https://www.nacional.hr/ekskluzivno-ak…-radnog-mjesta/
Korona je mala beba kakav se tu rat odvija u pozadini.
a spadaju li oni sada u unutrašnjeg (obzirom da smo u EU) ili vanjskog neprijatelja(obzirom da nismo u Eurozoni) , to bi naša partija morala prvo utvrditi, da vidimo kakav oblik otpora ili borbe primjeniti, sve koji su protiv našega turizma, a za svoje države, treba po hitnom postupku na Goli otok na preodgoj, kako mogu protiv našega mora i sunca, kada se zna da je sve naše 100x bolje, a tečaj ćemo popraviti, davati ćemo im 6,20kn/€, pa nismo mi tolike derikože da im dajemo bijednih 6,10€ ako treba mislim da je i premijer spreman otvoriti državnu mjenjačnicu, jer eto nisu stigli agenciju za punjenje gostima
Prošetala sam u nedjelju Opatijom
Plaža pusta, puhala je bura. Ulice puste. terasa jednog hotela popunjena, drugog četvrtinom, sve ostale prazne ili zatvorene.
Ukratko, nigdje nikoga... a od ovoga što ima gostiju ne može se ni za plaće osoblja zaraditi ., A više je osoblja nego gostiju.
Strašljivo.
Dionice turstičkih kompanja da, ali ne sada i ne na ovim cijenama
Prošetala sam u nedjelju Opatijom
Plaža pusta, puhala je bura. Ulice puste. terasa jednog hotela popunjena, drugog četvrtinom, sve ostale prazne ili zatvorene.
Ukratko, nigdje nikoga... a od ovoga što ima gostiju ne može se ni za plaće osoblja zaraditi ., A više je osoblja nego gostiju.
Strašljivo.
Dionice turstičkih kompanja da, ali ne sada i ne na ovim cijenama
A vrijedi ona što juznije to tuznije....
Pozdrav iz Tučepa!
Cca 50 % kapaciteta, nikad više Rusa.
U subotu sam prošetao Rovinjom. lijepo ugodno veče, Carrera poluprazna, Grisia tu i tamo netko, na rivi nešto više duša,ugostiteljski objekti - ima mjesta za sve. U Poreču isto stanje, Decumanus poluprazan, na obnovljenoj rivi ima nešto ljudi. Loše.
Prošlih godina se ni Decumanusom ni rivom od silne gužve nije moglo proći. Jedino dobro je da nema gužve na cestama, mjesta za parkiranje ima, nema čekanja u butigama, na plaži nikad ljepše i komotnije, more čisto i bistro...
U subotu sam prošetao Rovinjom. lijepo ugodno veče, Carrera poluprazna, Grisia tu i tamo netko, na rivi nešto više duša,ugostiteljski objekti - ima mjesta za sve. U Poreču isto stanje, Decumanus poluprazan, na obnovljenoj rivi ima nešto ljudi. Loše.
Prošlih godina se ni Decumanusom ni rivom od silne gužve nije moglo proći. Jedino dobro je da nema gužve na cestama, mjesta za parkiranje ima, nema čekanja u butigama, na plaži nikad ljepše i komotnije, more čisto i bistro...
eto vidiš, sve ljepše i ugodnije za živjeti, biti će i manje zagađenja svih vrsta, što će reći nije sve u cijenama dionica
a evo i potvrde da naši porezodršci više vole uhljebe i sebe
nego turiste
Evo me na jugu ispod Splita. Sve je poluprazno.
Ulazim u kiosk žena me pita gdje mi je maska i vrati me dok ona priča s frendom koji nema masku, uđem opet s maskom platim Ledov kornet čokolada 14 kn,Maximo 20 kn, gazirani sok 0,5 isto 14 kn. Žali se kako nema posla.
Neznam kako bi prosječni Hrvat im trebao pomoći u sezoni ako je potrošio godišnji i ima plaću cca 6000 kn.
Zimmer frei na svakom uglu.
Hrvatski model, samo me zanima ako iduće sezone bude ovako...
