nisam nešto upućen niti ne znamo o čemu se ovdje točno radi ali za obićnu malu sadnicu 500eur je puno previše međutim, zavisno od veličine i starosti tih "stabala", ako su to sadnice stare 10etak god i visine 2+m, 500eur bi mogla biti ok cijena...naime, takav zahvat nije zahebancija i zahtjeva ozbiljnu pripremu i rad jer osim same "sadnice" koja je i najjeftinija u svemu tome, treba angažirati radnike, građ mehanizaciju za iskop te dovoz/odvoz, deponij, stručni nadzor, npr. sidrenje i dok se ne primi i dr...takve sadnice dolaze u kontejnerima 1+m3 i pitnje je koliko će ih se primiti i ako su u toj cijeini osigurane i zamjenske sadnice za one koja se posuše po meni, ovo ne bi trebala biti neka tema od koje bi trebalo raditi aferu
-
-
-
znaš koliko je stablo od 10g? plantažni voćnjak se vadi poslije toliko ili malo više godina . nije to bonzai. ima ukrasnih stabala i za 5000€ ali....
-
ma znam odprilike, bio se prije dost god. raspitivao za neke svoje stvari i znam da sam na dupe pao kada su mi izbacili kalkulacijiju...uglavno, odustao i posadio jap.trešnju i tužnu vrbu i još ponešto i sada to sve već dobro izgleda...ali prošle su dobre godine
-
nisam nešto upućen niti ne znamo o čemu se ovdje točno radi ali za obićnu malu sadnicu 500eur je puno previše međutim, zavisno od veličine i starosti tih "stabala", ako su to sadnice stare 10etak god i visine 2+m, 500eur bi mogla biti ok cijena...naime, takav zahvat nije zahebancija i zahtjeva ozbiljnu pripremu i rad jer osim same "sadnice" koja je i najjeftinija u svemu tome, treba angažirati radnike, građ mehanizaciju za iskop te dovoz/odvoz, deponij, stručni nadzor, npr. sidrenje i dok se ne primi i dr...takve sadnice dolaze u kontejnerima 1+m3 i pitnje je koliko će ih se primiti i ako su u toj cijeini osigurane i zamjenske sadnice za one koja se posuše po meni, ovo ne bi trebala biti neka tema od koje bi trebalo raditi aferu
Zaboravio si jos projekt, građevinsku dozvolu za stablo, analizu utjecaja stabla na sismise u tom podrucju, pa dodatno analizu na golubove i ostale zivotinje….
I onda kad sve to napravi dođu klinci i polome ti grane i stablo 😳, hebate od jednostavnih stvari smo u stanju napravit gluposti, gdje bi ocekivali da nesto pametno naprave da ima smisla i financijskog utjecana na gospodrastvo.
Jest imat ce i to utjecaj, na pajdu koji ce to odradti i onog tko ce dobit pinku 🙃
-
možda uz svako stablo ide i hrvatska zastava, a pri sadnji svako stablo će imati kuma kojem će biti taj angažman plaćen, mislimo zeleno 365 gdje god možemo
-
Dobra je ova krimi serija Andrije Jarka. Baš vas teleportira u neko drugo vrijeme, drugi glumci, neke odvratne face zaboravljene već... RIP Pukanić.
-
[…]
"Ovde" sam i ja kupio poveden tvojim primjerom. I nastavio dalje tih svibanjskih i lipanjskih tjedana. Mislio sam da će na 50. Nije moja krivnja što nije moglo žito iz Slavonije u Istru...YieldchaserNovember 3, 2023 at 3:14 PM Moja zadnja kupnja je bila 31.5.2023...imam još cca 1000 dionica, 550 dionica prosjek oko 32€, te još 450(zadnje kupljene) prosjek oko 35,50€...
ovih 550 prodam čim cijena poskoči iznad 32€, a ovih 450 prodam krajem godine da smanjim poreznu osnovicu, pa ih opet kupim...
Mislim kad je većinski vlasnik, član uprave i trezor kupili 25000 dionica po 31,40€ od OTP da je to jasan buy signal.
Ja sam sve usitno kupovao preko 10 mjeseci i usitno prodavao...jedino mi je žao što nisam iskoristio priliku i sve prodao po 37€, onih par dana nakon ex dividenda dana, jer je OTP indeksni tada kupovao kao lud. Imao samo relativno razuman target od 315kn, jbg nije išlo.
-
[…]
"Ovde" sam i ja kupio poveden tvojim primjerom. I nastavio dalje tih svibanjskih i lipanjskih tjedana. Mislio sam da će na 50. Nije moja krivnja što nije moglo žito iz Slavonije u Istru...YieldchaserNovember 3, 2023 at 3:14 PM Moja zadnja kupnja je bila 31.5.2023...imam još cca 1000 dionica, 550 dionica prosjek oko 32€, te još 450(zadnje kupljene) prosjek oko 35,50€...
ovih 550 prodam čim cijena poskoči iznad 32€, a ovih 450 prodam krajem godine da smanjim poreznu osnovicu, pa ih opet kupim...
