Turističke dionice i perspektive
-
-
-
Vidit cemo za mjesec, dva kad zapeku temperature 35-40, hoce li ostati na uzarenom asfaltu ili potraziti hlađenje u kristalno cistom moru 😎
-
Vidit cemo za mjesec, dva kad zapeku temperature 35-40, hoce li ostati na uzarenom asfaltu ili potraziti hlađenje u kristalno cistom moru 😎
Pitajte to ugostitelje u Zagrebu?
Danas u restoranu 5 stolova puno, ostatak stoji prazan.
Nigdje nikoga.
-
Ajde ajde, nakon izbora poteći će medeno mlijeko. Pa i u Zagrebu.
-
pustite Zagreb, nije tajna da je oko 90% prometa bilo od stranaca osobito iz Koreje, a to je sad ukidanjem avio letova i linija izostalo
inače mislim da je ovo prilično realan prikaz turizma u prijestolnici, fali svega (osim Adventa kojega je svima puna kapa): Travel advisor, analiza turizma u ZG
tko je sletio avionom u Zagreb, zna o čemu pričaju: slaba povezanost (taxi imaš Gorički koji deru cijenom, a ostali kao da pod krinkom upadaju na terminal po putnike...), gornji grad je sramota, umjesto da tu bagru isele u Novi Zagreb i tamo naprave državu u malom: Vladu, i Sabor i druge institucije, bar tamo ima još slobodnih livada
za razliku npr. kad sletiš u London kotačići od kofera su stalno na cesti, transfer samo takav ni brige ni pameti, a ovdje ćemo prvo napraviti sljemensku žičaru a onda prigradsku željeznicu kako bi putnici mogli iz zračne luke do grada
sve naopako!
kao što su na moru počeli nuditi nešto više od sunca i mora, to isto čeka i Zagreb jer će u protivnom i dalje zjapiti prazan
Istra, Primorje i sjeverna Dalmacija će se oporaviti vrlo brzo, osobito ako daju veće popuste a sve vodi k tome
Dubrovnik bez dir. letova naravno nula bodova
-
pustite Zagreb, nije tajna da je oko 90% prometa bilo od stranaca osobito iz Koreje, a to je sad ukidanjem avio letova i linija izostalo
inače mislim da je ovo prilično realan prikaz turizma u prijestolnici, fali svega (osim Adventa kojega je svima puna kapa): Travel advisor, analiza turizma u ZG
tko je sletio avionom u Zagreb, zna o čemu pričaju: slaba povezanost (taxi imaš Gorički koji deru cijenom, a ostali kao da pod krinkom upadaju na terminal po putnike...), gornji grad je sramota, umjesto da tu bagru isele u Novi Zagreb i tamo naprave državu u malom: Vladu, i Sabor i druge institucije, bar tamo ima još slobodnih livada
za razliku npr. kad sletiš u London kotačići od kofera su stalno na cesti, transfer samo takav ni brige ni pameti, a ovdje ćemo prvo napraviti sljemensku žičaru a onda prigradsku željeznicu kako bi putnici mogli iz zračne luke do grada
sve naopako!
kao što su na moru počeli nuditi nešto više od sunca i mora, to isto čeka i Zagreb jer će u protivnom i dalje zjapiti prazan
Istra, Primorje i sjeverna Dalmacija će se oporaviti vrlo brzo, osobito ako daju veće popuste a sve vodi k tome
Dubrovnik bez dir. letova naravno nula bodova
Povezanost iz zračne je jako dobra, jer hvala bogu, imate uber, Bolt,.. Jedini problem je, još od prije, poluprazan zračna luka, kao da je neki gradić a ne glavni grad
-
I ako dodju gdje ce s tim jedrilicama nije da bas imamo mjesta u marinama na pretek
-
Decki jedna bitka nije rat, pricamo o grani u kojoj kad pada kisa ekipa se kupi.Dovoljno je jedan da pronese zarazu i banana...Nadam se da sam u krivu za dobro svih nas, ali i dalje sam gledatelj.
