1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
This Thread
  • Everywhere
  • This Thread
  • This Forum
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. Razno
  3. Kavana

Birtija

• StatusQuo
  • February 17, 2020 at 10:14 PM
  • renchi
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,231
    • March 3, 2022 at 1:56 PM
    • #2,621
    Quote from verdi
    Quote from renchi

slusam ovog naseg ministra ćorića " tć " i hrebaka

Na direktan upit novinara kako je Hrvatska na LNG terminalu Krk rezervirala za sebe 500 miliona kubika plina, a ostalih 2,1 milijardu je za Madjare i ostale, znaci li to ako i kada Rusi obustave dostavu plina da ce Hrvatska biti bez plina, jer ce plin piz lng Krk odlaziti u Madjarsku ? Naime godisnje potrebe Hrvatske za plinom su 2,6 milijardi kubika tj tocno kolike su nam rezerve. I jedan " tć ", a niti hrrbak NISU dali decidirani jasni odgovor. Mislim da bi se oni trebali ispricati hrvatskoj javnosti, a ako se tako sto i dogodi mislim da je to pocetak kraja....ne samo njihovog nego necega puno veceg.. dakle za sada se trebaju ispricati gradjanima Hrvatske za svoje ponasanje i izjave

pa ćorić je zapravo energetski strateg u usporedbi sa ostalim evropskim ministrima posebno njemačkim. njemačka godišnja potrošnja plina je 500 milijardi m/2. svijetska proizvodnja lng oko 400 milijardi dugoročnim ugovorima unaprijed rasprodanim. baš sve da kupe još im fali. da bi stekli bilo kakvu predodžbu o ekonomiji morate slušati šta stručnjaci govore. manite se indexa, prizemne i totalno jeftine propagande. od prvog dana mi ovo liči na američko rusku urotu protiv evrope. da ne elaboriram duže samo kad zaustavi svoj odljev kapitala u inozemstvo rusiji evropa i ne treba. primjer poljske koju svi kuju u nebesa. prije eu imali su 50milijardi duga, od eu su dobili 120 milijardi, godišnje se iz države isisa 60 milijardi puta nekih 20 godina. sadašnji dug im je 400 milijardi. vidjeli smo kako DT iz HT isisava novac u njemačku. to je dovelo poljake do takvog uspijeha da rade poslove u njemačkoj za koje bosanci neće ni da čuju. kod njih to opet rade ukrainci ali će sad direktno otići u njemačku. i tako u nedogled...

Kako HT izvlači novce iu Njemačku tako Mađarska izvlači s INA, HDZ, i op0ćenito sjevernohrvatskim političarima novce u Mađarsku.

Mene zanima npr zašto Dalmacija nije plinificirana ? Zašto Istra nije plinificirana ? Zašto plin sa hrvatskog Jadrana odlazi u Mađarsku ?

• verdi
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    2,668
    • March 3, 2022 at 1:59 PM
    • #2,622

ko kaže da nije plinificirana. imaš plin u raznim "pakovanjima". ne mora se uvijek vući cijev za par kuća. posebno gdje je sezona grijanja 3 mj.

• KultLicnosti
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,644
    • March 3, 2022 at 2:17 PM
    • #2,623
    Quote from verdi

ko kaže da nije plinificirana. imaš plin u raznim "pakovanjima". ne mora se uvijek vući cijev za par kuća. posebno gdje je sezona grijanja 3 mj.

Dok nebudu cijene struje duplo neće taj plin daleko po Splitu. Došao je do bolnica, škola.

...i zaboravimo ono što smo naučili kad smo bili mali. Propuh ne ubija, propuh u ovoj krizi spašava. (D.B.)

• renchi
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,231
    • March 3, 2022 at 3:06 PM
    • #2,624
    Quote from verdi

Dalmacija nije plinificirana. Zašto bi sezona grijanja bila " samo 3 mjeseca ". Nikada se u životu nisam smrzla kao u Istri ili Dalmaciji. U Istri je posebno hladno i njima je sezona turistička samo 2 mjeseca. Poznajem osobno Istrane koji nemaju dužu sezonu u svojim kapacitetima jer nemaju riješeno grijanje.

