Zato sto će vjerojatno platiti znacajnu premiju za stjecanje kontrolnog paketa. Nakon toga vise te premije neće biti. Barem ne u kratkom roku, osim možda ako stegne 95% udjela kroz ponudu pa će i kroz squeez out moguće preostalim dioničarima ponuditi istu cijenu.
OPTE (OPTIMA TELEKOM d.d.)
-
gta1 -
February 12, 2020 at 4:06 PM -
Zatvoreno
-
-
-
Ovo je klasicna distribucija, nikakvi kokosari, ne mozemo se pomaknuti do 5 a kamoli 6 i više, zamislite koji se broj dionica treba kupiti da dodjemo iole bliže tim razinama, evo ni petica se ne vidi a da ju dosegnemo u stanju su baciti jos 100t dionica bez problema na kupnju, genijalnu su nam prodali nam pricu....
-
Na vijest između redaka da ponuda ima i da nema nikakvih novih odgoda, dionica i nije nešto odradila u prvom mahu. Za nadati se je da će ipak drugi tjedan pomalo nabirati cijenu, naročito ako i ozračje burze bude zeleno, kao što je danas, kao što je i vani.
-
Gdje je smrzlo?
Imao sam osjećaj da će poletiti na 5,50 ali uvijek ima nekih kojima i ova cijena odgovara. Krenulo je dobro, ali nešto je bilo kratkog daha iako po broju komada 140.000 je lijepi broj.
Vidim da će biti opet puno kalkulacija i kalkulanata, pa ko što uhvati, ali ide vikend ljudi, pa se treba pripremiti...
Poziv na Glavnu skupštinu mogao bi biti novi vjetar u leđa:
-
Gdje je smrzlo?
Imao sam osjećaj da će poletiti na 5,50 ali uvijek ima nekih kojima i ova cijena odgovara. Krenulo je dobro, ali nešto je bilo kratkog daha iako po broju komada 140.000 je lijepi broj.
Vidim da će biti opet puno kalkulacija i kalkulanata, pa ko što uhvati, ali ide vikend ljudi, pa se treba pripremiti...
kakav vjetar u leđa nosi poziv na glavnu skupštinu?....
-
Dionica je danas narasla kao i druge dionice na burzi na kojima nema nikakvih vijesti o ničemu. Izgleda da ta prodaja opte više nikoga baš i ne zanima.
-
Gdje je smrzlo?
kakav vjetar u leđa nosi poziv na glavnu skupštinu?....
Pa taj da će vrlo vjerojatno biti odgođena kao i sve...
-
Ovo je klasicna distribucija, nikakvi kokosari, ne mozemo se pomaknuti do 5 a kamoli 6 i više, zamislite koji se broj dionica treba kupiti da dodjemo iole bliže tim razinama, evo ni petica se ne vidi a da ju dosegnemo u stanju su baciti jos 100t dionica bez problema na kupnju, genijalnu su nam prodali nam pricu....
To je sve posljedica psihologije percepcija preuzimanja rizika se drasticno promijenila sta se odrazava na sve dionice ne samo na optimu, nitko nije spreman preuzet rizik tek tako pogotovo ne oni koji su vecinom izlozeni dionicama u ovoj situaciji velikog gubitka nije lako dodatno kupovat tu je veliki strah od dodatnog gubitka tu razum ne pomaze.
-
To je sve posljedica psihologije percepcija preuzimanja rizika se drasticno promijenila sta se odrazava na sve dionice ne samo na optimu, nitko nije spreman preuzet rizik tek tako pogotovo ne oni koji su vecinom izlozeni dionicama u ovoj situaciji velikog gubitka nije lako dodatno kupovat tu je veliki strah od dodatnog gubitka tu razum ne pomaze.
To sve stoji ali ja ne pricam o kupcima nego prodavacima, koji prihvaćaju ove razine kao novu realnost unatoc tome sto smo se sjurili dole za 40 posto, pa tako kada padamo dodatnih 10tak posto volumeni su konstantno značanjo manji nego kada krenemo rasti recimo za samo 6 posto gdje se očekuje valjda 300-400t dionica, danas bi mogli stoga mogli imati bljedunjav plusic....eto tek toliko da je zeleno
-
Gdje je smrzlo?
Pozdrav svima,
Čitajući postove OPTE primjećujem da nas skoro uvijek ima oko 100+ prisutnih, najpopularnija dionica foruma, definitivno.
P
RIJEDLOG:
Sto mislite na ideju o kreiranju udruge malih dioničara ili u najmanju ruku, poslati predstavnika malih dioničara na skupštinu, čak i zatražiti predstavnika u NO.
Mislim da bismo vrlo lako nagurali do preko 5% glasova!?
Ovdje nas ima svakakvih ali svima nam je u interesu pošten i transparentan proces prodaje, i naravno zaštita nasih interesa!
