Znači zaključak je da Kopsejak prodaje, a ne prebacuje na skrbništvo, jer se to događa sukcesivno a ne odjednom? Tako bar govori stanje Top10 na OPTE
Jel sam dobro shvatio vaš rezon?
Znači zaključak je da Kopsejak prodaje, a ne prebacuje na skrbništvo, jer se to događa sukcesivno a ne odjednom? Tako bar govori stanje Top10 na OPTE
Jel sam dobro shvatio vaš rezon?
31.05.2021. | CT | 5,02 | 5,30 | 5,00 | 5,20 | 5,21 | +3,59 % | 30 | 37.954 | 197.678,14 |
10. | KOPSEJAK KREŠIMIR (87653946341) | 537.000 | 0,77 | Osnovni račun |
Krešo je u ponedjeljak od ukupnih 37 954 dionice koje su protrgovane prodao 13 293 dionice....
Znači još je i gore, na ZSE si s 13k kom OPTE market maker
Znači još je i gore, na ZSE si s 13k kom OPTE market maker
Mene je obradovao tvoj post. Znači i ja sam market maker. To sam htio još otkako sam bio dijete.
Dobro jutro.
Ne volim vas učiti poslu, jer družba je družba, a služba je služba.
Na marketu nas uvijek upropasti jedna od dvije stvari. Ili pohlepa, ili strah.
Overbought smo.
Računati ću na proračun od 200 tisuća kn.
Pod uvjetom da ste unaprijed spremni izgubiti 6% ukupnog proračuna, mada je razuman limit 3%, jer to je gubitak koji nas zaboli, ali nas ne uništi....pod pretpostavkom da imamo 200 tisuća kuna sredstava to je 12 tisuća kuna podnošljivog minusa.
Na Opte na cijeni od 6 kn, i u riziku da cijena padne na 4 kn... jer niste na vrijeme izašli u padu ili ste zekleti dugoročni, bilo je dozvoljeno imati na računu 6000 komada dionica. Sve druge pozicije pritom moraju biti barem flat.
To bi bilo kosher ulaganje.
A mi svi imamo puno više, grijeh Pohlepe.
Pa smo nefrozni. Muči nas Strah. I tako idu dani pod kapom nebeskom, igra je stara, samo su igrači uvijek novi-stara je burzovna .
Display MoreDobro jutro.
Ne volim vas učiti poslu, jer družba je družba, a služba je služba.
Na marketu nas uvijek upropasti jedna od dvije stvari. Ili pohlepa, ili strah.
Overbought smo.
Računati ću na proračun od 200 tisuća kn.
Pod uvjetom da ste unaprijed spremni izgubiti 6% ukupnog proračuna, mada je razuman limit 3%, jer to je gubitak koji nas zaboli, ali nas ne uništi....pod pretpostavkom da imamo 200 tisuća kuna sredstava to je 12 tisuća kuna podnošljivog minusa.
Na Opte na cijeni od 6 kn, i u riziku da cijena padne na 4 kn... jer niste na vrijeme izašli u padu ili ste zekleti dugoročni, bilo je dozvoljeno imati na računu 6000 komada dionica. Sve druge pozicije pritom moraju biti barem flat.
To bi bilo kosher ulaganje.
A mi svi imamo puno više, grijeh Pohlepe.
Pa smo nefrozni. Muči nas Strah. I tako idu dani pod kapom nebeskom, igra je stara, samo su igrači uvijek novi-stara je burzovna .
Lijepo sročeno
Ma, who dares wins!
Mislim da kod OPTE nije pitanje hoće li biti prodana, jer su svi telekomi koji su išli u prodaju prodani pa ne vidim razlog zašto ne bi bila i OPTE. Tu se u stvari postavljaju dva ključna pitanja; 1.) Kada i 2.) Za koliko novca.
Puno je tu malih ulagača zarobljeno već duže vrijeme s podosta kapitala i za burzu u cijelosti bi bilo super da se prodaja desi što prije i po što boljoj cijeni.
