slusam ovog naseg ministra ćorića " tć " i hrebaka
Na direktan upit novinara kako je Hrvatska na LNG terminalu Krk rezervirala za sebe 500 miliona kubika plina, a ostalih 2,1 milijardu je za Madjare i ostale, znaci li to ako i kada Rusi obustave dostavu plina da ce Hrvatska biti bez plina, jer ce plin piz lng Krk odlaziti u Madjarsku ? Naime godisnje potrebe Hrvatske za plinom su 2,6 milijardi kubika tj tocno kolike su nam rezerve. I jedan " tć ", a niti hrrbak NISU dali decidirani jasni odgovor. Mislim da bi se oni trebali ispricati hrvatskoj javnosti, a ako se tako sto i dogodi mislim da je to pocetak kraja....ne samo njihovog nego necega puno veceg.. dakle za sada se trebaju ispricati gradjanima Hrvatske za svoje ponasanje i izjave
pa ćorić je zapravo energetski strateg u usporedbi sa ostalim evropskim ministrima posebno njemačkim. njemačka godišnja potrošnja plina je 500 milijardi m/2. svijetska proizvodnja lng oko 400 milijardi dugoročnim ugovorima unaprijed rasprodanim. baš sve da kupe još im fali. da bi stekli bilo kakvu predodžbu o ekonomiji morate slušati šta stručnjaci govore. manite se indexa, prizemne i totalno jeftine propagande. od prvog dana mi ovo liči na američko rusku urotu protiv evrope. da ne elaboriram duže samo kad zaustavi svoj odljev kapitala u inozemstvo rusiji evropa i ne treba. primjer poljske koju svi kuju u nebesa. prije eu imali su 50milijardi duga, od eu su dobili 120 milijardi, godišnje se iz države isisa 60 milijardi puta nekih 20 godina. sadašnji dug im je 400 milijardi. vidjeli smo kako DT iz HT isisava novac u njemačku. to je dovelo poljake do takvog uspijeha da rade poslove u njemačkoj za koje bosanci neće ni da čuju. kod njih to opet rade ukrainci ali će sad direktno otići u njemačku. i tako u nedogled...
Kako HT izvlači novce iu Njemačku tako Mađarska izvlači s INA, HDZ, i op0ćenito sjevernohrvatskim političarima novce u Mađarsku.
Mene zanima npr zašto Dalmacija nije plinificirana ? Zašto Istra nije plinificirana ? Zašto plin sa hrvatskog Jadrana odlazi u Mađarsku ?