Zašto se plinificira strana zemlja iz jadranskih luka, a ne plinificira se hrvatsko stanovništvo na istoj toj obali ?

One bitange iz "hrvatske " vlade opasno ugrožavaju Hrvatsku.

• Milijarder
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,428
    • March 3, 2022 at 3:13 PM
    • #2,625
    Quote from renchi
    Quote from verdi

Dalmacija nije plinificirana. Zašto bi sezona grijanja bila " samo 3 mjeseca ". Nikada se u životu nisam smrzla kao u Istri ili Dalmaciji. U Istri je posebno hladno i njima je sezona turistička samo 2 mjeseca. Poznajem osobno Istrane koji nemaju dužu sezonu u svojim kapacitetima jer nemaju riješeno grijanje.

Zašto se plinificira strana zemlja iz jadranskih luka, a ne plinificira se hrvatsko stanovništvo na istoj toj obali ?

One bitange iz "hrvatske " vlade opasno ugrožavaju Hrvatsku.

Istra ima najdužu sezonu popune kapaciteta, o čemu vi pričate?

A i bure nema kao u Dalmaciji!

More je toplo i kupanje traje od svibnja do listopada (plitko more)!

A da može svatko naletjeti na loše vrijeme, u bilo koje doba godine, i na bilo kojem mjestu, može! :)

• renchi
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,231
    • March 3, 2022 at 3:25 PM
    • #2,626

Svi oni koji se bave turizmom znaju kakva je sezona, koliko traje i koji su sve razlozi da nije duza. Oni koji imaju donre ocjene ne iznajmljuju svoje kapacitete vise od 6 mjeseci, a jedan od razloga je i grijanje. Tj nedostatak istog.

• Lemi
    Mešetar
    Reakcija primljeno
    252
    • March 3, 2022 at 3:35 PM
    • #2,627
    Quote from renchi

Svi oni koji se bave turizmom znaju kakva je sezona, koliko traje i koji su sve razlozi da nije duza. Oni koji imaju donre ocjene ne iznajmljuju svoje kapacitete vise od 6 mjeseci, a jedan od razloga je i grijanje. Tj nedostatak istog.

Kakve gluposti vi pricate. Svi imaju klima uredjaj pa onda imaju i grijanje preko istog uredjaja. Plin ima u Puli,Porecu, Rovinju, Umagu....

Postoji i druge vrste grijanja na pelet, drva, loz ulje, propan butan, solarno itd. To sto ste vi odsjeli kod nekog skrtice koji to nije ugradio je vas problem.

• verdi
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    2,668
    • March 3, 2022 at 3:38 PM
    • #2,628

koji problem je postaviti onu veliku cisternu sa žutom crtom ili još bolje ukopati pa si dovezeš plin kad je jeftiniji i taman kad si fureštima kožu odero i pun si ko brod. plin je skup i ne troši se ni njega u enormnim količinama. ako potroši sam zvrcneš halo bing istra benz omw i eto nove cisterne.

• renchi
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,231
    • March 3, 2022 at 3:43 PM
    • #2,629
    Quote from Lemi
    Quote from renchi

Kakve gluposti vi pricate. Svi imaju klima uredjaj pa onda imaju i grijanje preko istog uredjaja. Plin ima u Puli,Porecu, Rovinju, Umagu....

Postoji i druge vrste grijanja na pelet, drva, loz ulje, propan butan, solarno itd. To sto ste vi odsjeli kod nekog skrtice koji to nije ugradio je vas problem.

u Rovinju se ne grije na plin jednako tako niti u Puli, osim rijetko, ne niti u Porecu..na klimu se ne moze grijati nista..ostale alternativne metode grijanja u usporedbi sa plinom su alternativne..zato i imaju cijeli istru zatvirenu 6 mjeseci..naime hladno je

A to i turisti misle..ljudi koji izdaju apartmane ne izdaju ih zimi, govorim konkretno o Rovinju, jer imaju zbog klima uredjaja i ciče zime niske ocjene..tko zeli verhunsku uslugu ne moze grijati u proaincu na klimu..

