1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
This Thread
  • Everywhere
  • This Thread
  • This Forum
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. Razno
  3. Kavana

Birtija

• StatusQuo
  • February 17, 2020 at 10:14 PM
  • renchi
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,231
    • December 10, 2022 at 12:31 PM
    • #3,861

havi hocete reci da su Mozemo i profesor Bakić ukrali novce za zagrebačke vrećice ?

Svakako to treba pitati profesora Bakića i reći da to vi pričate / insinuirate na forumu na temi Vittorio Lenuzi.

Ja vam ozbiljno kazem da sam za opciju koja ce ovo sve sto prije dovrsiti i ćao đaci :). Svatko svome :) i da, btw sto fali Pripuzu za kojega kažu da jedini, ali bas jedini, ima tehnologiju za obradu biootpada. Sto trebamo dobiti epidemiju kuge samo da Pripuz ne radi ?

• Yieldchaser
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,517
    • December 10, 2022 at 12:36 PM
    • #3,862
    Quote from accountant
    Quote from Yieldchaser

Nitko ne komentira engleskog suca...

Pa naši su dobili usprkos tom tipu, a ne mimo njega i njegovog "suđenja" ili ne daj Bože s njime...

Brazilci su bili glumci i foleri..onaj Neymar im je notoran..

Mi smo zasluženo dobili, a ovaj brazilski tim je još više zaslužio poraz.. Inače ne likujem, ali večeras su mi te suze kao nektar...

Da su bile obrnute uloge u nekim situacijama, našem bi išao crveni, ne sumnjam u to..

Npr. ona noga Juranoviću u glavu. Em opasna igra, em bi bio u šansi da se sjurio na gol.

Kakvi će to biti penali protiv Argentine! ^^

Display More

Ta noga Juri u glavu mi je i bila "u glavi" dok sam ovo gore pisao..

• havi
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    3,895
    • December 10, 2022 at 12:42 PM
    • #3,863
    Quote from renchi

havi hocete reci da su Mozemo i profesor Bakić ukrali novce za zagrebačke vrećice ?

Svakako to treba pitati profesora Bakića i reći da to vi pričate / insinuirate na forumu na temi Vittorio Lenuzi.

Ja vam ozbiljno kazem da sam za opciju koja ce ovo sve sto prije dovrsiti i ćao đaci :). Svatko svome :) i da, btw sto fali Pripuzu za kojega kažu da jedini, ali bas jedini, ima tehnologiju za obradu biootpada. Sto trebamo dobiti epidemiju kuge samo da Pripuz ne radi ?

Vi ne razumijete ili se pravite da ne razumijete.

Nista ja ne insuiram, samo prenosim novinske clanke koji su javno dostupni na internetu .

Spominjanje gosp. Pripuza je bilo u kontekstu da ga je Tomasevic blatio na sve nacine a sada suradjuje s istim, znaci da nije dosljedan ili je pricao samo da prica kako bi dosao na vlast .

Za gosp, Pripuza nemam misljene jer istog ne poznam niti me zanima njegov rad, imam pametnijeg posla.

• Normani
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,455
    • December 10, 2022 at 2:46 PM
    • #3,864
    Quote from Yieldchaser

Nitko ne komentira engleskog suca...

Pa naši su dobili usprkos tom tipu, a ne mimo njega i njegovog "suđenja" ili ne daj Bože s njime...

Brazilci su bili glumci i foleri..onaj Neymar im je notoran..

Brazilci, na čelu s Neymarom, su legendarni glumci. Youtube je krcat raznih kompilacija na tu temu pa birajte što ćete gledati...
    Što se tiče suđenja, Neymar na kraju donjeg invervjua navodi kako su Brazilci oštećeni jer je sudac navodno bio na našoj strani.

https://www.youtube.com/results?search_query=neymar+rolling

• st-brajo
    Majstor
    Reakcija primljeno
    5,306
    • December 10, 2022 at 3:26 PM
    • #3,865

samo neka oni glume :S

Hrvatska ima čak četvoricu među desetoricom najklikanijih nogometaša na Transfermarktovoj stranici
    Hrvatska ima čak četvoricu nogometaša među desetoricom najklikanijih u protekla 24 sata na Transfermarktovoj stranici. Najpoznatija svjetska internetska…
    slobodnadalmacija.hr

''Dođu, tako, vremena, kada pamet zašuti, budala progovori, a fukara se obogati!'' - Ivo Andrić

"Ako uvedemo porez na vlastitu imovinu, stranci će je prestati kupovati" - Krešimir "Superhik" Macan

• tento
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,058
    • December 10, 2022 at 4:45 PM
    • #3,866
    Quote from Normani
    Quote from Junius

nešto je u nacionalnom ponosu i kako te drugi percipiraju.

