tko poznaje povijest može barem malo predpostaviti budućnost jer se događaji ciklički ponavljaju. sve se je to barem jednom desilo. već kad smo kod toga da to nije ekonomska tema nego gubljenje vremena ja se sa tim ne slažem. npr. monetarna politika. da li je rimsko carstvo imalo sličan problem sa kojim se i mi sad suočavamo? naravno da je to već viđeno. izdavali su nekakve srebrenjake sa mislim cca 2% srebra. nametnuli su to kao zvaničnu valutu, sve sa time plaćali ali gle čuda sami su nerado primali te srebrenjake. da li vas to možda podsjeća na današnji dolar? od kad postoji novac sve sa njim se dešava po istoj špranci. ništa ovi banksteri novoga nisu izmislili. ako ne znaš povijest onda je sve to čudo neviđeno. novac se je od uvijek zasnivao na zlatu ili na povjerenju. kako u mezopotamiji tako i sutra na mliječnom putu.
-
-
-
Za povjerenje se slažem.
-
znači, po vama, je charlles de gaulle bio masovni ubojica kao staljin i tito ?
Svi vođe iz razdoblja uništavanja fašizma i velike pobjede imaju i svoju nečistu savjest, osveta u cijeloj Europi je bila sastavni dio kulture, pa nebi se cjelokupna svjetska diplomacija kompromitirala pa našem bravaru došla na sprovod i dopustila da dvadesetak godina bude na čelu svjetske politike kao lider nesvrstanih, što su o ovome mislili Kenedi, Nikson ili Carter.
već bi bilo krajnje vrijeme da zaboravite prošlost koja ionako pogotovo mlađim generacijama ne predstavlja apsolutno NIŠTA, ionako nikakva korist nosim zatupljivnjanionako zatuplenje mase koja ne vidi prst pre nosom!!! i okrenite se budućnosti, naše, naše djece i unuka!! da ne postanu totalni fachisidoti, a imih već sada popriličan broj! podsjećate me na raspravu o ustašama i partizanima!! toliko aktualnu u hrv društvu zadnjih 30 g.!!
Narod koji zaboravlja svoju povijest osuđen ju je ponavljati
-
neznam dali je bilo ovo već stavljeni..uglavnom strašna emisija. Tko god želi pogledati pogledati od početka do kraja.
-
ma slažem se ja sa gotovo svim upisima o našoj bliskoj prošlosti i sadašnjosti, ali mi glava u budućnosti! zašto?? zato što mi kao pojedinci ni na što ne možemo utjecati. pogotovo ne piskaranjem po forumu, mrmljanjem i grintanjem.
jedino kaj nam preostaje, moremo se prilagoditi. i tako se ponašam već duži niz godina.
a ova sitna politikanstva, pogodovanja i ulagivanja..... manje bitno. uvijek nekome dobro, a nekome loše!
-
ma slažem se ja sa gotovo svim upisima o našoj bliskoj prošlosti i sadašnjosti, ali mi glava u budućnosti! zašto?? zato što mi kao pojedinci ni na što ne možemo utjecati. pogotovo ne piskaranjem po forumu, mrmljanjem i grintanjem.
jedino kaj nam preostaje, moremo se prilagoditi. i tako se ponašam već duži niz godina.
a ova sitna politikanstva, pogodovanja i ulagivanja..... manje bitno. uvijek nekome dobro, a nekome loše!
Ne preostaje nam ništa nego prilagoditi se situaciji, primjer sa građanima Kijeva koji su onog jutra 26.02.2022.godine skupili obitelj i sitnu prtljagu ukrcali se u auto i napustili svoj grad, izgubili svoj stan, izgubili posao i sve to u jedno jutro. Danas su većina u Njemačkoj rade i nastavili su neki mirnodobski život krenivši od nule, puno bolje nego li u Kijevu živiti u ratnim okolnostima.