Pogledajte samo na sto Premantura lici u studenom, prosincu..kao na Alpama, hladno u svim kapacitetima i nigdje nikoga..stranci dolaze na jedan dan i odlaze - u Bec, Italiju...nemas gdje biti od zime, a grijanje na klimu

• Milijarder
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,428
    • March 3, 2022 at 3:49 PM
    • #2,630
    Quote from renchi
    Quote from Lemi

u Rovinju se ne grije na plin jednako tako niti u Puli, osim rijetko, ne niti u Porecu..na klimu se ne moze grijati nista..ostale alternativne metode grijanja u usporedbi sa plinom su alternativne..zato i imaju cijeli istru zatvirenu 6 mjeseci..naime hladno je

A to i turisti misle..ljudi koji izdaju apartmane ne izdaju ih zimi, govorim konkretno o Rovinju, jer imaju zbog klima uredjaja i ciče zime niske ocjene

Pogledajte samo na sto Premantura lici u studenom, prosincu..kao na Alpama, hladno u svim kapacitetima i nigdje nikoga..

Vi ste pričali da sezona traje dva mjeseca.

Zaista dugo nisam pročitao ovakvu glupost.

Inače klima uređaji odlično griju i hlade.

Tehnika narodu, a narod je neće! ^^

• renchi
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,231
    • March 3, 2022 at 3:56 PM
    • #2,631
    Quote from Milijarder
    Quote from renchi

A to i turisti misle..ljudi koji izdaju apartmane ne izdaju ih zimi, govorim konkretno o Rovinju, jer imaju zbog klima uredjaja i ciče zime niske ocjene

Pogledajte samo na sto Premantura lici u studenom, prosincu..kao na Alpama, hladno u svim kapacitetima i nigdje nikoga..

Display More

vjerovali ili ne, znam jako dobro sto su inverteri..i to vam ne pomaze u Istri..jednostavno je kod vas hladno..i kada kao grijete je hladno, a sezona je kratkta..hladno je, kapaciteti su vam hladni za goste..molim lijepo sve forumase uputiti se u Istru, npr Premanturu, Rovinj - zimi..izgleda kao ghost towns, a gdje odsjednes moras biti u rukavicama..iako imaju grijanje " na klimu "... dođe li vam netko iz Hamburga, Beča, Zagreba, Osijeka crkne od hladnoće u vašim " grijanim prostorima "

• Milijarder
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,428
    • March 3, 2022 at 4:05 PM
    • #2,632
    Quote from renchi
    Quote from Milijarder

vjerovali ili ne, znam jako dobro sto su inverteri..i to vam ne pomaze u Istri..jednostavno je kod vas hladno..i kada kao grijete je hladno, a sezona je kratkta..hladno je, kapaciteti su vam hladni za goste..molim lijepo sve forumase uputiti se u Istru, npr Premanturu, Rovinj - zimi..izgleda kao ghost towns, a gdje odsjednes moras biti u rukavicama..iako imaju grijanje " na klimu "... dođe li vam netko iz Hamburga, Beča, Zagreba, Osijeka crkne od hladnoće u vašim " grijanim prostorima "

Odustajem od daljnje rasprave jer je besmislena! :)

• renchi
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,231
    • March 3, 2022 at 4:09 PM
    • #2,633
    Quote from Milijarder
    Quote from renchi

Ako se smije znati u kojem vi turističkom središtu živite i koliko imate turista sada ?

Evo ja vam kao tursta iz raznih zemalja,. ne samo hrvatske, kažem da je u Istri sada " ladno kao u buvari " čak i uz klimui

Dakle, gdje živite i koliko imate turista na u veljači i tavnju ? i Zašto ih nemate ako ih nemate ? Nemate zamalo nikoga, a gradovi izgledaju kao nakon kuge.