Igram šah na chess.com i ondje mi je jedna Šveđanka, nakon odigrane partije, napisala poruku "Croatia is a racist country!" Na moj upit zbog čega tako misli, navela je ustaše. Potom je navela navodno rasističko skandiranje navijača NK Rijeka na račun tamnoputih igrača švedske momčadi.

Također, kolegica je bila u New Yorku tijekom GO, u nekoj boljoj trgovini su ju pitali otkuda je, ona je rekla da je iz Hrvatske, nakon čega je stigao komentar: "Oh, ustaša state!"

Evo, i to je dio percepcija RH i građana RH.

Kolega, što ste Šveđanki odgovorili, ako nije tajna! A što se tiče Amerikanaca, oni su najmanje pozvani da govore o rasizmu.

• Yieldchaser
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,517
    • December 10, 2022 at 5:44 PM
    • #3,867
    Quote from tento
    Quote from Normani

Igram šah na chess.com i ondje mi je jedna Šveđanka, nakon odigrane partije, napisala poruku "Croatia is a racist country!" Na moj upit zbog čega tako misli, navela je ustaše. Potom je navela navodno rasističko skandiranje navijača NK Rijeka na račun tamnoputih igrača švedske momčadi.

Također, kolegica je bila u New Yorku tijekom GO, u nekoj boljoj trgovini su ju pitali otkuda je, ona je rekla da je iz Hrvatske, nakon čega je stigao komentar: "Oh, ustaša state!"

Kolega, što ste Šveđanki odgovorili, ako nije tajna! A što se tiče Amerikanaca, oni su najmanje pozvani da govore o rasizmu.

Nezahvalno je Hrvatsku nazivati 'ustaša state' baš zato jer je ovo sada prava država. Na SPu 1998. godine nas još nisu tako percipirali, kao pravu državu, iako smo itekako bili..nije se ni znalo za Hrvatsku.. Ali danas, preko 30 godina od osnutka države, čak i dobar dio jako desne ekipe vidi da je RH milijun puta bolja od ikakve NDH i nema nikakvih izgreda ni gluposti koje bi sramotile Hrvatsku.

Ovako nešto je moguće samo ako nas cijeli svijet priznaje. U nekakvoj Jugi nam nikad ne bi dozvolili da igramo kao npr. Wales unutar UK...

Ta endeha je mogla igrati samo unutar Axisa i nikad ravnopravno. Gledali su na nas kao na "Dreckstaat"...

Jedina neka zastupljenost Hrvata kod Saveznika je bila kroz Hajduk, koji je rasturao i splašio Britance tada, da nisu bili svjesni što im se događa. Ameri su navijali za naše, a ne za Engleze! Sve to je dio neke povijesti i bilo je cool, ali ovo danas je nemjerljivo bolje.

To pokazuje da se može i na raznim drugim poljima u Hrvatskoj.. Ako možemo u sportu i u turizmu, onda možemo i u toj politici, diplomaciji, gospodarstvu, kulturi. A na zlonamjerne provokacije se ne treba previše obazirati. Bilo koji tip koji nam nameće NDH, bilo izvana, bilo iznutra - ne želi nam dobro.

• Hrx84
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,116
    • December 10, 2022 at 5:49 PM
    • #3,868

Stanje je takvo da u najcrnjem scenariju igraju za medalju s Marokom. Odlično

• bbkk0000
    Mešetar
    Reakcija primljeno
    636
    • December 10, 2022 at 6:17 PM
    • #3,869
    Quote from Yieldchaser
    Quote from tento

Nezahvalno je Hrvatsku nazivati 'ustaša state' baš zato jer je ovo sada prava država. Na SPu 1998. godine nas još nisu tako percipirali, kao pravu državu, iako smo itekako bili..nije se ni znalo za Hrvatsku.. Ali danas, preko 30 godina od osnutka države, čak i dobar dio jako desne ekipe vidi da je RH milijun puta bolja od ikakve NDH i nema nikakvih izgreda ni gluposti koje bi sramotile Hrvatsku.