-
Niste u pravu. Moje osobno misljene koliko god se cini cudno je da su Hrvati odabrani Boziji narod. Ne vjerujem da ce nas nskon takve povijesti molitvenih grupa, stasno jakih novih mladih svećenika dragi Bog ostaviti na milost ili nemilost. Budite sigurni da su sve rabote ovdje napisanevec zapravo oprostene u srcu. Ali nakon ovakov samaranja nemamo pravo okrenutidrugi obraz. Svttko od nas je pozvan barem mamo nesto reci u okviru svojih saznanja. Osjeti se jedan ogroman val preokreta i to dosta jak kod mladih ljudi. U iducih 10 godina vjerojatno čse dogoditi velike promjene. Čovjek se zapravo nije u srzi promjenio vec par tisuca godina. Otuda i ogroman broj psihickih poremećaja. Ove mantre idemo naprijed pusti sto je bilo daj samo uzivaj jedan je život su zapravo obicne prevare. Mislite u ekonomskom smislu dug koji je nastao svih zapadnih zemalja da nitko to nece traziti nazad? Metode mrkve,batine i ucjene nikad nisu bile vece
-
tko poznaje povijest može barem malo predpostaviti budućnost jer se događaji ciklički ponavljaju. sve se je to barem jednom desilo. već kad smo kod toga da to nije ekonomska tema nego gubljenje vremena ja se sa tim ne slažem. npr. monetarna politika. da li je rimsko carstvo imalo sličan problem sa kojim se i mi sad suočavamo? naravno da je to već viđeno. izdavali su nekakve srebrenjake sa mislim cca 2% srebra. nametnuli su to kao zvaničnu valutu, sve sa time plaćali ali gle čuda sami su nerado primali te srebrenjake. da li vas to možda podsjeća na današnji dolar? od kad postoji novac sve sa njim se dešava po istoj špranci. ništa ovi banksteri novoga nisu izmislili. ako ne znaš povijest onda je sve to čudo neviđeno. novac se je od uvijek zasnivao na zlatu ili na povjerenju. kako u mezopotamiji tako i sutra na mliječnom putu.
Hm, pa je, mozda se desilo u proslosti, a puno toga i nije.
Prije su se zemlje, resurse, prirodna bogatstva i narod osvalo oruzjem i ratovima, sada je dovoljno da imas sve vitalne kompanije u svom vlasnistvu, tj. mirno preuzmes ili ti “prodaju” banke, energetiku, telekomunikacije i sve vece i bitno sto to ti je dovoljno da upravljas sa svim sta ti treba.
-
Mozemo se mi ne baviti s prošlosti, ali prošlost se bavi s nama. Netko je spomenuo Ukrajinu i Kijev i odlazak i početak iznova. Sustigli su ih prijepori iz prošlosti koji su jos uvijek prisutni i utjecu na zivote pojedinaca. Kao međugeneracijski krediti u Japanaca. Djed je digao kredit na nekretninu, a unuci kao treća generacija dug otplate. Kao sto je proslost oblikovala zivote danasnjih Izraelaca. Trebamo teziti boljem, ali proslost se bavi s nama koliko god mi tome nismo nikako doprinjeli.
-
Niste u pravu. Moje osobno misljene koliko god se cini cudno je da su Hrvati odabrani Boziji narod. Ne vjerujem da ce nas nskon takve povijesti molitvenih grupa, stasno jakih novih mladih svećenika dragi Bog ostaviti na milost ili nemilost. Budite sigurni da su sve rabote ovdje napisanevec zapravo oprostene u srcu. Ali nakon ovakov samaranja nemamo pravo okrenutidrugi obraz. Svttko od nas je pozvan barem mamo nesto reci u okviru svojih saznanja. Osjeti se jedan ogroman val preokreta i to dosta jak kod mladih ljudi. U iducih 10 godina vjerojatno čse dogoditi velike promjene. Čovjek se zapravo nije u srzi promjenio vec par tisuca godina. Otuda i ogroman broj psihickih poremećaja. Ove mantre idemo naprijed pusti sto je bilo daj samo uzivaj jedan je život su zapravo obicne prevare. Mislite u ekonomskom smislu dug koji je nastao svih zapadnih zemalja da nitko to nece traziti nazad? Metode mrkve,batine i ucjene nikad nisu bile vece
da li sam ili nisam u pravu sasvim je nevažno!
a to što vi velite.... odabrani božji narod!!!??? temeljem čega??? psovači i kljetuši prve A kategorije!!! masno i slasno psujemo sve svoje svece i Boga ili bogove, crkve više prazne nego poluprazne sa prosjekom starosti iznad 60g uskoro će se prodavati kao na zapadu ili postati muzeji. a omladina nam se klanja drugima idolopoklpnicima i đavoljim svetkovinama!
