Ovo sam krajičkom uma očekivala, a nisam ušla u papir.
Zloćo sjedni, minus dva.
Mislim da bih bolje zarađivala držeći savjetodavnu agenciju.
" Pogodila" sam vam Tpng, Viro, sad je na redu Vlen 😋
Zloćo sjedni, minus dva.
Zloćo sjedni, minus dva.
Treba nekad kupit papir i riskirat
meni je i 200 dosta, s dvije kune častim arapa, nek ima još više, nije beg cicija
zloćka, ima još 10kn razlike(5%), samo treba puno kupiti, dok sam ja pisao kako ispod 100 gorim na suncu, vi se zabili u kuhinju radi corone, na kraju se ispostavilo da sunce blagotvorno djeluje protiv Corone
Zloćo chicken i neozbiljan. Ima ispričnicu, al' market ne prima ispričnice
A Zakaj vi mislite da budete prodali po 202 kn?
To vam je jedna transakcija, koja ne mora imati veze sa fer cijenom. Pored toga, nitko vam pojedinacno nema 95% u SUKC da bi morao ili uooce mogao provesti squeez.
Squeez vam ide po procjeni. Procjena vam može biti znatno niza od ove cijene dogovorene kroz očito nekakav specijalan aranžman s Erste fondovima.
Mislim da je to bilo to, a za sve ostale, vise sreće drugi put!
A i prošlo vam je vise od godine dana od javne ponude pa ne možete sa sigurnošću računati ni na one 184 i kusur lipa jer očito vise ne postoji obveza za isplatom.
Display MoreA Zakaj vi mislite da budete prodali po 202 kn?
To vam je jedna transakcija, koja ne mora imati veze sa fer cijenom. Pored toga, nitko vam pojedinacno nema 95% u SUKC da bi morao ili uooce mogao provesti squeez.
Squeez vam ide po procjeni. Procjena vam može biti znatno niza od ove cijene dogovorene kroz očito nekakav specijalan aranžman s Erste fondovima.
Mislim da je to bilo to, a za sve ostale, vise sreće drugi put!
A i prošlo vam je vise od godine dana od javne ponude pa ne možete sa sigurnošću računati ni na one 184 i kusur lipa jer očito vise ne postoji obveza za isplatom.
Cinjenica je da sad (ako su kupili Arapi) oni imaju sve skupa više od 95%, no ovo drugo podebljano, s čime se apsolutno slazem, je puno bitnije.
Je, Arapi imaju ali na dva društva kojima je isti konačan vlasnik. Nisam siguran da je time ispunjen uvjet da većinski dionicar izravno drži vise od 95% vlasništva. Prije toga bi taj vlasnik trebao spojiti dva društva ili napraviti kupoprodaju s jednog na drugo. A možda je i moguće da je jedino bitno da je krajnji vlasnik isti, no ne znam bas za primjere iz prakse (možda HUPZ), pa ne bih stavio ruku u vatru da je to izvedivo.
Display MoreA zašto mislite da budete prodali po 202 kn?
To vam je jedna transakcija, koja ne mora imati veze sa fer cijenom. Pored toga, nitko vam pojedinačno nema 95% u SUKC-u da bi morao ili uoči mogao provesti squeez.
Squeez vam ide po procjeni. Procjena vam može biti znatno niža od ove cijene dogovorene kroz očito nekakav specijalan aranžman s Erste fondovima.
Mislim da je to bilo to, a za sve ostalo, više sreće drugi put!
A i prošlo vam je više od godine dana od javne ponude pa ne možete sa sigurnošću računati ni na one 184 i kusur lipa jer očito više ne postoji obveza za isplatu.
ma ja mislim dokazivati koliko to vrijedi, ako oni buju izbacili nekakav kvazielaborat, kao npr. KABA od neke tamo nižerangirane revizorske tvrtke, pa još nas nisu po tim cijenama izbacili, nešto im baš ne ide, uglavnom, ja se nikada ne predajem kad oni hoće, nego kada ja hoću i tu je ta mala razlika, a nije mi uvijek ni do novca, zadnje su mi htjeli oteti HRDH pa isto nisu, jedino sam pustio J&T jer nisam imao nego nekih 30kkn
zajedničko djelovanje mislim da im je dovoljno
Kakvo zajednicko djelovanje?
