1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
This Thread
  • Everywhere
  • This Thread
  • This Forum
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. Arhiva

OPTE (OPTIMA TELEKOM d.d.)

• gta1
  • February 12, 2020 at 4:06 PM
  • Zatvoreno
  • Laudator
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    2,487
    • July 16, 2021 at 9:36 AM
    • #8,741

Može li mi netko sa sigurnošću potvrditi je li Optima na kraju prodana ili nam i dalje mašu crvenom krpom pred očima. Meni uvjeti kupoprodaje liče na nešto kao kupujem poljoprivrednu zemlju u Nedođiji ali samo ako tuda za godinu dana prođe autoput ili kupio sam 5 apartmana na moru ali samo ako mi u iduće 3 sezone bude 100% popunjenost. Dakle šta je sa tim 3-mj prosjekom od kada se računa, od dana kupoprodaje, odobrenja AZTN, od dana izglasavanja novog ZEM-a jer po trenutnoj situaciji i uvjetima kupoprodaje Optima NIJE prodana.

No da reziimiramo:

- u vrijeme kada nas je korona snašla nestabilne na 3. nozi 3-mj prosjek (¸1.3.-30.6.) je iznosio 5,48 kn (najniža 3,76 i najviša 6,8)

- u vrijeme kada smo shvatili da otezanju nema kraja i da od prodaje nema skoro ništa (1.8.-30.10.) prosjek trgovanja je bio 4,81 kn

- 6 mjeseci prije nastupanja perioda zadnjeg 3-mjesečnog prosjeka (8.10.20-8.4.21) prosjek je bio 5,65 kn

- na današnji dan 3-mjesečni prosjek je 5,19 kn i svaki dan je bliži 5 kn.

Pa neka mi sada netko i dalje baja kako nije bilo epskih manipulacija cijenom u foto finišu. Zašto glave već ne padaju???

Ajmo stručnjaci!!!

p.s. Kafka si čupa kosu u kakvom promašenom vremenu je živio. Kakvih likova za Preobražaj bi našao samo na ovom forumu mogao je napisat 10-tak nastavaka svog romana. Uhvatio komentar jednog od proslavljenih preobraženih Optimista (trenutno nas uvjerava kako smo korektno prošli a do 8.7 Optima je bila jedna divna priča) kako najavljuje JDPL na 120 kn. :D :D :D Bože baci bilo šta, nije bitno je li precizno samo nas satari što više.

• renchi
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,231
    • July 16, 2021 at 9:40 AM
    • #8,742

DORH i USKOK. Pa tak nekoliko puta. Netko ce jednom propjevati. Nema nista do osobne odgovornosti. Jedina kazna je osobna odgovornost. Inace je ovo drustvo na zse zamislilo da su oni pastiri, a mi ovce. Da pri tome ne mislite da sam ja izgubila. Nisam, ja sam u plusu :). Ali ovo sto sada vidim na burzi nikako nije my cup of tee. Ovo su kriminalci i treba ovome stati na kraj. Jednom i na bilo koji nacin. Inace smo avi musterije njih nekoliko koji manipulirajj cijenom. A i u private se na forumu moze svasta naci. :) zar ne ?

• PortugalAT
    Početnik
    Reakcija primljeno
    60
    • July 16, 2021 at 9:49 AM
    • #8,743

Pitam se tko je toliko gl...., da prodaje po ovim cijenama a dobiti ce sigurno 5.36 kn a možda i više?

Tko to radi?

• Laudator
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    2,487
    • July 16, 2021 at 10:01 AM
    • #8,744

Ovdje su manjinci ošišani za min 60.000.000 kn. Koliko je to manje poreza za državni proračun (hallo DORH???), koliko je to manje novca koji bi se prelio u potrošnju (halo Porezna???), koliko je to novaca koji bi se vratio na burzu (halo HANFA???). Zar ćemo popušiti priču da je od 3.500 dioničara samo nekoliko njih i to najbližih vatri bilo vidovito jer u ovoj zabunkeriranoj transakciji Kineskim zidom nisu na drugi način mogli doći do insajderskih informacija.

