1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
This Thread
  • Everywhere
  • This Thread
  • This Forum
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. Razno
  3. Kavana

Birtija

• StatusQuo
  • February 17, 2020 at 10:14 PM
  • Moller
    Majstor
    Reakcija primljeno
    12,602
    • July 14, 2023 at 12:37 PM
    • #4,961
    Quote from Infinity

Jeli se spominjala ikako prosječna cijena PPD-ove kupnje odvojeno od cijelodnevne ukupne prosječne?

Mirišem da su najbolje prošli 🧐

to je slučajno, vidjeti ćeš kada slijedeći mjesec oni HEPu prodaju s negativnim predznakom,

koliko je već puta tako bilo, da su privatne tvrtke popušile a državne zaradile, samo se ovaj puta omaklo pa se obrnulo,

iskreno se nadam da ovo nije prava ni posljednja pljačka domovine,

nego puka slučajnost

• Infinity
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,987
    • July 14, 2023 at 12:45 PM
    • #4,962
    Quote from Moller
    Quote from Infinity

Jeli se spominjala ikako prosječna cijena PPD-ove kupnje odvojeno od cijelodnevne ukupne prosječne?

Mirišem da su najbolje prošli 🧐

to je slučajno, vidjeti ćeš kada slijedeći mjesec oni HEPu prodaju s negativnim predznakom,

koliko je već puta tako bilo, da su privatne tvrtke popušile a državne zaradile, samo se ovaj puta omaklo pa se obrnulo,

iskreno se nadam da ovo nije prava ni posljednja pljačka domovine,

nego puka slučajnost

Display More

Ja također na ovo gledam s pozitivom jer nismo ni svijesni koliko je dobro dok se jos ima što pljačkati

• emil
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    2,471
    • July 16, 2023 at 8:36 PM
    • #4,963

ako zele mir i tisinu neka si kupe kucu na selu a ne stan u centru grada.(mir i tisina ne ide zajedno u recenicu sa stanom u zagrebu koji bi se dao rentat turistima) ako je mir i tisina zivite kraj groblja ili na nekoj periferiji koji bas i nije interesantan turistima

sta ja kao vlasnik ne proizvodim buku ? pa vise je vlasnik u svom stanu nego turist jer turist nije doso lezat u stanu nego je u razgledavanju a napit i bucit moze vlasnik kao i turist a da ne spominjem birtiju u prizemlju ispod tog stana u kojoj buce lokalni pijanci a ne turisti koji su u iznajmljenom stanu.

a to sto bi ti napravio susujedu je prica za sebe jer da sam ti ja susjed nebi se sigurno dobro proveo prvo ti a naknadno ni ja.

Nadmudrivanje sa budalom je kao hrvanje sa svinjom u blatu ..... nakon nekog vremena skužiš da svinja uživa.

• zdenkic
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,265
    • July 16, 2023 at 8:38 PM
    • #4,964

gle ja ne zelim pijane engleze uopce na ulici, jer je moja ulica mirna i u tisini 9 mjeseci izvan sezone

ne zelim ni da nemam parking

ne zelim niti da bude guzva

i mnogo toga ne zelim

rjesenje? zabranit turizam

• emil
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    2,471
    • July 16, 2023 at 8:42 PM
    • #4,965

ljudi kupe zemlju i desetljecima nikog nije bilo kraj njih al vremena se mjenjaju. dolaze susjedi i vise nemas svoj mir i tisinu. ak si htio mir i tisinu mogao si si kupit par hektara njive oko svoje kuce pa da ti se nitko ne moze doselit

stan da ne pricam. kupis stan i onda ocekujes da ces imat mir i tisinu? pa koje to gljive moras jest da bi u to povjerovao?

dolaze obitelji s malom djecom- naknadno su to tinejdjeri- tulumi itd... kakav mir i tisina? preseli se u prirodu ili u staraacki dom pa uzivaj u miru u tisini s istomisljenicima .

zivim u kuci i svakoddnevno slusam taj mir i tisinu - cajke-sevdalinke-narodne-starogradske itd. zavisi koji je susjed taj dan DJ :D

naravno da i oni slusaju moj repertoar (techno-deephouse itd.. al sam se potrudio kupit dobar razglas da me cuju i oni na drugoj ulici :D ako nekome treba DJ ...tu sam :D

meni je samo cudno da netko zaziva porez na nekretnine jer kao zjape stanovi prazni a onda ovdje tupi da se te iste nekretnine nebi smjele izjajmljivat da bi on mogao mirno spavat u svojoj nekretnini

Nadmudrivanje sa budalom je kao hrvanje sa svinjom u blatu ..... nakon nekog vremena skužiš da svinja uživa.