Pa firma je preuzeta još lani. Nakon toga je Erste ako se ne varam sudjelovao u dokapitalizaciji sto znaci da je vjerojatno imao i međudioničarski ugovor ili neki sličan sporazum s većinskim vlasnikom. Dakle, javna ponuda je prošla i kasnije je išao partnerski dokap u kojem manjinski dionicari osim Erste fondova nisu mogli ni sudjelovati. I sad je jedan partner vjerojatno isplatio drugoga. Tu je priča za Erste završna, a većinski može kako on hoće. Može nešto ponuditi, po procjeni kroz squeez kad i ako se steknu uvjeti za isti, ali i ne mora. Dakle, ne postoji nikakva obveza ponude preostalim dioničarima po bilo kojoj cijeni, a dobrovoljno većinski može ponuditi nešto ili ne mora ništa i život ide dalje, odnosno suživot preostalih manjinskih i većinskog. Pa dokle ide ide.
ja napišem zajedničkog djelovanja, a bude napisano drugačije, u posljednje vrijeme se dosta riječi izbaci automatski krivo
Ja mislim da vi ni sami ne razumijete sto i o čemu pisete.
Firma je preuzeta, stečena je kontrola. Zajednicko, međudioniarsko ili bilo kakvo treće djelovanje ne uvjetuje nastanak bilo kakve javne ponude. Nije došlo do promjene kontrole nad firmom i dalje iste firme u vlasništvu istog konacnog dionicara kontroliraju i vlasnici su SUKC. I nema obveze javne ponude, a mogući squeez je arbitraran, ako se odluci i po cijeni po kojoj se procjeni.
To vam je slično kad je nedavno Allianz izašao iz vlasništva Zabe, a sve preuzeo Unicredit. Postojao je međudionicarki ugovor ovo dvoje i nije bilo javne ponude jer su je nekoć davno odradili.
Tako vam je kod SUKC izašao manjinski, a ne kontrolni dionicar, pa ni tu obvezne javne ponude neće biti. Obvezne javne ponude.
A sad da li će većinski dati svima preostalima koliko je dao Ersteu? Jel u obvezi da to ucini? Nije. Može li? Može. Samo ne znam kolika je vjerojatnost za to.
aaaaa, pa da, sad je meni tek jasno kakvo je tamo stanje, sreća (da sam kupovao na 100 a platiti će mi 200), prati hrabre
je li se negdje sa ovim lucidusom trguje? gledalica mi pokazuje da raste. portfelj mi narastao iz čista mira sve sam prekontrolirao jedina mogućnost je lcds ali ga ne vidim na gledalici u transakcijama. 35,20 je sad a čini mi se da je prije bio ispod 20,
je li se negdje sa ovim lucidusom trguje? gledalica mi pokazuje da raste. portfelj mi narastao iz čista mira sve sam prekontrolirao jedina mogućnost je lcds ali ga ne vidim na gledalici u transakcijama. 35,20 je sad a čini mi se da je prije bio ispod 20,
hita otc?
pojma nemam. ja to na fima e-trade ne vidim.
LCDS-R-A (LUCIDUS D.D.)
Uk.vrijednost
Uk.količina
Količina
Cijena
30.601,00
862
862
35,50
42.803,20
2.078
1.216
35,20
Cijena
Količina
Uk.količina
Uk.vrijednost
49,80
667
667
33.216,60
u pravu si !!!
ne treba ti etrade, to svatko može pogledati...
hvala ti puno. sad bar znam gdje se to može pratiti. i onako to nemam namjeru prodavati u ovoj inflaciji. možda kad bude na realnoj cijeni 200kn.
tako je ja sam uspio kupiti 275 kom na 165 i ovo je squeez out tj.game over
Izgleda da baš i neće biti da je game over.
Izgleda da baš i neće biti da je game over.
To bi mogla biti samo simbolička dolapitalizacija iz vlastitih rezervi za zaokruživanje temeljnog kapitala na eure
Edit:nisam vidio poziv prije, ipak ubacuju još malo svježeg kapitala, malo ispod tržišne cijene, ali u rangu tržišne od prije dva tjedna
Gdje je sad ovaj mudrijas koji je prije skoro godinu dana tvrdio da ce za svoje dionice dobiti u najgorem slucauj isti iznos kao i mirovinci
koji su se lijepo s njima dogovorili da izadju po 26.81 ?
Ispada da ce mali dobiti čitavih 21.83.
Sreca njegova da nece biti veci minus, kao sto je mene dopao na HMST.
Jos jedna promasena investicija na trzistu gdje nikad nista nije jednako za male kao za velike.