ja okrećem paypal ko pljeskavicu.
čekam marqetu i dexcom, al onda sve ulupam u paypal.
ja okrećem paypal ko pljeskavicu.
čekam marqetu i dexcom, al onda sve ulupam u paypal.
Zuckerbergova Meta pada 25%, pa sam je naciljao u sridu
Ja vidim da mi danas nece pomoc ni moje ruzicaste naocale
Je' n, dva, tri. veseli smo svi
Ovo se moglo divno danas trejdati, a ja šmrcko radim popodnevnu
Kuda će sada, ne znam, jer flagsi idu dok više ne idu
https://finance.yahoo.com/m/11fbed49-ae23-3449-a469-217ba5a20c27/members-of-congress-load-up.html
Da li je netko spretan zaobići kolačiće, da vidimo što pak Kongres kupuje ?
https://finance.yahoo.com/m/11fbed49-ae2…ss-load-up.html
Ja ću pričekati da jutarnji i index napišu što kupuju američki kongresmeni, ovi su mi sumnjivi.
https://finance.yahoo.com/m/11fbed49-ae2…ss-load-up.html
Ja odvozio TSLA za plus +4% na početku i sad kupio malo FB. Kažu robin hudovci kupuju ko ludi jer očekuju rebound pa reko da im se priključim sa malim iznosom ako se stvarno i dogodi.🚀🚀🚀😁
Tata kupi mi auto................. ja bih, kada bih mogla, kupila GM i American States Water.
Long
Ono, kupiš i držiš i zaboraviš
Malo bih doduše čekala da još malo padnu
Velika škrtica !
netko je upravo pustio vodu... ispiranje na svemu i svačemu
čekam u AM short na AMZN
bit će zanimljivo... lončić s kavom spreman
uff dana. ruzicaste naocale nisu pomogle. al nema toga sto krafna ne rijesava
ništa od šorta na AMZN
operating income $3.5 billion
više od gornje granice koju su sami dali
spasili su sutrašnji dan, možda?
misterij velike dobiti riješen: unatoč prosječnoj operativnoj dobiti, spasio ih je dobitak od udjela u Rivianu, sad kad škvadra skuži iz čega je dobit, počet će prodavati (trenutno ga napucavaju):
- Net income increased to $14.3 billion in the fourth quarter, or $27.75 per diluted share, compared with $7.2 billion, or $14.09 per diluted share, in fourth quarter 2020. Fourth quarter 2021 net income includes a pre-tax valuation gain of $11.8 billion included in non-operating income from our common stock investment in Rivian Automotive, Inc., which completed an initial public offering in November.
ništa od šorta na AMZN
misterij velike dobiti riješen: unatoč prosječnoj operativnoj dobiti, spasio ih je dobitak od udjela u Rivianu, sad kad škvadra skuži iz čega je dobit, počet će prodavati (trenutno ga napucavaju):
- Net income increased to $14.3 billion in the fourth quarter, or $27.75 per diluted share, compared with $7.2 billion, or $14.09 per diluted share, in fourth quarter 2020. Fourth quarter 2021 net income includes a pre-tax valuation gain of $11.8 billion included in non-operating income from our common stock investment in Rivian Automotive, Inc., which completed an initial public offering in November.
Onda kad se odbije rivian ispada da su zaradili dosta losije nego prosle godine ?
A i oni su lipo poceli dizat cijene odma skoro 20%
Amazon will increase the price of a Prime membership in the U.S., with the monthly fee going from $12.99 to $14.99, and the annual membership from $119 to $139. This is the first time Amazon has raised the price of Prime since 2018.
Po ovome u 1Q nema nekog rasta ovisno opet jel 3 ili 8 nije mala razlika u rasponu, ali s manjim operativnim taman se ponisti osim ako nije 8%
First Quarter 2022 Guidance
https://finance.yahoo.com/news/spinoff-t-picks-safer-exit-173043371.html
Nigdje nema sigurne luke
Manja dividenda, pad cijene, pa ti hodlaj
ništa od šorta na AMZN
Ja sam isto čekao, ali...kifla.
Jučer sam rano ušao u neke shorteve, onda sam to ipak na vodopadu nadoknadio.
Sve skupa nula. Smanjio sam lot, čisto zbog volatilnosti, no, ponovno sam malo nestrpljiv pa se vadim svaki treći dan.
Sinoc uzeo 15 komada fb-a, prevelik mi je ovo pad i ocekujem odbijanac, ali sigurno nije za long
ima nešto o čemu bih volio popričati odn. podijeliti s vama mišljenje ovdje, a važno je, sezona je objava rezultata
ono što me 'hiće' je ta nesigurnost i nesposobnost analitičara
ali ono uopće da pogode smjer u kojem ide sektor pa posljedično i dioničko društvo kojem pripada
dva zadnja veeeeeelika miss koji su napravili su: FB (Meta) i AMZN
pročitao na CNBC da nekih 45/50 analitičara uopće nisu anticipirali kakav podbačaj će napraviti Meta, dakle njih 9/10 je dalo preporuku outperform ili buy
suprotno, AMZN su 'omašili' zaradu po dionici ni manje ni više za 4-5 puta! okej, veći dio nije operativna zarada već pribrajanje od rasta cijene udjela u Rivianu ali opet... promašili su i operativnu zaradu za mislim nekih 25%
to su sve informacije koje su bile javno dostupne svima i netko s tri razreda osnovne je mogao zbrojiti dva+dva, a ljudi koji su dobro plaćeni da to prate i daju prepuruke u najvećoj mjeri su podbacili
stoga vas sve još jednom molim: nemojte više ali NIKAD citirati preporuku neke kuće 'kupi ovo' ili 'kupi ono'
raspon ciljanih cijena osobito, pa to na nekim dionicama nije upotrebljivo kolike su razlike u procjenama
često sam vidio i primjere da je cijena npr. $100 na burzi a oni daju preporuku buy i stave ciljanu cijenu od $85, wtf?
