6 billion. That pushed the balance sheet up to a new record high of $8.954 trillion.
QuoteThe Fed hiked rates on Wednesday. But during the week that ended on that same Wednesday, the Fed printed another $43.6 billion and bought more US Treasuries. So in other words, the Fed is supposedly committed to fighting inflation and its hiking rates by 25 basis points in its efforts to fight inflation. Yet during the same week it’s hiking rates, it’s creating more inflation. It’s printing more money. It’s monetizing more government debt. Did it really have to do another 43.6 billion in QE on the very week that it’s hiking rates?”
Možda zbog ovog ?
--------https://www.zerohedge.com/markets/schiff…s-until-it-cant
Interestingly, while the Fed cut rates, during the week of March 16, it expanded its balance sheet by another $43.6 billion. That pushed the balance sheet up to a new record high of $8.954 trillion.
QuoteThe Fed hiked rates on Wednesday. But during the week that ended on that same Wednesday, the Fed printed another $43.6 billion and bought more US Treasuries. So in other words, the Fed is supposedly committed to fighting inflation and its hiking rates by 25 basis points in its efforts to fight inflation. Yet during the same week it’s hiking rates, it’s creating more inflation. It’s printing more money. It’s monetizing more government debt. Did it really have to do another 43.6 billion in QE on the very week that it’s hiking rates?”
Novog normalnog na sve strane
Ono je podatak objavljen na Zerohedge portalu
Ako autor navodi neistinu, onda sam je i prenijela
Whatever, burze su se odvojile od stvarnosti
Izgubiti ćemo u svakom slučaju. Ili sada propustivši rast, ili poslije u padu, ili još poslije ne kupivši na vrijeme, jer tako je to na burzi.
da budemo što bliže temi ovog topica, jel kupuje netko ovo kao ideju za trejd?: -3x Short TSLA
imate jedinstvenu priliku kupovati po cijeni koja je bila praktički 1.1. ove godine (govorim konkretno, o cijeni ovog short ETF)
dok se cijena TSLA dionice vratila s cca $700 na $1.000 (u jednom trenutku jučer i više) u manje od mjesec dana
slušajući ovog Schiffa gore, njušku Icahna (pratio njegov lik i djelo kad sam bio uložio u CNDT), Bullarda i sve više čelnika pojedinih FED 'podružnica' koji postaju skloni većem dizanju kamata, ne budite dio krda
ovakva vremena zahtjevaju da budete stock picker po potrebi
Ako nekog zanima.
moglo bi zanimati buduće i sadašnje ulagače u DDJH
da budemo što bliže temi ovog topica, jel kupuje netko ovo kao ideju za trejd?: -3x Short TSLA
imate jedinstvenu priliku kupovati po cijeni koja je bila praktički 1.1. ove godine (govorim konkretno, o cijeni ovog short ETF)
dok se cijena TSLA dionice vratila s cca $700 na $1.000 (u jednom trenutku jučer i više) u manje od mjesec dana
slušajući ovog Schiffa gore, njušku Icahna (pratio njegov lik i djelo kad sam bio uložio u CNDT), Bullarda i sve više čelnika pojedinih FED 'podružnica' koji postaju skloni većem dizanju kamata, ne budite dio krda
problem je što se nikad ne zna koliko su ludi ovi ameri... tu je i običan šort u krivo vrijeme poguban a kamo li x3... ovo smeće opet raste danas.
Display Moreda budemo što bliže temi ovog topica, jel kupuje netko ovo kao ideju za trejd?: -3x Short TSLA
problem je što se nikad ne zna koliko su ludi ovi ameri... tu je i običan šort u krivo vrijeme poguban a kamo li x3... ovo smeće opet raste danas.
ja svejedno povukao do $1.040 fibbo, pa da vidimo gdje će/kud će: TSLA short?
SPY se dugo opirao popuniti gap od utorka (jučer) kojeg je na kraju današnjeg trgovanja ipak popunio (i više od toga): S&P500 22.-23.03.
Jel ima netko ideju kako bi trziste moglo reagirati kada bi se pokazalo da je Njemacka u Q1 opet imala pad BDP-a? To bi tehnicki znacilo recesiju. Sta mislite, da li burza ovo vec ukljucuje u cijenu ili bi to bilo iznenadjenje? Da li bi burzovni sudionici ovo smatrali ocekivanom i prolaznom pojavom ili bi pak to bila najava nekih daljnih dubljih problema, a onda i potresa na burzi?
