Kolega , dali ste Vi sigurni da je pod br.2 skrbnički račun MWM1 tj. Maverick Wealth Management tj. 83 884 dionica u Mađarskim rukama.
nisam, neznam tu ekipu (MKB/J&T)
a i nemam inside info 😁
Kolega , dali ste Vi sigurni da je pod br.2 skrbnički račun MWM1 tj. Maverick Wealth Management tj. 83 884 dionica u Mađarskim rukama.
nisam, neznam tu ekipu (MKB/J&T)
a i nemam inside info 😁
Ne bih htjela biti prorok, al' uzmite u obzir da vam netko ovdje mjeru kroji.
Draga kolegice, bio bih zahvalan na pojašnjenju.
Ovoj komentar je u stilu 'proročica iz Delfa' 😁
apsolutno istina! ali recite barem jednu na kojoj nam netko veliki ne kroji po njegovoj želji već po našoj!
Dobro danas krojac uzima mjeru po 8,5
Ja stavio na kupnju 500 komada po 8,00 (preskočio sve ostale na kupnji ), poslije par minuta dogodilo se što se dogodilo.
Preskočili me i pokupili ovaj veliki paket od 5000 komada. Moju ponudu sam tada skinuo, jer što je rekao Zločesti " ovdje vam netko drugi kroji mjeru ".
Čekati i vidjeti rasplet, jerbo protiv velikih nema šanse za uspjeh.
obzirom na otežano sakupljanje tijekom proteklog perioda u dražbama, meni prvo mjerenje može zakazati oko 10€, a prva proba tek na 20
kolegice zloćka, ima li kakva vjestica iz ige, što kaže graf, crno koda
počeli su zvati dionicare...
danas me neko zvao i nudi otkup dionica po većoj cijeni nego na burzi ?? Poslaće mi ponudu na mail jer nisam mogao razgovarati ...
Vama je dosadno bez mene, ajde priznajte 😋
Iga ima izvješće za ne vjerovati.
Kako će na kraju godine biti na negativnoj nuli isto je za ne vjerovati .
Ljubazno sam vam ima već davno prepustila dionice, kad je grah pao na krivu stranu.
počeli su zvati dionicare...
danas me neko zvao i nudi otkup dionica po većoj cijeni nego na burzi ?? Poslaće mi ponudu na mail jer nisam mogao razgovarati ...
Mene su prosli tjedan zvali i nudili otkup u rasponu 8,50 - 9,00 ukoliko sam zainteresiran.
Nisam ulazio u pregovore 😁
ako torbarima vrijedi 9 €, pravom kupcu vrijedi barem duplo, a onom tko želi 75% koliko treba za dokapitalizaciju barem x3
Na svakom je da odluči da li želi pričekati razvoj događaja 😉
Highlights;
• stručnost i iskustvo prikupljeno tijekom procesa fuzije također će se dobro iskoristiti tijekom planiranih inozemnih akvizicija u budućnosti,
• mogućnost inozemne akvizicije, četiri ili pet akvizicijskih ciljeva već su razmatrani i možda bi čak mogli provesti akviziciju krajem ove godine
tko zna, možda je to SNBA u planu za ovu godinu, ionako su dioničar br. 1
ako torbarima vrijedi 9 €, pravom kupcu vrijedi barem duplo, a onom tko želi 75% koliko treba za dokapitalizaciju barem x3
Na svakom je da odluči da li želi pričekati razvoj događaja 😉
Kolega nemojte tako, nikad se ne zna što donosi noć, a što donosi jutro ( dan ). Da li ste pročitali moj prethodni post od jutros ?
Sto je 9 jura cijena u preoduzimanju?
Sto je 9 jura cijena u preoduzimanju?
The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content.
Čim su vidjeli vašu poruku, ponuda od 8000 komada, je ishlapila.
Čini mi se da stvari nisu baš jasne, inače ne vidim razloga zašto je nalog sa prodaje nestao.
evo što kaže Zakon o bankama - https://narodne-novine.nn.hr/clanci/sluzben…07_84_1388.html
SUGLASNOST ZA STJECANJE KVALIFICIRANOG UDJELA
Članak 20.