• Moller
    Majstor
    Reakcija primljeno
    12,602
    • July 17, 2023 at 11:37 AM
    • #4,966
    Quote from emil

cinjenica je da su kolone sve vece i sve duze prema moru a kakve ce bit priblizavanjem 1.8 mozemo samo zamisliti.

https://www.index.hr/vijesti/clanak…ijesti_ostalo_d

navedena paraliza je više paraliza nečijega mozga iz HAC a nego realni problem

Quote from zdenkic
    Quote from Junius

Čisto sumnjam..bio sinoć u Splitu, nemam se dojam da je sredina srpnja...nema turista ni blizu...

eto o tome sam i ja pisao, jednostavno turista "nema nigdje"

nesto ove godine rade drugacije, drugdje se zadrzavaju, al jos nisam skuzio sto se desava

mislim nema ih na cestama, nema ih na plazi, nema ih u ducanima, nema ih u kaficima, nema ih u restoranima

a po brojevima ih ima vise nego prosle godine

sto rade, hlade se u sobi cijeli dan? nema mi smisla

Display More

mislim da je došlo vrijeme da im se ponudi besplatni sladoljed od strane ninistarstva turizma uz ispriku da smo ih mislili oderati, ali su nas prokužili

Edited once, last by Moller: Merged a post created by Moller into this post. (July 17, 2023 at 11:41 AM).

• zdenkic
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,265
    • July 17, 2023 at 11:44 AM
    • #4,967

sladoled vise nije fora, u subotu sam platio jednu krisku lubenice 3 eura

• Junius
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    2,824
    • July 17, 2023 at 11:48 AM
    • #4,968
    Quote from zdenkic

Klip kukuruza 3€ ( da ne pričamo o kugli sladoleda haha )

• zdenkic
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,265
    • July 17, 2023 at 11:53 AM
    • #4,969
    Quote from Junius

Klip kukuruza 3€

ajde kukuruz barem moras ocistiti i skuhati ili okrenuti na rostilju, pa imas tu kuhalo/rostilj ili sto vec koriste koje nesto kosta

al ovo je lubenica, koju samo narezes...mislim nije mi ni palo na pamet da moze bit tri eura

no, ponuda i potraznja...nikog nije bilo na standu, tak da mislim da su prodali cetvrtinu narezane lubenice tu vecer

• zdenkic
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,265
    • July 17, 2023 at 11:56 AM
    • #4,970

ma kad se ta guzva na luckom napravi, taj cep se ne ocisti sve do bosiljeva, a ponekad i dalje

problem koj se rijesi doslovce preko noci sa vinjetom, ali, kad nece vinjete i mos ga jebat

najjace mi je kad su proveli svoje istrazivanje i zakljucili:

„Ispitivanje provedeno 2019. pokazuje da je 70 posto vozača bilo upravo za model ‘plati koliko voziš’ umjesto klasične vinjete.

:D

• Philidor
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,190
    • July 17, 2023 at 12:05 PM
    • #4,971

Može li se uopće uvesti vinjeta kad nisu sve autoceste pod kontrolom iste osobe? Npr. BINA Istra ima svoju koncesiju na ipsilonu i naplaćuje masno već sam prolazak Učke, pitanje je pod kojim uvjetom bi oni pristali na vinjetu. A mnogi turisti bi bili ljuti / zbunjeni ako bi npr. kupili vinjetu da bi išli u Rovinj i onda shvate da plaćaju sve po starome i da je mogu komotno baciti u smeće...

• Junius
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    2,824
    • July 17, 2023 at 12:08 PM
    • #4,972
    Quote from Philidor

Može li se uopće uvesti vinjeta kad nisu sve autoceste pod kontrolom iste osobe? Npr. BINA Istra ima svoju koncesiju na ipsilonu i naplaćuje masno već sam prolazak Učke, pitanje je pod kojim uvjetom bi oni pristali na vinjetu. A mnogi turisti bi bili ljuti / zbunjeni ako bi npr. kupili vinjetu da bi išli u Rovinj i onda shvate da plaćaju sve po starome i da je mogu komotno baciti u smeće...