jel ih muči kvaliteta kokaina ili nešto drugo ja ne znam
u ovako volatilnom tržištu (vremenu), kad se smjer okreće iz dana u dan, kad blu čipovi idu gore-dolje po 25% u trgovinskom danu, najmanje nam trebaju takvi analitikanti...
pamet u glavu, osnove već svi znate, tko nije siguran neka pita ovdje pa ćemo se po potrebi osvrnuti na pojedinu dionicu
konkretno ja Amazon sad ne bih kupovao, dali smo i ja i kolega StatusQuo osvrt zašto, oni jednostavno ne mogu bolje trenutno, a ni Q1/22 neće biti bog zna što
vremena su teška, u ožujku FED se povlači na kupnji i dižu kamate, indeksi će padati bez sumnje (ovakvih dvo-trodnevnih bull run će biti), situacija s radnom snagom nije se poboljšala, lanci opskrbe, inflacija svega i svačega etc. etc.
vremena su teška, u ožujku FED se povlači na kupnji i dižu kamate, indeksi će padati bez sumnje (ovakvih dvo-trodnevnih bull run će biti), situacija s radnom snagom nije se poboljšala, lanci opskrbe, inflacija svega i svačega etc. etc.
tako i meni logika radi ali vidjet ćemo još. živimo luda ponzi tech vremena, možda baš ovaj put ne bude tako. mene ne bi čudio daljni rast kad se iskontrolirano ispušu neke dijonice.
p.s. evo opet fjućrsi u plusari, ameri su 5% od vrha( DJIA barem).. dakle i dalje su na vrhu. ne znam tko je tu lud. luda vremena.
Display Moreima nešto o čemu bih volio popričati odn. podijeliti s vama mišljenje ovdje, a važno je, sezona je objava rezultata
ono što me 'hiće' je ta nesigurnost i nesposobnost analitičara
ali ono uopće da pogode smjer u kojem ide sektor pa posljedično i dioničko društvo kojem pripada
dva zadnja veeeeeelika miss koji su napravili su: FB (Meta) i AMZN
pročitao na CNBC da nekih 45/50 analitičara uopće nisu anticipirali kakav podbačaj će napraviti Meta, dakle njih 9/10 je dalo preporuku outperform ili buy
suprotno, AMZN su 'omašili' zaradu po dionici ni manje ni više za 4-5 puta! okej, veći dio nije operativna zarada već pribrajanje od rasta cijene udjela u Rivianu ali opet... promašili su i operativnu zaradu za mislim nekih 25%
to su sve informacije koje su bile javno dostupne svima i netko s tri razreda osnovne je mogao zbrojiti dva+dva, a ljudi koji su dobro plaćeni da to prate i daju prepuruke u najvećoj mjeri su podbacili
stoga vas sve još jednom molim: nemojte više ali NIKAD citirati preporuku neke kuće 'kupi ovo' ili 'kupi ono'
raspon ciljanih cijena osobito, pa to na nekim dionicama nije upotrebljivo kolike su razlike u procjenama
često sam vidio i primjere da je cijena npr. $100 na burzi a oni daju preporuku buy i stave ciljanu cijenu od $85, wtf?
jel ih muči kvaliteta kokaina ili nešto drugo ja ne znam
u ovako volatilnom tržištu (vremenu), kad se smjer okreće iz dana u dan, kad blu čipovi idu gore-dolje po 25% u trgovinskom danu, najmanje nam trebaju takvi analitikanti...
pamet u glavu, osnove već svi znate, tko nije siguran neka pita ovdje pa ćemo se po potrebi osvrnuti na pojedinu dionicu
konkretno ja Amazon sad ne bih kupovao, dali smo i ja i kolega StatusQuo osvrt zašto, oni jednostavno ne mogu bolje trenutno, a ni Q1/22 neće biti bog zna što
To su toliki giganti da je jednostavno tesko pogodit sve sastavnice kako ce se ponasat osim ako kompanija redovito transparentno ne obavjestava o svemu ali to treba pratit sta bi naravno bio posao analiticara, cinjenica je da kompanije sad svoje troskove-inflaciju pokusavaju prenit na kupca i da to vise nisu mala poskupljenja isto tako tesko je procijenit kojom brzinom ce usporit ili gubit korisnike i koliko ce taj pad nadomjestit rastom svojih usluga u svakom slucaju za kompanije-growth koje su na vecim multiplama jer je uracunat veci rast ce taj trend djelovat negativno i pitanje je koja kompanije ima bolju bazu koriusnika i koja je vise osjetljivija na poskupljenja, u svako slucaju rizicno pri ovakvim vrijednostima. Sta se tice feda i dizanja koliko sam istrazivao inicijalno dizanje kamata nije negativno za trziste ali moze postat s vremenom ovisno koliko je ekonomiija osjetljiva, u svakom slucaju nije pitanje samo kamata vec i otpustanja asseta koji moze djelovat negativno zbog smanjenja likvidnosti i ovisno da li ce fed ici s brzim nego ocekivanim tighteningom, zanimljivo ECB nije poduzeo neki dan nista.
ako uhvatiš vremena, zamolio bih te samo brzinski ... jel se isplati short ZIM-a?
mens' čini da su to oni, kako ih zoveš, scallops
a sad se možda povuče cijena malo pa bi me zanimalo dokle
ako nije problem
ili možda GOGL tamo mi se čini da se odbila cijena od gornjeg otpora (gledam na finviz.com imaju već ucrtane neke potpore, otpore i kanale...)