• renchi
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,231
    • March 3, 2022 at 4:48 PM
    • #2,634
    Quote from Milijarder
    Quote from renchi

Talijani o vrijednosti i značenju grijanja i osjećaju wellbeinga znaju oduvijek tako da su čak reklamirali " Cirkus Moira Orfei " na turneji po Hrvatskoj s reklamom : Cirkus se grije. U Italiji ga vjerojatno nisu tako reklamirali, jer tamo se to podrazumjeva.

U Istri i dan danas, poneki, ne znaju za centralno grijanje ili podno grijanje nego " griju na inverter klimu " gdje proizvode decibele kao u avionskom motoru, puše vjetar kao na Himalaji, a čim ga ugasiš postaje hladno. A tek centralno na drva !?! I onda se smiju te pozivaju na tehniku narodu, a narod neće :))))

• havi
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    3,895
    • March 3, 2022 at 4:58 PM
    • #2,635

Sad se sjetio jedne poslovice;

Svi slikaju jelo koje jedu a nitko

ne slika tablete koje pije .

• renchi
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,231
    • March 3, 2022 at 5:08 PM
    • #2,636
    Quote from havi

a ja se sjetila " ono si što vidiš oko sebe " ( u prenesenom značenju )

meni se npr. poslovice s tabletama ne padaju na pamet iako ih često viđam, ali znam kada se netko impulsivno sjeti nečega da da je to nešto što je iskusio, kao havi tableta

Evo ja se impulsivno sjetim plinskog grijanja kada dođem u Istru zimi

Spomjao je jedan dan havi i Vukovar, ali to nije bila impulsivna asocijacija, tj poslovica, to je bilo gruntanje tj razmišljanje što će sada napisati. A kada je zgruntao to je bila uvredljiva glupost. Glupost je bilo utolike veća zato što nije znao kome se obraća i što laprda, a nije baš niti razumio tijek razgvora.

BTW u Istri je zimi hladno i treba im grijanje. Modernije i cjelokupnije enregtesko rješenje nego " klime ".

• havi
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    3,895
    • March 3, 2022 at 5:15 PM
    • #2,637
    Quote from renchi
    Quote from havi

meni se npr. poslovice s tabletama ne padaju na pamet iako ih često viđam, ali znam kada se netko impulsivno sjeti nečega da da je to nešto što je iskusio, kao havi tableta

evo ja se impulsivno sjetim plinskog grijanja kada dođem u Istru zimi

Display More

A tko se Vama obraca ?

O Vama imam takvo misljenje da mi se neda s Vama gubit vrijeme.

Kao kad hodas po cesti pa naletis na nesto i onda prekoracis ili odes u stranu.

• renchi
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,231
    • March 3, 2022 at 5:22 PM
    • #2,638
    Quote from havi
    Quote from renchi

evo ja se impulsivno sjetim plinskog grijanja kada dođem u Istru zimi

A tko se Vama obraca ?

O Vama imam takvo misljenje da mi se neda s Vama gubit vrijeme.

Kao kad hodas po cesti pa naletis na nesto i onda prekoracis ili odes u stranu.

Display More

Onda niste svjesni realnosti tj vašeg laprdanja npr prvi puta o Vukovaru tj nekakvih bljuvotina nakon razgovora u kojemu niste shvatili poantu, kao što ste i sada ničim izavzvani osim stokanjem upali u razgovor o hladnoći na moru zimi i kako ljudima treba cjelovitije energetsko rješenje.

Ujedno ste opet impulsivno reagirali i spomenuli ovo : Kao kad hodas po cesti pa naletis na nesto i onda prekoracis ili odes u stranu.

sjetite se onoga : " ono si što vidiš oko sebe "

ja bi npr stala u to : )

citat havia " A tko se Vama obraca ? "

stoking ? ha ? busy busy little bee ?

pratite me po forumu pa upadate u razgovor , a onda lažete i petljate da ste sasvim slučajno nešto rekli ?

