1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
This Thread
  • Everywhere
  • This Thread
  • This Forum
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. Razno
  3. Kavana

Birtija

• StatusQuo
  • February 17, 2020 at 10:14 PM
  • Yieldchaser
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,517
    • December 11, 2022 at 4:37 PM
    • #3,901
    Quote from Junius
    Quote from Yieldchaser

Koja daljnja istraživanja su zabranjena? Pa pogledaj sve te istraživače...

Dovoljno je pogledati popis iz 1931 i 1948 godine i usporediš broj Srba koju su tada bili u RH i BiH. I u BiH I u RH broj Srba je veći 1948, nego je bio 1931, pa i usprkos tome što je gotovo 100000 srpskih kolonizatora iz RH i Bih u razdoblju 1945-48 naseljeno u Vojvodinu.

A apropo naše percepcije vani, gdje god se spominje Hrvatska, uvijek se nađe par komšija koji svim objašnjavaju "tko smo i šta smo"...jebiga jači su u propagandi i to je to, moramo i mi poradit na PR-u.

Samo djelomično me citiraš. Ja tebe pitam da li da se ja počnem izjašnjavati kao ustaša, svugdje, gdje god dođem? Jesi ti ustaša?

Quote from bbkk0000
    Quote from Yieldchaser

Nije nam bilo ni dobro, pogotovo neposredno nakon WW2.

Evo, kolega bbkk0000 tvrdi da je našima bilo jako teško u Kraljevini Jugi i da je trebalo nešto napraviti. Slažem se s time, ali ono što nije trebalo napraviti je val masovnih zločina kojeg su ustaše napravili već krajem travnja 1941.g. i dalje kroz svibanj, lipanj, srpanj... To proljeće i ljeto su bili tako krvavi da je svima već tada bilo jasno kakva je to 'država'. Teza brojnih 'istraživača' je da je isti takav val masovnih zločina postojao i u toj Kraljevini pa se samo nastavio s osnutkom NDH a to je ništa više nego prljava laž. Bilo je dosta incidenata, nasilja, kundačenja, ali masovnih ubojstava nije bilo. Čak i neposredno nakon njemačko-talijanske okupacije je bilo dosta mirno po svim tim pasivnim krajevima. E, onda kad su došli fašisti, onda je krenuo teror.

Ovo citirate Valerijanove memorandume? Pavelic cim je dosao na vlast pozvao je da bude ministar i on je došao svog školskog kolegu Savu Besarovica ( srbin ) da smiri sukobe izmedju hrvata i srba . Ali četnici se ipak nisu dali i nastavili su svoje pokolje.... a ako ljudi smatraju da je divoljn9 inati dobar posao i držati glavu dolje dok ih pljackaju ne dozvoljavaju njihovu nacionalnost da ispliva,plaćaju daleko veće poreze,poništavanja povijesnu i kulturnu baštinu onda je razgovor suvisan.

Za te glupe memorandume sam nešto čuo i ne znam kaj si zabrijao s time sad. Pavelić je bio brutalni zločinac i psihopat, masovni ubojica. I bio je baš fašist, za razliku od većine ustaša koji nisu bili, ali on baš je.

Da se počnem ja izjašnjavati kao ustaša, hoćete onda bi sretni vas dvojica tu? Da kažem "Yes, I am from Ustaša state! Oh yeah, I am! And I am Ustaša as well!"

Jesi ti ustaša?

Edited once, last by Yieldchaser: Merged a post created by Yieldchaser into this post. (December 11, 2022 at 4:41 PM).

• Junius
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    2,824
    • December 11, 2022 at 4:46 PM
    • #3,902
    Quote from Yieldchaser
    Quote from Junius

Dovoljno je pogledati popis iz 1931 i 1948 godine i usporediš broj Srba koju su tada bili u RH i BiH. I u BiH I u RH broj Srba je veći 1948, nego je bio 1931, pa i usprkos tome što je gotovo 100000 srpskih kolonizatora iz RH i Bih u razdoblju 1945-48 naseljeno u Vojvodinu.

A apropo naše percepcije vani, gdje god se spominje Hrvatska, uvijek se nađe par komšija koji svim objašnjavaju "tko smo i šta smo"...jebiga jači su u propagandi i to je to, moramo i mi poradit na PR-u.