Mislim kad je većinski vlasnik, član uprave i trezor kupili 25000 dionica po 31,40€ od OTP da je to jasan buy signal.
Ja sam sve usitno kupovao preko 10 mjeseci i usitno prodavao...jedino mi je žao što nisam iskoristio priliku i sve prodao po 37€, onih par dana nakon ex dividenda dana, jer je OTP indeksni tada kupovao kao lud. Imao samo relativno razuman target od 315kn, jbg nije išlo.
Na kojoj si tezi da je raniji prosjek? 29, nešto?
One kupnje koje pokazuješ u obrani sebe od nekog neosnovanog blaćenja ne demonstriraju takav prosjek kupnje. Ne blatim te ja neosnovano, nego te blatim jer ne govoriš istinu. Jedino kako se od toga možeš obraniti i "oprati svoj obraz" je da prestaneš iznositi neistine.
-
[…]
Nisam ja na nikakvoj tezi...sve je jasno navedeno...tvoj problem je što svoj bijes radi vlastitog neuspjeha na ARNT lani (kad si imao prosjek 315kn), pa opet ove godine(kad si ulazio na 35 i 37€), projiciraš iz nekog razloga na mene.
Žali se upravi firme, jer nije sposobna podignuti popunjenost kapaciteta na razinu iz 2019.
-
Nisam ja na nikakvoj tezi...sve je jasno navedeno...tvoj problem je što svoj bijes na vlastiti neuspijen na ARNT lani , pa opet ove godine, projiciraš iz nekog razloga na mene.
Čovječe ja nikad nisam imao ARNT, nego tebe trolam cijelo vrijeme. Mislio sam da si pametniji pa da ti je jasna ta provokacija. Nije mi jasno da si jače od mojih napada branio neke nakaradne povijesne pokrete, nego što braniš sam sebe. Nije da "nitko ne zna što se događalo u proljeće 2023. godine".. Objavi sve te kupnje transparentno da vidimo koliko si čega kupio. Po onoj dividendi koju si slavodobitno prikazivao, tad si u proljeće imao nekih 2.500 komada. Marielena te pitala koliko si uložio i rekao si da i više, da si imao koliko dionica? 3.500? Koliko, Marine?
-
-
Povlačim se iz razgovora, ne da mi se više.
-
Povlačim se iz razgovora, ne da mi se više.
Nemoj sada odustajati kad je najbolje. Kupio si ovih 2075 dionica po prosjeku dosta većem od 29,x. Dakle nije istina da ti je to prosjek. Prodao si ih uz kapitalnu dobit i zaradio si, to je istina. Zaradio si i na dividendi, to je također istina. A imao si ukupno 3.500 dionica? Znači nakon ovoga što si objavio ti je bilo ostalo još 1425 komada? To si sve kupio u ovoj godini? Po kojim cijenama? 37,20? 36,60?(cijeli dnevni promet tvoj, rekao si u zanosu...) Na neke burzovne dane si i ti davao svoj osobni doprinos rastu CROBEXa? "Ovde" su neke prodaje tad po 37, da bi se onda vraćao po istoj cijeni unutra, onako malo kocka prije divke. Pa po 36,60 pa po 35 i koliko?... To si objavljivao, nije ti nitko držao pištolj na glavi da to radiš, kao što ti nitko ni sada ne drži da dalje nastavljaš iznositi neistine.
-
-
3211 dionica, sad pobrojao. lani si izjavio da te oženilo za ARNT sa prosjekom od 315 kn(to si ti pisao krajem 2022, ne ja), vjerojatno si izašao kad sam ja kupovao sa gubitkom od nekih minus -35 do -40%...onda si prvu polovinu 2023 bio u kešu, pisao po forumu te čekao Godota. Onda si se oženio na ERNT na 240-250€ jer te oprao FOMO i sada tamo bagholdaš.
I onda tebe muči što sam ja objavio da sam kupio 50 dionica ARNT u svibnju po 37€, imaš ti puno većih problema.
Toliko od mene.
To sam trolao tebe da si po toliko kupovao pod nickom Marin83. Svi znaju da si to ti, ne moraš se praviti da nisi. Ja za ARNT odavno pričam da je to smeće koje pali novac i da nikad to ne bih ni dirnuo. U proteklih nekoliko godina dionica ARNT se u jako uskim vremenskim okvirima kretala na ispod 30 eura i još kad se uračuna provizija za kupnju, jako je malo vjerojatno da si ju ti kupovao baš i isključivo u tim trenucima. Iz ovog što si do sada objavio je očito da ti je prosjek bio mnogo viši od 29, a još viši ove godine i sad prodajes ispod 30 i navodiš "-2%"... Za koga je točno ta naznaka minusa i još važnije - tko bi točno trebao povjerovati u to? Ne samo da te nije sram tako lagati, nego dalje nastavljaš s komentarom da je prodaja fonda po 31,40 "jasan buy signal", a ti ju danas prodaješ! I navodiš kako ćeš sačekati do kraja godine da ju onda prodaš za tax loss harvest, je li? To od HPBa? Nisi sigurno zaradio na KTJV i drugim shit stoxima koje si kupovao.. Ali sve je to marginalno jer si imao ne 80, nego i mnogo više iljadi u ARNT! Pred neki dan si pisao da ćeš držati ARNT "do proljeća pa onda ubrati nekih 10-20% profita"... Prodaj sad cijelu svoju vreću smeća i kupi ju opet po 22 pa se hvali kako ti je to "prosjek".