-
Decki jedna bitka nije rat, pricamo o grani u kojoj kad pada kisa ekipa se kupi.Dovoljno je jedan da pronese zarazu i banana...Nadam se da sam u krivu za dobro svih nas, ali i dalje sam gledatelj.
Razmišljam si upravo o dionicama opčenito i mislim kako ovo vaša izjeva vrijedi za večinu dionica.....mi se polagano otvaramo ali činjenica je da broba još uvijek traje i kod nas a i u svijetu....ključno je pitanje kolike će posljedice sve ovo ostaviti da corona ubrzo i prestane a da ne pričam o tome što bi se dogodilo u slučaju ne daj Bože drugog vala virusa.....
-
Hoteli ce raditi sa 20% manjim smjestajnim kapacitetima stoji u objavi na burzi. Cijene ce vjerojatno biti 10 ak % nize nego prosle godine. Prihodi ce u najboljem slucaju biti 50 % proslogodisnjih. Menadžment radi jako dobar posao međutim tesko je ocekivati da ce rashodi biti manji od prihoda. Mislim da ce gubitak u najboljem slucaju biti između 100 i 200 mil kn. Jeli taj gubitak vec uracunat u trenutnu cijenu dionice??? Mozda da a mozda i ne...
-
-
https://www.marketwatch.com/investing/stock/tui?countrycode=uk
TUI je porastao 33% danas. Nikakvo čudo da RIVP bude vrlo brzo 35 kn. Zasad nema pozitivnih blokada.
To bi bilo normalno obzirom na poboljšanje stanje, izvanredno epidemiološko vođenje
situaciju i praktično nestajanje virusa u Hrvatskoj. Problem je jedini što sam ja prodao dionice.
Međutim dobro je što se uvijek na ZSE ima vremena reagirati.
Ja recimo gledam i ne vjerujem DANAS tako nisku cijenu ERNT i KODT koja se uopće NE MIČE kao da
je kriza COVID 19 u galopirajućem smrtonosnom pohodu. Na ove 3 dionice se po meni treba fokusirati.
Valamar je snizio cijene ništa ili vrlo malo.
-
Hoteli ce raditi sa 20% manjim smjestajnim kapacitetima stoji u objavi na burzi. Cijene ce vjerojatno biti 10 ak % nize nego prosle godine. Prihodi ce u najboljem slucaju biti 50 % proslogodisnjih. Menadžment radi jako dobar posao međutim tesko je ocekivati da ce rashodi biti manji od prihoda. Mislim da ce gubitak u najboljem slucaju biti između 100 i 200 mil kn. Jeli taj gubitak vec uracunat u trenutnu cijenu dionice??? Mozda da a mozda i ne...
To nitko ne može znati. Ova godina je izgubljena i važno je preživjeti. Država će tu uskočiti i još ako treba sa potporama ali ako se virus vrati na jesen ili ako mjere koje poduzimaju "Izvozne" zemlje po pitanju turista budu uspješne bit će sigurno još i većih gubitaka. Što samo po sebi ne mora značiti pad na 5 kuna ili slično, svega tu može biti. ako se i pojavi neka priča o prodaji, ako se virus ne vrati, jaki igrači će sigurno ulagati u ovu dionicu jer kako se ono kaže kupuje se budućnost. Rekao bih da su šanse 50:50... ili ćete zaraditi ili ćete izgubiti
-
Super za ove mjere EU
Mene cudi da nasi ne forsiraju u EU da Slovenija odradi autoput od Rupe prema Postojni ili jos bolje Sežani, da je pokriveno i Italija i sjever, za HR turizam bi to bilo odlicno.. a i za nase kad idu na skijanje
-
Stožer civilne zaštite Republike Hrvatske je danas donio Odluku o dopuni Odluke o privremenoj zabrani prelaska preko graničnih prijelaza Republike Hrvatske.
