vjerujem da će ovo užariti domaći forum, ako već nije, i preporoditi domaće tržište, no i nama prekobarnim tržiteljima nek stoji ko podsjetnik
/nisam siguran kako otvara naslove sa Seeking Alpha/
vjerujem da će ovo užariti domaći forum, ako već nije, i preporoditi domaće tržište, no i nama prekobarnim tržiteljima nek stoji ko podsjetnik
Smatram da su ovo dvije najvažnije vijesti dana koje će uticati na trgovinu danas a isto tako na trgovinu narednih mjeseci:
Ponovo naglšavam da izbjegavate trgovinu u US$ jer je zeleni u padu i ima otvoren put do 1,60 u odnosu na EUR. Preporučam Frankfurt, London i Toronto ako baš već želite vaš teško zarađeni novac prosipati na naknade okolo.
Uspješnu trgovinu svima!
ps
Ovdje gore na primjeru AAPL možete ponovo dobro vidjeti pravilo br. 3
Buy low - sell high!
.
tak bih ja isto tebi mogao reći da izbjegavaš trgovinu u RH jer smo zemlja sistemskog rizika
i dok god ne uvedemo euro biti će i rizik valute
i što sad? nećemo trgovati?
ili onaj koji je pisao o inflaciji?
a osnovne stvari ne zna: da je najbolji hedge protiv inflacije uložiti novac u produktivnu imovinu jer imovina će se ili revalorizirati (što se izbjegava radi poreza kod nas, ali u slučaju prodaje društva upravo to se dešava, svodi se na realnu vrijednost) ili će uporabom donositi veću zaradu kroz više cijene i na taj način kompenzirati, koliko je moguće, inflaciju
evo jučer ti je pisao kolega BSOD o SESN i mogao si uskočiti oko $3 bez problema
sad čitam da je posljednja PT povišena:
QuoteJefferies analyst Chris Howerton raised the firm's price target on Sesen Bio to $6 from $3 and keeps a Buy rating on the shares. The stock in afternoon trading is up 9% to $3.04.The analyst sees an "optimal scenario" for the Vicineum Biologics License Application acceptance with priority review and no panel meeting.
Uz svo dužno poštovanje i sve ovdje i na drugom mjestu napisano ja Vam se prije svega zahvaljujem jer cijenim i uvažavam napisano!
Vi možete napisati što Vam je volja ali na kraju uvijek je odluka moja.
Što se tiče Kune i Eura mislim da tu nekog posebnog rizika nema a niti je bilo jer je HNB držao sve ove godine odnos u kanalu od 7,35 do 7,70 a svi smo znali kada očekivati dno a kada vrh. Isto tako znamo već da je tečaj za 01.01.2023. fiksiran i koliki je +- tako da to ne smatram rizikom.
Svi znamo da ovo nije monetarna politika nego pogodovanje uvozu i uništenje domaće proizvodnje što je potvrdjeno nagradama vani bivšem i današnjem guverneru. Dokaz je i 500 tisuća obrazovanih koji su napustili HR jer nisu mogli naći posao ili od plaće nisu mogli dostojanstveno živjeti!
Ne znam da li ste jučer točili gorivo jer ako budete danas platit će te npr. kod INE Eurodizel 10 lipa više.
Ne znam da li pratite cijenu sirove nafte, bakra, čelika, transporta, ...
da li idete u kupovinu, ...
Neki kažu da inflacija ne slijedi u narednim mjesecima nego je već prisutna tako da neću duljiti o inflaciji.
...
Skrenuli ste s teme - Ovaj dio foruma se razlikovao od ostalog dijela upravo po pozitivnoj atmosferi al ova vasa rasprava je upravo suprotna od pozitivne
Misljenja su razlicita i ok je cut i za i protiv al ulazit u osobne rasprave je uvjek kontraproduktivno.
Crvenilo nam se blizi i to se osjeti u svakom postu na ovoj temi(forumu).
Postajemo nervozni al nakon svake kise dodje sunce.. i obrnuto... a nama je ovdje sunce trajalo jako dugo...
