ništa vas ne kužim, zašto onda drugima prepuštate ovu jeftinoću do 6
Malo ih ima novčiće u čarapici . Treba prodat zlato i srebro . Vidimo se idući tjedan .
Malo ih ima novčiće u čarapici . Treba prodat zlato i srebro . Vidimo se idući tjedan .
Ovdje je važan menađment . Svojevremeno je uspješan direktor IBM-a u hrvatskoj bio zubar .
Buffet pri odabiru dionice uvijek prvo gleda kvalitetu uprave .
Zato što su svi već unutra 100%
a to vidim, zamijenili svi novce za ovce, pa sada traže čobane
onda, ako sam Vas dobro shvatio, radi se o ponudi u rangu od 195 - 225 M Eura (Equity + 75 M Eura dug umanjen za kratkotrajnu imovinu)?
Da.
U tim gabaritima se cijeni firma, a to bi bilo 12-16 kn po dionici.
Ne isplati se razmišljati o tome i glavu razbijati, već sačekati još malo i podvući crtu.
Ja se ipak ne slazem, moji izracuni kazu bsrem 20 kn, ako govorimo o tim gabaritima
Zato što su svi već unutra 100%
a to vidim, zamijenili svi novce za ovce, pa sada traže čobane
Slažem se da budem čoban sa minimum 20 kuna po jednoj dionici OPTE koju čuvam .
Bez obzira na TA i sve komentare , tu sada ima nešto što nas sve iznenadi , a to je ludnica cijene .
Sjećam se jedne brokerice koja je bila među najuspješnijima , koja mi je rekla da dionica može skoćiti
i do 6 puta . Mudrost je tada izaći . Sad smo na skoku od 2 do 6 kuna . Gledajući unaprijed , uz nove
investitore poput ADRISA i one koje neznamo , sve je moguće . Ako vidimo da je 6 kuna mala cijena ,
neovisno o fundamentima , ako pravi kupac uđe , sve je moguće . Tako , budimo mudri i uhvatimo
najviše . LP
Ako ADRIS , koji ima 6 milijardi u džepu , a vidi potenciju u ulaganje u OPTIMU , onda
će ADRIS kupiti OPTIMU .
Nek kupi ko hoće, samo se nadam da će te pare od OPTE i dalje se vrtit na burzi i neće otić na tradicionalno use-nase-podase. Imam spremne dionice za prodaju. 😆
sto s emeen tice neka se ne vrti samo neka daju dobre pare za OPTE
Ako ADRIS , koji ima 6 milijardi u džepu , a vidi potenciju u ulaganje u OPTIMU , onda
će ADRIS kupiti OPTIMU .
Odakle ti da adris ima 6 miljardi u djepu, a to da je adris zainteresiran za optimu mi je iskreno prica za sf s moje tocke gledista
će ADRIS kupiti OPTIMU .
Odakle ti da adris ima 6 miljardi u djepu, a to da je adris zainteresiran za optimu mi je iskreno prica za sf s moje tocke gledista
ima ih , pa potraži , ako nema , JAVI
Receno je na produljenju da ima netelekomski interesent. Sad znamo i koji.
ADRIS je treći .
i neće škrtariti .
ADRIS je treći .
i neće škrtariti .
investicija za 10 godina profitabilna
će ADRIS kupiti OPTIMU .
koliko god prica na prvu djeluje kao sf, kad se stvari malo bolje prouče dobije se puno drukčija slika.
ključna kockica u cijeloj priči je CROS.
činjenica je da osiguravajuće kuće doslovce plivaju u novcima, a većinom su kupovali nekretnine i dužničke vrijednosne papire.
obzirom da će cijene nekretnina padati kao i kamate na dužničke vrijednosne papire, Optimin dug je u ovoj priči jako privlačna stvar.
u svakom slučaju, Adris se zanimljivo ekipirao sa top telekom stručnjacima.
razumna pretpostavka je da su sa hotelom Marjan završili svoju ekspanziju prema turizmu i da, uz Cromaris i CROS žele još diverzificirati svoj portfelj.
odličan post maga . No i dalje ako sve skupa izračunamo mislim da je to daleko iznad 10 kn / dionici.
Ovdje vidim jedan problem , a to je da većina želi napismeno i to odmah , da bu cijena barem 10 kn i da im odmah sjedne na račun . Onda bi kupili po 6 kn . Ali , samo malo mudriji će to i ostvariti .
Dobro jutro.
Back to the business.
Ima li tvrdnja o isplati malih dioničara po cijeni preuzimanja, ili po tromjesečnom prosjeke sa burze ,ukoliko je povoljnija, uporišta u zakonu?
Ne sjećam se više, puno je stranica na opte napisano.
I može li netko od nas izračunati koliki je trenutno tromjesečni prosjek
Safety net.
Mada je pred nama još mjesec i pol dana trgovanja pa je i to vrlo promjenjiva činjenica
Koliko Sam ja upucen svi moraju dobiti isto. Dakle nema preuzimanje ZABA I ht po 12 a Mali po recimo 6.. nema to smisla..
Display MoreDobro jutro.
Back to the business.
Ima li tvrdnja o isplati malih dioničara po cijeni preuzimanja, ili po tromjesečnom prosjeke sa burze ,ukoliko je povoljnija, uporišta u zakonu?
Ne sjećam se više, puno je stranica na opte napisano.
I može li netko od nas izračunati koliki je trenutno tromjesečni prosjek
Safety net.
Mada je pred nama još mjesec i pol dana trgovanja pa je i to vrlo promjenjiva činjenica
Nema.
Ovo je sve već game over. Mi sad tu nabadamo danima tko je ili (će) biti kupac, još nam je zaintrigiralao maštu i Adris objavom o novom članu NO.
Jedino u što nismo sigurno je cijena, i očekivanja će, što će vrijeme teći biti - manja. Prvo 15, pa 14 pa 12, sad se već spominje i 9. I to je okej. Ljudska psiha je takva. Samo par forumaša, očito iskusnih ljudi, ne pada u te umne klopke koje nam mozak servira iz razno raznih razloga.
Ja tipujem od početka na 12 kn, sasvim mi je nebitno tko je kupac i koliko će se potencijalni kupci nabidavati. Ali iznad 13 kn OPTE se prodati neće. A neće ni ispod 10.