Ahh da da su velike gazde u HR plaćali pošteno djelatnike nebi se masovno iselili po EU, ili još dalje. Začudili bi se koliko tih bezveznih građ. firma ima radnika prijavljenih na minimalno i plaćaju razliku iz crnog fonda. A i to je slabo + jadno.
-
-
-
"Neposredno prije dolaska u Ennu bio je Direktor ulaganja za Lukšić grupu u Hrvatskoj koji su jedini dioničari Plave Lagune, Jadranskih luksuznih hotela i Excelsa Nekretnina."
a nu i ovdje nas već obrisalo unaprijed -
Moje iskustvo..kada se bilo sto radi najbolje je dogovoritinposao bez materijala.. neke poslove oko gradjevine sam obavio sam pa kako sam obilazio dućane malo sam se malo sprijatelji sa prodavačima u tim dućanima.. neki majstori idu toliko daleko da pretaču loš materijal u prazne kate od vrhunskog i to nose nq gradilište...
-
sada će semafordžija preporučiti da se jede samo carsko meso bez luka, jer je Vlada ograničila samo tu cijenu,
'ebo ga luk
-
Hrana je prije Corone nenormalno skupa sad je ludo skupa , to je nama sveti free market dao eee
-
Hrana je prije Corone nenormalno skupa sad je ludo skupa , to je nama sveti free market dao eee
Hrana je skupa ?
A ajfon 14 nije ?
Jeste kolega ikada probali zasaditi vrt i uzgajati voće i povrće ?
Ja imam u japanskom stilu uređen lijepi vrt koji mi je već pomalo dosadio pa sam ja sama ubacila jednu trešnju, marelicu, maline, kupine, jagode, ribizle, ali ništa nismo ove godine kušali, sve su pojeli puževi i smrdljivi martini 😁
Vodila sam uzaludnu borbu protiv štetnika prirodnim pripravcima,a navodno ni kemijski koje nisam htjela koristiti nebi bili učinkoviti.
Luk ove godine kosta ko suho zlato a ima i razloga zašto je to tako, kaže mi jedan poznanik koji je veliki proizvođač povrća da vodi neviđenu borbu sa korovom , konkretno u luku je izrastao korov 2 metra visok potaknut obilnim kišama sa snažnim drvenastim stabljikama pa prije strojnog vađenja mora angažirati radnike koji će čupati odnosno sijeci stabljike korova. I kako da onda bude jeftin uz te velike dodatne nepredviđene troškove ? Na pšenici su ratari gubili 500 do 600 eura po hektaru ove godine. A kruh nam je preskup .Haaalo ?
Može se o ovoj temi skupe hrane raspravljati satima i danima, široko je to polje, samo znam da se moj poznanik koji je cijenjeni poljoprivredni proizvođač već 20 godina dobro naradio, a još se nije obogatio unatoč tome sto nam prodaje skupu hranu.🤷♂️
-
A ajfon 14 nije ?
Pojeftinio je dosta
-
Nemam nazalost komad zemlje za posaditi kapule i krumpira iz nekih nesretnih razloga a Ajfoni me ne zanimaju, nemogu ih probaviti , kalorična vrijednost 0.
-
Imate na sajmovima značajno jeftiniju hranu. Recimo kupio sam nedavno 8 kila paprike paradajzarice za 14 eura i još 7 kila babure za 10 eura. I još kupio cikle 5 kg 7 eura. Ciklu prokuhate u kori dok ne omekani i napravite od oka hladni preljev jabučni ocat, voda i malo soli kako ko ima ćejf. Za papriku sam skuaho alkoholni ocat, vodu i soli i šećera ( opet po ćejfu ). papriku natopio i oprao u velikoj kaci dodao sode bikarbone i soli ako ima što po njoj. narezao ju na šnite i sa prokuhalom tekućinom zalio i zatvorio dok je vruće. Treba jednom kupit staklenke i onda bude značajno jeftinije kasnije.
Tako možete raditi i turšiju..dodati mrkve,cvjetače..
-
Koliko računaš svoj radni sat?
-
-
Imate na sajmovima značajno jeftiniju hranu. Recimo kupio sam nedavno 8 kila paprike paradajzarice za 14 eura i još 7 kila babure za 10 eura. I još kupio cikle 5 kg 7 eura. Ciklu prokuhate u kori dok ne omekani i napravite od oka hladni preljev jabučni ocat, voda i malo soli kako ko ima ćejf. Za papriku sam skuaho alkoholni ocat, vodu i soli i šećera ( opet po ćejfu ). papriku natopio i oprao u velikoj kaci dodao sode bikarbone i soli ako ima što po njoj. narezao ju na šnite i sa prokuhalom tekućinom zalio i zatvorio dok je vruće. Treba jednom kupit staklenke i onda bude značajno jeftinije kasnije.