Samo djelomično me citiraš. Ja tebe pitam da li da se ja počnem izjašnjavati kao ustaša, svugdje, gdje god dođem? Jesi ti ustaša?

Sve do prije par godina na engleskoj wikipediji je bila max brojka do 1,7milijuna ubijenih u Jasenovcu, sada je vidim max brojka 100000 ubijenih...očito su fakti podložni nečijoj interpretaciji.

To što ti imaš dojam da nas netko smatra Ustašama, je tvoj subjektivan dojam, vjerojatno se krećeš u krugovima koji imaju kontakt sa ex Ju popualcijom.

Ja još nisam sreo Hrvat koji vani ljudima objašnjava da su Srbi četnici i zločinci, ali zato stalo srećem Srbe koji objašnjavaju da su Hrvati ustaše i zločinci. To ti je ujedno odgovor na tvoje pitanje.

S obzirom da se je službena povijest 2-3 puta korigirala od 1945, moje je da budem krajnje skeptičan.

• Yieldchaser
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,517
    • December 11, 2022 at 4:49 PM
    • #3,903
    Quote from Junius
    Quote from Yieldchaser

Sve do prije par godina na engleskoj wikipediji je bila max brojka do 1,7milijuna ubijenih u Jasenovcu, sada je vidim max brojka 100000 ubijenih...očito su fakti podložni nečijoj interpretaciji.

To što ti imaš dojam da nas netko smatra Ustašama, je tvoj subjektivan dojam, vjerojatno se krećeš u krugovima koji imaju kontakt sa ex Ju popualcijom.

Ja još nisam sreo Hrvat koji vani ljudima objašnjava da su Srbi četnici i zločinci, ali zato stalo srećem Srbe koji objašnjavaju da su Hrvati ustaše i zločinci. To ti je ujedno odgovor na tvoje pitanje.

S obzirom da se je službena povijest 2-3 puta korigirala od 1945, moje je da budem krajnje skeptičan.

Ja redovito ljudima objasnim da su mnogi Srbi četnici. Znam da su neki Hrvati ustaše, samo ne znam jesi li to ti. Evo pitam te, dobivam svakakve odgovore, ali još nisam čuo jel jesi ili nisi?

• bbkk0000
    Mešetar
    Reakcija primljeno
    636
    • December 11, 2022 at 4:53 PM
    • #3,904
    Quote from Yieldchaser
    Quote from Junius

Quote from bbkk0000

Ovo citirate Valerijanove memorandume? Pavelic cim je dosao na vlast pozvao je da bude ministar i on je došao svog školskog kolegu Savu Besarovica ( srbin ) da smiri sukobe izmedju hrvata i srba . Ali četnici se ipak nisu dali i nastavili su svoje pokolje.... a ako ljudi smatraju da je divoljn9 inati dobar posao i držati glavu dolje dok ih pljackaju ne dozvoljavaju njihovu nacionalnost da ispliva,plaćaju daleko veće poreze,poništavanja povijesnu i kulturnu baštinu onda je razgovor suvisan.

Za te glupe memorandume sam nešto čuo i ne znam kaj si zabrijao s time sad. Pavelić je bio brutalni zločinac i psihopat, masovni ubojica. I bio je baš fašist, za razliku od većine ustaša koji nisu bili, ali on baš je.

Da se počnem ja izjašnjavati kao ustaša, hoćete onda bi sretni vas dvojica tu? Da kažem "Yes, I am from Ustaša state! Oh yeah, I am! And I am Ustaša as well!"

Jesi ti ustaša?

Display More

ovo razdoblje o kojem pričate 41. Travanj,svibanj tek proglašena ndh. Nema nikakvog sukoba osim sitnih svadja po selima. Pop Valerijan piše na sve bitne adrese da su Hrvati pobili čini mi se oko 100 tisuća Srba. To je otkrila Stjepan Lozo. Napisao knjigu. Oterali su ga sa mjesta ravnatelja pomorskog muzeja u Splitu. Žena imala neki lokal kao koncesiju na tuđem zemljištu ili rako slično i nju su oterali. Rukopis je morao razmositi na dnevnoj bazi po različitim adresama. Ovo se dogadja u Hrvatskoj državi... čuvari dvorca na djelu

• Junius
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    2,824
    • December 11, 2022 at 4:55 PM
    • #3,905
    Quote from Yieldchaser
    Quote from Junius

Ja redovito ljudima objasnim da su mnogi Srbi četnici. Znam da su neki Hrvati ustaše, samo ne znam jesi li to ti. Evo pitam te, dobivam svakakve odgovore, ali još nisam čuo jel jesi ili nisi?