(1) Za stjecanje dionica banke na temelju kojih osoba izravno ili neizravno stječe kvalificirani udjel u banci (u daljnjem tekstu: imatelj kvalificiranog udjela) potrebna je prethodna suglasnost Hrvatske narodne banke (u daljnjem tekstu: suglasnost za stjecanje kvalificiranog udjela).
(2) Imatelj kvalificiranog udjela mora za svako daljnje stjecanje dionica banke na osnovi kojih stječe ili stječe više od 20 posto, 33 posto, 50 posto ili 75 posto udjela u glasačkim pravima ili u kapitalu banke ili na osnovu kojih kontrolira banku, dobiti prethodnu suglasnost Hrvatske narodne banke.
(3) Hrvatska narodna banka može odrediti uvjete kao i rokove u kojima ih imatelj kvalificiranog udjela mora ispuniti kako bi suglasnost iz stavka 1. i 2. ovoga članka ostala na snazi.
(4) Ako osoba koja je dobila suglasnost iz stavka 1. i 2. ovoga članka namjerava prodati ili na drugi način otuđiti svoje dionice tako da bi se zbog toga njezin udjel smanjio ispod granice za koju je dobila suglasnost, ona mora o tome prethodno obavijestiti Hrvatsku narodnu banku.
(5) Hrvatska narodna banka mora prije nego što odluči izdati suglasnost za stjecanje kvalificiranog udjela ili udjela iz stavka 2. ovoga članka obavijestiti nadležno nadzorno tijelo određene države članice Europske unije, ako je zahtjev za izdavanje suglasnosti za stjecanje kvalificiranog udjela podnijela jedna od sljedećih osoba:
1) banka koja je ovlaštena pružati bankovne usluge u toj državi članici Europske unije,
2) društvo koje kontrolira banku ili ovisno društvo banke iz točke 1. ovoga stavka,
3) osoba koju kontrolira ista osoba ili osobe koje kontroliraju banku iz točke 1. ovoga stavka.
(6) Ako je zahtjev za izdavanje suglasnosti za stjecanje kvalificiranog udjela podnijela banka države članice Europske unije ili strana banka, ona mora uz zahtjev za izdavanje suglasnosti za stjecanje kvalificiranog udjela priložiti suglasnost ili mišljenje nadležnoga nadzornoga tijela banke države članice Europske unije ili nadležnoga nadzornog tijela strane banke.
ODLUČIVANJE O SUGLASNOSTI ZA STJECANJE KVALIFICIRANOG UDJELA
Članak 21.
(1) Zahtjevu za izdavanje suglasnosti za stjecanje kvalificiranog udjela potrebno je priložiti dokumente iz članka 35. stavka 1. točke 4. i 5. ovoga Zakona te drugu dokumentaciju koju može odrediti Hrvatska narodna banka.
(2) Hrvatska narodna banka odbit će zahtjev za izdavanje suglasnosti za stjecanje kvalificiranog udjela, ako iz podataka s kojima raspolaže proizlazi:
1) da bi zbog djelatnosti ili poslova koje obavlja imatelj kvalificiranog udjela ili s njim povezane osobe ili zbog postupaka imatelja kvalificiranog udjela ili s njim povezanih osoba, moglo biti ugroženo poslovanje banke zbog nepridržavanja pravila o upravljanju rizicima,
2) da bi zbog djelatnosti ili poslova koje obavlja imatelj kvalificiranog udjela ili s njim povezane osobe ili zbog načina na koji su te osobe međusobno povezane, moglo biti onemogućeno ili znatno otežano obavljanje nadzora nad bankom, ili
3) da bi time došlo ili moglo doći do koncentracije u bankovnom sustavu koja bi mogla narušiti slobodu tržišnog natjecanja,
4) da bi time došlo ili moglo doći do nepovoljnog utjecaja na provođenje monetarne i devizne politike u Republici Hrvatskoj.
