zanimljivo ovo sa sigma muškarcima, nisam niti znao da ta kategorija postoji
-
-
-
Kolega barbosa 2.0 , daj se molim te uključi u ovu raspravu gore o temi što se smatra financijski bogatim, odnosno koliko ti novaca treba za lagodan život. Vidim da si stavio onog "confused" lika pa me zanima šta misliš o tome - više, manje, promašena poanta, drugačija ideja ostvarivanja prihoda, drugačija alokacija imovine...?
-
I šta si napravio kada si došao do tog iznosa, jesi se držao tih pravila o ulaganjima?
To je nazalost jos uvijek "work in progress". Do sada sam jednu stvar naucio - ok, tesko je zaraditi ozbiljnije novce, ali jos teze je zaradjeno i ocuvati. 🤷 Citas o tome, slusas o tome, ali trebas valjda to iskusiti kako bi naucio.
Ima ona legendarna izjava:
"Puno sam novca potrošio na piće, žene i brze automobile. Ostatak sam spiskao." - George Best
Netko nesto voli... ima nas svakakvih.
-
[…]
To se već treba potrudit i potrošit.
2000/dan je fini hotelčić - valjda bi se na taj rok dalo i kakav popust složit da ostane za kavu i cigare?!?!
-
[…]
2000/dan je fini hotelčić - valjda bi se na taj rok dalo i kakav popust složit da ostane za kavu i cigare?!?!
A čujte novi mercedes S klase košta preko milijun kuna, čak do milijun i pol, pa nove ljetne gume s felgama bar 50 000 kn.
Život je skup kada imaš para, ali masažna grijana sjedala sve nadoknade
-
A čujte novi mercedes S klase košta preko milijun kuna, čak do milijun i pol, pa nove ljetne gume s felgama bar 50 000 kn.
Život je skup kada imaš para, ali masažna grijana sjedala sve nadoknade
Je, puno je to novaca, ali ajmo razložiti mjesečne troškove za četveročlanu obitelj i uzmimo u obzir da si bogat, životni standard ti je ipak malo lagodniji, ne paziš baš na svaku kunu pa su i ti redovni troškovi malo veći. Ajmo malo maštati :
- režije (imaš veću kuću, bazen, vrtlar 1x tjedno, spremaćica 2x tjedno...) = 5.000 kn
- hrana (malo bolja klopa, povremeno restorani, malo skuplja vina i ostale zahebancije) = 10.000 kn
- 2 x auto (leasing, servisi, gorivo...) = 10.000 kn
- kuća/stan (amortizacija) = 3.000 kn
- dijete (školarina i slično - odvajaš 2.000 mjesečno x (recimo 10 godina) u neki fond za studij negdje u inozemstvu ili slično, drugi troškovi - 2.000) = 4.000
- putovanja (2 x godišnje nešto, hoteli, avioni, all inclusive = 60.000) = 5.000
- garderoba = 4.000
- nešto sam zaboravio = 5.000
- hirovi (kurve i droga ) = 5.000
Eto, ukupno 51.000 kn i onda to zaokružimo na 60.000 kn mjesečno
PS. Nije da je ovo stil života koji ja osobno priželjkujem, ja sam puno skromniji, ali ajde, pitanje je bilo što se smatra bogatim.
-
sve 5, i kćer S klase +popis , samo niste uzeli u obzir izvanredne troškove, kao npr. kloniranje kućnog ljubimca (trošak od cca 50k$) ideeš
nego, tema za sutrašnje trgovanje..hoćemo li to ovdje, u kavani, ili na starom thread-u?
-
https://www.numbeo.com/cost-of-living/comparison.jsp
Ili se preselit na neko jeftinije ali sigurno mjesto. Gdje novac koji imamo vise vrijedi.
Pitanje dal bi bolje polovice pristale
-
sve 5, i kćer S klase +popis , samo niste uzeli u obzir izvanredne troškove, kao npr. kloniranje kućnog ljubimca (trošak od cca 50k$)
nego, tema - kako sutra trgovati..hoćemo li to ovdje, u kavani, ili na starom thread-u?
Evo ja upravo radim pregled današnjeg dana, bio sam na putu, nisam pratio šta se događa.
-
Kaže Kostolany da je najprosperitetnija zajednica u kojoj suprug dobro zarađuje, a supruga je škrta
Toliko o mjesečnim troškovima.
-
-
Evo ja upravo radim pregled današnjeg dana, bio sam na putu, nisam pratio šta se događa.
baš radim i ja, kao crv u jabuci- danas smo imali prvi medium pullback (svi do sada su bili sramežljivi):
-
Kaže Kostolany da je najprosperitetnija zajednica u kojoj suprug dobro zarađuje, a supruga je škrta
Toliko o mjesečnim troškovima.
Da se moju suprugu pita, ona bi najradije da radim kao profesor na nekom fakultetu sa radnim vremenom od 9 do 14 i da sam ostatak dana kod kuće (ovo profesor kažem konkretno jer su mi svojevremeno nudili da radim na faksu, pa je bila jako ljuta što to nisam prihvatio). Ali eto, ne pita ju se
-
Da se moju suprugu pita, ona bi najradije da radim kao profesor na nekom fakultetu sa radnim vremenom od 9 do 14 i da sam ostatak dana kod kuće (ovo profesor kažem konkretno jer su mi svojevremeno nudili da radim na faksu, pa je bila jako ljuta što to nisam prihvatio). Ali eto, ne pita ju se
sada pitam te ja, kako vidiš sutrašnje trgovanje....i ako zezneš, ideš u profesore
-
sada pitam te ja, kako vidiš sutrašnje trgovanje....i ako zezneš, ideš u profesore
Trgovanje na čemu?
-
Trgovanje na čemu?
pa zna se..ATPL 46 sramežljivih transakcija danas, sve u plusu, odmah iza Optime i DKLV, sve u minusu.
Končar i hoteli - rast na zanemarivom broju transakcija, ali kad-tad vratiće se rode , lp
-
Ili se preselit na neko jeftinije ali sigurnije mjesto:
Jelena?
-
Ili se preselit na neko jeftinije ali sigurnije mjesto:
Jelena?
Ova kovrčava ženskica je Tal Wilkenfeld, mala genijalka. Svirala je sa mnogim velikanima.
Vidi ovu improvizaciju, imala je 21 godinu, svirala je na turneji sa Jeff Beckom. Tu su ju počeli primjećivati.
-
Ova kovrčava ženskica je Tal Wilkenfeld, mala genijalka. Svirala je sa mnogim velikanima.
Vidi ovu improvizaciju, imala je 21 godinu, svirala je na turneji sa Jeff Beckom. Tu su ju počeli primjećivati.
da, mini Wini, slatka je ...ali moj ženski favorit je Rhonda Smith, i nema veze ako je možda lezba...jer opako svira, vidi solo na 17:43 minuta:
-
Pogledam ujutro, moram ići u krevet. Popušio sam sve cigarete crtajući grafove, a ne da mi se ići na benzinsku po nove. Ne preostaje mi ništa drugo nego u krevet
Evo jedna lagana za laku noć.
-
da, mini Wini, slatka je ...ali moj ženski favorit je Rhonda Smith, i nema veze ako je možda lezba...jer opako svira, vidi solo na 17:43 minuta:
Bome je opaka Rhonda I volim ja žene koje vole druge žene, ne smeta
-
-
Nepročitani postovi
-
- Title
- Odgovora
- Zadnji odgovor
-
-
-
Što smo danas tržili 6k