Ako struka veli da je potrebno 6 mjeseci, nek bude 6 mjeseci. Poanta je da današnja mladež nema apsolutno nikakva znanja i vještine u korištenju oružja (osim na igricama), a ne znam koliko bi nam ta znanja i vještine pomogle da doista dođe do sranja. Ova šačica profesionalne vojske je puno, premalo...
-
-
-
Ja bih bez obzira na sve uveo obvezni vojni rok u RH u trajanju od 3 mjeseca za onu osnovnu, temeljnu obuku. Da krene bilo kakvo sranje, ova današnja mlađarija bi mislila da to mogu riješit mobitelima, tabletima i laptopima. Moja generacija je stvorila Hrvatsku, mi smo svi služili u JNA, pa smo i imali temeljna znanja u Domovinskom ratu. Al tko će mene i stariju generaciju od mene zaštititi u slučaju rata? Naša djeca!? Moš mislit...
pričao sam s jednim čovikom iz sustava baš na tu temu, i nitko te tamo ne bi htio imati na savjesti bez barem pola godine kvalitetne obuke.
ovo za 3 mjeseca, to je ono, da ako ti netko šeta oko kuće da ga možeš skinit, ništa više od toga 🤷
Ma ovisi o svakoj osobi ponaosob, netko bi sve savladao za 3. Mjeseca, nekom ni godina nebi bila dovoljna.
Ali ono sto je u HR bila obuka je komedija, bolje da ni nema onda jer nisi bas puno naucio, barem ja. Ocekivao sam puno vise od teorije, raznih demonstracija opreme i koristenje na kraju dobio kur..c od ovce.
Ako bi se to uvodilo, treblo bi biti kao na faksu, predavanja par mjeseci da se upozna sa svim bitnim i onda 3 Mjeseca bas vojske, kamp, sa prakticnom primjenom onoga sta si naucio.
I to bi trebalo na primjeru CH napraviti da nije obavezno, ali ako prođes dobijes poreznu olaksicu. Ako te ne zanima i ne zelis, moze, ali placas vece poreze na dohodak i svi sretni i zadovoljni.
-
Sjećam se priče kada je na vlasti bio pijani Jeljcin kako je Svijet bio u strahu od potpune anarhije u Rusiji, kako su do nuklearnog oružja mogla doći kojekakve bande, pa je Svijet odahnu s dolaskom Putina i stroge kontrole nuklearnog oružja. Sad se pitam što su Zapadni političari napravili za vladavinu prava, demokratske procese, slobode medija, alternativne političke ideje u Rusiji u proteklih 22 godine, nisu napravili ništa, ugrozili su sigurnost u EU, a sada bi naša djeca trebala biti nečije topovsko meso, a da političari či dalje očekuju da ih Putin podmićuje za plin i naftu, a on u zamjenu vršio politički utjecaj po zemljama EU.
-
A što je Hrvatska napravila za učinkovite demokratske procese i pomoć vladavini prava u Rusiji? Što mi nismo bili avangarda pa bojkotirali olimpijske igre u Soči? Mogli smo uvest i snakcije...
-
Pitam se zašto su prihvatili imenovanje za predsjednika Rusije i omogućili mu 22 godine vlasti, da li je to demokracija i vladavina prava, zašto se ne ograniči vlast dva puta po četiri godine i ne bi imali ovakvih problema, pa mi imamo u EU problem s Orbanom pa nikako da se to riješi, to nije ideologija što reče Milanović, to je demokracija, sloboda i mirna nenasilan budućnost za nas sve
-
Pitam se zašto su prihvatili imenovanje za predsjednika Rusije i omogućili mu 22 godine vlasti, da li je to demokracija i vladavina prava, zašto se ne ograniči vlast dva puta po četiri godine i ne bi imali ovakvih problema, pa mi imamo u EU problem s Orbanom pa nikako da se to riješi, to nije ideologija što reče Milanović, to je demokracija, sloboda i mirna nenasilan budućnost za nas sve
A kakav točno problem ,,mi'' imamo sa Orbanom i Mađarskom? Kakav problem bi trebali imati s demokratski izabranim vodstvom neke države?
