-
-
-
Đ. Đaković ugovorio proizvodnju u vrijednosti 127 milijuna kuna
-
opa, i jutros su ugovorili toliko
-
opa, i jutros su ugovorili toliko
Poznavajući Đuku to im je već gubitak narednog perioda od 30 miliona
-
i pravo ima naim kada kaže da to od nas ničemu ne služi
Ma vidiš malo kako je gospodin naim pametan!
Svi koji su to isto ponavljali godinama na forumu Poslovnog i svi koji ovdje govore da na ovakvoj razini likvidnosti tehnička analiza nema nikakve veze sa životom su glupi, ali sreća ba da se našo naim koji je jako pametan i koji nam je otvorio oči !
Po meni sva ta vaša crtkanja ovdje nemaju i inače veze s ničim jer su utemeljena na sistemu: "može biti ovako, osim ako neće".
Jedino mittku priznajem da tu i tamo ima neki pogodak.
Uglavnom, index Crobex će idući tjedan vjerojatno rasti, osim ako ne padne.
-
Nema na čemu, došlo mi je nakon što je kolega nemo naveo da je sanjao cijenu OPTE (nadam se da je, i ja bih je volio sanjati ), a ispričavam se ako davim, ali ipak je ovo jedan pomalo neformalan topic.
Stvar je u tome da ja inače vrlo rijetko sanjam. Možda jednom - dva puta godišnje.
Priznajem da sam nakon tih snova malo pregledao starinske sanjarice i modernija tumačenja, pa sam utvrdio da sanjati potres nikako ne sluti na dobro, već ima izrazito negativno značenje i ukazuje na bol i patnju, a ja sam u kratko vrijeme sanjao potres čak dva puta. A sanjati duha ima puno značenja, uglavnom negativna.
I hvala svima koji su mi na neki način dali podršku kroz smajliće, lagao bih kad bih rekao da mi nije drago da još ima ljudi koji imaju zrno empatije.
Nije davež - dapače ove stvari su zapravo neizmjerno važnije od onoga što je osnova ovog foruma, ali iz raznih razloga to ostaje na marginama kao i gotovo svuda u životu. Mislim da kao civilizacija još nismo na tom stupnju razumjevanja zašto je to neizmjerno važno i zašto sada zbog te činjenice imamo beskonačno problema koji su naizgled neriješivi. Ali tako je kako je i valja nam s tim živjeti.
Svakako je ta prisutnost empatije i humora odlična stvar, pokazuje da nismo tek puki biološki roboti čiji su algoritmi podešeni samo na preživljavanje i skupljanje imovine, jer život je neizmjerno više od toga. Naročito onda ako možemo na bilo koji način pomoći jedni drugima. To duboko u sebi znaju i osjećaju svi osim onih koje zovemo sociopatima, koji paradoksalno nisu krivi za to jer iz raznih razloga nemaju tu sposobnost suosjećanja s drugima.
Što se tiče snova ili bilo kojeg drugog izvora informacija - definitivno nose određene poruke, pitanje je znamo li ih zaista pravilno protumačiti. Ali to isto vrijedi za apsolutno sve. Količina informacija svuda oko nas je stalno doslovno beskonačna, no iz praktičnih razloga mi ih uglavnom ne primjećujemo i još manje svjesno razumijemo osim ako se tome zaista ne posvetimo da pokušamo otkriti kakvu poruku nose i može li nam to kako pomoći u životu.
Za primjer nekome koga to ne zanima oblik grafa neke vrijednosnice ne znači apsolutno ništa ali on u sebi nosi dio informacije što se tu događa i naša vještina (koja se može razviti ako to stvarno želimo) da to zaista dobro protumačimo nosi veću ili manju vjerojatnost da na tome profitiramo. Snovi, grafovi ili nešto treće - na nama je da vidimo što s time, jednom kad otkrijemo da nisu puka besmislica.
Kako god - svatko pronalazi svoja riješenja koja u tome više ili manje funkcioniraju i to se onda vidi na uspješnosti pogađanja onoga što nam bliža ili dalja budućnost donosi i kako da se prema tome onda postavimo.
Beskonačno je to polje istraživanja i učenja - koga to zanima.