• Moller
    Majstor
    Reakcija primljeno
    12,602
    • July 16, 2021 at 10:18 AM
    • #8,745
    Quote from Laudator

Ovdje su manjinci ošišani za min 60.000.000 kn. Koliko je to manje poreza za državni proračun (hallo DORH???), koliko je to manje novca koji bi se prelio u potrošnju (halo Porezna???), koliko je to novaca koji bi se vratio na burzu (halo HANFA???). Zar ćemo popušiti priču da je od 3.500 dioničara samo nekoliko njih i to najbližih vatri bilo vidovito jer u ovoj zabunkeriranoj transakciji Kineskim zidom nisu na drugi način mogli doći do insajderskih informacija.

evo sad će oni odma' dok se vrate s godišnjeg

• local
    Početnik
    Reakcija primljeno
    16
    • July 16, 2021 at 10:18 AM
    • #8,746

Koje točno elemente kaznenog djela vi ovdje pretpostavljate i planirate li dizati kaznene prijave ili će sve ostati samo po šupljem piskaranju po forumu?

Sve je moguće ako ne znate o čemu pričate.

• Headhunter
    Mešetar
    Reakcija primljeno
    656
    • July 16, 2021 at 10:20 AM
    • #8,747

Bit će ovdje još svega nekako mi se čini.

Ne prodajem ni u ludilu pa makar svi papiri otišli u 0

• Laudator
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    2,487
    • July 16, 2021 at 10:21 AM
    • #8,748
    Quote from Moller
    Quote from Laudator

Predlažete predaju?

• NaBiduAsku
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    2,753
    • July 16, 2021 at 10:21 AM
    • #8,749

Trebalo bi i nas koji smo prodali na 8 kn posebno pročešljat. Mi smo valjda vrhuška te hobotnice :D ali slažem se s kolegicom da nam je zemlja teška žabokrečina i da zakoni n vrijede za sve jednako.

• Mladen Milicic
    Student
    Reakcija primljeno
    118
    • July 16, 2021 at 10:23 AM
    • #8,750

Moje misljenje je da se ne radi o manipulaciji cijenom na nacin koji to izgleda na prvi pogled. Tu je problem da regulator ne reagira kad je potrebno. Neke stvari su lako dokazive. Nitko nije napisao tko je stjecatelj otpustenih dionica clanice NO. Knjiga dionicara nije tajna knjiga masonske loze.

• Moller
    Majstor
    Reakcija primljeno
    12,602
    • July 16, 2021 at 10:25 AM
    • #8,751
    Quote from Laudator
    Quote from Moller

Predlažete predaju?

ma jok, ali poznajući naše prost...ups institucije, oni delaju samo kada se na semaforu peti put pali zeleno, a semafordžije i sami znate gdje su

• Kivi
    Mešetar
    Reakcija primljeno
    362
    • July 16, 2021 at 10:54 AM
    • #8,752

ja nisam pravnik.. ali ovako čistom logikom ne vidim šta tu pravno ne štima? nemojte mi spominjati Dorh i slične.. jer kupac i prodavatelj dogovaraju cijenu i tu je taj toliko spominjani tromjesečni prosjek.. ako UG ne plati ni jednu dionicu više od toga prosjeka čini mi se da se cijela priča može okačiti mačku o rep.. ne mislim da je ovo još do kraja jasno.. jel nije jasno zašto je paket od AH otpušten po cijeni po kojoj je - ali u u suštini ako je to neko preplatio i izgubio novce to je njegov problem.. a dokazivanje povlaštenih informacija teško prolazi i na uređenim tržištima.. jedino ako postoji neka pravna caka da član NO ne može to prodavati u tako kasnoj fazi proces prodaje.. ali pobogu ona je pravnica i valjda zna mjerodavne zakone.. to je isto ko da vi preplatite stan ili auto ili ga premalo naplatite.. odgovornost je na onome tko je na to pristao.. vidjet ćemo kako će se raspetljati ovo do kraja ali za sada nema indikacija da ćemo dobiti neku premiju / odnosno da će dionice ići preko 3mj prosjeka..