Jedini problem koji imamo u EU je carstvo jednoumlja i ideološke diktature koja želi satrat svako mišljenje koje ide protiv službenog narativa, a taj narativ se ne formira transparentno već na nekim tajnim sastancima u sjenama, negdje u planinama i oko švicarskih jezera.
-
Mozemo imati problem s bilo kojom clanicom EU koja ne ispunjava svoje obveze iz osnivackih akata EU u odnosu na zajednicke vrijednosti i demokratski ustroj drzava clanica. Ne brani im nitko da rade sto hoce, ali neka se onda deklariraju da ne zele biti unutar sustava takvih vrijednosti, provedu Hexit i okane se novaca te zle ideoloske diktature.
-
Ja nisam protiv mađarskih konzervativnih trendova i njihovih stremnji da odlučuju o vlastitoj sudbini pa i unutar naddržavne organizacije kakva je EU.
Ono protiv čega sam je tiha puzajuća agresija koju mađarska politika već godinama provodi prema Hrvatskoj kroz financijski i energetski sektor, najviše preko OTP banke i MOLa, a u tome imaju svoje "mađarone" u Hrvatskoj.
Izuzetno je frustrirajuće da oni kao zemlja bez izlaza na more, koja je bila prava sovjetska prčija, danas imaju više uspjeha i utjecaja od nas koji smo u drugoj polovici 20. stoljeća imali valjda sve bolje od njih.
Razumio bih da je INA prodavana Chevronu ili tako nekome...nego ne..oni ju prodaju mađarskoj kompaniji..
Još se na televiziji neki dan pojavi onaj Habijan i kaže da je INA "multinacionalna kompanija u privatnom vlasništvu".. Gledam i slušam i ne vjerujem... Da hrvatska država ima 25%ni, "kontrolni" udio, ne možemo INU nazivati "privatnom" kompanijom, a kud kad RH ima preko 44% dionica.
-
Ne shvaćam zašto ne učimo iz povijesti. Za Europu su najpogubniji bili autorativni vođe, koji su preskakali parlament, a sudstvo je bilo dio diktature. Pođimo od Cara Vilima II koji je krivac za početak 1.sv.rata misleći da će ušutkati protivnike monarhije, dalje imamo Hitlera, Musolinija, Franka, Staljina, Tita koji je imao avanturu u Grčkoj, i u zaleđu Trsta, pa sada Putin i Orban koji agresivno pljačka naše resurse, ima pretenzije na slovensko Prekomurje, naše teritotje na lijevoj obali Drave, na rumunjsku, slovačku i ukrajinsku teritorij. Pa sad vi i dalje podržavate Orbana, umjesto da podržavamo vladavinu prava, parlament, i neovisno sudstvo i slobodne mrdije
-
Odlična emisija, koga zanima..
-
-
Pa sad vi i dalje podržavate Orbana, umjesto da podržavamo vladavinu prava, parlament, i neovisno sudstvo i slobodne mrdije
Pazi cara, ajte vi meni lipo recite, gdje to imate tu vladavinu prava, a to za mene znači ista prava i za Guzonju i za malog čovjeka?
Neovisan parlament?
Neovisno sudstvo?
i za kraj molim tuš...
SLOBODNE MEDIJE
Kolega ne želim ispasti da podjebavam, ali ako ste mislili da to sve imate na Zapadu, mislim da ste zaspali negdje u 1970-oj. Ovaj današnji Zapad sve više sliči na Brežnjevov SSSR, počev od senilnog i stalno pijanog politbiroa, pa preko jeftine propagande (pardon, slobodnih medija), totalno korumpiranog sudstva i politike pa do totalno demoralizirane, uškopljene i opljačkane raje. Ovaj Zapad nije više sjena onog svjetionika slobode i demokracije kakav je bio prije 50 ili 100 godina - to je sad bolesno društvo kojem očajnički treba politička, ekonomska i kulturna reforma da se trgne iz truleži u koje je upalo.
I ne, Rusija i Kina nisu nikakve alternative, da vas preduhitrim...
-
Eno ga na nekidan.
Toni Milun iz paštete u Čeljuske.
Čovika cijenim jer je jedan rijedak slučaj entuzijazma al kaže on -motiv mu nije novac.
