Koja daljnja istraživanja su zabranjena? Pa pogledaj sve te istraživače...
Dovoljno je pogledati popis iz 1931 i 1948 godine i usporediš broj Srba koju su tada bili u RH i BiH. I u BiH I u RH broj Srba je veći 1948, nego je bio 1931, pa i usprkos tome što je gotovo 100000 srpskih kolonizatora iz RH i Bih u razdoblju 1945-48 naseljeno u Vojvodinu.
A apropo naše percepcije vani, gdje god se spominje Hrvatska, uvijek se nađe par komšija koji svim objašnjavaju "tko smo i šta smo"...jebiga jači su u propagandi i to je to, moramo i mi poradit na PR-u.
Samo djelomično me citiraš. Ja tebe pitam da li da se ja počnem izjašnjavati kao ustaša, svugdje, gdje god dođem? Jesi ti ustaša?
Nije nam bilo ni dobro, pogotovo neposredno nakon WW2.
Evo, kolega bbkk0000 tvrdi da je našima bilo jako teško u Kraljevini Jugi i da je trebalo nešto napraviti. Slažem se s time, ali ono što nije trebalo napraviti je val masovnih zločina kojeg su ustaše napravili već krajem travnja 1941.g. i dalje kroz svibanj, lipanj, srpanj... To proljeće i ljeto su bili tako krvavi da je svima već tada bilo jasno kakva je to 'država'. Teza brojnih 'istraživača' je da je isti takav val masovnih zločina postojao i u toj Kraljevini pa se samo nastavio s osnutkom NDH a to je ništa više nego prljava laž. Bilo je dosta incidenata, nasilja, kundačenja, ali masovnih ubojstava nije bilo. Čak i neposredno nakon njemačko-talijanske okupacije je bilo dosta mirno po svim tim pasivnim krajevima. E, onda kad su došli fašisti, onda je krenuo teror.
Ovo citirate Valerijanove memorandume? Pavelic cim je dosao na vlast pozvao je da bude ministar i on je došao svog školskog kolegu Savu Besarovica ( srbin ) da smiri sukobe izmedju hrvata i srba . Ali četnici se ipak nisu dali i nastavili su svoje pokolje.... a ako ljudi smatraju da je divoljn9 inati dobar posao i držati glavu dolje dok ih pljackaju ne dozvoljavaju njihovu nacionalnost da ispliva,plaćaju daleko veće poreze,poništavanja povijesnu i kulturnu baštinu onda je razgovor suvisan.
Za te glupe memorandume sam nešto čuo i ne znam kaj si zabrijao s time sad. Pavelić je bio brutalni zločinac i psihopat, masovni ubojica. I bio je baš fašist, za razliku od većine ustaša koji nisu bili, ali on baš je.
Da se počnem ja izjašnjavati kao ustaša, hoćete onda bi sretni vas dvojica tu? Da kažem "Yes, I am from Ustaša state! Oh yeah, I am! And I am Ustaša as well!"
Jesi ti ustaša?