To je najveća glupost, da se to u Istri i Zagorju dalo u koncesiju...pogotovo ovo u Istri, država gradi cestu, a drugi bere peneze

• zdenkic
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,265
    • July 17, 2023 at 12:13 PM
    • #4,973

pa normalno da moze, ako hoce, ali nece

i novi sustav naplate ce takodjer uvesti svo troje, bina arz i hac, tako da, dogovor je uvijek moguc

problem je kod novog sustava naplate da ces morat kupit enc, i onda dodatno placati prolaz kao sada, a imamo jedne od najskupljih cestarina na svijetu

pula ucka 11.20 eura....a tunel smo mi platili da ga izgrade jer su sa place uzimali

al sta ces, mi smo tu da nas deru

• Normani
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,455
    • July 17, 2023 at 1:48 PM
    • #4,974
    Quote from zdenkic

rjesenje? zabranit turizam

...reče Kim Jong Zden Kić i naredi da se cijena sladoleda spusti na nekadašnje 2 kn! ^^

• accountant
    Majstor
    Reakcija primljeno
    4,160
    • July 17, 2023 at 1:59 PM
    • #4,975

ihiiihiiihhhhiiiiiii

Screenshot
    Captured with Lightshot
    prnt.sc

kad je tenkre, nek' plati

ljudi moji, još jednom... ta EV priča je najveća prevara potrošača, veća i od chf kredita!

• Moller
    Majstor
    Reakcija primljeno
    12,602
    • July 17, 2023 at 2:00 PM
    • #4,976
    Quote from zdenkic

sigurno su pročitali ovaj članak pa vele, e neka sada plaćaju i koštice

Inače bacate koštice lubenice? Bolje nemojte jer imaju niz zdravstvenih prednosti
    Količina minerala i vitamina u kriški lubenice koristan je prirodni lijek protiv umora te tjelesne i psihičke iscrpljenosti
    www.jutarnji.hr
  • Moller
    Majstor
    Reakcija primljeno
    12,602
    • July 17, 2023 at 2:06 PM
    • #4,977
    Quote from emil

https://novac.jutarnji.hr/novac/aktualno…-obali-15355198

znaci apartmane bi trebalo zabranit da bi kao netko dosao sagradit velike hotele?

sta je do sad bila neka zabrana gradnje velikih hotela?

velike hotele gledam kao i velike kruzere. dodje 5000 ljudi i nahrle na stradun i onda kao to ne umanjuje kvalitetu zivota lokalnoj zajednici i ne rauba lokalnu infrastrukturu?

da ne pricamo kako ce nam izgledat plaze ak se sagrade veliki hotelski kapaciteti...

mozda nekome ove slike izgledaju lijepo al meni bas i ne izgledaju kao neki napredak u odnosu na ovo sto sad imamo.

The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content.

The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content.

ok je imat hotele i treba ih gradit al pretjerivat nevalja ni u sexu a kamoli u gradnji hotela i apartmana:D

Display More

ovo više izgleda kao veliki bazen pokraj grada, odmor kao pri kupnji u trgovačkom centru

• KultLicnosti
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,644
    • July 17, 2023 at 3:50 PM
    • #4,978

E da odluta koja Ruska raketa na ledinu u Poljsku ili Litvu da si dokupim još Spana ,gdje je zlatna ribica zna li ko ??

...i zaboravimo ono što smo naučili kad smo bili mali. Propuh ne ubija, propuh u ovoj krizi spašava. (D.B.)

• Paulie
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    3,317
    • July 17, 2023 at 4:58 PM
    • #4,979
    Quote from 5. Element

https://novac.jutarnji.hr/novac/aktualno…-obali-15355198

Fakat je istina. Stvorena je porezna oaza koja devastira prirodnu osnovu. I napreze ionako slabu infrastrukturu. Sto je bilo bilo je, ali sad treba staviti cep na to.

I da, ja govorim iz interesa. A moj interes je da obala bude sto manje devastirana tako da moja vikendica bude u sto ljepsem okolisu, i sa sto manje konkurencije od dodatne gomile apartmana. Ali, tako bi zapravo trebali razmisljati i postojeci apartmandzije. Jer kad se nazidje jos gomila apartmana sve to skupa vise nece vrijediti nista.

A moj interese je ovdje i javni interes.

Suprotan od zelje potencijalnih novih apartmandzija.