Koliko sam ja primjetio, gotovo nikome u HR motiv nije novac. Verbalno.
Jel sramota reć da želiš bit bogat ili "dobrostojeći" ??
-
Pa sad vi i dalje podržavate Orbana, umjesto da podržavamo vladavinu prava, parlament, i neovisno sudstvo i slobodne mrdije
Pazi cara, ajte vi meni lipo recite, gdje to imate tu vladavinu prava, a to za mene znači ista prava i za Guzonju i za malog čovjeka?
Neovisan parlament?
Neovisno sudstvo?
i za kraj molim tuš...
SLOBODNE MEDIJE
Kolega ne želim ispasti da podjebavam, ali ako ste mislili da to sve imate na Zapadu, mislim da ste zaspali negdje u 1970-oj. Ovaj današnji Zapad sve više sliči na Brežnjevov SSSR, počev od senilnog i stalno pijanog politbiroa, pa preko jeftine propagande (pardon, slobodnih medija), totalno korumpiranog sudstva i politike pa do totalno demoralizirane, uškopljene i opljačkane raje. Ovaj Zapad nije više sjena onog svjetionika slobode i demokracije kakav je bio prije 50 ili 100 godina - to je sad bolesno društvo kojem očajnički treba politička, ekonomska i kulturna reforma da se trgne iz truleži u koje je upalo.
Kažete da EU mirovni projekt našeg malog kontinenta upala u krizu i trulež, a tko će EU izvući iz truleži, valjda ja i ti moja i tvoja obitelj zapravo svi mi mali ljudi kojima je stalo do svojeg zavičaja u kojem živi i radi. Što je alternativa nacionalizam, fažizam, militarizam, slanje djece u vojsku, etničko čišćenje. Ako očistimo bošnjačke i srbe iz BiH to će biti sretna i stabilna zemlja, ako protjerao Ruse sa istoka Ukrajne teći će med i mlijeko, Srbi bi protjerali Albance s Kosova itd, je li to sreća i budućnost
-
Internet prepun nepotvrđenih članaka da je kineaki predsjednik Xi u kucnom pritvoru.
-
Internet prepun nepotvrđenih članaka da je kineaki predsjednik Xi u kucnom pritvoru.
Da čujem razmišljanja. Bi li to bila dobra ili loša vijest ako se pokaže istinitom?
-
Eno ga na nekidan.
Toni Milun iz paštete u Čeljuske.
Čovika cijenim jer je jedan rijedak slučaj entuzijazma al kaže on -motiv mu nije novac.
Koliko sam ja primjetio, gotovo nikome u HR motiv nije novac. Verbalno.
Jel sramota reć da želiš bit bogat ili "dobrostojeći" ??
Kod nas čovjeka koji želi postati bogat odmah definiraju kao zlog i iskvarenog. Ako imaš imalo mentaliteta greed is good odmah si zreo za pakao nakon smrti.
-
I također ako se pališ na starlete i voliš cajke također si zao i pokvaren te sigurno ideš u pakao.
-
Neovisan parlament?
Neovisno sudstvo?
i za kraj molim tuš...
SLOBODNE MEDIJE
Kažete da EU mirovni projekt našeg malog kontinenta upala u krizu i trulež, a tko će EU izvući iz truleži, valjda ja i ti moja i tvoja obitelj zapravo svi mi mali ljudi kojima je stalo do svojeg zavičaja u kojem živi i radi. Što je alternativa nacionalizam, fažizam, militarizam, slanje djece u vojsku, etničko čišćenje. Ako očistimo bošnjačke i srbe iz BiH to će biti sretna i stabilna zemlja, ako protjerao Ruse sa istoka Ukrajne teći će med i mlijeko, Srbi bi protjerali Albance s Kosova itd, je li to sreća i budućnost
Već sam napisao da Ruski fašizmi i Kineski komunizmi nisu nikakva alternativa bolesnom Zapadu. Nama treba više slobode i osobne odgovornosti, a ne manje. Problem je što je Zapadni čovjek odustao od Kršćanstva kao moralne potpore, a u prazninu su uletjeli Nihilizam, Socijalizam i Hedonizam - baš kako je Nietzche predvidio prije 150 godina.