-
https://arhivanalitika.hr/blog/predvidanja-pod-nespulom/
Pa kaže:
Uvjeti na tržištu mijenjaju se jednako brzo ako ne i brže od uvjeta u zraku. Zbog toga svaki (dnevni) prognostičar mora biti svjestan da igra loto. Važno je naglasiti – dnevni prognostičar. Na tržištu sudjeluju i drugi akteri. Postoje dugoročni investitori koji znaju dobro pogoditi rast vrijednosti u dugom roku, a postoje i genijalci koji otkriju neku tržišnu nišu zaboravljenu od strane velikih igrača, pa uspiju ušićariti nešto više od prosjeka tržišta. Kao što kaže jedan moj drugi prijatelj koji se bavi tim poslom, „Kad bi spekulirati bilo lako, spekulant bi bio svatko.“. Naučimo cijeniti uspješne spekulante, oni su jako rijetki.
Između predviđanja i oportunitetnih troškova postoji uska veza. Ako želite biti dobri u prognozama morate uložiti jako puno vremena (i novca) u skupljanje iskustva. To je ono što marksisti nikada ne uspiju shvatiti – tu veličinu i težinu uloga, vremenskog, novčanog, emotivnog, koji je potreban da bi se ostvario povrat. Čak i nije riječ samo o marksistima. Brojni konfuzni ideolozi žive u naivnom uvjerenju da je dovoljno imati neku moć, koja valjda padne s neba, pa onda ne predviđaš nego kontroliraš, i nemaš troškove, samo bereš dobit eksploatirajući druge. U stvarnosti, to si tako mali Ivica zamišlja; u životu možeš sto puta pogriješiti – krivo prognozirati, potrošiti premalo ili previše vremena, novca, emocija. Zbog toga, onih koji su u stanju biti bolji od tržišnog prosjeka ima jako, jako malo. Malo je Bezosa, Gatesa ili Buffeta na ovome svijetu.
-
Mene
Mene Fleky čuva 😻
-
Oglas
Mijenjam tri godine staru shiba Inu s rodovnicom za mačku , bez nadoplate 😀
-
Koliko će ti biti dlkv kad dow jones pljosne na 20000 bodova? Što je vrlo realno. A i ingr, igh....
-
-
Koliko će ti biti dlkv kad dow jones pljosne na 20000 bodova? Što je vrlo realno. A i ingr, igh....
neki argument ili je rekao ing. Rukavina?
-
Pa svi očekuju veliku korekciju preko bare. Pa nije je bilo od 2008. Tad se index prepolovio. Razloga ima milion
Nisi valjda prespavao ljeto .
ima da se prepolovi garant
-
Pa svi očekuju veliku korekciju preko bare. Pa nije je bilo od 2008. Tad se index prepolovio. Razloga ima milion
Otvara vam se onda prilika za dobar short, zašto ne!?
-
a što ako ne dođe do korekcije, što ako se US i EU indexi samo usklađuju sa inflacijom uslijed expanzivnih monetarnih politika, tj. neg. kamata i helikopterskog novca
-
onda nemojte ulagat u dionice i tako ce te sacuvat novce i zivce....
-
Kupili ste velite!? Sada cekate svojih 1,3%, a sto ce biti sa starosjediocima u ovom papiru, imate tu kakav info.
-
Isao sam malo poviriti, pa ja imam jos iz 2013 papire!
Bome su ti bili skupi, barem sada gledajuci ovu crkavicu po kojoj se trguje.
Do kada jos moram pricekati za flat barem, jel ce ovo izvjesce koje ce biti dobro moci pogurati cijenu toliko?
-
Ako moze Djurica napamet rasti 20% zasto ne moze Dlkv koji za razliku od vagona pozitivno posluje?
-
Bojim se da ćete svijetliti ko' božićno drvce, ko' mi na Opte na 8 kn
Kažu- Ako ste svi puni papira, jeste li pomislili tko će za vas stati na bid ?
-
Bojim se da ćete svijetliti ko' božićno drvce, ko' mi na Opte na 8 kn
Kažu- Ako ste svi puni papira, jeste li pomislili tko će za vas stati na bid ?
pa stat će kolege koje su im prodale samo negdje oko 5kn
-
-
Nepročitani postovi
-
- Title
- Odgovora
- Zadnji odgovor
-
-
-
ADRS (Adris grupa d.d.) 1.2k