Prošao sam kroz Veliku Goricu jučer navečer, nigdje nikog! Tek pokoji putnik-prolaznik na terasama kafića
U Pan-Peku se ne možeš o kupca očešati, što si prije mogao bez problema
Konzum u centru pun peciva u 19h navečer
Hotel Bijela ruža s mračnim prozorima svjedok je korona vremena.
Tu i tamo koji avion propara rijedak zrak i spusti nove putnike u zračnu luku (koju je mogla projektirati pokojna Zaha Hadid, a nije, jer su nekim našim prd_njama dali posao)
Nakon obilaska uputio sam se autom na zaobilaznicu... Zgrada vodotornja sablasno se nadvija nad gradom
Display MoreProšao sam kroz Veliku Goricu jučer navečer, nigdje nikog! Tek pokoji putnik-prolaznik na terasama kafića
U Pan-Peku se ne možeš o kupca očešati, što si prije mogao bez problema
Konzum u centru pun peciva u 19h navečer
Hotel Bijela ruža s mračnim prozorima svjedok je korona vremena.
Tu i tamo koji avion propara rijedak zrak i spusti nove putnike u zračnu luku (koju je mogla projektirati pokojna Zaha Hadid, a nije, jer su nekim našim prd_njama dali posao)
Nakon obilaska uputio sam se autom na zaobilaznicu... Zgrada vodotornja sablasno se nadvija nad gradom
Ovo ko putopis 👍. Al Gorica ti i inače tako izgleda .
Evo i ostalima je sinulo zasto podatci govore jedno, a stvarnost drugo (turista ima malo ili ih nema).
Istina je naravno ovo drugo i koliko sam ja vidio najgore ce proci hoteli - oni koji se bave iznajmljivanjem apartmana i kuca (naravno kvalitetni smjestaj, na osami, sa bazenom) ce biti popunjeni koliko toliko.
https://www.jutarnji.hr/vijesti/hrvats…urizma-15009013
Znaci u stvarnosti turista ima vjerojatno oko 25 % posto od stvarnog proslogodisnjeg broja sto ce pogoditi posebno i one koji racunaju na zaradu od turizma posrednim putem (distribucija, trgovina i proizvodnja hrane).
Bit ce zanimljivo vidjeti Q3 ATGR-a i PODR-a.
Turistička patrola, eto što je
Bila sam danas u Opatiji, valjda dvadesetak više gostiju nego prošli tjedan. Parkiralište prazno, što je prijašnjih godina za špicu sezone nezamislivo
Ulice puste, terase isto... još uvijek čini se više osoblja nego gostiju
Inače u ovo doba nisi mogao iglu ugurati, a kamoli automobil parkirati
Misterij solved
Piše da priajšnjih godina svaki treći gost nije bio prijavljen, otuda nesrazmjer između statistike i stanja na ulicama
Bilo kako bilo, sezona je slaba, mada nismo očekivali niti ovoliko gostiju koliko imamo
Zlocesti, ti citas druge postove?
Priljepio sam taj link dva posta prije tvoga
Prije bih rekao da je nije bio prijavljivan svaki drugi turist nego svaki treći. Ono sto je bitno u ovom clanku jest da se radi o gostima u privatnom smjestaju, apartmanima, ne u hotelima (jer su oni bili prijavljeni svih ovih prethodnih godina). Rivp je po ovome definitivno best sell.
Čitam naravno.
Al' kažu da je za sreću potrebna dobra probava i loše pamćenje
Sorry stvarno , promaklo mi je.
https://www.jutarnji.hr/vijesti/hrvats…sezonu-15011305
Svakim danom sve bolja i bolja popunjenost plaža.
https://www.jutarnji.hr/vijesti/hrvats…sezonu-15011305
I od tog paradajez turista netko živi kad kupi sok za 15, pivu za 15 u dućanu.
Pogledaj kafiće po Makarskoj rivijeri-poluprazni navečer,prije nebi mogao naći mjesto.
Bio tamo prošli tjedan.U dućanima ne čekaš na blagajni-mislim da ti to dosta govori...