koliko mladih stvarno ide u ckvu barem u vrijeme božića i uskrsa iz potrebe a ne iz pukog običaja? ali svi feštaju po diskačima i kafanama kao da nema sutra jer su dobili božićnicu i uskrsnicu! to je njima smisao blagdana!
dalje velite .... val preokreta nabolje slijedećih g... na kaj konkretno mislite? ja ga vidim u tom smjeru da mladi sve više gube nacionalni identitet pogotovo kod manjih naroda, hebe im se za to! kao i za politiku, ekonomiju, društvena događanja i kojekakve udruge i folklor koji su još kakvi takvi čuvari kulture.i entiteta.... i da ne nabrajam unedogled! tako da nevidim ono što vi vidite.
većina njih je arogatna, bahata, bezobrazna, nekulturna i jednostavno žele sve i odmah i biti građani svijeta jer imaju odlična primanja (čak i donedavno slabije plačena zanimanja) i sve su manje financijski ovisni o roditeljima.
-
-
Izgleda da je u pravu, ljudi se poceli vracati u Rusiju. Cca 25 000 ih uslo nazad priko granice u vrlo kratkom roku,kreću se prema Moskvi
dok jedni zure prema moskvi drugi zure iz moskve
Jadni ljudi masno placaju za bijeg.
Ko zna sto ce se jos događati ali ovako uništiti sebe i oko sebe u par miseci za ne virovati
-
Nema plijena, stakori se potukli medjusobno. Neka...
-
Ne kužim šta se svi čudite? Pogotovo šta se Putin čudi? Pa ovo je bilo za očekivat samo sam ja mislio da će se prije desiti!
-
ima dobrih komentara na jutarnjem i indexu
2021 - Rusija je druga najjaca vojna sila u svijetu.
2022 - Rusija je druga najjaca vojna sila u Ukrajini.
2023 - Rusija je druga najjaca vojna sila u Rusiji.
Nikakav jutarnji ni index, samo copy-paste novinarstvo s twittera
Najbolje što se može izroditi je da gosn Prigožina podržava business struja kojoj je dosta rata i iscrpljivanja resursa, pa bogami i ljudi na frontu. Puč je bio fake, dimna zavjesa za zapad, mnogi nisu uspjeli kroz povijest doći i uzeti Moskvu, a ovaj je to trebao lako s kolonom od par tenkova i 500 ljudi? Dajte najte! Uostalom što je Wagner group bez 'financiranja", pare u papirnatim vrećicama?
Druga varijanta je da je ovaj potez bio zbog smjene vojnog vrha, Prigožin je ipak Putinov kuhar, ne? Ide se po starom, jedino nema više velikih apetita već se uzima što je i prije bilo njihovo: Krim, Luhansk, Donjetsk. Putin liže rane ali ostaje na kormilu i priprema narativ za nove izbore.
Treća varijanta moguća, da netko padne s balkona. U to ipak sumnjam. Puč u kojem wagnerovci 'zauzimaju' jednu praznu zgradu i kreću na Moskvu bez otpora, pritom strada jedan autobus i skladište goriva. Gdje su druge žrtve? Fejk samo takav!
-
Ma pustimo pricu, nego, sto kaze Verdi??
akcija sijeno na selu bez neta. nije valjda da si upao u ekstazu nakon treće razrednog ruskog igrokaza? imali su oni i boljih pisaca... poklanjam ti link. pročitaj neće ti škoditi.
Prigozhin's Siege Ends - Postmortem AnalysisPrigozhin has announced the end of his siege and that Wagner is leaving. 🇷🇺 🏴☠️ Prigozhin says it's over: "They were going to dismantle PMC Wagner. We came…simplicius76.substack.com -
Ne postoji nikakva sansa da se ovdje radi o nekoj predastavi iz jednostavnog razloga sto se fingiranje drzavnog udara ne radi. Nitko nije takav reziser da bi tako nesto radio. To je kao da stavis bombu ispod svojeg stolca i gledas sto ce se desiti.
Bit ce tamo jos svakakvog cirkusa.
Sad je najvaznije da Ukrajina dobije gomilu aviona, tenkova i municije da potaraca ruske razbojnike, na stotine tisuca njih. Sto vise to bolje.
