Investiramo - platforma za analizu dionica

 • Pozdrav društvo,


  mali sam investitor već neko vrijeme na domaćem tržištu i kao većini nedostajalo mi je alata i izvora podataka za istražiti i analizirati dionice.

  Kako se usput bavim i razvojem web aplikacija, krenuo sam si raditi nekakvo rješenje tih tegoba malog investitora na ZSE. :)


  Rezultat je https://hr.investiramo.com platforma za analizu dionica.


  Bitne značajke platforme za sada su:

  - Pregled dionice

  - Modeli za procjenu vrijednosti

  - Usporedba dionica

  - Tehnička analiza

  - Povijesni prikaz pokazatelja

  - Sektorsku podjelu

  - Indeksi

  - Obveznice

  - Promjene u Top 10 sa SKDD od 2008. do danas (usporedba bilo koja dva datuma unutar tog razdoblja)


  Admin foruma je bilo velikodušan s dopuštenjem da otvorim ovu temu. Investiramo želim razvijati po potrebi naših investitora, a ovako otvoren razgovor smatram da je najbolji način da se to i ostvari.

  Pozivam vas da bilo kakav komentar, sugestije, kritike i želje objavite ovdje.


  Toliko od mene - hvala i veselim se druženju ovdje!


  Ante

 • st-brajo

  Approved the thread.
 • Svakako bacite oko na dio za uvid u promjene u Top 10 dioničara u SKDD na https://hr.investiramo.com/stocks/shareholders


  Ono što je korak naprijed od postojećih rješenja je mogućnost pogleda promjena između bilo koja dva datuma od 2008. godine.

  Imam naviku jednom dnevno tu škicnuti, čisto da vidim što veliki momci rade. :) SKDD osvježi podatke uglavnom nekad tijekom večeri - oko 21.


  Također, možete pretražiti dioničare po imenu i pogledati što sve imaju u portfelju a da su u Top 10.


  Primjerice, ako vam je to zanimljivo, usporedite portfelj HNB-a danas, s onim kakav je bio na 1. ožujka. Gdje bi prinosi naših državnih obveznica bili sada da HNB nije bio market maker? https://hr.investiramo.com/sto…me=HRVATSKA+NARODNA+BANKA


  I portfelj vječnog gospodina Bakića: https://hr.investiramo.com/sto…lio?name=BAKI%C4%86+NENAD

 • bilo bi dobro ako bi mogli dodati opciju vođenje portfelja uz datum kada je neka dionica kupljena,po kojoj cijeni,količina i sadašnja cijena i naravno ukupno

  Modul za vođenje portfelja je pri vrhu liste novih stvari koje dolaze.:thumbup:Prije toga doći će screener za dionice i vjerojatno coverage za Sloveniju. Hvala za sugestiju!

 • Mislim svaka čast na informacijama koje si skupio.. po godinama, zanimljivo vidjeti kako se kretalo, koliko imaš daleko podatke... koliko ovako vidim nekih 10 godina??? Jest da je teško za nekog sastrane skužiti zaštu su nekag bili veliki gubitci, ili dobiti... ali :thumbup:


  Usporedba ključnih pokazatelja... a šta reći, sjedi 5 :)


  jel se može grafički usporediti cijene tako više pozicija koje se izaberu.. kao oni prvi indexi... bilo bi zanimljivo :) recimo di je tehnička analiza graf.. pa da dodaš neku drugu da usporediš.... ili više njih sa različitim bojama.. iako i ovako je odlično

 • D'artagnan, mislim da je to super ideja - pogledati ću opcije kako dodati chart kao odvojeni alat na koji bi se mogle dodavati linije cijene ili fundamenata za odabrane dionice.

 • pratio sam Vam stranicu danas prilikom objave izvještaja.

  pohvala za prilično brzo ažuriranje podataka :thumbup:

  Hvala! Nadam se da je informacija o novoobjavljenim izvještajima dovoljno vidljiva s desne strane na glavnoj stranici. To planiram bolje riješiti za drugi kvartal nadalje. Jednu stranicu posvetiti samo novim izvještajima i brzim informacijama o promjenama u fundamentima.

 • Jel ima opcija.. ili da se ubaci opcija notifikacije recimo na mail.. kad se izbaci izvještaj ili neka novost dionice koje si dodao na monitor da se prosljedi na mail ?


  Interesantna info bi bila da recimo uz iznos dividende bude koliko je to % na trenutnu cijenu ili na cijenu iz dan objave dividende ? čak i raspored je meni nekako logičnije da ide datum objave, iznos... pa onda ostale podatke.. bilo bi zanimljivo i da ima opcija sortiranja po inofrmacijama, kao i search u tom dijelu

  https://hr.investiramo.com/stocks/dividends

 • Hvala, D'artagnan! Za sada nema opcije za primanje obavijesti oko promjena dionica, ali to budem dodao eventualno.


  Za dividende, vidim što misliš. Napraviti ću izmjene kalendara tako da prvo bude datum objava, iznos i prinos na trenutnu cijenu, onda ostalo. Vidjet ću kako dodati i mogućnost pretraživanja i sortiranja.