Domaći su samo digli cijene misleći da će se kompenzirati broj ljudi, a dobili su kontra efekt jer struktura gosti nije kao prije i ovi koji dolaze ne troše toliko jer razmišljau o jeseni. Pogledaj što se piše za Njemačku.
Display Morehttps://www.jutarnji.hr/vijesti/hrvats…sezonu-15011305
I od tog paradajez turista netko živi kad kupi sok za 15, pivu za 15 u dućanu.
Pogledaj kafiće po Makarskoj rivijeri-poluprazni navečer,prije nebi mogao naći mjesto.
Bio tamo prošli tjedan.U dućanima ne čekaš na blagajni-mislim da ti to dosta govori...
Domaći su samo digli cijene misleći da će se kompenzirati broj ljudi, a dobili su kontra efekt jer struktura gosti nije kao prije i ovi koji dolaze ne troše toliko jer razmišljau o jeseni. Pogledaj što se piše za Njemačku.
Dobro ste primijetili , mi opet brojimo dolaske i noćenja gostiju uspoređujući brojke s istim vremenskim periodima prošle godine , ali to je ipak neusporedivo .
Struktura gostiju lošija , vise je onih koji traže jeftiniji smještaj i manje troše , a zbog ovog “ novog normalnog “ u prvom je planu sunce i more .
Kafiće , restorane , izlete , muzeje ....... velik broj gostiju izbjegava .
Osim kupanja i sunčanja sve ostalo se pomno dozira i planira pa i odlazak u dućan u koji vise ne trčimo svakodnevno i po svaku sitnicu koja nam padne napamet .
Uglavnom , i oni koji imaju novaca zbog cijele ove korona situacije troše puno manje .
Ja sam već bez ikakve želje i potrebe za štednjom u posljednja dva mjeseca na moru jako puno uštedjela , jedemo u kući , pijemo kavu uglavnom u kući , čak ni ljetne rekvizite ove godine nismo obnovili jer ima svega za plažu od prije , a sunce i more je besplatno 😀
Display MoreI od tog paradajez turista netko živi kad kupi sok za 15, pivu za 15 u dućanu.
Dobro ste primijetili , mi opet brojimo dolaske i noćenja gostiju uspoređujući brojke s istim vremenskim periodima prošle godine , ali to je ipak neusporedivo .
Struktura gostiju lošija , vise je onih koji traže jeftiniji smještaj i manje troše , a zbog ovog “ novog normalnog “ u prvom je planu sunce i more .
Kafiće , restorane , izlete , muzeje ....... velik broj gostiju izbjegava .
Osim kupanja i sunčanja sve ostalo se pomno dozira i planira pa i odlazak u dućan u koji vise ne trčimo svakodnevno i po svaku sitnicu koja nam padne napamet .
Uglavnom , i oni koji imaju novaca zbog cijele ove korona situacije troše puno manje .
Ja sam već bez ikakve želje i potrebe za štednjom u posljednja dva mjeseca na moru jako puno uštedjela , jedemo u kući , pijemo kavu uglavnom u kući , čak ni ljetne rekvizite ove godine nismo obnovili jer ima svega za plažu od prije , a sunce i more je besplatno 😀
I onda to ide uzročno posljedično ne prodaje se piće od 0,25 nego od 2 litre, po hotelu jer su hoteli prazni ne jedu se mali maslaci, med ,linolade, šećer za kavu itd...ne jede se sladoled na štapiću nego se nakon ručka pojede quatro ili twice(ne ručaš vani), ne koriste se mali šamponi,sapuni, maramice u hotelima, a to je roba koja je profitabilna svakoj firmi.
Prodaja velikih pakiranja u trgovinama neide na ruku proizvođačima jer su tu cijene nikakve,pogotovo kod velikih lanaca trgovina i onda nema profitabilnosti.
Osobno mislim da će efekt biti znatno manji ne samo zbog manjeg broja gostiju, nego i zbog strukture gostiju i promjenjenih navika. U ugostiteljstvu je dodana vrijednost puno veća nego u trgovini, a ljudi su sad orjentirani na trgovine.
K tome ono što im nije sila neće trošiti jer svi čekaju tu jesen...