P.S.
A s ruskim trolovima se necu raspravljati.
Odmah na ignore.
-
Not only have Russian drones been spotted mysteriously buzzing the Zhytomir region (west of Kiev) of Ukraine for the first time since the start of the SMO, but there’s been ‘strange activity’ in far west Belarus, with reports witnessing ‘Wagner troops’ (or troops that “looked like Wagner) in Baranovichi, Belarus, near the Polish/Ukrainian/Belarus border. This has compelled Ukraine to station 20,000 troops there in preparation for a possible Russian assault from that vector, as per the reputable Ukrainian ‘Resident’ channel:
QuoteUkrainian TG-channel "Resident" shares an insider: The General Staff is concentrating 20,000 troops of the Armed Forces of Ukraine in Zhytomyr to repel a possible Russian strike from Belarus.
ovo su ukrainske vijesti sa početka godine. pošto su oni sad već otpisani akcenat je na poljacima. niko normalan ne pokreće vojni puč petkom bez avijacije. prije dvadesetak godina bio je isto tako jedan stručnjak sa ozbiljnijim namjerama. ovo mi je zadnji selfie koje je dao ruskoj raketi prije nego što se je preselio na ahiret djevicama. džohar dudajev. -
Najvaznije je da nema pregovora s ruskim razbojnicima. Kao sto je stalno bilo nekih natezanja dok je bio nas rat, pa se Milosevic sepurio okolo po Zenevi i glumatao mirotvorca, a okupirao tudju zemlju, pobio i rastjerao ljude. Toga ovdje nema. Nego odmah evo tebi majstore optuznica i iz svoje misje rupe ne mozes nikuda.
Iduca bitna stvar bi bila da Zapad strahovito eskalira snagu naoruzanja koju isporucuje. Definitivno treba isporuciti dalekometno oruzje kojim bi se Ukrajini omogucio potpuno simetrican odgovor. Citav teritorij Rusije, sve gospodarske instalacije, svi clanovi Vlade, vojske i administracije su legitimna meta. Nema sto Moskva, St. Peterburg, Omsk ili Vladivostok, ili bilo koja trafostanica ili plinovod biti izvan dometa raketa ako Lavov trpi udare. Samo neka se prijeti atomskim bombama, blefer mali bezobrazni. Predobro je njemu s milijardama koje je pokrao da bi mu blef prosao.
-
I jos jedna jako bitna stvar: nema obnove ekonomskih i politickih odnosa s Rusijom dok god ne prizna krivnju, plati odstetu i trajno se i potpuno javno odrekne imperijalisticke politike. Englezi su nesto slicno formulirali, ali ovo mora postati zaglavni kamen svake politike prema tom dijelu svijeta. Iduci potezi u tome smjeru bi trebali biti prekid diplomatskih odnosa i povlacenje priznanja Rusije kao drzave. Jer to drzava i nije. To je skup primitivnih razbojnika s nuklearnim oruzjem. Takvi divljaci nemaju sto traziti za diplomatskim stolom.
Biden je jako dobro napravio sto odbija razgovarati s Putinom.
-
I još jedna jako bitna stvar: nema obnove ekonomskih i političkih odnosa s Rusijom dok god ne prizna krivnju, plati odštetu i trajno se i potpuno javno odrekne imperijalističke politike. Englezi su nešto slično formulirali, ali ovo mora postati glavni kamen svake politike prema tom dijelu svijeta. Idući potezi u tom smjeru trebali bi biti prekid diplomatskih odnosa i povlačenje priznanja Rusije kao države. Jer to drzava i nije. To je skup primitivnih razbojnika s nuklearnim oružjem. Takvi divljaci nemaju sto traziti za diplomatskim stolom.
Biden je jako dobro napravio što odbija razgovarati s Putinom.
A Zapad nije nimalo kriv što je 20 godina davao punu legitimnost Putinovom vlasti u Rusiji i nisu primijetili da se radi o okrutnom diktatoru. Što je Zapad učinio za razvoj demokratskih institucija u Rusiji u zadnjih 30 godina?
-
-
Nepročitani postovi
-
- Title
- Odgovora
- Zadnji odgovor
-
-
-
Što smo danas tržili 6k
- harpun