Ovako nešto je moguće samo ako nas cijeli svijet priznaje. U nekakvoj Jugi nam nikad ne bi dozvolili da igramo kao npr. Wales unutar UK...

Ta endeha je mogla igrati samo unutar Axisa i nikad ravnopravno. Gledali su na nas kao na "Dreckstaat"...

Jedina neka zastupljenost Hrvata kod Saveznika je bila kroz Hajduk, koji je rasturao i splašio Britance tada, da nisu bili svjesni što im se događa. Ameri su navijali za naše, a ne za Engleze! Sve to je dio neke povijesti i bilo je cool, ali ovo danas je nemjerljivo bolje.

To pokazuje da se može i na raznim drugim poljima u Hrvatskoj.. Ako možemo u sportu i u turizmu, onda možemo i u toj politici, diplomaciji, gospodarstvu, kulturi. A na zlonamjerne provokacije se ne treba previše obazirati. Bilo koji tip koji nam nameće NDH, bilo izvana, bilo iznutra - ne želi nam dobro.

Display More

Znači mislite da nije bilo NDH da bi bilo danas Hrvatske?

Quote from tento
    Quote from Normani

Trebali ste ju pitati što zna o Švedskoj istočnoindijskoj kompaniji i koliko je švedska izvukla i na koji način iz tog kolonijalnog odnosa

Quote from tento
    Quote from Normani

Trebali ste ju pitati što zna o Švedskoj istočnoindijskoj kompaniji i koliko je švedska izvukla i na koji način iz tog kolonijalnog odnosa

Edited 2 times, last by bbkk0000: Merged a post created by bbkk0000 into this post. (December 10, 2022 at 6:19 PM).

• Normani
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,455
    • December 10, 2022 at 6:49 PM
    • #3,870
    Quote from tento

Kolega, što ste Šveđanki odgovorili, ako nije tajna!

Ne, nije tajna. Predložio sam da se u svrhu raščišćavanja nesporazuma i pogrešnih percepcija sastanemo na neutralnom terenu, npr. u Frankfurtu, te da ondje u četiri oka i četiri zida poduzmemo intenzivne mjere zbližavanja Hrvatske i Švedske. ^^

P.S. Šala. :) Nisam se htio previše upuštati u diskusiju i kontrirati, napisao sam otprilike to da to nije državna politika i da većina građana nije ustaški orijentirana da bi nas se sve moglo a priori izjednačavati s ustašama. Pogotovo ne temeljem (izgubljenih) šahovskih dvoboja. ;) Ma, mlada je...kad smo mlađi, lakše se zaletimo u pogrešan smjer. :)

• Yieldchaser
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,517
    • December 10, 2022 at 7:25 PM
    • #3,871

bbkk0000

Da, jasno, nedvosmisleno i decidirano da.

• bbkk0000
    Mešetar
    Reakcija primljeno
    636
    • December 10, 2022 at 8:03 PM
    • #3,872
    Quote from Yieldchaser

bbkk0000

A gdje vidite tu točku otpora koju su Hrvati trebali pružiti prema velikosprskom imperijalizmu? U kojem razdoblju? Imate li neka saznanja kako je hrvatima bilo u Austrougarskoj pa poslije u staroj jugi čitaj proširenoj Srbiji? Naravno a da bi došlo do Hrvatske države?

• Yieldchaser
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,517
    • December 10, 2022 at 8:21 PM
    • #3,873
    Quote from bbkk0000
    Quote from Yieldchaser

bbkk0000

A gdje vidite tu točku otpora koju su Hrvati trebali pružiti prema velikosprskom imperijalizmu? U kojem razdoblju? Imate li neka saznanja kako je hrvatima bilo u Austrougarskoj pa poslije u staroj jugi čitaj proširenoj Srbiji? Naravno a da bi došlo do Hrvatske države?

Vidim ju u puno boljim Hrvatima od tristotinjak terorista koji su došli iz Italije pa im se pridružilo svega 1% stanovništva u njihov pokret. A tih 1% znamo što su radili, velika većina njih. Ne pada mi na pamet braniti ih. 99% Hrvata nema veze s Ustaškim pokretom. Ne vidim potrebu poistovjećivati se s time. Ako ju Vi vidite, ovo je slobodna država pa u njoj slobodno iznosite svoje ideje, a vidjet ćete kakva će biti recepcija tih ideja.