• renchi
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,231
    • July 16, 2021 at 10:59 AM
    • #8,753
    Quote from Mladen Milicic

Moje misljenje je da se ne radi o manipulaciji cijenom na nacin koji to izgleda na prvi pogled. Tu je problem da regulator ne reagira kad je potrebno. Neke stvari su lako dokazive. Nitko nije napisao tko je stjecatelj otpustenih dionica clanice NO. Knjiga dionicara nije tajna knjiga masonske loze.

Zato treba pitati DORH. Ovdje su 2 stvari u pitanju. Ovi sa povlastenim informacijama koji trguju nas jednostavno koriste kao izvor svjezeg novca. Flight je definitivno bio neobicno vidovit. S takvom vidovitoscu svatko moze biti usojesan na burzi. Ne radi se tu o pamati i znanju nego o necemu drugome. Zna Flight i gdje su diinice AH.

Za svakdru koja je prodala po 8 kuna. Bravo. Vi ste investitori, a ne ovi vidovnjaci. Ali vi nisti niti navlacili po forumu.

Dakle, ovo jedino DORH moze raspetljati. Mozda i neki drugi uredi u RH.

A glede cijene isto je neobicna. Ali jos je neobicnije da je netko to prije svih znao. Mi smo svi ostali tima i takvima planktoni kojima ce se oni " kitovi hraniti. "

Glede pravde u Hrvatskoj. Ljudi misle da ne postoji jer je jako spora pa zaborave na nju.

Quote from Flight
    Quote from renchi

A da li vi primjecujete da je ekipa temeljem povlastenih info jos tamo u travnju izasla na 6 + kuna djelomicno ili sa cijelim iznosom iz Optime ? KK je poceo izlaziti kada su svi kojima je dojavljeno napustili Optimu. Nakon toga je KK urusio cijenu, Flight je znao da se radi o mogucoj prodaji po tromjesecnom prosjeku pa je bajao price i 6,5 EBITDA da bi odrzavao zeljeni prosjek.

Rijetki koji su sjvatili sto se zbiva rekli su nam na forumu da su izasli iz dionice i kada. Ostali koji su trgovalai temeljem povlastenih informacija ne samo da nisu izasli nego su cijenom i manipilirali. Oni su znalci, a mi ostali kmetovi. Ovo treba prijaviti DORH u. Jednom ce DORH neszo i napraviti. Pkgledajte zbivanja u uagrebu.

Bilježim i ovo u prijavu.

Osoba koja je ovo napisala moguce se referira na prijavu HANFI da se manipulira cijenom diinice u svrhu rusenja tromjesecnog prosjeka. Znaci li to da u ovoj drzavi misle da je kadija te tuzi, kadija te sudi svima.prihvatljivo ?

Primis li prijavu pa na nju ne odgovoris, a nista povodom toga ne ucinis jos se i sprdas po forumu s ljudima je prihvatljivo ? Ok. Tak je mislila i Ana Stavljenic Rukavina i ostali

Edited once, last by renchi: Merged a post created by renchi into this post. (July 16, 2021 at 11:04 AM).