Međutim, predvidio je i rješenje - Ubermench. Ali ne retardirani Nazi blond, nego LJudina koja ne robuje društvu, religiji ni vlastitim slabostima, nego grabi kroz život nemilice, radi na sebi stalno, ne krivi druge za svoje neuspjehe nego isključivo sebe, radi djecu i odgaja ih da budu Supermeni baš kao i on, živi život bez straha i kajanja.
Koliko god je Kršćansko društvo superiorno Nihilističkom kakvo imamo danas, toliko je Nietzcheovo društvo iz Zaratustre superiorno Kršćanskom.
Možda nekome izgleda da lupetam, ali razmislite malo i vidjet ćete da svi društveni problemi proizlaze iz kukavičluka, lijenosti i slabosti svakog pojedinca.
-
Već sam napisao da Ruski fašizmi i Kineski komunizmi nisu nikakva alternativa bolesnom Zapadu. Nama treba više slobode i osobne odgovornosti, a ne manje. Problem je što je Zapadni čovjek odustao od Kršćanstva kao moralne potpore, a u prazninu su uletjeli Nihilizam, Socijalizam i Hedonizam - baš kako je Nietzche predvidio prije 150 godina.
Međutim, predvidio je i rješenje - Ubermench. Ali ne retardirani Nazi blond, nego LJudina koja ne robuje društvu, religiji ni vlastitim slabostima, nego grabi kroz život nemilice, radi na sebi stalno, ne krivi druge za svoje neuspjehe nego isključivo sebe, radi djecu i odgaja ih da budu Supermeni baš kao i on, živi život bez straha i kajanja.
Koliko god je Kršćansko društvo superiorno Nihilističkom kakvo imamo danas, toliko je Nietzcheovo društvo iz Zaratustre superiorno Kršćanskom.
Možda nekome izgleda da lupetam, ali razmislite malo i vidjet ćete da svi društveni problemi proizlaze iz kukavičluka, lijenosti i slabosti svakog pojedinca.
Slažem se s vama, ali kad se spustimo na mikrorazinu ima li rješenja za ovu općenarodnu korumpiranost koju provodi HDZ i u svojoj mreži drži gotovo trećinu građana RH
-
Slažem se s vama, ali kad se spustimo na mikrorazinu ima li rješenja za ovu općenarodnu korumpiranost koju provodi HDZ i u svojoj mreži drži gotovo trećinu građana RH
Nema rješenja dok na Bog dragi ne pomogne. A mislim da će nam pomoći isključiva kada se narod odluči gdje pripada povjesno,svjetonazorski, intelektualno.. Na Hrvatsku je spušteno veliko zlo od tih "zapadnih elita" , zadnjih barem 200 godina ubijani su najbolji sinovi i kćeri , svatko tko je zaista bio Hrvat u srcu. Hrvati su genetski poništeni. Ali smo ipak toliko jak narod ( vidi se po individalizmu bez obzira što je prečesto glup..). Bacaju se kosti osmišljeno među raju i raja ne kuži. To rade ljudi još iz Jugoslavije kojih ima barem 30 postao. Oni nebi mogli vladati da nema razdora među ljudima. Npr. Govori se da su Hrvati desničari i kao takvi nazadni..a to nije istina. Hrvati su oduvjek zapravo ljevičari. Nikada nisu imali problem sa nijednim susjedom niti narodom. Srba odnosno pošteno govoreći pravoslavaca je bilo odavnina u veliko broju u Hrvatkosj i nikakvih problema nije bilo NIKADA. Sve dok SPC nije sve njih proglasila i pretvorila u Srbe. Židovi su bili najbogatiji i najutjecajniji u svim velikim gradovima ( Vinkovci, Osijek, Vukovar,Karlovac, Zagreb...itd.itd. ). U zagrebu su držali cijalu Ilicu u potezu od trga Burze do Farankopanske, sve radnje su bile njihove. Odnos bogatsva Hravat i Židova je bio nemjerljiv. Zašto se ne izvadi iz arhiva dali su imali i najmanji problem sa ikime? itd.itd. Neće nam Bog dragi dati bez katarze
-
-
Nepročitani postovi
-
- Title
- Odgovora
- Zadnji odgovor
-
-
-
Što smo danas tržili 6k
- harpun