• bbkk0000
    Mešetar
    Reakcija primljeno
    636
    • December 10, 2022 at 8:30 PM
    • #3,874
    Quote from Yieldchaser
    Quote from bbkk0000

Vidim ju u puno boljim Hrvatima od tristotinjak terorista koji su došli iz Italije pa im se pridružilo svega 1% stanovništva u njihov pokret. A tih 1% znamo što su radili, velika većina njih. Ne pada mi na pamet braniti ih. 99% Hrvata nema veze s Ustaškim pokretom. Ne vidim potrebu poistovjećivati se s time. Ako ju Vi vidite, ovo je slobodna država pa u njoj slobodno iznosite svoje ideje, a vidjet ćete kakva će biti recepcija tih ideja.

Matematika ja tu neumoljiva bez obzira sto svi mediji sute. Na kriznim putevima i nakon njih je pobijeno između 500 i 600 tisuca ljudi u vremenu kad je Hrvatska imala između 2.5 i 3 miliona ljudi. 500 tisuca puta dva tri clana obitelji govori da je ljudima bila puna kapa prosirene srbije i da je nešto moralo biti poduzeti. A što se tiče zločina ako su oni zaista takvi stvarni zašto se ne otvore arhivi u kojima sve piše doslovno imenom i prezimenom tko je što napravio? I da se konačno stavi točka na kraj. Koliko ja pratim i ndh i partizanski arhivi imaju gotovo identične podatke stradanjima znači nema nikakvih problema....

• Yieldchaser
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,517
    • December 10, 2022 at 8:46 PM
    • #3,875

Da. Ja ne sumnjam da su komunisti pobili i maltretirali i više nego ustaše.

Kako mislite "zločina ako su oni zaista stvarni"?

• bbkk0000
    Mešetar
    Reakcija primljeno
    636
    • December 10, 2022 at 9:21 PM
    • #3,876
    Quote from Yieldchaser

Neznam koliko pratite ali nedavno je pokazano snimke saveznickih aviona ( amerikanaca ) avionske snimke Jasenovac u kojem je moglo biti max 2000 ljudi... bio je to radni logor u kojem su izmedju ostalog ona djeca sa kozare završili zanate tipa automehanicar.. a postojalo je na savi pontonski most preko kojeg nisu mogli plutati leševi kako su tvrdili drugovi..uvidom i arhive leševima su počeli plutati tamo od 9,10mjeseca 45. ... puno i dugo bi mogao pisati o tome.. ali biti bi bilo otvoriti arhive i usporediti popise stanovništva da se vidi koliko fali Srba a koliko Hrvata,koliko Zidova..i od koje ruke su stradali.. u arhivama sve piše.. i partizanskim arhivima.... dugo su i oni pripremati za svoje djelo.. Zato se između ostalog ne otvara. Čude me ta djeca sa kozare koju su preko 90 posto posvojili hrvati a danas su živi i neku su poznate ličnosti zašto ne izlaze sa istinom..

• bbkk0000
    Mešetar
    Reakcija primljeno
    636
    • December 10, 2022 at 11:09 PM
    • #3,877
    Quote from Yieldchaser

Sto mislite u postotku 90 tih kad he bilo oko 40 000 dobrovoljaca..koliko od tog broja ima partizanski a koliko ndh porijeklo obiteljsko?

• Yieldchaser
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,517
    • December 10, 2022 at 11:38 PM
    • #3,878
    Kako je Igor Vukić fotografskim falsifikatima ponovno pokušao negirati istinu o Jasenovcu
    www.nacional.hr

Opet ovaj isti "svetac". Ali ni ne treba to... što je tek sa stotinama svjedočanstava, uključujući i ono jasenovačkog župnika, koja su sva podudarna? Teza o "radnom logoru" je davno osporena...

E, ali doslovno je nemoguće obraniti ustaški režim. Doslovno nemoguće. Današnja Hrvatska ne da im duguje išta, nego i danas to oni koji su protiv nas koriste kao oružje...

• Normani
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,455
    • December 11, 2022 at 1:12 AM
    • #3,879

Zanimljiv timing gledajući raspravu:

https://www.index.hr/vijesti/clanak…ca/2419694.aspx

• bbkk0000
    Mešetar
    Reakcija primljeno
    636
    • December 11, 2022 at 9:21 AM
    • #3,880
    Quote from Yieldchaser

https://www.nacional.hr/kako-je-igor-v…-o-jasenovcu-2/

Opet ovaj isti "svetac". Ali ni ne treba to... što je tek sa stotinama svjedočanstava, uključujući i ono jasenovačkog župnika, koja su sva podudarna? Teza o "radnom logoru" je davno osporena...