I opet prezentiraš datum nabave do veljače ove godine. Nakon toga su kupnje valjda stale. To je dokaz za što točno? Ako nešto, iz tih nabava se vidi nisi imao prosjek 29,x...
Jučer i danas +ARNT, prosjek 315kn.U pon. dokupim x2 ako nastavi padat...
-
i sad prodajes ispod 30 i navodiš "-2%"... Za koga je točno ta naznaka minusa i još važnije - tko bi točno trebao povjerovati u to?
Pa u to će povjerovati tko god me čita, jer sam ja karakter za razliku od tebe...eto nije -2%, već -2.7% jer sam zaboravio ukalkulirati brokersku proviziju, odnosno računao sam napamet.
-
i sad prodajes ispod 30 i navodiš "-2%"... Za koga je točno ta naznaka minusa i još važnije - tko bi točno trebao povjerovati u to?
Pa u to će povjerovati tko god me čita,...eto nije -2%, već -2.7% jer sam zaboravio ukalkulirati brokersku proviziju, odnosno računao sam napamet.
Tvoj problem je što se baviš sa svime osim dionicama.
Naravno da je to na ovih 50 komadića takav realizirani gubitak po FIFO metodi. A koliko ti je ostalo? Još preko 1.000 komada i na tome će minusi biti kakvi? Čekaš kraj godine da još padne pa ćeš onda prodavati da si smanjiš poreznu osnovicu. A dobit bijedna. Naravno, moraš prodati jer nemaš casha, kao što si već i cmizdrio "ovde" da nemaš keša, a i zato jer će na tu skromnu dobit 2023. svejedno biti potrebno platiti porez u 2024., a i za to će ti trebati keša. Začarani krug...začarani krug Marinovih laži...
-
Jučer i danas +ARNT, prosjek 315kn.U pon. dokupim x2 ako nastavi padat...
Ček to si izvadio neki sitni swing trejd iz 2021 gdje samo kupovao po 315kn, stvarno???
I opet sam izašao sa dobiti od +7% za 20 dana držanja
-
Ček to si izvadio neki sitni swing trejd iz 2021 gdje samo kupovao po 315kn, stvarno???
I opet sam izašao sa dobiti
Ma jesi, ali si taj već zagorjeli burek prepekao ponovnim ulascima u ARNT i ostalice spalionice keša. Svu tu dobit koju realiziraš odeš reinvestirati u isto to smeće, a tu su još i razna Granolija, Kutjeva i Eftebei na kojima popušiš.. I to svi čitamo "ovde" ko da je forum kolektivno sastavljen od budala. Nema tog broja banova koji tebe mogu izliječiti od laganja, ali neki napredak ipak vidimo. Lijepo je da ipak ne poričeš da si Marin83, Marine.
-
Svu tu dobit koju realiziraš odeš reinvestirati u isto to smeće, a tu su još i razna Granolija, Kutjeva i Eftebei na kojima popušiš.. I to svi čitamo "ovde" ko da je forum kolektivno sastavljen od budala.
U Granolinu sam bio zapeo nekoliko mjeseci, tj nisam htio prodati sa gubitkom, i nisam.
-
Ma jesi, ali si taj već zagorjeli burek prepekao ponovnim ulascima u ARNT i ostalice spalionice keša. Svu tu dobit koju realiziraš odeš reinvestirati u isto to smeće, a tu su još i razna Granolija, Kutjeva i Eftebei na kojima popušiš.. I to svi čitamo "ovde" ko da je forum kolektivno sastavljen od budala. Nema tog broja banova koji tebe mogu izliječiti od laganja, ali neki napredak ipak vidimo. Lijepo je da ipak ne poričeš da si Marin83, Marine.
U Granolinu sam bio zapeo nekoliko mjeseci, tj nisam hito prodati sa gubitkom, i nisam.
Mrvice sve..krušne mrvice u usporedbi s propadom na ARNT di si skoncentrirao jako velik dio portfelja. Do danas mi je nejasno zašto si toliko trpao u to smeće i opsjedao tu temu kad ima toliko kvalitetnijih turističkih kompanija? Ali i u ostale gubitaše? Oke imati neki manji dio portfelja u nekoj špekulativnoj shemi, ali tolika koncentracija u loš biznis, nije mi jasno.. pogotovo jer si trejder. A sviđao si mi se ko Marin, čak sam te i podržavao u mnogo toga, iako nikad u ARNT. Onda si prošle godine napravio ovaj novi profil i od tada ne staješ s laganjem.
-
-
Nepročitani postovi
-
- Title
- Odgovora
- Zadnji odgovor
-
-
-
Hrvatski ETF fondovi 166
- LodeRunner