• Mladen Milicic
    Student
    Reakcija primljeno
    118
    • July 16, 2021 at 12:31 PM
    • #8,754
    Quote from Kivi

ja nisam pravnik.. ali ovako čistom logikom ne vidim šta tu pravno ne štima? nemojte mi spominjati Dorh i slične.. jer kupac i prodavatelj dogovaraju cijenu i tu je taj toliko spominjani tromjesečni prosjek.. ako UG ne plati ni jednu dionicu više od toga prosjeka čini mi se da se cijela priča može okačiti mačku o rep.. ne mislim da je ovo još do kraja jasno.. jel nije jasno zašto je paket od AH otpušten po cijeni po kojoj je - ali u u suštini ako je to neko preplatio i izgubio novce to je njegov problem.. a dokazivanje povlaštenih informacija teško prolazi i na uređenim tržištima.. jedino ako postoji neka pravna caka da član NO ne može to prodavati u tako kasnoj fazi proces prodaje.. ali pobogu ona je pravnica i valjda zna mjerodavne zakone.. to je isto ko da vi preplatite stan ili auto ili ga premalo naplatite.. odgovornost je na onome tko je na to pristao.. vidjet ćemo kako će se raspetljati ovo do kraja ali za sada nema indikacija da ćemo dobiti neku premiju / odnosno da će dionice ići preko 3mj prosjeka..

Pitanje za pravnika. U USA pocnem kupovati dionice jer sam u NO odboru i znam da ce tvrtka rasti. Ili pak suprotno. Znam da tvrtka čijoj je vrijednost razlika izmedju kapitala i duga upitna malo vrijedi i onda prodam prije ponude. Sto ce mi se dogodit? U RH je to normalno. Ovo s kretanjem cijene je posljedica i otpustanja i prodaje i nesigurnosti i spoznaje mogucih igara vec poznatih u RH. Fokus velikog broja dionicara je na manipulaciji cijenom a radi se ustvari o koristenju povlastenim informacijama i jos nekim tockicama. Ovo je samo moje misljenje i ne dokazuje nista.

• Mladen Milicic
    Student
    Reakcija primljeno
    118
    • July 16, 2021 at 1:59 PM
    • #8,755

Ovo nije tema ali obzirom da admin blokira mislim da je problem da kad se tekst iscita van konteksta izgleda kao da nije u skladu s pravilima . Adminu je nemoguce stalno vracati se na kompletnu konverzaciju pa bi bilo dobro da delegira ovlasti na nekog iz topica. Samo predlazem .

Istina je da masa postova mogu izgledati kao da je netko napravio urotu protiv vecine dionicara no stvar je mnogo jednostavnija. Pokretac kod svih dionicara je novac (ili bi barem trebao biti) pa sukladno tome veliki igraci igraju . Problem je da su mali kolaterala i najcesce pomazu povecati profite velikima a na vlastitu stetu.

I u Optimi svaka skupina stiti sebe i u tom procesu nije najbolja zastita svih igraca.

• Miniclip
    Student
    Reakcija primljeno
    44
    • July 17, 2021 at 2:21 PM
    • #8,756

Link

https://focusonline.eu/2021/07/16/vla…lacanja-poreza/

Bit će tu još svega

• Laudator
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    2,487
    • July 19, 2021 at 2:20 PM
    • #8,757

Valjda ćemo kroz koji dan vidjeti tko nam to marljivo skuplja.

• Meri
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    663
    • July 20, 2021 at 12:11 PM
    • #8,758
    Quote from Laudator

Valjda ćemo kroz koji dan vidjeti tko nam to marljivo skuplja.

Sad je poznata cijena a konstrukcije se i dalje pletu na ovoj dionici. S obzirom da na oročenje na 6 mjeseci dobiješ kamatu od 0.0001 % ako imaš sreće što je tu tajanstveno više i bitno?

Da nije bilo nerealnih očekivanja i bilivera na forumu ne bi bilo toliko razočarenja. Sjećam se da su neki na 8,40 kn otvarali šampanjaci mahnito kupovali jer se do 15 kn mogla zaraditi pemzija.

I sad bi bilo dobro kupiti jer ovaj što kupuje sigurno ima neki info. Nije budala toliko novaca utući.