Pa ovome krelcu su vlasnici apartmana direktna konkurencija, i sad bi ih krele da država zabrani konkurenciju. Hoteli umanjuju dobit što iznajmljivači ne mogu, iznajmljivači na sve plaćaju PDV. Svakome je jasno da je ovo plaćeni članak. Što je najgore krelac radi za Maistru, kao suvlasnik bi ga najradije otpustio.

Hrvatskoj je više u interesu podupirati domaće iznajmljivače nego strane hotelske lance koji dobit izvlače vani, a naše ljude zapošljavaju na najniža zanimanja tipa sobarica ili konobar.

• Paulie
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    3,317
    • July 17, 2023 at 5:23 PM
    • #4,980

Vidim u članku da je na susretu bila i Borgovka Irena Weber koja brine za mlade obitelji zbog rasta cijena nekretnina. Ista ta Irena Weber je pokrala 17.000 obitelji u Lex Agrokoru.

Nepročitani postovi

1. Title
    2. Odgovora
    3. Zadnji odgovor
    1. JDOS (ADRIATIC OSIGURANJE d.d.) 282

• Cicija
      • February 26, 2020 at 8:56 PM
      • Dionice
      • Cicija
      • June 9, 2025 at 11:44 PM
    2. Odgovora
      282
      Pregleda
      108k
      282
    3. Jure

June 9, 2025 at 11:44 PM
    1. Ideje za trgovanje na inozemnim tržištima - Što i zašto ? 10k

• zlocesti
      • September 18, 2020 at 8:28 PM
      • Tržišta kapitala - USA
      • zlocesti
      • June 9, 2025 at 8:12 PM
    2. Odgovora
      10k
      Pregleda
      2.9M
      10k
    3. my moon

June 9, 2025 at 8:12 PM
    1. SAPN (SAPONIA d.d.) 1.1k

• tizian1
      • February 12, 2020 at 8:49 PM
      • Dionice
      • tizian1
      • June 9, 2025 at 10:21 AM
    2. Odgovora
      1.1k
      Pregleda
      510k
      1.1k
    3. accountant

June 9, 2025 at 10:21 AM
    1. 7SLO 21

• Like 1
      • Santo
      • January 14, 2023 at 2:27 PM
      • Investicijski fondovi
      • Santo
      • June 9, 2025 at 9:12 AM
    2. Odgovora
      21
      Pregleda
      9.2k
      21
    3. Bokyklc

June 9, 2025 at 9:12 AM
    1. IKBA (ISTARSKA KREDITNA BANKA UMAG d.d.) 311

• Like 1
      • propalica
      • February 14, 2020 at 11:16 AM
      • Dionice
      • propalica
      • June 8, 2025 at 6:16 PM
    2. Odgovora
      311
      Pregleda
      108k
      311
    3. Kirac

June 8, 2025 at 6:16 PM

Registracija

Još nemate račun? Registriraj se sada i budi dio ove zajednice!

Registriraj se

Najnoviji postovi

• JDOS (ADRIATIC OSIGURANJE d.d.)

Jure June 9, 2025 at 11:44 PM
  • Ideje za trgovanje na inozemnim tržištima - Što i zašto ?

my moon June 9, 2025 at 8:12 PM
  • SAPN (SAPONIA d.d.)

accountant June 9, 2025 at 10:21 AM
  • 7SLO

Bokyklc June 9, 2025 at 9:12 AM
  • IKBA (ISTARSKA KREDITNA BANKA UMAG d.d.)

Kirac June 8, 2025 at 6:16 PM
  • PODR (Podravka d.d.)

bluelionZG June 7, 2025 at 11:04 AM
  • HT (Hrvatski Telekom d.d.)

loto June 6, 2025 at 6:08 PM
  • VLEN (Viktor Lenac d.d.)

umalo June 6, 2025 at 11:22 AM
  • Tvrtke s potencijalom za IPO

Avx June 6, 2025 at 9:21 AM
  • SPAN (SPAN d.d.)

mooji June 6, 2025 at 9:09 AM

Popularne Teme

• Birtija

5,858 Replies, 5 years ago
  • Svaštara (offtopic postovi iz raznih tema)

4,267 Replies, 5 years ago
  • Aktualno (vijesti)

1,148 Replies, 4 years ago
  • Prognoza cijena

231 Replies, 5 years ago
  • Prijedlozi za forum

212 Replies, 5 years ago

Online korisnici na ovoj temi

• 2 gostiju
  1. Privacy Policy
  2. Kontakt