Mislim da svi ovdje mogu biti zadovoljni sa proteklim razdobljem pa malo tolerancije na suprotna misljenja nebi bilo naodmet.
SESN. Sta rec- uso unutra na 3.02 ... 6$ ?? poznavajuc sebe sumnajm da cu to docekat:) prebrz sam na okidacu...(evo ga +10% u premarketu)
al trudim se promijenit nacin trgovanja bez obzira sto mi trenutno ide jer vidim da to ide samo zato sto je sve zeleno i da mi se ne pise dobro....
Samo neka nama zlocesta crta "scallops u nizu........." i sve ce biti dobro
Jos kad bi se kolega NEO ukljucio s svojim "ukucano u kamenu" i gdje bi nam bio kraj
I ja tebi, a ti meni....... ??
Mir !
Tko ima većeg ne stanuje ovdje.
Može se raspravljati o stavu, i kritizirati zaključak, al' se ne smije ići " na osobu "
Ovdje smo svi prijatelji jedan drugom, jer ostatak svijeta nam je neprijatelj.
Evo tablice koga zanima što je kupovao/prodavao Buffet,no to je bilo davne 2020. god.Najbolje imati kompletan uvid :
I ja tebi, a ti meni....... ??
Mir !
Tko ima većeg ne stanuje ovdje.
Može se raspravljati o stavu, i kritizirati zaključak, al' se ne smije ići " na osobu "
Ovdje smo svi prijatelji jedan drugom, jer ostatak svijeta nam je neprijatelj.
da se razumijemo: svako malo netko bane na ovaj topic i počne prosipati makroekonomske analize, te kud će $ i barel nafte, te kolika je inflacija i štampanje novca u Eurozoni ili US, jedu li u Kini još uvijek pse i egzotične životinje
meni je najveći problem još uvijek moja glava i srce, trgovati treba prema indikatorima i držati se grafova (kratkoročno) ili dobro procjeniti poslovanje i u pravi tren ući u poziciju (srednji do duži rok), as simple as that
recimo jučer preranim izlaskom iz APHA.e propustio sam parsto dolara dobiti
i boljela bi me briga za cijenu benzina, osnovnih namirnica ili kavijara, školskih knjiga i tableta, promjene zimskih guma za ljetne...
da kud će dolar? niti znam, niti mogu na to utjecati, niti me je briga
dok na ZSE sve vrvi od interesno-stranačkih kumstvom vezanih lopovčina koji jedva čekaju da u sprezi s dobro plaćenim odv. društvima prebace vrijednu imovinu društva sebi na račun (čast iznimkama tipa ADPL, RIVP, VLEN)
toliko od mene jer ovdje smo ipak na idejama za trgovanje; rizike svi znamo ali ima ih podjednako na svakom tržištu, svako sa svojim jedinstvenim prilikama i opasnostima!
Upravo tako kolega accountant. Ovdje vlada kolegijalnost i međusobno pomaganje, a ne bacanje klipova pod noge sa komentarima koji nikome ne pomažu.
Zanimljiva trgovina jučer na SESN, očekivao sam jači pomak prema gore, no, brzo se to ispuhalo. Da se razumijemo, 20-30% preko noći nije loše.
Ali da je mogućnost velike zarade u kratkom roku na ovom papiru, to svakako.
Dragi kolege, samo pozitiva. Sad je sezona bikova i sve raste. Zlocka ce crtat i kad krenu medvjedi. Moze se zaraditi i na padu. Ima short opcija. Glavno da se prepozna trend i da se zarađuje.
Svi se ušutili . Trejdate ?
Onaj bet na Altimmune ispao je dobro
Kome se da pravac Seeking Alpha - FDA clears IND for Altimmune intranasal COVID-19 vaccine candidate
Danas malo trade DPW-a, nije puno ali veseli, imam još VLDR i XPEV koji su mi u minusu 5% i 7% Potonuli jučer dosta pa čekam odbijanac. PFE standardno minus ko kuća ali držim i dalje. AMD skratio u Ponedjeljak, taman prije ovog pada tako da mi je to bilo pametno. Li Auto također pao a novaca se ima pa razmišljam jel dokupit ili čekat. Ne znam nisam još odlučio. Stalno me taj oprez da ne budem puno izložen koči, vjerojatno sa pravom vidjet ćemo...
insajder prodaju Teslu.