Sa trolanjem nećeš daleko.

• Yieldchaser
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,517
    • December 11, 2022 at 4:56 PM
    • #3,906
    Quote from bbkk0000
    Quote from Yieldchaser

Jesi ti ustaša?

ovo razdoblje o kojem pričate 41. Travanj,svibanj tek proglašena ndh. Nema nikakvog sukoba osim sitnih svadja po selima. Pop Valerijan piše na sve bitne adrese da su Hrvati pobili čini mi se oko 100 tisuća Srba. To je otkrila Stjepan Lozo. Napisao knjigu. Oterali su ga sa mjesta ravnatelja pomorskog muzeja u Splitu. Žena imala neki lokal kao koncesiju na tuđem zemljištu ili rako slično i nju su oterali. Rukopis je morao razmositi na dnevnoj bazi po različitim adresama. Ovo se dogadja u Hrvatskoj državi... čuvari dvorca na djelu

Nije 99% Hrvata nikog ubijalo, nego ustaše(manje od 1% Hrvata) i pobili su tisuće ljudi u prvim mjesecima NDH. Znaš ti to dobro.

• Junius
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    2,824
    • December 11, 2022 at 5:00 PM
    • #3,907
    Quote from Yieldchaser
    Quote from bbkk0000

Nije 99% Hrvata nikog ubijalo, nego ustaše(manje od 1% Hrvata) i pobili su tisuće ljudi u prvim mjesecima NDH. Znaš ti to dobro.

Nitko ne zna što se događalo prvih par mjeseci nakon kapitulacije Jugoslavije. Samo znam da su se svi doma vratili sa oružjem, određene skupine izgubile povlaštene pozicije, druge ih dobile.

• Yieldchaser
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,517
    • December 11, 2022 at 5:07 PM
    • #3,908
    Quote from Junius
    Quote from Yieldchaser

Kojih zadnjih "par godina" je na engleskoj Wikipediji milijun i koliko ubijenih u Jasenovcu kao službena brojka? Ja ga pratim zadnjih petnaest godina i duže, od kada sam sreo po Zagrebu takve kao što si ti. Oko brojke postoji konsenzus službene historiografije posvuda, i to već desetljećima. A kažem opet - čak i bez Jasenovca "u igri", bilo je više desetaka tih logora i gubilišta, stotine jama... To Bog Isus ne zna koliko je ljudi pobijeno.. Ne kažem ja da žalim za svakim kojeg su ustaše ubile..bilo je svakakvih koji su od njih dobili.. Ali ubijali su žene i djecu, po terenu.

Popis Srba 1931 i 1948... Srbi su u toj Kraljevini imali veliku moć i bolje poslove, posvuda po javnom sektoru neki Srbin.. Imali su više djece od ostalih, veću reprodukciju..bila je agrarna prenapučenost u to vrijeme. Mogao se povećat broj Srba do 1941.(i uvjeren sam da jest, baš zbog razloga koje sam naveo) i još se djece rodit nakon ww2, što je i rođeno dosta.. Hrvata je definitivno stradalo jako puno u toku rata, u borbi u svim mogućim vojskama pa i partizanima.. Nakon rata na svim križnim putevima, bolesti, itd.

Što to dokazuje? Da je NDH bila zemlja liberalne demokracije? Da nije bilo masovnih zločina?

• Junius
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    2,824
    • December 11, 2022 at 5:12 PM
    • #3,909
    Quote from Yieldchaser
    Quote from Junius

Kojih zadnjih "par godina" je na engleskoj Wikipediji milijun i koliko ubijenih u Jasenovcu kao službena brojka? Ja ga pratim zadnjih petnaest godina i duže, od kada sam sreo po Zagrebu takve kao što si ti. Oko brojke postoji konsenzus službene historiografije posvuda, i to već desetljećima. A kažem opet - čak i bez Jasenovca "u igri", bilo je više desetaka tih logora i gubilišta, stotine jama... To Bog Isus ne zna koliko je ljudi pobijeno.. Ne kažem ja da žalim za svakim kojeg su ustaše ubile..bilo je svakakvih koji su od njih dobili.. Ali ubijali su žene i djecu, po terenu.