(3) Hrvatska narodna banka će također odbiti zahtjev strane osobe za stjecanje kvalificiranog udjela ako je, uzimajući u obzir propise države te osobe ili prakse države te osobe, vjerojatno da će obavljanje nadzora u skladu s odredbama ovoga Zakona biti znatno otežano ili onemogućeno.
PRAVNE POSLJEDICE STJECANJA BEZ SUGLASNOSTI
Članak 22.
(1) Osoba koja pribavi dionice protivno članku 19. i 20. ovoga Zakona ili ako ne ispuni uvjete iz članka 20. stavka 3. ovoga Zakona nema pravo glasa iz dionica koje je pribavila na taj način.
(2) Ako imatelj kvalificiranog udjela prekrši obveze nadređene banke u grupi banaka iz članka 92. ovoga Zakona ili nadređenog financijskog holdinga u grupi banaka iz članka 97. stavka 3. ovoga Zakona ili ako osoba iz članka 95. stavka 1. i 2. ovoga Zakona prekrši obveze iz članka 95. stavka 3. ovoga Zakona ili ako nastupe okolnosti iz članka 21. stavka 2. i 3. ovoga Zakona, Hrvatska narodna banka donijet će odluku kojom se imatelju kvalificiranog udjela oduzimaju glasačka prava
Dodatno prema ZTD-u;
Pravo prvenstva pri upisu dionica može se odlukom o povećanju temeljnoga kapitala isključiti u cjelini ili djelomično. Takva se odluka donosi uz ispunjenje pretpostavki koje se zakonom ili statutom traže za donošenje odluke o povećanju temeljnoga kapitala, glasovima koji predstavljaju najmanje tri četvrtine glasova temeljnoga kapitala zastupljenoga na glavnoj skupštini pri donošenju te odluke.
Drage kolege, svima je postalo jasno da se tu nešto opasno kuha a to je ono što već dugo priželjkujemo, da se dionica SNBA trgne iz letargije te da banka postane predmet preuzimanja od strane ozbiljnih ulagača.
Vezano za moj prethodni post nameće se zaključak da su banke pod daleko većom regulativom što malim dioničarima ide u prilog.
Ukoliko su istinite špekulacije da su neke povezane osobe prešle kvalificirani udio od 10% (ili što se čak nagađa preko 25%).
Te osobe riskiraju ozbiljne sankcije od strane HNB-a (oduzimanje glasačkih prava) te im je šansa za dobijanje suglasnosti od strane Savjeta HNB-a vrlo mala.
HANFA-u ne spominjem jer su se nebrojeno puta obrukali ali bi i oni morali 'odraditi svoj posao'.
Bespredmetne su priče o nekakvom preoduzimanju / istiskivanju / dokapitalizaciji s prvenstvom samo tako - može i to, ali dobrovoljno te po cijeni 1 - 2 BV
Na nama je da ne budemo ovčice već da u što većem broju dođemo na GS društva 27. lipnja 2023. godine u 10,30 sati u Zagrebu u hotelu Sheraton.
Obrazac prijave je na linku - https://www.slatinska-banka.hr/wp-content/upl…skupstinu-3.pdf Preporuka je poslati preporučenom poštom i na GS donijeti potvrdu.
To je prilika da se upoznamo te razmotrimo osnivanje ev. udruge malih dioničara.
Prvih 10 dioničara ima svega 63,34% dionica što znači da nas malih ima poprilično te da možemo biti ozbiljan faktor.
Dapače s 1 ili 2 dioničara iz prvih 10 sasvim sigurno možemo blokirati ev dokapitalizaciju koja bi bila 'neprijateljski' nastrojena prema malima.
nisam 100% siguran, ali mislim da su skupštine bile uvijek u zgradi banke u slatini.
pošto je ova u sheratonu u zg..... ne mora biti ništa bitno, ali......
opaaa... blok transakcija 41.050 kom po € 9,00