Zato se nadam da će ovaj mjesec zakon o telekomunikacijam biti donjet i da će omogućiti UG da bez problema bude vlasnik OPTE....to bi sigurno bilo najbolje za sve male dioničare jer bi na taj način postigli i optimalnu cijenu prodaje...jer realno tu su samo dva kupca UG i A1...svi drugi mogu biti samo njihovi skriveni kupci....što se tiče cijene na forumu je većina projekcija išla od 7 do 15 kn i tu svako ima svoje mišljenje.Zbog svih nas na burzi držim palčeve svim dioničarima OPTE da se prodaja desi što prije i po što boljoj cijeni.
Nemam dionice OPTE ...ja sam svoje davno prodao i lijepo zaradio.
Kolege od srca vam želim uspjeh!
Ja glumim da me nije briga i ne utječe na mene šta Krešo radi ali svako malo bacim pogled jer mi valjda fali stresa u životu. Kako bilo ne prodajem ništa a ako mi minus dođe na 50% krećem u rasprodaju svih ostalih pozicija i dokupljujem opte.
Čačić je zaljuljao Vladu, a ako ne uspiju naći kakvog žetončića umjesto Čačića, mogla bi pasti Vlada, a onda i ZEM.
Žrtvovao bi ZEM samo da idemo na nove izbore i da se riješimo Gazimira za sva vremena. Samo mislim da mu to nije plan. Taman se natrag uhljebio u Sabor.
Iskustvo je pokazalo, uvijek se nađe neki prebjeg. Pa nismo takve fortune baš sad.
Čačić je zaljuljao Vladu, a ako ne uspiju naći kakvog žetončića umjesto Čačića, mogla bi pasti Vlada, a onda i ZEM.
Uh uh uh. Veća je vjerojatnost da Hrvatska za tri mjeseca postane vodeća sila u EU nego da se sruši Vlada. Najmanje pet njih čeka u niskom startu ako Čačić ode, a mogao bi otići. Ima Plenky municije za pet Čačića.
kolege, svi mi komentiramo da g.Krešo prodaje.. ali nitko ne komentira, da naše DRVO drži dionice čvrsto u šaci i ne pušta ?
kolege, svi mi komentiramo da g.Krešo prodaje.. ali nitko ne komentira, da naše DRVO drži dionice čvrsto u šaci i ne pušta ?
Izgleda da nisi ništa naučio na primjeru tvojeg Kreše pa sad opet vučeš vraga za rep.
Joj ljudi, pa kaj vas brine kk ?
Mozda je covjek jednostavno bubam napamet, nasao neko bolje ulaganje.
Mozda je kupio stan koji je netko prodavao pod hitno i spustio cijenu full.
Mozda je nasao neku super jeftinu dionicu gdje misli da ce vise zaradit dal u hr ili svijetu?
Zamislite samo da dva dana prodaje dionice opte, pa da onda vidite da kupuje i tako u krug?
Kaj je covjekovo pravo i moze i tako trgovat .
Kako bi onda trgovali?
Čovjek je isto tako nedavno kupovao dionice po 6 kn. Znači da prije nije ništa znao a sad odjednom zna?
Vjerojatno nije znao ništa ni tada a niti sada.
Prodaje jer hoce nesto u druge dionice ili ulaganja...
Izgleda da nisi ništa naučio na primjeru tvojeg Kreše pa sad opet vučeš vraga za rep.
možda ako ga dovoljno budemo vukli za rep prodaju i prva dva iz top 10
Joj, kakvi ste............
Svi smo trebali u neko doba dio prodati, pa dokupiti ili što god, a ne se uhvatiti papira ko' pijan plota.
Pa su nam sada svi krivi.
Osim što smo Overbought.
Mene iz ovih prodaja dva velika ulagača brine jedan zajednički nazivnik.
Ročnost.
Pa si mislim, mogućno da su i njih dvoje pomislili kako kraj i nije posve izvjesno tako jako blizu, kako očekujemo i kako se nadamo.
Optima će se prodati, ne mogu zamisliti Zabu kako to drži u portfelju dulje nego što mora, niti kako od posrnule firme prodaje kablove na metar. Pitanje je jedino kada.
10.07 . bi se mogli ponovno gorko razočarati. Al' te smo činjenice mislim odavno već svi više ili manje svjesni.
ja recimo bi bio iznenaden da prodaja bude do 10.07., ocekujem da nece biti i da ce cijena pasti, ali isto tako nikada ne znam kada ce biti i ne zelim zbog pohlepe izaci i cekati nize pa da trcim za vlakom