Popis Srba 1931 i 1948... Srbi su u toj Kraljevini imali veliku moć i bolje poslove, posvuda po javnom sektoru neki Srbin.. Imali su više djece od ostalih, veću reprodukciju..bila je agrarna prenapučenost u to vrijeme. Mogao se povećat broj Srba do 1941.(i uvjeren sam da jest, baš zbog razloga koje sam naveo) i još se djece rodit nakon ww2, što je i rođeno dosta.. Hrvata je definitivno stradalo jako puno u toku rata, u borbi u svim mogućim vojskama pa i partizanima.. Nakon rata na svim križnim putevima, bolesti, itd.

Što to dokazuje? Da je NDH bila zemlja liberalne demokracije? Da nije bilo masovnih zločina?

Ja i ti ćemo završit ovaj razgovor. Niti ćeš na mene ići ad hominem, niti ćeš ti mene optuživati da sam ovo i ono. Iz Slavonije u Dalmaciju uopće žito cijeli rat nije moglo dolaziti. Toliko o moćnim Ustašama i njihovim sposobnostima!

• Yieldchaser
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,517
    • December 11, 2022 at 5:13 PM
    • #3,910
    Quote from Junius
    Quote from Yieldchaser

Nitko ne zna što se događalo prvih par mjeseci nakon kapitulacije Jugoslavije. Samo znam da su se svi doma vratili sa oružjem, određene skupine izgubile povlaštene pozicije, druge ih dobile.

Bergholz i Yeomans itekako znaju. Kreni ih malo čitat pa mi se javi nakon toga.

Ono što je činjenica, kako ti voliš ovdje naglašavati, je da nisu svi dijelovi NDH bili jednako pogođeni ustaškim terorom. U nekim mjestima apsolutno jednome Srbinu nije pala dlaka s glave, u drugim mjestima su doslovno masakrirali ljude, žene i djecu.. Kad su se 'srpski ustanici' i 'gerilci' (čitaj četnici) dizali na svoje ustanke, svetili su se i to stostruko. Samo u Kulen Vakufu su pobili par tisuća muslimana i Hrvata(uglavnom muslimana), također mahom žena i djece, staraca na podjednako divljački način kako su to radili ustaše u mjesecima koji su prethodili.. Ima jako puno o svemu tome. Uzmi si "Nasilje kao generativna sila" od Maxa Bergholza. Pročitaj, vidi.

• verdi
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    2,668
    • December 11, 2022 at 5:53 PM
    • #3,911
    Quote from Yieldchaser
    Quote from verdi

kinez je juče bio u s. arabiji i svašta tamo izdogovarao. inače na toj strani svijeta je neviđena diplomatska aktivnost o kojima zapadni mediji skoro pa i ne izvještavaju jer se to nikako ne uklapa u njihovu šuplju priču.

Kolega, možete li malo više o ovome? Ne znam ni u osnovnim crtama o čemu je riječ..

bio ti je G20 lavrov je dobio crveni tepih i sve ceremonijalne počasti kako to već ide, bajdena su na pistu istovarili ko vreću krompira. u s. arabiji prvi je primljen u kraljevsku palaču dok je potonji odsjeo u nekom hotelu. istočnjaci puno polažu na te sitne geste i signale. što će reći princ i ostali lideri su mlađi ljudi koji gledaju u budućnost dok je bajden gerijatrijski slučaj kao o ostatak demokratske stranke. sssr je propao kad su ga penzići vodili (koincidencija?) švabo u pekingu samo što nije dobio vritnjak. makron je bio javno prekoren zbog iznošenja privatnih razgovora u javnost. kina je s. arabiji naveći trgovinski partner i ono što su dogovorili za sad je nepoznato ali sve vodi tome da se dolar izbaci iz njihove međusobne trgovine što je više moguće. to je proces koji će potrajati barem deceniju ali je neumitan. dolar je smjenjivao funtu sterlingu od 1919 do 1960. danas su ti procesi brži ali ipak treba vrijeme jer je to bila dobra ideja dok ju nisu zloupotrijebili. niko normalan više americi ne vjeruje, čak se je više i ne boje a sa evropom si cipele brišu. izrazito je štetno čitati bilo koji zapadni medij jer se sa svima upravlja iz jednog centra dezinformacija. da ne dužim samo ova propast one cripto platforme FTX (mislim da se tako zove) je bila ogromna praonica pomoći za ukrainu koja se je vraćala demokratskoj stranci. tu se za početak radi o 30 milijardi $ i afera će se tek raspetljavati. bajden njegovi senilci će biti krivi za sve, okrene se novi list i idemo dalje ali ne više pod starim uvjetima američke hegemonije. o evropi ne treba ni pričati. pogledaj lidere i sve ti je jasno.