Znam i razumijem da će puno vas napisati da time nećemo postići puno jer PROCES prodaje vodi DT(HT) a ne OPTE, ali ja mislim da bi ipak bilo jako važno, ako ništa da ta gospoda u rukavicama, kako ih netko od vas naziva, osjete prisutnost nas "malih Njuškalo" prodavača koji im pusemo za vrat.
Evo ako vas je volja "igrati se" za početak pokušajmo barem utvrditi koliko % papira imamo mi sa foruma? (čvrste ruke)
Možda da admin otvori drugu temu sa sa anketom gdje upisujemo broj dionica koje posjedujemo, da vidimo do koje brojke ćemo dogurati.
Puno nas je u karanteni, dosadno nam je pa eto prijedloga.
Hvala
-
-
Pa mi imamo predstavnika i to je H.A. mislim da ona ima puno vise razloga da sve kontrolira i istodobno ima alate da ih razvuce po svim novinama
-
Intresi HA su vrlo kompleksni i isprepleteni i možemo samo pogadjati na čijoj će ona i njezina obitelj stajati.
Ja kao mali dioničar uopće se ne osjećam predstavljen sa strane dotične. Ona nije mali dioničar...
-
Tko zna dali bi KK ili Drvo bili zainteresirani za ovakvu inicijativu. Mislim da nam treba novi Nenad, baš kao na Rivijeri, prije puno godina.
-
Mislim da je postupak, tj objava hta skroz u redu.... Za prodaju sigurno tromjesečni prosjek kao ni trenutna cijena na tržištu neće igrat nikakvu ulogu ako su dva ponađača najmanje a po svemu sudeći i po zdravoj logici jesu.. Ovim postupkom HT drži mir na burzi i mali promet.... Da je nekim slučajem objavio da ima dva, tri ili koliko već ima ponuđača, dogodio bi se prvi sljedeći radni dan stampedo na burzi, trejdanje na najjače, cirkus možda i promjena u top deset... Možda bi se pojavili mini šaranovići koji bi kasnije tražili sebe u daljnjim fazama prodaje i tko zna što sve ne... Tako da ovo je garant mira iako bi ja prvi osobno volio da je objavljeno i da se cijena korigira... Al realno ovo je skroz ok postupak HTa... Naravno IMHO....
-
Kad smo već kod H.A., da li je moguće da je ona kupoprodajnim ugovorom ovjerenim kod javnog bilježnika prije mjesec-dva-tri... prodala sve svoje dionice ali još nije izvršila prijenos na novog vlasnika jer su se tako dogovorili, te će to učiniti kod konačne prodaje Optime?
Je li to moguće tako izvesti?
Unaprijed se ispričavam ako je ovo potpuna glupost.
-
pa čemu nervoza ljudi, kad se sve to već znalo i prije! i to koliko je ponuđača nema veze, relevantno je koliko iz zadovoljava sve kriterije i koliko ih bude pozvano u drugi krug. to ćemo znati moda za mj dana, pa 15-estak dana za due diligence po ponuđaču, pa raspisivanje drugog kruga, pa odabir, javna ponuda..... i sretna vam nova 2021.
-
Ja mislim da su ponuđači dobili sve bitne informacije i da posebnih due dilligence neće biti. Upravo tome i sluzi financijski savjetnik u postupku prodaje.
Ja mislim da ćemo u roku od mjesec dana znati tko je novi vlasnik i koliko je platio. Obzirom da je i AZTN uključen u postupak prodaje s njihove strane regulatorno odobrenje bi moglo ići brzo.
-
Recimo da su došle ponude i da su stvarno ok, u kojem periodu bi se ovo moglo okončati?
Koliko se sjećam bilo je govora o nekih mjesec dana od predaje ponuda? -
A najbolje ti je da se obratis HT-ovom odjelu za odnose s investitorima i postaviš njima upit za upravu HT-a:
-
ODNOSI S DIONIČARIMA / INVESTITORIMA
Hrvatski Telekom d.d
Radnička cesta 21
10000 Zagreb Telefon: + 385 1 4911 114
Fax: + 385 1 4911 115
E-mail: ir@t.ht.hr
Ili dodjes na predstojeću skupštinu pa tamo pitas.
-
-
prvo da dodu sve ponude postom, pa procjena jedno tjedan dana, poziv na DD oko mjesec dana, pa tjedan dva ponovna ponuda po procjeni, e sad ne znam jel ostavljena mogucnost da pozivom korigiraju cijenu prema gore kod ponudaca ali mislim da ne, tjedan dva procjena ponude, slanje agenciji na odobrenje, oni vijecaju tjedan dva, zalbeni rok 10 dana i onda objava. Ponuda za otkup preostalih dionica mjesec dana, i onda ISPLATA
-
-
Nepročitani postovi
-
- Title
- Odgovora
- Zadnji odgovor
-
-
-
SPAN (SPAN d.d.) 2.4k
- LodeRunner