• nascar
    Mešetar
    Reakcija primljeno
    550
    • July 20, 2021 at 3:11 PM
    • #8,759

ovo stvarno netko prodaje za 4,91 :) ne znam što su do sada čekali ako im je to dobra cijena

• abbadon
    Student
    Reakcija primljeno
    144
    • July 20, 2021 at 3:15 PM
    • #8,760
    Quote from nascar

ovo stvarno netko prodaje za 4,91 :) ne znam što su do sada čekali ako im je to dobra cijena

netko se boji da ne zakasni na vlak za ingru :)

Nepročitani postovi

1. Title
    2. Odgovora
    3. Zadnji odgovor
    1. KOEI (Končar - Elektroindustrija d.d.) 471

• harpun
      • February 13, 2020 at 7:15 PM
      • Dionice
      • harpun
      • May 21, 2025 at 12:58 PM
    2. Odgovora
      471
      Pregleda
      203k
      471
    3. umalo

May 21, 2025 at 12:58 PM
    1. DLKV (Dalekovod d.d.) 2.9k

• harpun
      • February 13, 2020 at 7:29 PM
      • Dionice
      • harpun
      • May 21, 2025 at 12:22 PM
    2. Odgovora
      2.9k
      Pregleda
      1.2M
      2.9k
    3. All

May 21, 2025 at 12:22 PM
    1. ADPL (AD Plastik d.d.) 3.2k

• Admin
      • February 12, 2020 at 2:06 PM
      • Dionice
      • Admin
      • May 21, 2025 at 11:38 AM
    2. Odgovora
      3.2k
      Pregleda
      1.5M
      3.2k
    3. All

May 21, 2025 at 11:38 AM
    1. INGR (INGRA d.d.) 1.9k

• harpun
      • February 13, 2020 at 7:06 PM
      • Dionice
      • harpun
      • May 21, 2025 at 11:26 AM
    2. Odgovora
      1.9k
      Pregleda
      833k
      1.9k
    3. All

May 21, 2025 at 11:26 AM
    1. KODT (Končar - Distributivni i specijalni transformatori d.d.) 2.1k

• harpun
      • February 13, 2020 at 7:11 PM
      • Dionice
      • harpun
      • May 21, 2025 at 11:22 AM
    2. Odgovora
      2.1k
      Pregleda
      911k
      2.1k
    3. All

May 21, 2025 at 11:22 AM

Registracija

Još nemate račun? Registriraj se sada i budi dio ove zajednice!

Registriraj se

Najnoviji postovi

• KOEI (Končar - Elektroindustrija d.d.)

umalo May 21, 2025 at 12:58 PM
  • DLKV (Dalekovod d.d.)

All May 21, 2025 at 12:22 PM
  • ADPL (AD Plastik d.d.)

All May 21, 2025 at 11:38 AM
  • INGR (INGRA d.d.)

All May 21, 2025 at 11:26 AM
  • KODT (Končar - Distributivni i specijalni transformatori d.d.)

All May 21, 2025 at 11:22 AM
  • GRNL (Granolio d.d.)

maher May 21, 2025 at 8:41 AM
  • CROS (CROATIA osiguranje d.d.)

marinac May 20, 2025 at 9:23 AM
  • Što smo danas tržili

vitoo May 19, 2025 at 4:32 PM
  • Ideje za trgovanje na inozemnim tržištima - Što i zašto ?

accountant May 16, 2025 at 7:37 PM
  • KOTR (Koncar Mjerni transformatori d.d.)

All May 16, 2025 at 3:38 PM

Popularne Teme

• OPTE (OPTIMA TELEKOM d.d.)

10,031 Replies, 5 years ago
  • OPTE prodaja - kladionica

4,941 Replies, 5 years ago
  • Novi moderator - st-brajo

8 Replies, 5 years ago

Tags

• OPTE

Online korisnici na ovoj temi

• 5 gostiju