Ovom Odlukom određene su države članice Europske unije (Češka Republike, Mađarska, Republika Austrija, Republika Estonija, Republika Latvija, Republika Litva, Republika Poljska, Republika Slovenija, Savezna Republika Njemačka i Slovačka Republika), čiji državljani zbog zadovoljavajuće epidemiološke situacije, neće morati prilikom ulaska u RH posebno dokazivati razlog svog ulaska (poslovni, gospodarski, turistički itd.), već će moći ulaziti pod jednakim uvjetima kao i prije pojave bolesti COVID-19, ali i nadalje uz epidemiološku kontrolu, i uz obvezu pridržavanja općih i posebnih preporuka Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo.
Prilikom ulaska u RH državljana tih država članica, evidentirat će se njihov ulazak uz prikupljanje dodatnih podataka (mjesto odredišta, broj mobitela i e-mail adresa), radi eventualne potrebe kontaktiranja iz epidemioloških razloga.
-
Valamar Marea Suites u Špadićima (Poreč) se otvara sutra, 29.05.2020.
Otvorio sam i ja svoje apartmane na splitskoj rivi , al osim par muha i dva žohara nema novosti , a booking pulse zvoni samo da me obavijesti o novom otkazu za 7 mjesec ....
-
Otvorio sam i ja svoje apartmane na splitskoj rivi , al osim par muha i dva žohara nema novosti , a booking pulse zvoni samo da me obavijesti o novom otkazu za 7 mjesec ....
Sta to znaci otvorio si apartmane i ti, sta otvorio si vrata pa ako tko uleti ne znam kako se to otvaraju apartmani 😂
I ja danas razgovarao s rodicom koji imaju agenciju u splitu preko koje iznajmljuju svoje i tudje apartmane poprilican broj apartmana sve skupa kaze isto da jos se nista ne mrda te da su smanjili cijene oni i jos neki koje zna dok drugi jos nisu spustali u svakom slucaju nema jos mrdanja oko bookinga vjerovatno ce bit dosta toga last minute
-
druga je firma ali ovo su cijene
Bol | Otok Brač
✔ Nagrađivani Thalasso Wellness centar
✔ Kupanje, planinarenje i biciklizam
✔ Izleti u prirodu i gradove
✔ Teniski tereni
Boravite u sobi tik uz plažu Zlatni rat već od 27 € /
-
Pa koliko ja vidim na Bookingu oglašene cijene slučajno odabranih lokacija u sklopu naših manjih i većih hotelskih kuća pokazuju maksimalne cijene uz mogućnost odustanka u zadnji čas. Tjedan koji sam gledao je od 18.-25. srpnja ove godine.
Pogledao sam Padovu na Rabu (Valamar), Puntu na Velom Lošinju (Losinj hotels - ex Jadranka), Park Plaza Belvedere Medulin (Arenaturist) i Bale (Mon Perin), Medora Auri (Hoteli Podgora) i Family Hotel Amarin (Maistra - Rovinj).
Za sada očito nema skoro nikakvog popuštanja cijena, iako je booking za hotele pretpostavljam dosta slab. Za kampove bi situacija ipak mogla biti bolja (mobilne kućice i sl.)
Nista ne tvrdim i ne zaklinjem se u nikakvu reprezentativnost uzorka (jer on to sigurno nije) nego samo pokušavam uočiti strategiju i obrazac ponašanja. Nećemo spuštati cijene do trenutka kad ćemo ih zaista morati spustiti (ili nećemo morati).
-
Bol | Otok Brač
✔ Teniski tereni
Je za 27 eura možeš dobiti kućicu za psa možda. Ovaj isto tjedan za koji sam gore gledao, najjeftinija dvokrevetna soba je 9.328 kuna odnosno 1333 kune ili 177 eura noćenje s doručkom.
-
Bol | Otok Brač
✔ Teniski tereni
Je za 27 eura možeš dobiti kućicu za psa možda. Ovaj isto tjedan za koji sam gore gledao, najjeftinija dvokrevetna soba je 9.328 kuna odnosno 1333 kune ili 177 eura noćenje s doručkom.
Ako želiš mogu ti proslijediti meil
-
-
Nepročitani postovi
-
- Title
- Odgovora
- Zadnji odgovor
-
-
-
Što smo danas tržili 6k