Jel ima netko ideju kako bi trziste moglo reagirati kada bi se pokazalo da je Njemacka u Q1 opet imala pad BDP-a? To bi tehnicki znacilo recesiju. Sta mislite, da li burza ovo vec ukljucuje u cijenu ili bi to bilo iznenadjenje? Da li bi burzovni sudionici ovo smatrali ocekivanom i prolaznom pojavom ili bi pak to bila najava nekih daljnih dubljih problema, a onda i potresa na burzi?
ne pčekujem ništa nego samo gledam i mislim se kako se sve odvojilo od svega..teški divlji zapad i luda vremena.
Od jucer shortam teslu, mislim da je upravo ona predvodnik svih americkih napuhanaca. Tesla vrijedi, ali ni priblizno toliko
Mislim da obožavatelji ZIM-a moraju početi tražiti točku ulaza.
Ogroman crveni volumen nije uspio znatnije spustiti cijenu, meni to izgleda bullish
Imate dvije zone ulaza
može li mi netko pokušati pojasniti čemu se strane burze toliko "vesele" u zadnjih tjedan dana....... nemislim da bi trebale na nulu ili u neke velike extreme od -50% ili više ali opet ne vidim ni neke velike razloge za toliku bliskost sa ATH......jel ako burze unaprijed predviđaju budučnost kako smo nekada mislili izgleda da nam je ona sjajna da sjajnija ne može biti.......
nakon početnog šoka i nevjerice, čarke tamo u nekoj ukrajini više nikoga očito ne zanimaju. ponajmanje amere, a johnson je samo europski glumac sa američkim fakultetom. u očima investitora za sada se ništa nije bitnije promijenilo. plin ide, nafta ide, ugljen ide... a štamparije rade punom parom, voda se još uvijek prelijeva iz velike u sve manje posude, puno previše love u optjecaju koja nezna kamo bi.
preko bare se igraju opasne igre
neki YouTuberi koje pratim očekivali su danas niže razine S&P 500, eventualno manji skok pa zaron
umjesto toga imamo ovo: S&P 500, zatvaranje točno na razini od utorka
razmjer manipulacije vidi se na pot dionicama, npr.: TLRY i druge...
povratak meme stocks u svojoj punini
što reći? nek se vesele jer kad se počne izmicati likvidnost s tržišta, to preživi pričat će
totalno odvajanje od realnosti
ovo je jučerašnji score na 'čipovima': Semis
ovdje je cijena paladija koji se koristi u izradi: paladij, i čini mi se nekako da je bullish
a evo i friški naslov jutros: industrija čipova - neon problem, jedini proizvođač (novodno) je ASML koji 'urezuje' uzorke u silikonske pločice i tako nastaje - čip!
bez neona guess what, nema ničega!
ne govorimo dakle o višoj cijeni koju industrija može (ili ne) svaliti na kupce nego fali sirovine
pa sad vi recite meni tko gura te dionice gore i ima novca za prženje?
valuacije 'čipova' su sulude, evo pogledajte: Finviz.com
s izuzetkom AOSL, KLAC ili MU ovo ostalo je pucanj u nogu
ali da je samo to problem... ili meme stocks, nikom ništa
jučer avio prijevoznici poput AAL, UAL, DAL, ALK... svi oko 3% plusa
a kad pogledam cijenu nafte i goriva dobijem refleks na povraćanje
što vi mislite dragi moji?
kad bu ovo puklo sve i otišlo u vražiju mater?
EDIT:
problem je naravno u likvidnosti: FED je u pandemiji ubacio u sustav cca 5 bilijuna USD, to vam je 5 tisuća milijardi
i to besplatnih para, po povijesno niskim kamatama
pa je sitni retail kupovao dionice, pa su same kompanije tim jeftinim novcem kupovale za trezor i/ili poništavale kupljene dionice
u vrijeme Nixona se odbacio zlatni standard i tu počinje sumanuto tiskanje novca, po potrebi dnevne politike
u EU je još gora situacija, možda najbolji komentar koji sam vidio zadnje vrijeme je ovdje: Ekonomija bez recesije je kao godina bez zime, Miodrag Šajatović (Lider)
igra li se to elita bogova kao što u članku Miodrag navodi? pa ću završiti njegovim riječima:
Što se dulje nezapamćenim tiskanjem novca pokušava zauvijek iskorijeniti faza kontrakcije u ekonomskim ciklusima,
to će u jednom trenutku udar biti brutalniji, a triježnjenje aktera bolnije