Bezos već odavno skratio Amazon.
Buffet skratio malo Apple-a i kupio Verizon.
obično kad insajderi krate ide korekcija
Ja isto kratim, sada sam preko 50% u keshu, samo povremeni trejdovi dok negdje ne zaglavim 😂
Ja isto kratim, sada sam preko 50% u keshu, samo povremeni trejdovi dok negdje ne zaglavim 😂
Stavio bi i smajlića al ne mogu , ista stvar i kod mene. Pun sam novaca dok ne zaglavim onda si čupam kosu dan dva dok ne naraste nazad ili ne riješim stvar sa prosjekom pa opet prodam sa nekim plusom i tako ispočetka.
Ne da mi vrag od burze mira
Koliko vidim svi komentirate neka sitna kockanja sa 1000-2000$ u neke čudne papire vani. Šta radite s ozbiljnijom imovinom. Imate keš, nekretnine, gomilu srebrnih poluga, indeks ili šta? Zaradite ili izgubite par tisuća $ kockanjem, a s druge strane na inflaciji gubite desetke tisuća $ godišnje?
Ostao sam u glavi keš-centričan, pa sam zadnjih godinu dana realno izgubio dosta. Kud s tom gomilom gotovine. Boli me đon za 1000-2000$ ako mi inflacija godišnje jede 20-30000$ a nemoćan sam i kompletno zbunjen.
koliko mi poznato, neko si vrijeme na burzi. ako sam neznaš, zatraži savjet investicijskog savjetnika. ako nisi zadovoljan savjetom, imaš masu fondova, a od nedavno i HR bitcoin fond. ako ti pak ništa ne odgovara, uvijek možeš darovati stradalima u potresu ili caritasu.
ovako svisoka, komentirati i obezvrjeđivati nečijih kilu-dvije dolara je krajnje neumjesno. pomalo i bezobrazno.
znači da si u cash-u milijun i pol dolara ako je inflacija cca 2%...hmmm
Stavio bi i smajlića al ne mogu , ista stvar i kod mene. Pun sam novaca dok ne zaglavim onda si čupam kosu dan dva dok ne naraste nazad ili ne riješim stvar sa prosjekom pa opet prodam sa nekim plusom i tako ispočetka.
Ne da mi vrag od burze mira
sreća što si na no commission platformi.
ni brokera nećeš da nahraniš
Jel to sada napokon mozemo nazvati eksplozijom brodara?
Nebitno je koliko sam u kešu.
Ameri računaju CPI,izgleda mi nerealno. Zar netko stvarno misli da je dolar u godinu dana pao 2%?
A mi vidimo koliko je bilo koji od metala išao gore u godinu dana...Koliko je poskupila nafta, plin, soja, kukuruz, šećer... Soft commoditiesi. Dovoljno je samo vidjeti što se događa. Sve je poskupilo, još se samo to ne vidi toliko u dućanu.
Uz sve navedeno
težiti jednako kuna/eura kao u veljači 2020 je jednostavno katastrofa.
Nebitno je koliko sam u kešu.
Ameri računaju CPI,izgleda mi nerealno. Zar netko stvarno misli da je dolar u godinu dana pao 2%?
A mi vidimo koliko je bilo koji od metala išao gore u godinu dana...Koliko je poskupila nafta, plin, soja, kukuruz, šećer... Soft commoditiesi. Dovoljno je samo vidjeti što se događa. Sve je poskupilo, još se samo to ne vidi toliko u dućanu.
Uz sve navedeno
težiti jednako kuna/eura kao u veljači 2020 je jednostavno katastrofa.
ni meni ovo ništa nije jasno.
kad gledam cijene proizvoda, oni se izvoze s deflacijom.
gledam po dućanima, dosta proizvoda je na akcijama.
npr. dobro vino nikad jeftinije.
s druge strane, cijena tehnike/uređaja rastu 🤷