• Yieldchaser
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,517
    • December 11, 2022 at 6:15 PM
    • #3,912
    Quote from verdi
    Quote from Yieldchaser

Kolega, možete li malo više o ovome? Ne znam ni u osnovnim crtama o čemu je riječ..

bio ti je G20 lavrov je dobio crveni tepih i sve ceremonijalne počasti kako to već ide, bajdena su na pistu istovarili ko vreću krompira. u s. arabiji prvi je primljen u kraljevsku palaču dok je potonji odsjeo u nekom hotelu. istočnjaci puno polažu na te sitne geste i signale. što će reći princ i ostali lideri su mlađi ljudi koji gledaju u budućnost dok je bajden gerijatrijski slučaj kao o ostatak demokratske stranke. sssr je propao kad su ga penzići vodili (koincidencija?) švabo u pekingu samo što nije dobio vritnjak. makron je bio javno prekoren zbog iznošenja privatnih razgovora u javnost. kina je s. arabiji naveći trgovinski partner i ono što su dogovorili za sad je nepoznato ali sve vodi tome da se dolar izbaci iz njihove međusobne trgovine što je više moguće. to je proces koji će potrajati barem deceniju ali je neumitan. dolar je smjenjivao funtu sterlingu od 1919 do 1960. danas su ti procesi brži ali ipak treba vrijeme jer je to bila dobra ideja dok ju nisu zloupotrijebili. niko normalan više americi ne vjeruje, čak se je više i ne boje a sa evropom si cipele brišu. izrazito je štetno čitati bilo koji zapadni medij jer se sa svima upravlja iz jednog centra dezinformacija. da ne dužim samo ova propast one cripto platforme FTX (mislim da se tako zove) je bila ogromna praonica pomoći za ukrainu koja se je vraćala demokratskoj stranci. tu se za početak radi o 30 milijardi $ i afera će se tek raspetljavati. bajden njegovi senilci će biti krivi za sve, okrene se novi list i idemo dalje ali ne više pod starim uvjetima američke hegemonije. o evropi ne treba ni pričati. pogledaj lidere i sve ti je jasno.

Znači G20. Da, nisam ništa o tome vidio u medijima. Ne shvaćam baš zašto jedan Lavrov dobije takav doček, a i on je dosta star. Sva ta ekipa je stara i mentalno su u Hladnome ratu pa se tako i ponašaju. Saudijska Arabija bez zapada ne znam kaj uopće može.. Nema mi to smisla, a opet, s druge strane, puno toga danas u tim geopolitičkim "preslagivanjima" nema smisla. Nema mi smisla ni da se svi oni baš žele u potpunosti riješiti dolara. Bit će Amerika uvijek jaka. Da se moram kladiti hoće li biti jake Amerike i za mnogo desetljeća od sad, kladio bih se da hoće.

Za taj FTX sam čuo da su Demsi preko toga prali milijarde i to će biti(već je?!) megaskandal. Nije se osjetilo na njihovim zadnjim izborima, doduše.

• verdi
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    2,668
    • December 11, 2022 at 6:32 PM
    • #3,913

krajnji cilj je reforma monetarnog sustava gdje nitko više neće moći štampati papiriće do besvijesti i sa time kupovati realna dobra, resurse ili uloženi rad. osnovni problem je zloupotreba primarne emisije novca koju printa fed. kad nekom zatreba uzme od njih 40 milijardi i kupi neki twitter pa poslije to vrati ili naprave fondaciju i odreknu se svega u korist pitaj ti boga koga. ispada da su vrtjeli tuđu lovu i uzeli neku pinku. elon musk bez subvencija bi bio goli prosjak. kako on tako mu tesla ili space x. puno je tu tema koje su totalno pogrešno predstavljene narodu koji više nije spreman kritički razmišljati dok ga glad i neimaština ne pritisnu.