Ili okrenit jednu trgovinu na burzi, pa kupiš što ti treba, a ostatak vremena uživaš sa obitelji ili radiš što voliš...
-
Stan u zgradi izgrađenoj 1965 godine traže: Cijena/m²:4.615,38 € +2.5% agenciji i +3% državi
Dvosoban komforan stan, Split, Bol, prodajaSplit, Bol, odličan stan ukupno korisne površine 52m2 na visokom prizemlju (skoro 1. kat), u stambenoj zgradi. Sastoji se od kuhinje s trpezarijom i dnevnim…www.biliskov.comZa ove pare mogu kupiti 500 metara zemlje u okolici Splita i izgradit kuću sa dva stana od 70 kvadrata svaki.
EDIT: Ovo je sveopća konvergacija cijena prema prosjeku stare EU, a plaće i dalje grebu po samom dnu EU-a, užas.
-
Ko da slusam moju punicu😄
-
Stan u zgradi izgrađenoj 1965 godine traže: Cijena/m²:4.615,38 € +2.5% agenciji i +3% državi
https://www.biliskov.com/nekretnine/nek…13396-split-bol
Za ove pare mogu kupiti 500 metara zemlje u okolici Splita i izgradit kuću sa dva stana od 70 kvadrata svaki.
EDIT: Ovo je sveopća konvergacija cijena prema prosjeku stare EU, a plaće i dalje grebu po samom dnu EU-a, užas.
Ja bi ga kupio samo zbog spavaće sobe , koji neukus
-
Za ove pare mogu kupiti 500 metara zemlje u okolici Splita i izgradit kuću sa dva stana od 70 kvadrata svaki.
Ja bi ga kupio samo zbog spavaće sobe , koji neukus
I pazi to je visoko prizemlje, bez fasade i bez parkinga...što bi tek bilo da je 2-3 kat i da ima garažu??
-
dečki tradicionalni muški poslovi su opet on. Žene vole takve muškarce. Pogotovo kad se u te muškarce poslove ubaci i pokoji ženski posal
-
dečki tradicionalni muški poslovi su opet on. Žene vole takve muškarce. Pogotovo kad se u te muškarce poslove ubaci i pokoji ženski posal
Ma nije stvar muških-ženskih poslova, nego su to poslovi od kojih nema vajde, a izrazito su time consuming...na osobnom primjeru sam shvatio da od svaštarenja nema ništa( sve sam srezao osim burze i kupovine)...uhvatiti se jedne stvari i udaraj do savršenstva. U protivnom godine prođu i nisi nigdje.
A to što žene vole, to ne bi trebala biti misao vodilja, niti pod razno:
Avaz: Policajka ranije iz Tuzle prebačena u Gradačac zbog povezanosti s kriminalcimaDŽENANA Selimović, policajka koja je nedavno suspendirana s radnog mjesta u tamošnjoj policijskoj upravi zbog povezanosti s trostrukim ubojicom Nerminom…www.index.hrOtkriveno tko je trostrukom ubojici odao gdje se Nizama skrivala?U BIH medijima pojavila se tvrdnja da je osoba koja je u rodu s ubijenom Nizamom Hećimović iz Gradačca otkrila trostrukom ubojici Nerminu Sulejmanoviću gdje se…www.index.hr -
Nikako se ni ove rišiti, ti bi mi još i motiku uvalia !?
😅
Uf, znači kab bi mora birati između žene i motike nema više izlaza? 😂😂😂
-
Ali ali , Split je centar svita i bližeg svemira, niste to znali ? Što bi vi htjeli 2000?
-
dečki. Ako Bog da možda kupim komad zemlje u okolici zg.. u jedno ili dva popodneva zapalimo vatricu, skuhamo juhu, kupimo sve što se može ukiseliti..ukuvati... biti ćete zadovoljni svi i vaše gospođe... cjenim gospodu koja misle da se sve može kupiti novcem...ali nemoze..prave vrijednosti ipak dolaze na površinu
-
-
Nepročitani postovi
-
- Title
- Odgovora
- Zadnji odgovor
-
-
-
ADPL (AD Plastik d.d.) 3k
- Admin