1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
Everywhere
  • Everywhere
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. ra7

Posts by ra7

• Ulaganja u prirodni plin

• ra7
    • March 11, 2026 at 11:53 PM

Rising US natural gas exports and soaring domestic demand for the power-plant fuel will lead to a shortage of fracking gear later this decade, according to the head of one the country’s top drilling contractors.

Activity in US shale fields is expected to ramp up toward the end of this year into 2027, primarily driven by gas consumption, Patterson-UTI Energy Inc. Chief Executive Officer Andy Hendricks said in an interview. That could lead to a deficit of equipment to frack gas wells in two to three years, particularly in the Haynesville basin of Texas and Louisiana, he said.

Isječak je iz članka sa Bloomberga.

• Best buy strano

• ra7
    • December 18, 2025 at 1:45 PM

Za USA tržište, ako je tu moguće pridružiti i Kanadu onda su moji izbori sve što je vezano za natgas,LNG.

Znači u Kanadi, Tourmaline, TOU., ARX resources.

USA bih rekao, EXE, Antero (mada bih volio kada bi konačno uveli dividendnu politiku)

Tko još nije neka pogleda koliko američkih LNG terminala, izvoznih terminala će se pustiti u pogon do kraja ovog desetljeća i koliko data centers će biti sagrađeno i šta će ih pokretati?

Odgovor je prirodni plin. Mišljenja sam da će cijene dionica koje imaju veze s natgas otići nekoliko puta bez obzira na nadolazeću recesiju itd.

• Ulaganje u srebro

• ra7
    • December 18, 2025 at 1:35 PM

Da, ali samo ako se kupuje i traži fizički isporuka. Onda je zaista velika razlika u cijeni.

Ako se kupuje preko neke banke i ne traži se isporuka, znači fizički je srebro pohranjeno u nekoj trećoj zemlji koja nije članica EU, tada se ne plaća PDV i razlika cijene između kupovne i prodajne je prihvatljiva. .

Treća mogućnost je ulaganje npr preko Sprott u Kanadi.

Slična situacija je i sa Platinum, Paladijem.

Napisao sam ovih par postova kako bih vidio da li uopće netko iz HR prati to tržište. Mišljenja sam da će cijena Srrbra i Platine jako porasti u idućih nekoliko godina.

• Ulaganje u srebro

• ra7
    • December 17, 2025 at 4:40 AM

Nadam se da je makar netko pogledao i kupio i da je danas u plusu.

U Hrvatskoj je srebro rel teško za kupiti, jer je samo nekoliko trgovaca srebrom.

Cijena upravo prešla 65 USD za troy ounce.

Prilagođeno za inflaciju, high od prije 30-40 g je još uvijek visoko.

Iduće što će imati značajan porast je platina mada je ove godine došla od okvirno 900USD za troy ounce na >1850 USD za troy ounce.

I platina i srebro imaju deficit između godišnje proizvodnje i potražnje.

Tko još nije pogledao, neka pogleda LNG projekte koji dolaze online do 2030.

• Ulaganje u srebro

• ra7
    • September 8, 2025 at 4:50 PM

Zaista, interes za srebro je zanemariv.

Čisto za informaciju cijena srebra je trenutno 41,7 $ za uncu.

• Ulaganje u srebro

• ra7
    • March 16, 2025 at 10:46 AM
    Quote from Hrx84

Vidim da su na srebro svi zaboravili.

Eto ga na 18$.

Izgleda da si u pravu,

Srebro je na 33USD i po drugi puta pokušava zatvoriti na preko 34USD.

Ključna razina je oko 36.Jedan od rijetkih metala koji nije napravio ATH, odnosno nije ni blizu razina na kojima bi trebao biti.

• ra7
    • January 27, 2024 at 10:34 AM

Hvala na linku. Nisam niti primijetio da je ovaj post premješten na ovu temu (bila je prilično nisko u popisu tema).

Još jedno pitanje ili glasno razmišljanje:

Sa tolikim velikim brojem exportnih LNG terminala u izgradnji u USA, Mexico-u i dijelom u Kanadi... Pitam se odakle će sav taj prirodni plin doći? Ako proizvodnja u Permian poljima pada. Mislim da ga neće biti dovoljno u idućim godinama... Ili... Bit će ga sasvim dovoljno ali po znatno višoj cijeni od današnje koja je btw izuzetno niska.

Isto... Moglo bi se zaraditi novaca i na plinovodima jer će netko sav taj plin morati prevesti do exportnih terminala.

Po meni je ulaganje u prirodni plin u idućih max 6-12 mjeseci prilika za jako dobru zaradu ako ne i generacijska prilika.

Htio bih čuti mišljenje drugih forumaša.

• ra7
    • January 26, 2024 at 8:10 PM

Dobro večer svima,

Ja sam novi na ovom forumu i odmah bih imao pitanje: da li netko od ovdje prisutnih trguje sa opcijama na prirodni plin u USA?

Zanima me preko kojeg brokera trguje i još nekoliko pitanja koje bih postavio putem DM.

Hvala unaprijed

1. Privacy Policy
  2. Kontakt