Ulaganje u srebro

• Mislim da nije zgorega pratiti cijenu kretanja zlata i u odnosu na euro. Ako se ne varam, upravo je na ATH. Bitno je imati oko i na USD, jer odnosi tih dviju valuta isto mogu odrediti kretanje cijena zlata (u određenom postotku).

Glavni razlog rasti cijena zlata jest korona-emitiranje usd i eura a koja će biti granica - e to je izvan mogućnosti nas malih. Otvorio sam ovu temu upravo kada se spominjala i najavljivala nova kriza i očekivao sam takav rasplet. S obzirom na emisiju valuta, ok oni pričaju, ali hoće li se ostvariti nitko ne može znati.

Za Kokanovića ne znam, postoji Moro.hr i oni su profesionalni.

hvala na savjetima.

ja osobno ciljam srebro zbog povijesno niskog omjera prema zlatu.

btw., jel ti uzimaju kakve osobne podatke i slično?

znam i da se na srebro plaća PDV, pa i to treba uračunati u cijenu, a na zlato ne.

"Likvidnost ne tražim, niti bih vam je dao!"

• sad se ne mogusjetiti jesu li me tražili osobnu. Vjerojatno jesu. ,

Da srebro trenutno izvan fokusa, odnos 1:111. Vjerojatno i zbog njegove primjene u industriji. Izgleda dobra prilika ali to sam mislio i na 1:88.

Pdv na srebro je jedan od razloga njegove neatraktivnosti među investitorima. Mislim da je i spread veći kod kupi prodaj zbog toga, ali nisam u tome toliko.

• Složiš si kombinaciju preko nekog FX brokera. Nema PDV-a a i manje je pitanja.

Osim ako je za zakopat u vrtu ... :)

uskoro se u Singapuru planira otvoriti nova burza koja će poslovati sa blockchain skladišnicama.

za početak počinju sa zemnim plinom, a misle se proširiti i na ostale commodities.

tek tada ćemo znati koliko je točno čega u opticaju i cijenu navedenog, jer će se te skladišnice claim-ati u realnom vremenu.

trenutno je sve bazirano na špekulacijama, jer su skladišnice u papirnatom obliku, pa se događaju potresi na tržištu.

u svakom slučaju, očekuju nas zanimljiva vremena :)

"Likvidnost ne tražim, niti bih vam je dao!"