Gledam malo ovu bilancu pokusavajuci svatit gdje najmove vode to izgleda bez revidiranog nema sanse, prvo su to u 1q19 stavili na ostalu materijalnu imovinu i na ostale kratkorocne obveze, pa su u 2Q19 to prebacili na ostalu nematerijalnu imovinu i na ostale kratkorocne obveze iako je znatno smanjenje bilo tada pitanje jesu dio jos negdi knjizili, sad s ovim novim kvartalom vise nije ni na stavkama kao prosle godine tj ostala nematerijalna imovina i kratkorocne obveze po povecanjima bi se reklo da je to ove godine otislo koncesije i obveze prema dobavljacima jedino to ima smisla ?
Kolega mjesto objave najmova suštinski neće utjecati na cijenu, ukupna plaćanja po najmovima da.
Ono što je malo neugodnije da je kolegica iz računovodstva objavljivala u Novčanom tijeku nenovčanu stavku kapitalizacije IFRS16 najmova, pa je u jednom od kvartala napumpala za 90 mio NT. čini mi se da u YE 2019 toga nema.
Nece nije mi to ni bitno radi toga isao sam samo pogledat kakve su promjene u dugu yoy, a to je nemoguce bez da znamo di i koliko se vode obveze po najmovima.
To sta je u novcanom toku poslovnih aktivnosti dodala kratkorocne obveze po najmovima pa je taj dio nt-a porastao isto tako je tu istu imovinu od najmova dodala u novcani tok od investicijski aktivnosti pa se taj novcani tok na kraju ponistava, tako se to vodi, zato kad netko linka nt od poslovnih aktivnosti i govori koliko se zaradilo kao sta vidimo to nije bas sveto pismo vec knjigovodstvo koje treba razumiti na kraju.