E, ali doslovno je nemoguće obraniti ustaški režim. Doslovno nemoguće. Današnja Hrvatska ne da im duguje išta, nego i danas to oni koji su protiv nas koriste kao oružje...

Dobro da ste ovo postali. Sada razumijem koliko su vas jugoslaveni izmanipulirali. Juga je napravila istraživanja 60 tih godina nisu našli ništa odnosno jesu oko 500 ljudi a po obilježjima nađenim oko vojnika vjerojatno domobrani i njemci. Skela za preko save je zaista postojala ali je mogla prevesti par desetaka ljudi pa bi bilo zanimljivo matematički izraziti na koj način su prevezli par desetaka tisuća ljudi preko i pobili ih..a onda su njihove kosti nestale nakon 15,20 godina kada su rađena sondiranja...

Nepročitani postovi

1. Title
    2. Odgovora
    3. Zadnji odgovor
    1. PODR (Podravka d.d.) 1.2k

• havi
      • February 12, 2020 at 6:30 PM
      • Dionice
      • havi
      • June 6, 2025 at 9:12 PM
    2. Odgovora
      1.2k
      Pregleda
      487k
      1.2k
    3. bjane

June 6, 2025 at 9:12 PM
    1. HT (Hrvatski Telekom d.d.) 769

• Admin
      • February 12, 2020 at 2:28 PM
      • Dionice
      • Admin
      • June 6, 2025 at 6:08 PM
    2. Odgovora
      769
      Pregleda
      419k
      769
    3. loto

June 6, 2025 at 6:08 PM
    1. SAPN (SAPONIA d.d.) 1.1k

• tizian1
      • February 12, 2020 at 8:49 PM
      • Dionice
      • tizian1
      • June 6, 2025 at 5:05 PM
    2. Odgovora
      1.1k
      Pregleda
      509k
      1.1k
    3. xdado

June 6, 2025 at 5:05 PM
    1. VLEN (Viktor Lenac d.d.) 2k

• accountant
      • February 14, 2020 at 12:36 PM
      • Dionice
      • accountant
      • June 6, 2025 at 11:22 AM
    2. Odgovora
      2k
      Pregleda
      915k
      2k
    3. umalo

June 6, 2025 at 11:22 AM
    1. Tvrtke s potencijalom za IPO 33

• toluen
      • May 31, 2020 at 6:04 PM
      • Dionice
      • toluen
      • June 6, 2025 at 9:21 AM
    2. Odgovora
      33
      Pregleda
      18k
      33
    3. Avx

June 6, 2025 at 9:21 AM

Registracija

Još nemate račun? Registriraj se sada i budi dio ove zajednice!

Registriraj se

Najnoviji postovi

• PODR (Podravka d.d.)

bjane June 6, 2025 at 9:12 PM
  • HT (Hrvatski Telekom d.d.)

loto June 6, 2025 at 6:08 PM
  • SAPN (SAPONIA d.d.)

xdado June 6, 2025 at 5:05 PM
  • VLEN (Viktor Lenac d.d.)

umalo June 6, 2025 at 11:22 AM
  • Tvrtke s potencijalom za IPO

Avx June 6, 2025 at 9:21 AM
  • SPAN (SPAN d.d.)

mooji June 6, 2025 at 9:09 AM
  • Ideje za trgovanje na inozemnim tržištima - Što i zašto ?

Bankar June 5, 2025 at 10:42 PM
  • LKRI (Luka Rijeka d.d.)

umalo June 5, 2025 at 5:38 PM
  • KOEI (Končar - Elektroindustrija d.d.)

Dado June 5, 2025 at 9:45 AM
  • INGR (INGRA d.d.)

misterno June 4, 2025 at 7:36 PM

Popularne Teme

• Birtija

5,858 Replies, 5 years ago
  • Svaštara (offtopic postovi iz raznih tema)

4,267 Replies, 5 years ago
  • Aktualno (vijesti)

1,148 Replies, 4 years ago
  • Prognoza cijena

231 Replies, 5 years ago
  • Prijedlozi za forum

212 Replies, 5 years ago

Online korisnici na ovoj temi

• 2 gostiju
  1. Privacy Policy
  2. Kontakt