• bbkk0000
    Mešetar
    Reakcija primljeno
    636
    • December 11, 2022 at 8:38 PM
    • #3,914
    Quote from Yieldchaser
    Quote from Junius

Ako se ipak odlucite malo produbiti saznanje svoje ...

• Normani
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,455
    • December 11, 2022 at 8:45 PM
    • #3,915

Zabavni nogometni rekordi. :)

• renchi
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,231
    • December 13, 2022 at 9:42 AM
    • #3,916
    Ministar skače u Kataru, a ljudi na Baniji idu na zahod u šumu jer nema vode. To se zove gaslighting
    Treba tu englesku riječ godine preuzeti u hrvatski, sjajno bi funkcionirala kod nas
    www.telegram.hr

Domoljubi na djelu !

• KultLicnosti
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,644
    • December 13, 2022 at 10:26 AM
    • #3,917

Dajte Renči nebudite rusitetelji jedinstva i pomirbe na današnji dan, za koga ustvari vi radite? ;)

...i zaboravimo ono što smo naučili kad smo bili mali. Propuh ne ubija, propuh u ovoj krizi spašava. (D.B.)

• renchi
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,231
    • December 13, 2022 at 10:29 AM
    • #3,918
    Zabrinjavajući podaci: Iz Hrvatske se lani iselilo preko 40.000 ljudi, među njima 3700 djece
    Kad je, pak, riječ o iseljenim hrvatskim državljanima, nakon Njemačke u koju je lani otišla njih polovica i u kojoj danas živi pola milijuna naših državljana,…
    m.vecernji.hr

Djeca mojih prijatelja, gotovo sva, napustili su Hrvatsku i žive u Berlinu, Corku, Dublinu, Londonu.

Ne radi se o sirotinji. Dapače. Školovani i često imućni. Jedna je čak izjavila " ne vraćam se ni pod razno ". Nas je u jednoj godini napustilo 40 000 ljudi. A ova neustavna vlada koja nije reprezent nego sa 16 % glasaca vlada na neustavno izabrani nacin zajedno sa manjinama uspjecno provodi daljnju depopulaciju i unistavanje Hrvatske. Nikada nismo vidjeli predposlijednji popis stanovnistva. Je li moguće da je već ova aktualna vlada neustavna ?!

Ako je vladajuća klika znala ta da je zbog ubrzane promjene stanovnistva tj broja glasaca izborni proces bio neustavan i ako su znali kakvi su bili rezultati popisa stanovnistva onda je proveden državni udar i hunta je na vlasti. Nama odlazi po 40 000 ljudi godianje. A izborni se proces provodio kao da nas je bilo 4,5 miliona.

Plenković se hvalise i kiti se tudjim perjem navodeci kao primjer peljeski most, ulazak u Šengen i Eurozonu. Peljeski most je izgradjen novcima evropskih fondova, a Šengen i Eurozonu možemo zahvaliti javbo/tajnom partneru USA. To sa Plenkkvićem nikakve veze nema.

UDBAŠKI odgovor na to sto nas godisnje napusti 40 000 ljudi je da će se oni vratiti, jer to ovaj koji ih je otjerao zna.

Hrvatska nestaje pred nasim očima. Jos jedino nogomet postoji. Ali ima i Škotska, Vels i Engleska nogomet pa je i dalje UK država. Dakle nogomet ne čini državu ili državnost. Čine je ljudi kojih nema.

• Yieldchaser
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,517
    • December 13, 2022 at 10:50 AM
    • #3,919

Ah, to s iseljavanjem se isto napuhuje... Bilo je i gorih vremena u hrvatskoj povijesti.. turski osvajači i njihovi zločini..stoljećima je to trajalo i kad smo ih napokon porazili, čitavi dijelovi Hrvatske su bili prazni pa ih je trebalo naselit.. možemo i danas naselit Ukrajince, Afrikanere i druge.. Gle samo peronosporu vinove loze, kakvo je iseljavanje izazvala dugo nakon što smo se riješili Turaka..