• titulus
    Mešetar
    Reakcija primljeno
    652
    • March 3, 2022 at 6:20 PM
    • #2,639
    Quote from renchi
    Quote from Milijarder

Potpisujem sve napisano, upravo se vratio iz Poreča u Slavoniju i nikada mi nije bilo hladnije kao u Poreču...ne može klima ugrijati kao plin

• renchi
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,231
    • March 3, 2022 at 6:30 PM
    • #2,640
    Quote from titulus
    Quote from renchi

Potpisujem sve napisano, upravo se vratio iz Poreča u Slavoniju i nikada mi nije bilo hladnije kao u Poreču...ne može klima ugrijati kao plin

Gdin stoker havi sigurno misli da klima baca po prostoriji plin pa grije.

Čekamo dislike, like, odgovor...ovdje na birtiji, gdje inače sasvim slučajno pronalazi moje postove

Nepročitani postovi

1. Title
    2. Odgovora
    3. Zadnji odgovor
    1. VLEN (Viktor Lenac d.d.) 2k

• accountant
      • February 14, 2020 at 12:36 PM
      • Dionice
      • accountant
      • June 6, 2025 at 1:58 AM
    2. Odgovora
      2k
      Pregleda
      914k
      2k
    3. calypso

June 6, 2025 at 1:58 AM
    1. SPAN (SPAN d.d.) 2.6k

• LodeRunner
      • May 26, 2021 at 12:21 PM
      • Dionice
      • LodeRunner
      • June 5, 2025 at 11:54 PM
    2. Odgovora
      2.6k
      Pregleda
      1.1M
      2.6k
    3. Blister

June 5, 2025 at 11:54 PM
    1. Ideje za trgovanje na inozemnim tržištima - Što i zašto ? 10k

• zlocesti
      • September 18, 2020 at 8:28 PM
      • Tržišta kapitala - USA
      • zlocesti
      • June 5, 2025 at 10:42 PM
    2. Odgovora
      10k
      Pregleda
      2.9M
      10k
    3. Bankar

June 5, 2025 at 10:42 PM
    1. LKRI (Luka Rijeka d.d.) 472

• harpun
      • February 13, 2020 at 6:27 PM
      • Dionice
      • harpun
      • June 5, 2025 at 5:38 PM
    2. Odgovora
      472
      Pregleda
      171k
      472
    3. umalo

June 5, 2025 at 5:38 PM
    1. KOEI (Končar - Elektroindustrija d.d.) 476

• harpun
      • February 13, 2020 at 7:15 PM
      • Dionice
      • harpun
      • June 5, 2025 at 9:45 AM
    2. Odgovora
      476
      Pregleda
      208k
      476
    3. Dado

June 5, 2025 at 9:45 AM

Registracija

Još nemate račun? Registriraj se sada i budi dio ove zajednice!

Registriraj se

Najnoviji postovi

• VLEN (Viktor Lenac d.d.)

calypso June 6, 2025 at 1:58 AM
  • SPAN (SPAN d.d.)

Blister June 5, 2025 at 11:54 PM
  • Ideje za trgovanje na inozemnim tržištima - Što i zašto ?

Bankar June 5, 2025 at 10:42 PM
  • LKRI (Luka Rijeka d.d.)

umalo June 5, 2025 at 5:38 PM
  • KOEI (Končar - Elektroindustrija d.d.)

Dado June 5, 2025 at 9:45 AM
  • INGR (INGRA d.d.)

misterno June 4, 2025 at 7:36 PM
  • Tvrtke s potencijalom za IPO

bluelionZG June 4, 2025 at 4:38 PM
  • ADPL (AD Plastik d.d.)

All June 4, 2025 at 4:34 PM
  • KOTR (Koncar Mjerni transformatori d.d.)

Dado June 4, 2025 at 1:38 PM
  • DLKV (Dalekovod d.d.)

All June 4, 2025 at 11:36 AM

Popularne Teme

• Birtija

5,858 Replies, 5 years ago
  • Svaštara (offtopic postovi iz raznih tema)

4,267 Replies, 5 years ago
  • Aktualno (vijesti)

1,148 Replies, 4 years ago
  • Prognoza cijena

231 Replies, 5 years ago
  • Prijedlozi za forum

212 Replies, 5 years ago

Online korisnici na ovoj temi

• 1 gost
  1. Privacy Policy
  2. Kontakt