Ideja da mora biti 12 milijuna ljudi u Hrvatskoj pa da budemo svi sretni mi nema smisla. Ono što je problem je što nam je otišlo dosta doktora, inženjera i drugih ljudi s dosta pameti i obrazovanja. To se osjeti kod nas posvuda. Pogotovo u prometu se to osjeti. Kad vidim kako ekipa vozi..I niz tih drugih pokazatelja. Snaga i ljubav prema domovini su tu - to se vidi, a vidit će se i večeras! Samo da je više pameti i obrazovanja i sve će biti dobro.

• Meri
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    671
    • December 13, 2022 at 11:09 AM
    • #3,920

nismo išli u jugi dok su nas gazili

ni u ratu dok su nas ubijali

nećemo ni sada iako nije idealno ni blizu

ja više volim djecu odgajati u HR

Nepročitani postovi

1. Title
    2. Odgovora
    3. Zadnji odgovor
    1. HPB (Hrvatska poštanska banka d.d.) 3.1k

• harpun
      • February 12, 2020 at 6:36 PM
      • Dionice
      • harpun
      • June 20, 2025 at 2:51 PM
    2. Odgovora
      3.1k
      Pregleda
      1M
      3.1k
    3. bjane

June 20, 2025 at 2:51 PM
    1. Svaštara (offtopic postovi iz raznih tema) 4.3k

• maratonac
      • February 19, 2020 at 1:17 PM
      • Kavana
      • maratonac
      • June 20, 2025 at 2:26 PM
    2. Odgovora
      4.3k
      Pregleda
      1.3M
      4.3k
    3. All

June 20, 2025 at 2:26 PM
    1. VLEN (Viktor Lenac d.d.) 2k

• accountant
      • February 14, 2020 at 12:36 PM
      • Dionice
      • accountant
      • June 20, 2025 at 10:01 AM
    2. Odgovora
      2k
      Pregleda
      923k
      2k
    3. umalo

June 20, 2025 at 10:01 AM
    1. INGR (INGRA d.d.) 1.9k

• harpun
      • February 13, 2020 at 7:06 PM
      • Dionice
      • harpun
      • June 19, 2025 at 9:20 AM
    2. Odgovora
      1.9k
      Pregleda
      848k
      1.9k
    3. misterno

June 19, 2025 at 9:20 AM
    1. KOEI (Končar - Elektroindustrija d.d.) 479

• harpun
      • February 13, 2020 at 7:15 PM
      • Dionice
      • harpun
      • June 18, 2025 at 1:59 PM
    2. Odgovora
      479
      Pregleda
      211k
      479
    3. JoSko111

June 18, 2025 at 1:59 PM

Registracija

Još nemate račun? Registriraj se sada i budi dio ove zajednice!

Registriraj se

Najnoviji postovi

• HPB (Hrvatska poštanska banka d.d.)

bjane June 20, 2025 at 2:51 PM
  • Svaštara (offtopic postovi iz raznih tema)

All June 20, 2025 at 2:26 PM
  • VLEN (Viktor Lenac d.d.)

umalo June 20, 2025 at 10:01 AM
  • INGR (INGRA d.d.)

misterno June 19, 2025 at 9:20 AM
  • KOEI (Končar - Elektroindustrija d.d.)

JoSko111 June 18, 2025 at 1:59 PM
  • HT (Hrvatski Telekom d.d.)

dionicar June 17, 2025 at 8:55 PM
  • Što smo danas tržili

All June 17, 2025 at 2:59 PM
  • MDKA (Medika d.d.)

Jure June 16, 2025 at 3:02 PM
  • ADPL (AD Plastik d.d.)

darac11 June 14, 2025 at 3:37 PM
  • Ideje za trgovanje na inozemnim tržištima - Što i zašto ?

my moon June 13, 2025 at 7:21 PM

Popularne Teme

• Birtija

5,858 Replies, 5 years ago
  • Svaštara (offtopic postovi iz raznih tema)

4,273 Replies, 5 years ago
  • Aktualno (vijesti)

1,148 Replies, 4 years ago
  • Prognoza cijena

231 Replies, 5 years ago
  • Prijedlozi za forum

212 Replies, 5 years ago

Online korisnici na ovoj temi

• 4 gostiju
  1. Privacy Policy
  2. Kontakt